Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@petrus85 píše:
@nika.veroni jak dlouho vam to schvalovala pojistovna?
Bylo to rychly, necely 2 tydny, myslim..
@katy3011 Tak to mají na všechno, ale třeba babičce schválili lázně za dva pracovní dny. V Budějkách říkala sestra, že jim to většinou schválí do týdne - ve středu odnese, další středu ví, jak jsou na tom.
@katy3011 píše:
@nika.veroni taky se teď chystám na první.. na odběr půjdu asi o víkendu.
Drzim palce
Já jsem před tím byla na IUI, mám PCO. Proč u Tebe IVF? ![]()
Hloda ve me malej cervicek…rada bych podstoupila IUI, ale zase mam jen jeden vejcovod a vesmes ovuluji ze strany kde mi chybi, tot nas problem proc nemame mimi…nevim zda rovnou jit na Ivf nebo zkusit pockat zda se ten spravnej vajecnik umoudri…snazime se 2 roky, tak nevim no…
@petrus85 Já mám průchodný pouze jeden vejcovod a IUI jsme zkusila. Poprvé vyšel na špatný vejcovod, pak jsme to odpočítali, aby to vyšlo na ten dobrý. Oni se většinou střídají. Myslím, že za zkoušku nic nedáš, maximálně to trochu odložíte.
@Sashie me se prave nestridaji, v tom je ten problem no. A to iui vam vyslo?
@petrus85 Bohužel ne=/ 2× se podařilo na dobrý vejcovod, ale nezadařilo se. Teď čekáme, že nám každý dnem zavolají, že máme schválené IVF a vyjde nám to ještě na tenhle cyklus=)
@Sashie tak to drzim pesti…a koli vam je? Nam uz 31, takze si rikam ze i ten vek nic moc
@petrus85 31 to jeste nic hrozneho neni
me je treba uz 36 a pokud se nam zadari ted v dalsich mesicich tak porodim uz ve 37.
A na fb je skupinka kde jsou i starsi holky nez ja tehotne po ivf. Takze jsi jeste mladice ![]()
@petrus85 Mně bude 31 letos, manželovi bude 38. Snažíme se intenzivně přes rok a půl, takže v tomhle to máme taky podobně=)
@lusi28 no, ja planovala prvni mimco kolem 27let, ale pritel. nechtel, tak se to posunulo do 30let a najednou to proste nejde…ted toho litujo ze jsem ho poslechla, ale.nic s tim uz neudelam…
Doufam ze aspon to jedno nam doktori. vykouzli
@petrus85 Hele, já začala s manželem chodit měsíc před tím, než mi bylo 27. Do dvou let byla svatba (dva měsíce po výročí), dva měsíce po svatbě jsme se začali snažit. Ono je hrozný, že spolu budeme 4 roky a z toho se vlastně dva roky snažíme… a nic… Ale osobně si myslím, že doktoři v dnešní době dokážou zázraky. Kamarádka podstupovala IVF před 13 lety opakovaně, má jich za sebou 7, z toho 6 potratů. Mají jednoho vymodleného raubíře. Po 7. IVF čekala dvojčata, ale v 5. měsíci musela jít na přerušení - přestala se jim vyvíjet močová soustava. V té době se i při normálním IVF zavádělo třeba 5 - 6 kusů, neschopnost při práci byla automatická. Oproti tomu jsme teď strašně napřed, jen si vem - zavedou jedno a jak je vysoká pravděpodobnost! I když je pár absolutně zdraví a nemá žádné komplikace ani jeden, tak je šance otěhotnět pouze 25% na jeden cyklus. Ale s tím, že má jeden nějaký problém, se to už drasticky snižuje. Takže za mě - pořád se máme dobře. 4 IVF nám hradí pojišťovna, tak si to dítko vlastně můžeme dovolit=) A jen si vem, jak si to pak budeš užívat;-) ![]()
@Sashie a vy zadny problem tedy nemate.?.. stejne je to zahada, ze pary jsou zdrave a nejde jim to…my jeste nemame imuno udelane ani genetiku, takze nevim zda.je tu i jiny problem nez ta ovu
@Bella Mona vypadalo to tak nadějně
Mrzí mě to. Příští cyklus už určitě vyjde ![]()