Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré ráno. Tak jsem se před chvíli probudila s čistou hlavou a rozhodnutím, že si dám od druhého dítěte “pauzu” a nechám to teď prostě být.
V září mě čeká trhani osmičky, týden na to koloskopie v celkově anestezii. Myslela jsem, že se třeba tomu díky těhotenství vyhnu 😅 ale hrdinsky jsem si řekla, že to dám. A po roce a půl pochybuju, že se nám to samotným teď podaří, tak to budu mít vše za sebou a pak se na to zase vrhnu říjnu. Sice se mi do práce vracet nechce, ale zřejmě to tak má být. Snad to teda malý zvládne no…
Ale nakukovat sem budu, ať vidím vaši úspěšnost ![]()
Tak to tento měsíc opět nevyšlo. Změníme kliniku, ta kde jsme teď nam moc nevyhovuje, přístup lékaře. Uvidíme tedy jak to půjde dál.
@Diana91 určitě si musíš dat dokupy také svoje zdraví…a třeba víš co v momentě kdy se takhle rozhodném se třeba zadari…nebo taky v práci…jiné myšlenky a tak…věřím ze to má svůj čas.
@Pinklekip to mě moc mrzí….u nás to taky nevyšlo:-(Tedy ofiko testovat 6.8,ale mám pocit ze každou vteřinu přijde MS jak mě to bolí:-(Test dneska ráno negativní a myslím si, ze tedka už nezbejva říct ze to nevyslo.-(Manžel už moc do dalšího pokusu nechce říká mi, ze když to nevyslo tedka tak v čem to bude příští cyklus jiné.-(Tak vlastně ani nevím jestli nebyl poslední no.-(První a poslední.
@Simona87b píše:
@Pinklekip to mě moc mrzí….u nás to taky nevyšlo:-(Tedy ofiko testovat 6.8,ale mám pocit ze každou vteřinu přijde MS jak mě to bolí:-(Test dneska ráno negativní a myslím si, ze tedka už nezbejva říct ze to nevyslo.-(Manžel už moc do dalšího pokusu nechce říká mi, ze když to nevyslo tedka tak v čem to bude příští cyklus jiné.-(Tak vlastně ani nevím jestli nebyl poslední no.-(První a poslední.
Děvčata, já mám též dostat menstruaci 6.8. Ale co je zajímavé, tak ta injekce Ovitrelle je asi pěkná potvora. Nevím, strašně mě bolí prsa, ale to je fakt hrozný. Do toho jsem jakoby ucpaná, nafouklá. Mám pocit, že to každou chvilku dostanu, potom je klid. Jak jste to prosím s tím Ovitrellem měli vy? Jaké jste měli netěhotenské příznaky s tímto hormonem?
@Simona87b no já se rozhodla po prvním roce neúspěchu, že si nechám alespoň preventivně vytrhnout osmičky, ať mě v případném těhotenství netrápí no
mám z sebou dvě a teď mě čeká poslední.
Koloskopii podstupuji kvůli nemoci pravidelně, tak to neberu tragicky.
Tak aspoň to bude vše za mnou a pak mě nic nemůže překvapit ![]()
@chipsa ono to bude hodně individuální. Záleží, jak rychle z těla odejde. Mě po Ovitrelle nebylo téměř nic. Jen jsem byla pár dní unavená. Teď 11 dní po se cítím dobře, jen od včerejška trochu bolí v podbřišku na jedné straně. Klasika, jak před mestruací… Tězko říct, jestli to je dobré znamení nebo ne. Musíme čekat 💪🏼
@Diana91 to děláš podle mě dobre, a taky té to myšlenkama na chvilku odvede jinam což není na skodu
Holky a jak je to s téma pokusama? Nekde sem četla ze po prvním neúspěšném je každý další pokus úspěšnější? Nebo je to leč?
Ahoj holky tak pisu ze naše první IUI bohužel nevyšlo
tak si dame chvilku pauzu a zkusíme druhy pokus
Děvčata, ale víte co by mě strašně moc zajímalo? Do kdy vlastně může injekce Ovitrelle ukazovat falešně pozitivní testy a držet se v těle? A od kdy je vlastně ten test důvěryhodný? Já při minulém pokusu IUI jsem měla ducha na testu ještě 12 den od zavedení IUI a potom přišla menstruace, takže jsem to dál už neřešila. Máte někdo jiné zkušenosti?
@Simona87b Jojo, taky si myslím 🙂 jen jsem zapomněla zavolat do Caru 😅 tak snad nebudou brblat.
Doktor mi taky říkal, že se s dalšími pokusy zvyšuje pravděpodobnost. Co je ale na tom pravdy, kdo ví ![]()
@chipsa mě bylo řečeno, že 10-12 dní může být ještě v těle a detekovatelný. Možná i to je jeden z důvodů, proč máme testovat až 14 den 🙂
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.