Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ewerette Jj, vím, že to musí být anonymní, určitě nedostaneš vajíčko od někoho, koho si vybereš - což je třeba v případě rodiny na jednu stranu blbý, ale na druhou stranu chápu, že to je eticky hodně citlivá situace. Četla jsem tu na to téma i zajímavou diskusi. Ale myslím, že to má fungovat tak, že když někoho přivedeš, dostaneš se „do čela“ a nemusíš na vajíčko aspoň čekat. Když to vidím, určitě bych si žádné peníze nevzala.
No, ale to je předčasné řešit, ještě ani nevím, jak jsem na tom s vajíčky sama :-/ Ale Tvoje situace (a taky ta Tečky1) mi úplně trhá srdce. Když si vezmu, jak vyšiluju a vlastně se mi nic moc neděje, a vy musíte řešit takové hrůzy…
tak zázrak se samozřejmě nekoná, až dostanu ms, mám se objednat na průchodnost vejcovodů (jestli není za těch 6let nějaká změna - bylo to předtím ok) a pak budeme zkoušet ty inseminace nebo nativy, uvidíme
Chtěla jsem si dát chvíli pauzu a trochu se dát do pořádku, ale doktorka byla dost hrr, tak uvidíme bude.
Vy ostatní se držte, určitě se Vám to povede, držím palečky ![]()
@Ewerette Je mi to strašně, strašně líto. Na to se ani nedá nic napsat, všechno zní jako planý řeči. Drž se, holka, věřím, že najdete cestu… ![]()
@Ba-stet já myslím, že české zákony nepovolují, aby někdo známý daroval vajíčka někomu konrétnímu
ale nevím, s touhle situací jsem se nesetkala. Myslím, že to musí být striktně anonymní kvůli pak případným právním tahanicím, co by v nejhorším případě mohly nastat.
Jinak darovat se může u většiny CAR max do 33-35 let - ale většina má tu hranici 33 let.
Takže já třeba vím, že už to asi nestihnu, když chci 2 děti. Popravdě já furt tak nějak myslím na to, jestli náhodou to darování mi nemohlo rozjet tu mojí endometriózu, ale to už se nedozvím
nicméně asi bych do toho už nešla, určitě ne před tím, než bych měla už „hotovo“ a žádné další děti pak už nechtěla
@Ewerette Je mi to moc líto
já mám taky nízké AMH když jsem zkoušela nativ tak bylo jen 1 vajíčko to se ale podařilo oplodnit a docela i pěkně se prý vyvíjelo tak to nevzdávej-koukám jsme na tom dost podobně.U nás se taky kazí co může,partner teď němůže do práce takže minimum financí do toho auto na monstr opravě za kterou jsme dali majlant…a další a další věci .Jsem z toho chvílemi taky na nervy
točí se v tom hrozný prachy…je fakt že jsem si myslila že kdyby došlo na to že musím mít darkyni tak jsem myslila že mohu někoho z rodiny…
přitom mě to přijde tak nějak logický přeci…
na druhou stranu u mě ve smyslu věku, ivf, a dalších věcí okolo logika dostává pěkně na prdel- protože to jde oproti logice
Taky jsem chtěla 2 děti a ted budu ráda když se podaří jedno.Jsem v podstatě v situaci že pokud to bude vypadat na více folikulu pujdu do té drahé placené stimulace a připlatím si co to jde pak už budou asi zbyvat jen nativní cykly vzhledem k výši hypotéky a dalším věcem…Ale já se teď trochu oklepala-než mě zase něco zdrbne
ale říkám si přeci stačí 1 vejce,1 embryo a máme vyhráno tak neboj jsme v tom spolu bojuj
![]()
@Ba-stet ahojky prosím tě kdo z lékařů dělá ty vstupní konzultace na studie?
@Lamicka2016 Ahoj, já byla u dr. Bolehovské. My jí teď doma říkáme „doktorka Holčička“, protože vypadá hrozně mladě (a taky mám problém si to jméno zapamatovat). Ale byla hrozně příjemná, opravdu mi to dodalo odvahy. Já mám ještě jeden trabl, který mohl tu studii zhatit, tak mi ho pomohla neuvěřitelně rychle vyřešit (a fakt si myslím, že nemusela). Ale některé holky byly i u někoho jiného…
Ty jdeš už v pondělí, viď? Budu na Tebe myslet…
@Ba-stet o té vím, jen se bojím, že nemá zkušenosti
uvidíme ke komu mě přiřadí. Dám v pondělí vědět ![]()
@kocourek88 Ano, vím, že to musí být anonymní, to jsem psala. Ale četla jsem, že to můžeš udělat tzv. křížem (to se často dělá třeba u darování ledviny) - takže přivedeš dárkyni a ta dá vajíčka. Ta půjdou někomu jinému, ty dostaneš vajíčko taky od někoho jiného. Ale v případě, že se na vajíčko déle čeká, tě to posune dopředu seznamu.
Myšlenky dvou dětí jsem se už víceméně vzdala. Teď jsem ve fázi, že budu doufat, že se zdaří aspoň to jedno. Přesně si pamatuju tu chvíli, kdy jsem svou situaci naplno pochopila. Bavila jsem se s kamarádkou o budoucnosti a místo „až budu mít děti“ jsem úplně automaticky řekla „jestli někdy budu mít dítě“…
No a s vajíčkem od rodinného příslušníka - sice to zní logicky (geny, jasný původ, znalost zdravotní anamnézy), ale je to prostě eticky hodně citlivé. Protože nejde jen o ženu-matku. Nikdo nedokáže předvídat, jak se k tomu časem postaví příbuzná-dárkyně. A už vůbec nikdo netuší, jak by to jednou prožívalo to dítě… Je to fakt těžké, mám pochopení pro obě stanoviska ![]()
@Lamicka2016 no do studie má být AMH 0,7 a já měla v lednu 0,68 a vím že v říjnu 0,9 .To FSH mi nějak co jsem pochopila rapidně kleslo ale hodnotu jsem si nezapamatovala
já byla tak nějak paralyzovaná když mi doktorka jen řekla že jako blby…že je to nizký…a já pořád tak nějak čekala co víc mi k tomu řekne…?
Že třeba nasadíme nějak hormony nebo něco…CO se týče vstupní konzultace my byli u Dr Kosobudové a ta je tedy přesně taky jako holčička ![]()
@Lamicka2016 A myslíš, že bude dělat všechno? Protože myslím, že holky měly většinou u transferu dr. Višnovou, ne? Mám takové rozporuplné pocity. Bude to můj úplně první výkon nad hranici léků, vitaminu apod. Neměla jsem ani IUI, nic. Někdy jsem si jistá, že to klapne, jindy si říkám, že neznám nikoho, komu by vyšlo první IVF. Tak si říkám, že díky studii to nestojí peníze ani pokus na pojišťovnu, tak to nechám osudu. Co taky jinýho…
@Tečka1 a jo už vím
No já ti mojí zkušenost s AMH a nyní i s FSH psala. Já jsme taky exot ![]()
a ty jsi už jen samoplátce viď? ![]()
@Ba-stet Já myslím že doktorky nedělají všechno dle toho co jsem zažila (tedy mimo studii) a toho co psaly holky. MOžná záleží na který den a co vyjde
tak třeba napíšou více děvčata KIKI,Kocourek a Payus - mě odběr mimo studii dělala Dr.Višňová ale transfer Kosobudová.
@Lamicka2016 Jejda děvče už se tu místy ztrácím takže si nevybavuji jak Ty to máš s AMH a FSH…
klidně napiš znova a ano já jsem samoplátce protože jsem ,,zaspala dobu"
![]()