Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@maraida Mám takový mrzáčky, malý, nezralý a kdysi jsem i zkoušela stimulovat na IVF, ale v půlce cyklu mi to zrušili, páč mi vůbec nereagovaly vaječníky - a to jsem měla koňský dávky injekcí ![]()
Tak hlavně že se cítíš dobře, neboj tentokrát to vyjde! ![]()
@maraida píše:
@Nikaveru to máš jako pokaždé jinou dárkyni?
Teď budu mít druhou, tamty 3 pokusy byly z vajíček dárkyně. Ono záleží, kolik vajíček žena bude mít. Minule jsme měli štěstí, že jich bylo 23, po oplodnění a 5 denní kultivaci, však přežilo jen 5 embryí…
@mahdalka píše:
@maraida Mám takový mrzáčky, malý, nezralý a kdysi jsem i zkoušela stimulovat na IVF, ale v půlce cyklu mi to zrušili, páč mi vůbec nereagovaly vaječníky - a to jsem měla koňský dávky injekcí
Tak hlavně že se cítíš dobře, neboj tentokrát to vyjde!
No nevím, jestli se cítím dobře. Pořád je tu hrozba, že se mi nemoc vrátí a budou mi muset vzít dělohu. Takže naše IVF je hodně hra o čas. Kdyby nám už konečně štěstí přálo ![]()
@Nikaveru píše:
Ano, už jsem měla ET v srpnu, pak následovalo 2× KET. To první ET bylo biochemické těhotenství a těch dalších ani to.A teď čekám na dárkyni… Držím Ti palečky
Tak to je škoda
Ale teď už to musí vyjít
Mě teda dr. řekla, že s darovanými vajíčky je větší úspěšnost - 70% při prvním transferu s jedním embriem
A nemáš ještě nějaký jiný zdr. problémy?
Měla jsi na poprvé taky jen jedno embrio?
@Nikaveru píše:
No nevím, jestli se cítím dobře. Pořád je tu hrozba, že se mi nemoc vrátí a budou mi muset vzít dělohu. Takže naše IVF je hodně hra o čas. Kdyby nám už konečně štěstí přálo
To bylo pro Maraidu ![]()
To je mi líto, ale teď už to snad fakt vyjde! A můžu se zeptat jestli jsi měla cyklus řízený s dárkyní? Mě právě seřizovali cyklus s ní. A co jsi brala za hormony, dali ti prednison? ![]()
@mahdalka píše:
Tak to je škodaAle teď už to musí vyjít
Mě teda dr. řekla, že s darovanými vajíčky je větší úspěšnost - 70% při prvním transferu s jedním embriem
A nemáš ještě nějaký jiný zdr. problémy?
Měla jsi na poprvé taky jen jedno embrio?
Ne kromě toho, že nemám vaječníky, tak jsem zdravá. Na poprvé jsme měla jen jedno embryjko, pak už jsme dávali po dvou. I lékařka mi to vzhledem k mé diagnóze doporučila. I když doktoři moc dvojčata nepodporují.
Ono je asi fakt hodně důležité být „v pohodě“. Jenže jak to udělat, to nevím…
@mahdalka píše:
To bylo pro Maraidu
To je mi líto, ale teď už to snad fakt vyjde! A můžu se zeptat jestli jsi měla cyklus řízený s dárkyní? Mě právě seřizovali cyklus s ní. A co jsi brala za hormony, dali ti prednison?
Aha ![]()
Jj, taky mě seřídili cyklus podle dárkyně. Já brala jen Estrofem a Duphaston, při posledním jsem měla místo Duphastonu utrogestan. I tak jsem přibrala kila. Ale naštěstí jsem je shodila. Ale nebylo to účelem. Spíš jsem se chtěla psychicky naladit - cvičila jsem, zdravě stravovala no a výsledek je ten, že těhotná nejsem, ale jsem o 7 kg lehčí.
Já příkládám dort, co jsem kupovala manžílkovi k narozkám na www.praguecitycake.cz … dostal k tomu poukaz na jezevčíka ![]()
@Vendula83 Já jsem při stimulce sexovala normálně, akorát asi 4 dny před OPU a 4 dny po OPU ne…
@Blondýna007 píše:
Já příkládám dort, co jsem kupovala manžílkovi k narozkám na www.praguecitycake.cz … dostal k tomu poukaz na jezevčíka
Jůů tak to nemá chybu. Fakt originální dárek! To musel být radostí bez sebe ![]()
@Nikaveru píše:
No nevím, jestli se cítím dobře. Pořád je tu hrozba, že se mi nemoc vrátí a budou mi muset vzít dělohu. Takže naše IVF je hodně hra o čas. Kdyby nám už konečně štěstí přálo
Niko určitě to vyjde ;-*, užila sis už dost, moc Ti přeju mimíska ![]()
@Nikaveru Já teda taky beru 3× denně estrofem, ten je na sliznici a ještě ráno užívám tbl. prednisonu. A pak mi ještě pár dní před ET daj na zavádění utrogestan. A na co je ten duphaston? Já ho nemám
![]()
@Blondýna007 píše:
Já příkládám dort, co jsem kupovala manžílkovi k narozkám na www.praguecitycake.cz … dostal k tomu poukaz na jezevčíka
Krásnej, úplná škoda ho jíst
Nejvíc závidím ten poukaz na toho jezevčíka - já je miluju a jednu jezevčici mám doma ![]()
@Nikaveru píše:
Jůů tak to nemá chybu. Fakt originální dárek! To musel být radostí bez sebe
Jojo, byl dojatej, uděla sem mu oslavu pro přátele a dortík byl super i chuťově, vůbec ne přeslazený Red velvet