Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Elalis @Kozicka87 ahooj holky tak co jak se dari? 🙂 nejake nove novinky, priznaky? 😃 ja jsem si poridila Angelsounds a poslucham jak krasne busi srdicko pekne z pohodli domova 😁 a hlavne ze mne upadl stres a vcil budu chodit na kontroly aspon v klidu ze srdicko porad tluce 🙂
@nikejsn ahoj nic nového strašně se to vleče, proto mi kamarádka sehnala také angel sounds a jsem vyklidnena a někdy i celkem dojatá když nechávám nekoho z rodiny poslechnout😆. Jinak si tedy držím už měsíc stejnou váhu, tak nevim jestli z toho být nesvá nebo se radovat 😅
Každopádně už se nemůžu dočkat prvnich pohybů, furt se sleduji a zkoumám i když vím, že prvorodičky to maji od 20tt a víš…ale co kdyby nahodou.. Prý je také důležité kde máte dělohu a já ji mam zrovinka na břišní štěně, takže to ještě nějakou dobu potrvá než něco ucítím, páč ta ty kopy dost dobře tlumí ![]()
A co jsem dnes četla, tak některé ženy ani za celé těhotenství žádné pohyby necítí, to by mně osobně asi kleplo…to je to nač se těším a nemít tu možnost, tak bych asi skončila někde v blazinci
ale nebudu myslet pozitivně, na ultrazvuku je vidět pohybu spoustu, tak o sobě dá prcek brzy vědět ![]()
@Kozicka87 je to super vecicka fakt 🙂 my jsme se nad tim rozplyvali s partnerem 😁 taky cekam na ty pohyby kdy je konecne ucitim 🙂 obcas zacitim takove bublani malinke jakoby tak nevim jestli je to mimi nebo streva 😂 ale uz se moc tesim ❤️ uz jsi aj neco pokoupila za vybavicku? 🙂
@nikejsn helet jelikož mně od toho všichni odrazují, tak to nechám až na mateřskou, po tom co mi začne… začnu i s přípravami a nákupy. Samozřejmě bych ráda, ale ty průpovídky všech ať nic dopředu nekupuju a neobjednávam mně vyvádějí ze sebekontroly a nemam z toho dobrý pocit, tak ještě počkám.😅
Ahoj holky, čeká mě první KET v Reprofitu a chtěla bych vás poprosit o info jak to probíhá a na co se připravit, zda něco sebou a tak.
@Mandra56 ahoj, ja ti sice neporadim, ale taky budu mit prvni KET v Reprofitu. Kdy jdes?
Teď v pondělí 8.5,tak začínám být asi nervózní 🙈
A ty jdeš kdy jestli se můžu zeptat?
@Kozicka87 jo to jsi vlastne uz psala 🙂 taky jsem to tak mela v planu a nakonec doma uz i cosi mam 🤦♀️ 😁
@nikejsn cosi? jestli jsou to nějaké hadříky, tak to prý tolik nevadí, hlavně by jsi tam prý neměla mít kočárek a postýlku…jinak nějaké drobnosti asi můžeš ![]()
@Mandra56 drzim palce, at to klapne
taky jsem mohla jit cca tak nejak, ale byla jsem ted nemocna, tak jsme to odlozili. Pristi ovulaci bych mela mit ke konci kvetna a transfer tedy vyjde snad nekdy zacatkem cervna. Urcite pak poreferuj, jak to slo.
@Kozicka87 praveze obleceni nee e 😂 kocarek, skrin s prebalovakem a postylkou, monitor dechu a videochuvicku 😁 jedna z rodiny zrovna prodavala nabytek tak jsem toho vyuzila protoze mne ho prodala za slusnou cenu 🤷♀️ tak ted se jen modlit abych si tim neprinesla smulu 🤷♀️
@daudinka dekuji s budu držet palce ať to v tom červnu klapne. A určitě dám vědět.
@nikejsn pokud můžeš dala bych to nekomu do úschovy pro jistotu, ale je to na tobě. Podle mně jde v téhle pověrách hlavně o to, že se kvuli nim ženy zbytečně stresují a pak se něco poděla, takže hlavně klid, žádný stres a kdyby přece jen byly furt nějaké obavy, k někomu bych to uschovala…ale něco jsem si o tom načetla a vím, že holčiny co nevěří na nějaké pověry tak měli doma vše připravené a narodilo se jím zdravé miminko…je to jen o tvém pocitu ![]()
@nikejsn já sama to zbytečně hrotim jen proto, že mně všichni v okolí děsí… měla bych z toho špatný pocit a ženská má být v těhotenství hlavně v klidu né, tak si prostě počkám a pak už to budu kupovat a připravovat s radostí a bez zbytecnych tlaků okolí ![]()
@Kozicka87 ja se snazim byt v klidu, znam ty povery ale mne to nedalo a proste jsem zacla pomalu nakupovat 😃.. jak se rika co se ma stat se stane 🤷♀️ tak se budu jen modlit aby bylo vse i nadale v poradku ❤️ pro me by to byl daleko vetsi stres nakupovat vse treba az v tom 7-8 mesici, muze se narodit predcasne a co potom to bych se do toho zhroutila ze nemam nic nakoupeneho 🤷♀️ raci to budu mit doma dopredu to je muj nazor 🙂
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.