Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiliKuu tak to drzim palce at spani zvladnete
no s tim stehovanim to vidim na leto, driv to asi neklapne. Chceme to stihnout do zari, Pavlik tam pujde do prvni tridy. Ted delame stropy a je to neskutecna makacka. Delame sami, takze byt vic casu asi je to rychlejsi, ale jsme zavisli na mámě jak hlida prcky.
@Ba-stet tesim se desne. Popravde me to tady uz vsechno stve, uz me tu nebavi ani uklizet… mam tu nejakej kopr ![]()
@Coccinella 13 Tyjo, tak to mate mu obdiv. Ja jsem levá jak turecka šavle, vubec si neumim predstavit, ze svepomoci delam cokoliv složitějšího nez je sestavení nabytku z ikey
A vubec nechapu, jak to zvládáte s detma..
@Ba-stet no s detma je to prave krapet narocnejsi, protoze jsme. zavisli na hlidani. Jinak diky za pochvalu, u nas je ten sikovny Pavel. Vzdy si neco nastuduje na netu, pak to par dni promysli a pak jdeme na to
ja to pak po chvili musim taky pochopit, jinak by to bylo na rozvod
je fakt ze opravovat starej barák je proste slozitejsi. Co by v novym bylo sup, sup a prace treba na dve hodky, delas ve starym celej den a nekdy i vic… musis se vyrovnat se spoustou nastrah a překvapení
to by asi mohla Mili taky vypravet ![]()
Vcera me pekne chytly zada… a ve čtvrtek jedeme na barak… snad mi to povoli ![]()
@Coccinella 13 To asi je, zas ma takový dům duši… I když dve kamaradky stavej nový, maji na to firmu a je to peklo taky. U ty jedny to trvá treti rok a stěhování v nedohlednu, vecny dohadování s bankou (protože je hotovo míň, nez co melo byt), stojí to víc, nez melo… Jako v létě hezky, az mi bude nabízet vlastní rybíz (kterej by mne stejne chcipnul
, tak budu závidět, ale jinak zlatej byt, zlatej ![]()
My jsme meli na zacatku tydenni zážitek s elektrikářema a zarekla jsem se, ze sem uz řemeslník nevkroci, ať to tu pěkně stárne s nama ![]()
No a ty Tva zada… Drzim palce, at to povolí ![]()
@Coccinella 13 tak předně takhle jentonu nás. Jen s tím rozdílem, že jq vymýšlím a muž tvoří ![]()
Holky dva dotazy zas
![]()
Každé ráno tahám uchostourem dvě nudle z každé dírky. Už jsem malého i rejpla
ale rýmu nemá. Používá se odsavačka i na toto?
A pak mě napadlo. Při každém kojení mi teče druhé prso. Přemýšlela jsem dávat do mrazáku, ale he to pokaždé cca tak 50ml. Myslíte že jde že bych to dolevala do pytlíku postupně? Ono se tím asi pokaždé malinko rozmrazi to mléko které už bude zmrazene, tak nevím jestli se neznehodnotni ![]()
@Lamicka2016 A vystouras soplik, nebo holuba?
ja odsavam, když Anka blbě dýchá, u kojení se to pozna hned, to ji nejde, protože musi dychat jen nosem… Takze se jakoby zakuckava. Jestli dycha normálně, tak bych ho nemucila a max to prostrikla morskou vodou.
A s tim odsáváním… Mne to teklo pri kojeni taky, ale nic moc relevantního jsem neodsala
Proč bys to mrazila? Plánuješ odsavat, aby případně někdo mohl dele hlidat? Protože jestli ne, asi bych na to dlabala a zbytecne ho neučila na flašku ![]()
Vesela historka od lekarky. Ryma neustupuje, tak jsem vcera napsala mail, jestli mame vytrvat, nebo případně prijit (na podzim to bylo zrovna tak a doktorka napsala kapky, po kterych bylo do dvou dnu po vsem). Pozvali nas na vyter a ja se ptam: Nejdeme zbytečně brzo? Nemela jsem jeste vydržet? A sestra říká: Ryma se léčí 10-14dnu, když nema jiné potíže, tak vydržte, ono to přejde. A doktorka: *Přijďte klidně driv, uz za dva tri dny, na co čekat? * Tak jsem si tas připadala jako v ty pohadce o chytre horakyni ![]()
@Ba-stet hele jsou to takové delší nudle. Mám lepší pocit, když má ten nosík čistý, ale nemyslím, že by mu to vadilo při dýchání ač při kojení občas chrochtá
to spíš máma je šťoural a vidí to při každém přebalení a nedá mi to. ![]()
S tím mlékem jsem myslela na dobu až budu malého chtít odstavit a třeba na večerní mléko, abychom se úplně vyhnuli UM. Budu si rodičák asi nastavovat na 18 měsíců, tak máme co dělat, aby se stihl sourozenec.
Ač tedy dnes jsem si říkala do čeho se to ženu, ale to to bahno všude, 20 tlapek na otírání, hárající fenka a já mám pocit, že má RD na péči o psiska a úklid ![]()
@Lamicka2016 Tak nudle bych asi jen šťourla, jestli to nemůžeš videt. Anebo tu morskou vodu, my mame nějakou, co se pry muze i jen preventivně. Ale ja teda nejsem zastance zbytecneho stříkání do nosu, pry se tim vysušuje sliznice… No a to odsavani je takovy opruz, ze to bych nechala, az to bude fakt potřeba. Myslím, te si toho jeste užijete dost a dost..
A na to odstavení… Ja to jeste nestudovala, ale myslim, ze MM/UM se doporučuje minimalne do dvou, nekdo az do tri let… Aspoň dvakrat denně, to bys musela mit cisternu
Navic myslim, MM se muze mrazit jen 3 měsíce, ale to nechci kecat. Na to byla odborník Jitule, skoda, ze uz nechodi ![]()
@Ba-stet děkuji
no hele já jsem někde právě četla, že až prcek bastí je lepší kvalitní strava a není potřeba UM, ale zatím jsem se s tím taky nezabývala. Zatím jsem ještě ani neřešila pořádně ty příkrmy a to už bych měla přeci jen za dva měsíce bychom měli začínat
to kojení je tak pohodlný ![]()
@Lamicka2016 jo, kojení je pohoda, ale do příkrmů taky vplujes jedna dve. Ja uz mam ty (polo)šlichtičky tak v paži, ze se trochu děsím, až bude čas prejit na normální jidlo ![]()
@Ba-stet Barus, prosím co to bylo za zázračný kapky? Denis má rýmu docela často. Jsou na předpis? Já ho jenom odsavam, nebo mu mazu hlavně na noc pod nosem rymovnik nebo naky borový nebo smrkový nevím krém. Ty kapky by nemuselo bejt marný zkusit🤔 🙏
@Payus Napíšu zítra, az je vyzvedneme. Ale jsou na predpis
Ja strikam morskou vodou, odsavam a kapu nasivin. A mazu domacim mixem bambuckeho masla, eukalyptu a tymianu. Ale jak rikam, z nejhoršího to pomohlo rychle, ale poslednich pet dni se to vubec nehybe a odsavame dvakrát třikrát denně ![]()
Ja bych to tak nehrotila, ale muž vysiluje. A chtela jsem se setkat skamaradkou a jeji dcerkou, a to si netroufnu, dokud nos nebude čistý ![]()
@Ba-stet překvapilo mě že i ta Vincentka je od 3let. Holky pro mimino měli naky libenar??
Jinak @Daniela2019 Danince krásný rocek a velkou pusu. A mamince tytyty že za nama nikdy neprijde❤️️😍