Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ba-stet Plsť silnou podle toho, co z toho chceš dělat
na to má zas hezký popis https://latkyuzizalky.cz/…-quiet-book/
já mám doma dvě tloušťky z toho Brna, tak uvidím až to začnu dělat
a udělám ji s knihařskými kroužky (objednané z puzzliky.sk), průchodky i kleště mám taky doma zase k šití, co používám ![]()
Jsem tě zahltila, co? ![]()
@Ba-stet jo a pozadí QB budu dělat z jednobarevné bavlny, díky velkému výběru barev odsud https://www.dumlatek.cz/…/bavlna-uni/ (akorát i mimo koronu počítej dodání delší než týden, spíš dva, objednávávám od nich průběžně už roky a je to tak furt)
na rychlost jsou jiné eshopy, ale s malou bavlněnou paletou ![]()
Díky za vyčerpávající odpověď
Ten úchyt jsem tam teda stejně nenašla, asi jsem slepá
Ale to je fuk, já bych to chtěla zvládnout bez vrtání. Snad ten stojan bude fungovat. Na puzzliky mají fakt prima věci, ještě to musím prozkoumat. Stoklasu mám kousek a Dům látek je myslím Mráz, tam chodím taky často. Jsem zvědavá, co vymyslíš, doufám, že se pochlubíš. Anka je pořád mrzutá, dnes měla i lehounce zvýšenou teplotu, doufám, že to rozchodí a nebude nemocná
Každopádně s tvořením mám dnes po žížalkách…
@Ba-stet Třeba tady je to vidět - fotka hned vlevo nahoře https://slaskoumama.cz/…octahedrons/
No jo, bydlet ještě v Praze, tak bych to taky měla šup šup nakoupené
takhle daleko od měst mi nezbývá, než sem tahat pošťáčku
jinak s Aninkou ti to fakt nezávidím, myslela jsem na tebe tak před hodinou… Milánek sice nemá teplotu po očkování (ťuk ťuk ťuk), ale měl nejhorší koliku ever
nepomáhalo vůbec nic, ani osvědčené věci, prostě nic, dvě hodiny řval v kuse, ale jako fakt v kuse bez vteřiny ticha krom nádechu (když to stíhal se nadechovat přes ten jekot) a usnul před chvilinkou uprostřed cucnutí z prsa asi půlminuty po dořvání 🤦🏼♀️ Ale ještě nespí tvrdě, nemám vyhráno, dala jsem ho do postýlky na monitor, fakt to nesnáším tyhle stavy, kdy není pomoci a on takhle vyvádí a je vidět, jak strašně ho bolí bříško, tvrdé jak šutr
hlavně vůbec nevím, z čeho by mohl mít takovou koliku, když večer měl plnou plenku, normálně prděl, pak se u kojení rozeřval a od té doby hotovo
a ani jeden jsme nejedli nic jiného než obvykle ![]()
@MiliKuu Dneska je asi vůbec nějaký blbý den. Anka byla tak napůl. Buď se smála (a nespala) nebo ječela (a nespala). Dopoledne ještě dobrý, pak se horšilo, od sedmi už jen ječí, i na ruce. Nechápu proč, bříško má měkké, prdí, ale stejně jde do prkna a vříská, až se zalyká. Tak si říkám, že jsou to buď nějaké růstové bolesti (já si je pamatuju od školky až do puberty, nevím, zda je mají i mimina) nebo možná něco se zuby. Nemyslím, že by přímo rostly, ale jestli už se v tý dásni něco neděje, co způsobuje nepohodu. Ta bezmoc je fakt příšerná, taky to nedávám (a vždycky přemýšlím, jak někdo může nechat dítě schválně vyřvat, na to bych teda nervy neměla). S mužem jsme se nejdřív střídali ve snaze chovat a uspat, pak jsem musela rychle nasmolit něco do práce, tak si s ní šel lehnout do ložnice a teď je tam podezřelé ticho. Takže za nimi jdu a doufám, že jsou oba živí ![]()
Milánkovi i Tobě přeju klidnou noc, snad tu hexu brzy rozchodí… ![]()
@Ba-stet děkuju za přání, my spali jak špalci
malý vyřvaný (ale ne řízeně) a já ztrhaná jak péro z budíku
až do 6:10
s jedinou přestávkou, kdy jsem si přehodila mimčo k sobě
jak vy jste zvládli noc?
Já malého právě taky - na ruce vertikálně i horizontálně, na balonu, v nosítku, v rsku, na tygra, klubíčko, tělo na tělo nahatě, s hračkama… a nic
všecko vystřídané 100× a nic
taky nechápu, jAk někdo položí do postýlky a nechá vyřvat
tak snad dnes bude líp ![]()
@MiliKuu My taky 🙏 Anka dokonce prospala jedno krmeni, rozhodla jsem se, ze na další bez milosti budím, nakonec se po 7 hodinach (! U nás nevídano) vzbudila sama. A pak uz standardně po třech, jinak ani muk. No přesně, my taky zkouseli všechno, nakonec usnula v naší posteli, ale taky spíš vyčerpáním ![]()
Akorát se nam začíná rysovat první režimová věc, a to vstavaní v šest rano.
Ja vím, že pro většinu lidí je normální, ale ja to nedávám
Jsem klasická sova. Naštěstí byla Anka v milostivé náladě, smala se a broukala, tak jsem to ještě dospala. Ale asi se to budu muset naucit…
@Ba-stet tak v šest plus mínus 15min Milánek vstává už dlouho
takže je dost možné, že to Anince taky vydrží
a řeknu ti - po vstávání v šest, celodenním kolotoči miminko-vaření-úklid-věci okolo jsem ráda, když v osm usne a já jsem v půl 9 tuhoš
kam se hrabe moje kdysisova… včera do desíti vzhůru (kvůli řevu), to už se týdny nestalo
naposled v únoru taky kvůli řevu
a mně se zívalo už od těch klasických osmi ![]()
@Ba-stet tak to chapu, ja bych to taky nedavala, staci kdyz se Saška vzbudi v 7.30, tak se vsemozne snazim, aby jeste usnula ![]()
@Coccinella 13 jojo, 7.30 taky zadna vyhra, ale považovala bych to za nejzazší mez. Ale obavam se, ze to bude jak u Komeťáků
I kdyz se nechci rouhat. Mnohe deti mych kamaradek roky vstavaly v pet a dříve ![]()
@Ba-stet tak to bych nedala
Pavlík driv jak v 9 nevstaval nikdy a Saška to ma nastesti dost casto taky tak
vlastne jednou Pavlík vstaval taky kolem pate… to jsem myslela ze to nedam
![]()
@Ba-stet u nás je to v cajku
je sice pravda, že první dny jsem se snažila zuby nehty dělat, že spím a uspat i malého aspoň do sedmi, ale zbytečně
pak si na to člověk zvykne… no jak když musíš vstávat každý den do fabriky
akorát tam se chodí na šestou, takže vstávat v pět
malý usnul po deváté dopo na svoji klasickou hoďku v postýlce, jenže přišel manžel z práce ztrhaný a že si jde lehnout, takže jsem malého po spánku v 10 vzala k sobě do postele ještě na chvíli, aby byl potichu, on zaspal a vzbudil se před chvílí
a mně se zrovna nechtělo spát 🤦🏼♀️ @Coccinella 13 zvykla by sis
a těšila se, až bude chodit do školy a vypraví se ráno sám ![]()
@MiliKuu No, snad si zvyknu. Já právě naposledy brzo vstávala v roce 2009, kdy jsem měla pracovní dobu od 7,30 - a už tehdy jsem se zajímala, jestli to není v rozporu se zákoníkem práce, lidskými právy a dobrými mravy
Posledních šest let mám volnou pracovní dobu… A teď nový boss-drsoň ![]()
@Ba-stet
my oba s chlapem vstáváme do práce v 5 ráno přesně. To už je snad na krminál co? ![]()
@MiliKuu ja vim ze zvykla, do prace jsem taky chodila brzo. Jen se mi ted nechce
a s tou skolou mas pravdu, mame co delat, aby byl Pavlík ve skolce mezi poslednimi v 8.15 ![]()
@Ba-stet treba se to jeste trochu posune ![]()
@Lamicka2016 je to vopruz tak brzo, ale taky jsem tak vstavala jeste nedavno
mela jsem strach, aby se to Saška v brisku „nenaucila“
nastesti i v brisku bylo poznat ze chrupe a vedet o sobe davala az kolem devate ![]()
Holky tak mame za sebou druhou Hexu… plac asi 10 vteřin tesne po vytazeni jehly, jen aby se nereklo a doktorka si to teda nezvykala
jo a beruska uz ma 7,5kg. Je to kus zensky ![]()