Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kocourek88 tak sem koukej poslat fotku
moc ti držím palečky…
![]()
@Monisek90 děkujuuu. Doufám, že zase dostanu fotečku vytištěnou
a pokud ne, alespoń Vám sem napíšu, o kolik bublinka vyrostla ![]()
@Monisek90 a kdy máš vlastně tu konzultaci ohledně studie? Nějak mi v těch všech zprávách uniklo, jestli jsi už byla nebo ne? ![]()
@kocourek88 Já od té doby co jsem od svého gynekologa slyšela tu ,,úžasnou novinu"
už jsem tam nešla-zatím nebyl důvod a nového gynekologa nemám.Každopádně zkusím jak se na tom v Cube budou tvařit a pokud by to platila pojištovna snad nemají důvod říct ne.Já se spíše obávám že mi řeknou že zatím nemám žádný problém a že tedy není důvod testovat
-já si ale moc pokusů zda se nebudu moct dovolit aby mi po třeba 5-tem pokusu řekli tak vás pošlem tam či tam…
Každopádně je ta hematologie taky důležitá?Přiznám se že nevím co by mohla ukázat? ![]()
Každopádně jak se cítiš? A co džusy už jsou vypité? ![]()
@Monisek90 Já bych rozhodně šla na oba pohovory a obě studie dělaji v Cube jestli v Pronatalu bychom se museli juknout
Možná jak radí @Synekdoche7 zkusit tu méně náročnou a pak kdyby to náhodou nevyšlo tu druhou-samozřejmě jedna studie 1 CAR rozhodit jednu studii na 2 pracoviště myslím nebude možné.
@Tečka1 hemaltologie vůbec netuším, na co je
to bohužel neporadím. Pokud Ti řeknou, že jsi OK a není to důležité, oponovala bych jim přesně tím, co říkáš - vzhledem k tomu, že už bohužel musíš být samoplátce, nemáš čas ztrácet čas nějakými „pokusy“ a chceš všechno prostě směřovat k tomu, aby to pokd možno vyšlo na poprvé.
A myslím, že i vzhledem k věku, by s tímto měli počítat automaticky - teď se prosím neuraž, není to myšleno nějak špatně s tím věkem
ale myslím, že i oni by měli chtít, aby to vyšlo co nejdřív právě…budu držet palce!
![]()
jinak džusů mi zývá asi půlka…sažím se to moc nepehánět, abych do sebe nervala furt nějaké cukry, tak to prokládám i obyčejnou vodou. A popravdě zas tak moc toho nevypiju (1,5-2l denně max) takže mi asi ještě chvíli vydrží ![]()
@Tečka1 důležité není ani jedno z těch vyšetření, genetika, imuno ani hema… ale každé z nich ti může ukázat nějakou malou nesrovnalost, která může být příčinou všeho… třeba na hemo mi řekla mudr, že i kdBy cokoli, řeší to v 90% acylpiryn… na imuno řeší alergie (na sperma, na plod, …) a na genetice, zda je šroubovice dobře ‘šroubovaná’ a jeatli příčinou potratů či vůbec netěhotnění není právě nějaký přeskočený gen… a až s blbým výsledkem s genetikou mi bylo řečeno, že má smysl ten PGD při ivf, ptže ten řeší právě genetiku toho embrya, zda má správně geny a tím pádem, že nezanikne za pár dní… říkám, mně to mudr gynekoložka dala na žádanky jako první, jelikož říkala, že je to to nejmenší vyšetření, co se dělá před ivf, jelikož to není krom krve žádný zásah do těla, žádný experiment s hormonama atd…
@Coccinella 13 usmívala jsem se dnes na tebe nebo jsem trapasila na někoho jiného?
na kolik zítra jdeš? ![]()
@Milikub jj, usmivaly jsme se na sebe navzajem
byl tam s nami i syn (5 let) ![]()
Zitra na 10.30 - 11.00 zalezi jak dojedu ![]()
@Monisek90 @Synekdoche7 Já dostala nabídku na obě studie, akorat o te druhé mluvili jako o Implantanu? (I kdyz Dr.Holcicka Rekovelle říká Rainbow, tak nevím
). A podle toho, co říkala sestra, tak mají obě dlouhý protokol. Ta menší časová náročnost má být jen kvůli menšímu množství kontrol a že si vše pícháte doma… Jinak Implantan má být na uhnízdění a Rekovelle na lepší vajíčka. Ale s tou účinností by to mělo být nastejno, normální IVF, v lepším případě posichrovaný preparátem (který možná funguje a možná ne). @Monicek90 Jestli Prahu nemáš kdovíjak z ruky, tak přijeď na konzultaci a uvidíš. Když Ti budou sympatičtí, tak zůstaň a když ne, tak druha klinika je na jistotu. Ale obě (stejné) studie podle mě sfouknout nemůžeš. Tečce taky nedovolili opáčko, když jí tak blbě nevyšlo AMH
Ale třeba zas budeš moct na tu nasi… I když doufám, že to vůbec nebude potřeba ![]()
@Coccinella 13 @Milikub Držím palce, dejte vědět, co se urodilo ![]()
@kocourek88 @Milikub děkuji holky
uklidnily jste mě že moje představy o tom jak by to mělo probíhat jsou normální.Přesně takto to beru je mi ted (čerstvě) 41 let takže už by ta vyšetření měla být tak nějak ,,automaticky"
Neboj kocourku co se týká věku nejsem nijak hákliva ![]()
@Milikub přesně jak jsi to popsala to vnímám já
děkuji
je to minimální co pro to můžem vůbec před IVF a celým tím ,,cirkusem"
udělat a třeba je jen malá nesrovnalost ale když jich je pak víc může to značit problém .
No když nebudu umět v pátek Dr přesvědčit dám ji přečíst Vaše komentáře ![]()
@Ba-stet když Tobe nabídli obě studie už jsi rozhodnutá do které půjdeš?