Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, mám tu na vás takový dotaz trochu mimo snažení… Dostala jsem nabídku práce (co jsem vždycky chtěla dělat) za kamarádku co je těhotná (termín v září)… Takže by to bylo jen na 3roky, i když myslím že pak budou chtít ještě druhý mimčo… Zaučovala by mě i bych jí mohla kdykoliv zavolat aby poradila, což je pro mě super, budu se muset naučit hodně nových věcí… Ve svojí práci jsem vcelku spokojená, jen se tu dost nudím a peníze taky nic moc a ještě dojíždím 30km… V nový bych si polepšila nejen výplatou a poloviční cestou, ale měla bych i dost bonusů (stravenky, týden dovči navíc, příspěvek na dovču, příspěvek na důchod - ale tohle všechno až po odpracování 6měsíců… ) O mimčo se snažíme už 8 let, úplně nečekám že se nám to v dohledný době povede (i když doufám), tak nevím, šly byste do toho v mojí situaci nebo klidně i ve vaši? Děkuju ![]()
@Milikub gratuluju!
to je krasne! Budu na tebe ve čtvrtek myslet ![]()
@Ewerette ty jo…to je zapeklity…
já bych do toho asi šla. Jsem taková. Mám rada výzvy a to cop opisujete zní super
jen aby ses nedivila pak. Ze to miminko přijde když ho člověk nejmíň čeká. Určitě by ti prospěl novy vítr do plachet. Změna je vzdycky risk, ale u mne vždy přinášela pozitivní výsledky. Takže za mne JO! V každém případě budu držet pesti ať už se rozhodne jakkoliv aby to bylo jen stastne rozhodnutí ![]()
@Ewerette Souhlasím s @fafetka, já bych do toho šla. Vidím tam hodně výhod, za tři roky se toho může hodně stát a kdoví, kam Tě to profesně posune. Váhala bych jedině v případě, že místa, která zastáváš, jsou tak jedinečná, že bys podobné už nesehnala… Ale vlastně i tak bych do toho šla. A třeba se zrovna zadaří i to mimčo, když se Ti to tak úplně „nebude hodit“ ![]()
@Coccinella 13 @Tečka1 jj jdu tam v pátek kolem poledne, tak se třeba potkáme! ![]()
@Ewerette souhlasím s holkama, taky bych do toho šla. Protože jinak se jen upneš na to těhotenství, a ono třeba ještě pár let nepřijde (i když Ti to samozřejmě moc přeju
), ale aspoň přijdeš na jiný myšlenky a ono to pak půjde samo! Jestli se v práci nudíš a navíc to budeš mít blíž a dostaneš i víc zaplaceno, tak nevím, o čem přemýšlet. Změna je vždycky dobrá, i když to trochu bolí. Já jsem zatím měnila práci jednou (teda firmu, jinak pozici v rámci stejné firmy víckrát) a i když to na začátku nebylo jednoduchý, tak jsem toho ani na chvilku nelitovala!
Za mě teda určitě ano. Držím pěsti, mně to rozhodování o změně firmy trvalo dva roky, tak doufám, že to zvládneš rychleji ![]()
@Lamicka2016 proč až v květnu KET, lami? Ty neplánuješ čerstvý transfer?
@kiki0709 Pokud budou vhodná embrya k NGS, tak určitě ne. Ráda bych věděla, že vkládáme zdravé embryo ![]()
@Lamicka2016 co je prosím NGS? něco jako genetické testování embryí PGD?
Jinak mé odběry dopadly dost katastrofálně. Jak jsem psala, mám úplně neviditelné žíly, ale mívala jsem problémy spíš v pubertě. Podlední roky mě sestry vždycky zvládly napíchnout a pak to teklo. Dnes sestra nemohla vůbec najít místo, kde to zkusit, pak sice napíchla, ale naplnila jednu zkumavku a nazdar. Poslala mě se ještě napít (čekala jsem přes dvě hodiny, takže jsem v sobě měla asi 3 litry vody) a vzala si mě do parády nějaká zkušenější. Ta to na druhý pokus dala, ale pokud se to nezlepší, tak nevím. Kolem stimulace se prý bere krev prakticky obden a na to teda dost žil nemám
Ale musím říct, že byly hrozně milé a ochotné…
@kiki0709 Díky
No, chvilku jsem seděla v čekárně a říkala si, že jestli zůstatnu bezdětná kvůli pitomejm žílám, tak mě klepne ![]()
@Ba-stet neves hlavu! Já z toho teda byla rozhozena dost. Strasily mne ze do studie s myma zilama nee… taky je nemám vidět 🤷🏻♀️No a nakonec ty zkumavky naplnily. To dáme! Neboj ![]()
@kiki0709 @Tečka1 Holky, poslala jsem vám link na tu gyndu. S Tečkou jsem si už psala, tak by to mělo odejít, Kiki, prosím mrkni, psala jsem sama zprávu poprvé ![]()