IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
395
28.2.19 10:01

@kocourek88 ach kéž by! Ale je pravda že se s těhotnými zase roztrhl pytel :-) zrovna včera mi moje kamarádka říkala příběh :-) její nadřízená v práci se tři roky snaží o miminko a nic. Tak už se naštvala a objednala se do CARu že to začne řešit. Prošla vstupní kolečko vyšetření, vše zdánlivě ok a že tedy není čas ztrácet čas a domluvila si IVF s tím že první den MS přijde na odběry (jako my). No a už nešla :-) v červnu má TP. Úplně mně to dojalo. To je tak hezký že? Věřím, že tenhle rok prostě bude úspěšný pro nás všechny a že se všechny co jsme tu k tobě dříve či později přidáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
28.2.19 10:10

Jo a holkiii :-) ještě zas taková otázečka (už se mi tady v tý diskuzi hůř hledá :-) když jste začaly píchat ten down, za jak dlouho vám přišla MS. V termínu? Dřív? Později? a pociťovaly jste na sobě nějaké změny? Já mám teď další návštěvu Cube 12.3.(na své 40té narozeniny :-D) a úplně mi vypadlo kvůli čemu :think: asi kontrola jestli došlo k útlumu. To bude asi utz že? a pak sestřička říkala ať se připravím na 14.3. na celý den raději, že se začne stimulací a že to opravdu ten den trvá. Proč? Měla jsem za to že to bodnou ty injekce na stimul, případně nějaký odběr krve…a jak je to potom časově? Ta stimulace kdy se chodí na injekce tam trvá 7-10dní že? za jak dlouho pak je odběr folíků? 11. den? 12.? a pak se kultivuje 5dní do transferu? Já abych měla nějakou přibližnou časovou osu…protože mi to nějak hapruje s kalendářem :nevim: měla jsem za to, že ten odběr by měl být cca před nebo kolem ovulace, ale to mi teda vůbec nevychází. Čekám MS cca 4.3. takže simulace by mi končila už po ovu a transfer bych měla v postatě pár dní před další MS :nevim: jsem z toho teda dost jelen tak se omlouvám že tady s tím prudím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
28.2.19 11:08

@fafetka neprudíš prosímtě! Při down jsem měla MS den před termínem - holky tu, co si pamatuju jí měly někdo v termínu, někdo po. U mě byla bolestivá snad ještě o něco víc než obvykle (vzhledem k endometrioze to bylo docela peklo, ale zvládla jsem to no). MS trvala standardních 5 dní. Po 14 dnech pícháí down jsem byla na UTZ - to myslím, že bude toho 12.3. a o dva dny později jsem začala se stimulkou - což by sedělo. Čekala jsem déle v čekárně a byla tam asi 2 hodiny, ale nutno říct, že to bylo na začátku ledna a moc lidí nebylo - te´d co jsem tam včera byla, lidi už si v čekárně neměli ani kam sednout a měli pořádný masakr, tak to asi mají tak, že čím víc mají práce, tím dýl to trvá. Tak trochu mám pocit, že my ve stuii asi chodíme na řadu až mezi posledníma (holt asi máme vykopené to „IVF zdarma“ časem v čekárně :mrgreen: )
U mě stimulace trvala 12 dní, ale třeba u Payus jen asi 7-8 dní - záleží na tom, jak Ti na to budou reagovat folikuly. Potom teda OPU a po 5ti denní kultivaci transfer nooo. Mě to vycházelo taky až ke konci cyklu - asi 23. DC nebo tak nějak, ale je fakt, že já mám ovu prostě později a tak nějak jsem mívala transfery i dřív :nevim:
Každopádně bych se toho nijak nebla - když je ten cyklus řízený takto stimulkou, tak to má trošku jiná pravidla. A u dlouhého protokolu to podle mě úplně není v souladu s přirozeným cyklem no. To bývá spíš u toho krátkého podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
28.2.19 11:14

@fafetka Holky, co to mají za sebou asi odpoví fundovaněji, ale podle mě je účel downa v tom, že zastaví přirozený cyklus, aby ho doktori měli úplně pod kontrolou. Stimulace podle jejich propozic trvá 7-21 dnů, průměr je 10 (ale já jsem teda o nikom s třemi týdny nikdy neslyšela). Ultrazvukem se sleduje, jak na tom folici jsou a ve vhodné chvíli se odeberou. Ten samý den se oplodní, kultivace trvá 5dni a pak hned následuje transfer (pokud nejsou potřeba nějaké testy, v tom případě se zamrazí. To bude vědět @kiki0709). Tím, že je vývoj foliků řízený, už na přirozene fázi cyklu nesejde, řekla bych :think:

Jinak 14. si jdu pro první injekce downa(pokud se teda nenajde nějaký průšvih v odběrech), takže jsem Ti v patách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
28.2.19 11:15

@kocourek88 děkuju!! tak jsem zas trochu klidnější :-) i když takový to divný chvění kolem žaludku mně neopouští a asi neopustí :-D je super, že můžu sdílet a ptát se. V Cube si nikdy nevzpomenu na nic jak jsem nervózní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
28.2.19 11:28

@fafetka tak ještě z mých zkušeností: 25DC jsem začala s down regulací, 10 dní nato jsem dostala MS (u mě žádná velká změna oproti normálu), 6DC od začátku MS jsem šla na kontrolní UZ a od 7DC jsem začala docházet denně na injekce stimulace. Stimulace trvala 11 dní a 12. den jsem šla na odběr. A pak už klasicky 5 dní kultivace a čerstvý transfer. Celý ten proces můj cyklus posunul. Snad Ti to takhle pomůže :hug:
Jinak teď chci (snad tomu budou okolnosti nakloněny) jít cestou genetického testování, tj. po odebrání vajíček a kultivaci embryí se embrya zamrazí a pošlou na genetiku. Ta trvá až několik týdnů, tj. transfer embrya (v tomto případě se vždycky jedná o zamražené, tj. KET), proběhne až v následujícím cyklu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
28.2.19 11:30

@kocourek88 jsem za Tebe i bublinku moc šťastná :srdce: :srdce: :srdce: jen se pěkně opatrujte, žádný bourání a padání ze schodů, jasný? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
28.2.19 12:27

@kiki0709 no to už jsem si snad vybrala :mrgreen: od té doby (musím zaklepat) už žádný stres naštěstí nebyl, takže jsem ráda.
Doufám, že Ti vše vyjde a hlavně na té genetice projde co nejvíce šampiónů :srdce: já si o tom četla a mě přijde akorát trochu zvláštní, že jak dělají genetiku vždy jen z jediné buňky embrya, tak vlastně se prý může stát, že Ti vyřadí zdravé embryo, protože JEN ta jedna buňka byla špatná a obráceně. Ale podle mě statisticky se to asi často dít nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
28.2.19 12:38

@Ba-stet super! Moc díky za odpověď. Já už v tom mám právě strašnej hokej co kdy jak… :-D to je náhodička že 14. :-) ještě nevím čas, sestřička mi to říkala jen předběžně datum abych si to mohla nahlásit v práci (což rádi nebudou-zrovna ten den je velká celoměsíční porada, ale tak myslím že to daj i beze mně :-D mám jiné priority) to se tam možná uvidme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
28.2.19 12:41

@kiki0709 děkuju ! za každou zkušenost o kterou se se mnou podělíte jsem moc ráda :srdce: doufám a držím pěsti, že Ti to teď vyjde. Už by mělo po tom všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
28.2.19 16:56

@Milikub tak jak dnes dopadl UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milikub
28.2.19 17:43

@Coccinella 13 mně dobře, objevil se mi osmý trpaslík, ale v sobotu další UTZ, roste to, ale pěkně poklidně, takže odběr až příští týden100%… co u Tebe? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Milikub
28.2.19 17:50

@fafetka na všechno už ti odpověděly holky, přidám moji zkušenost - MS na den přesně, trvala cca normálně, ale dýl jsem špinila (dle mudr normální po tom gonapeptylu), bolest skrz enometriozu že bych lezla po zdi :( 1.den stimulace čekačka skoro tři hodiny, sestra říkala, že dlouho trvá než se do Dánska zpracují údaje o objektu studie (jako o mně, nebo tobě) přes nějaký program a pak teprv může píchnout první břišní injekci… já měla knížku s sebou a třičtvrtě jsem jí tam přelouskala než to všechno proběhlo :) od té doby když jdu jen na injekci,tak od příchodu k odchodu je to otázka 15min max, když je i utz, tak cca do hodiny hotovo :)

• Citovat
  • Upravit
3068
28.2.19 18:39

@Milikub u me taky o.k. mam na kazdem vajecniku cca osm prcku od 8mm do 13mm. Takze taky pekne pomalu a v klidu. Pani primarka byla spokojena ;) a odber pry asi pristi patek. V sobotu jedu taky na UTZ. Mam tam byt cca v 9.30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
28.2.19 18:49

@Milikub @Coccinella 13 Holky, to zní skvěle! Doufám, že budete stejně pokračovat dál! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí