Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tečka1 Vydrž ten tlak, hlavně to nevzdávej! Jestli máš počkat do dalšího cyklu, to nevím, to podle toho, jak se cítíš. Ve stresu by to stejně nedopadlo. A s tou doktorkou to asi neber nijak osobně, ona to asi prostě jenom myslí tak, že darované vajíčko by byla větší jistota, což by asi byla, ale neznamená to, že se to nemůže podařit ze Tvého. Oni ti doktoři někdy řeknou věci… Co to bylo za doktorku?
@kiki0709 Jak budeš stimulovat dvakrát? Jako dvě sady za sebou? Nebo to přerušíte a zkusíte to příští měsíc znovu? Ten pátek byl nějakej zakletej, doufám, že příště budete mít lepší zprávy… ![]()
@Payus To zní nadějně. A kdy s KET začneš? Musíš furt přibírat, nebo už to je ok?
@kiki0709 no nakonec hrozná rychlovka, stimulka devět dní…
@Ba-stet na čurání jsem se vždycky ptala den dopředu, ptže jezdím hodně daleko a taky jsem se takhle jednou musela mučit pít na silu, jelikož jsem byla na wc ve vlaku už v Praze a v Cube mi to fakt nešlo
nebylo co 🙄 @Payus no plánování svatby je krásná zábava
a děkuju, že jsi tady pořád s námi, od Tebe a @kocourek88 jsem získala nejvíc info, díky kočky ![]()
@Tečka1 já jen abych tomu rozuměla
oni by Ti brali vajíčka, i když nestimuluješ? Nebo jen dělají závěr, že když máš teď 5, tak budeš mit ve stimulce taky 5? Jsem v tom nějak ztracená… Čemu se vlastně říká nativ? Jestli toho je na Tebe moc, tak si dej klidně pauzu… je to lepší, a měsíc už nás nespasí
těžko říct. Zeptám se kámošky na jméno doktora, se kterým je ona moc spokojená, a zkus tam zajít (taky IVF).
@Ba-stet já úplně upřímně nevím
ale asi by mi teď vzali vajíčka - aspoň těch pár - a pak podle toho, kolik by z toho bylo embryií, tak bych počkala do MS a začala další stimulaci - nebo možná s měsíční pauzou. Ale vůbec nevím, jak by to bylo s placením. To by bylo pořád považované za 1 IVF cyklus? Když by nedošlo k transferu? Snad ano, protože jinak bych si to už musela platit sama celý
kdyby jich teď dopadlo aspoň pět, tak by jich bylo sedm s těmi dvěma zmrzlíky co tam už rok a půl mám schovaný…
tak čekám a modlím se, ať se tam ještě něco objeví. Myslíte, že se třeba Dr mohla přehlédnout? Že jich tam je víc??
nebo že ještě nějací trpajzlíci dorostou?? ![]()
@Payus ještě před přečtením tvého příspěvku jsem si říkala že se Tě zeptám co svatba
to je super že plánuješ!! Máš šaty? A termín? A místo??? Užívej si to, je to krásné období
![]()
@kiki0709 Hele, tak uvidíš. Něco se možná ještě objevit může, nebo třeba předvedou spurt jako u @Milikub
S placením tedy nevím, ale samotná stimulace a odběr se podle mě nedá považovat za IVF
Ale rozhodně na Tebe budu myslet. ![]()
Mojí kamarádce se včera narodila holčička. Mám z ní samozřejmě radost, ale zároveň mě to hrozně psychicky sebralo
Muž byl pryč, tak jsem ani nemusela předstírat statečnost a bulela jsem jako malá. Ten pátek byl prostě nějakej blbej!
@Ba-stet ms bych mela dostat za 14 dni. A od 2 dc mam psany estrofern na sliznici, 10dc utz a vychytat ovulku. Ja si myslim ze tak zacatkem dubna by mohl byt ket. Akce pribrat
uvidime u dr. . Doma zamerne vahu nevlastnim. Dle me jim dost. Jako bonus si kupuju tydne cely dort ![]()
@kiki0709 kiki jak to mas s tou stimulkou? Ja ted koukam jak blazen.. dvakrat?
Saty objednany, termin zajisteny, misto oslavy taky, cekam az prijde oznameni to se fakt tesiiim
Jedine s cim si nevim rady je hudba pri obradu, jestli varhanika nebo klavir a housle. Me ty klasicke skladby prijdou strasne smutne..z moderni hudby me laka Presley nebo Beatles..tak to je ted takova jedina starost ![]()
@Payus No tak to zní prima, snad to všechno klapne. A co se svatby týká (krásné plány), proč bys nemohla mít moderní hudbu? Budete mít živý doprovod? Ti obvykle „modernu“ hrát umí (slyšela jsem třeba AC/DC na harfu a byla to bomba!). Moje kamarádka měla na cestu k oltáři jeden track z Pocahontas a bylo to taky hezký. I když jsem to možná poznala jen já
Já měla klasiku - Kánon v D-dur od Pachelbela, ale to proto, že je to moje srdcovka ![]()
@Ba-stet jj, zivy doprovod. Rozmyslime jestli ty varhany nebo klavir a housle. Jee to ac/dc by byla pecka to se zkusim zeptat
to muz ma rad. Dekuju ti za napad ![]()
@Payus Není zač, svatby jsou moje téma. Já bych se vdávala každý rok, mít ty prachy
Určitě se zkus zeptat, ono to na klasický nástroje zní trochu nežněji, než originál. Teda nevím, jak varhany, to jsem nikdy neslyšela. To by možná bylo ve stylu „Bič boží - třeste se, ubozí smrtelníci“ ![]()
@Payus mně hrála na svatbě písnička Svítá nám z pohadky Na vlásku
a co, krásná písnička, naše svatba, naše volba
a při obřadu hrálo na podbarvení proslovu od Chopina Spring a můžu ti říct, to byl doják jako blázen ❤️️
@Ba-stet úplně tě chápu, má nejlepší kámoška má holčičku od prosince, moc jí to přeju - to je jasný, ale nějak to nezvládám… musím si to ale srovnat v hlavě já, ona přece nemůže za to, že mě se nedaří…
děkuju že na mě budeš myslet ![]()
@Payus no oni mi prostě řekli, že posílají na genetiku 7ks. A můžou i méně, ale je to škoda, protože čím víc tím větší šance na zdravé embryo. Tj že by v případě menšího počtu embryí doporučovali kumulovat, tj zamrazit co bude a jít do stimulace ještě jednou… aby jich prostě na to NGS šlo hodně.