Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tečka1 Rozumím. Buď tedy předpokládají, že si to stejně předem zjišťuješ na netu a nebo, jak je to pro ně denní chleba, prostě myslí, že to ví každý (mně se to v práci taky stává, spoustu věcí beru tak automaticky, že mě nenapadne, že to někdo nemusí vědět. Ale o to víc si na to dávám pozor!).
Další věc je, že pokud máš Višňovou, tak je to na jednu stranu výhra (taky jsem slyšela, že je skvělá), na druhou stranu, ona reálně nemůže mít moc času - léčí, vede velký podnik, píše mraky článků nebo aspoň odpovídá novinářům, jezdí na konference. Je ale jasný, že to Ti nevyhovuje…
No a s to cenou, to je vrchol. Oni Ti nejsou schopní říct finální částku? Jako chápu, že můžou potřebovat víc nějakého léku, materiálu, tak se to může trochu měnit - ale rozptyl 80-150 tisíc je brutální. Nemůžou mít přece tolik klientů, kteří peníze neřeší v takovém měřítku. Navíc jsem na jejich strnkách četla, že právě vždy připraví „balíček“ na míru, takže se nemůže stát, že Ti pak cena naroste, protože to nebylo v ceníku.
Možná bych ten jiný CAR zkusila. Tady jste si nesedli. Ty potřebuješ pomalejší, citlivější přístup, oni zase aby to odsýpalo a nikdo zbytečně nezdržoval. Vždycky bude jeden z vás zpruzený. Ale nevím, jaký poradit, četla jsem jen pár diskusí a vždycky je to dost podobný - kdo má dítě, tak chválí, a kdo nemá, tak pomlouvá. ![]()
@Ba-stet píše:
@Tečka1 Rozumím. Buď tedy předpokládají, že si to stejně předem zjišťuješ na netu a nebo, jak je to pro ně denní chleba, prostě myslí, že to ví každý (mně se to v práci taky stává, spoustu věcí beru tak automaticky, že mě nenapadne, že to někdo nemusí vědět. Ale o to víc si na to dávám pozor!).Další věc je, že pokud máš Višňovou, tak je to na jednu stranu výhra (taky jsem slyšela, že je skvělá), na druhou stranu, ona reálně nemůže mít moc času - léčí, vede velký podnik, píše mraky článků nebo aspoň odpovídá novinářům, jezdí na konference. Je ale jasný, že to Ti nevyhovuje…
No a s to cenou, to je vrchol. Oni Ti nejsou schopní říct finální částku? Jako chápu, že můžou potřebovat víc nějakého léku, materiálu, tak se to může trochu měnit - ale rozptyl 80-150 tisíc je brutální. Nemůžou mít přece tolik klientů, kteří peníze neřeší v takovém měřítku. Navíc jsem na jejich strnkách četla, že právě vždy připraví „balíček“ na míru, takže se nemůže stát, že Ti pak cena naroste, protože to nebylo v ceníku.
Možná bych ten jiný CAR zkusila. Tady jste si nesedli. Ty potřebuješ pomalejší, citlivější přístup, oni zase aby to odsýpalo a nikdo zbytečně nezdržoval. Vždycky bude jeden z vás zpruzený. Ale nevím, jaký poradit, četla jsem jen pár diskusí a vždycky je to dost podobný - kdo má dítě, tak chválí, a kdo nemá, tak pomlouvá.
jako jiný car muzu doporučit IVF Europe, tam víš na čem jsi
@Ba-stet jj jak píše @kiki0709
a @kiki0709 děkuju, budu hlásit, zatim, je vše u mě ok, žádný rozdíl necítím, ted nekdy má přijít MS
@sebel tak to je zase z EUROPE utekla do Cube, protože za mě děs. Věnuji se tam hlavně cizincům a mě nikdy nebyli schopni ani nic extra říct, ukázat embryo atd. Já jsem v ně ztratila po 3 nepovedených pokusech důvěru a oni hlavně neměli ani žádnou snahu zkoušet zjistit proč třeba to nejde, ale jen furt nové a nové IVF, že „časem se to povede“ - to byla vyloženě slova jednoho doktora, po kterých jsem se definitivně rozhodla se tam už neukázat ![]()
Já osobně bych být tečkou šla buď do Gennetu nebo co Gynemu. Prague fertility centre má ještě skvělé ohlasy. Ale přechod do jiného CAR má jednu velkou nevýhodu a to tu, že bude muset zase čekat na vše. Na první konzultaci, na nějaké testy, pokud tedy budou dělat imuno atd, tak se to vyšplhá třeba i na několik měsíců čekání, než se něco bude dít. Ale zase možná by to pro tečku bylo lepší, že by se mezi tím dala do pohody, třeba začala chodit na tu akupunkturu (víš kočko, že třeba akuška je úplně skvělá i na aktivaci vaječníků, aby bylo víc, a dobrá vajíčka?) A celkově se nahlásit do většího psychické pohody
![]()
@kocourek88 @Tečka1 Jj, to mě přesně taky napadlo, že zase ztratí čas… Nešlo by to, že si zkusí domluvit schůzku jinde, jinak zatím bude tady, kdyby něco, a mezitím si dá potřebný voraz? Jinak třeba o Gennetu jsem zase já četla hrozné věci. Ale jak říkám, člověk neví, jestli to píše prudil, někdo naštvaný, že mu to nevyšlo, nebo je fakt nějaká chyba. Já se snažila číst místní diskusi o Cube (ta má asi 1000 stran) - přečetla jsem kousek, někdo nadšen někdo naštván ![]()
Co si myslíš, Tečko, o tom nativu? Vím, že už jsi byla, ale co jsem četla, tak při probémech s vajíčky se docela doporučuje. Že kdyby se to jinde táhlo, zkusila bys ještě nativ a za plnou cenu se do toho pustila tam, kde budeš mít větší důvěru…
Tak holky, zítra v 8 OPU, jelikož jedem daleko, vstávání ve 3 ráno… to pak ani nemusím pod narkózu, jak si lehnu, usnu sama
držte palce ![]()
@Milikub držím palce! Ať ti do narkózy zamíchají nějaký hezký sen… třeba nejde na bali nebo tak
![]()
@Ba-stet no ono je to těžký a vlastně předně, jak píšeš - na každé centrum najdeš i pozitivní, i negativní reakce.
Mě třeba jedna holčina, se kterou jsem si psala neskutečně pomluvila dr Kosobudovou. Že nic neumí, že je hrozná a zkazila ji tři transfery. Možná i proto jsem se k ní bála. No a nakonec to u mě dopadlo dobře ![]()
To je prostě těžký. Ale já třeba, kdybych nešla do studie tady v Cube, byla bych v Gennetu. Líbilo se mi právě to, že tam automaticky dělají ty imuno a genetický testy a nejdřív se snaží najít příčinu a ne jen slepě zkoušet jestli to vyjde ![]()
@Milikub drzim pesti
urcite to pujde hladce a odeberou spoustu vajicek ![]()
Budete si doplacet nejakou doplnkovou metodu?
@kocourek88 aha, my tam byli na inseminaci 2×, 1× na et a ket se povedl… jako ano byli hlavne zameřeni na cizince, ale ja měla ženskou a ta byla v pohodě, jestli to byl doktor, takto byl majitel, pan KULT a to je k o k o t na entou… o tom žádná, tedy pokud to nebyl takovej mldoch, ten byl takový telátko co jsem poznala, ale záleží opravdu na kohos tam narazila no
Tak holky, mam jarni uklid za sebou
Pavlik jel v patek na „jarni prazdniny“ k nasim, my byli vcera v Praze - ja mela UTZ (pekne broucci rostou
) a pak jsme se stavili na moje milovane running sushi
. Manzel me tam vzal jako „bolestny“ za vsechny ty injekce…
neskutecne jsem se prezrala
az sem se tesila do auta, ze si rozepnu kalhoty
preci jen me to bricho s tim „platem vajec“ ted pekne tlaci
a jeste se takhle narvu ![]()
No a dnes jsem vygruntovala celej byt. Dokonce jsem se vrhla i na okna, takze timto povazuji jarni uklid za vyrizenou zalezitost
![]()
@Milikub držím moc pěsti, ať všechno v pohodě zvládneš, nic Tě nebolí a ať sesbírají plný koš vajíček!!
a šťastnou cestu ráno! ![]()
@Milikub Teda, to jedeš pěkně zdaleka! No, ale alespoň tam fakt vytuhneš
Držím palce a vydej ze sebe to nejlepší
![]()
@Coccinella 13 Tééda, Ty jsi pilná! No, když máš úklid hotový, tak už může v klidu otěhotnět, nemáš žádné resty
Jinak k tomu bolestnýmu - já jako dítě dostávala za každou injekci kindervajíčko, jako mimořádnou odměnu, a s mámou jsme to z legrace držely až do dospělosti. Když jsem poznala muže, řekla jsem mu v žertu, že teď to přebírá on
A on to vzal vážně a celé roky mi kupuje bolestné za injekce. No a po tom minulém odběru přinesl celé plato kindervajíček
Vzala jsem si teda jen tři, co mi náleží, ale čekají na mě ![]()
@Ba-stet no presne to jsem si rikala, uklid hotovy a ja muzu klidne otehotnet, nemam zadne resty
jsem pripravena na vsech frontach ![]()
S tema kindervajickama to je dobry
takze az budes stimulovat, budes mit tri denne
a to uz se vyplati ![]()
@Coccinella 13 Jj, říkala jsem mu, že to bude tak padesát vajíček (a že bych raději psa) ![]()