Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, tak dneska jsem píchla poslední pergoveris a cetrotide, večer ještě ovitrelle a končím
V noci se teda už budím, jak mám plnej močák a tlačí to, taky mě bolí záda, takže už nic moc. Ale blížím se k vysvobození, blížím
Už taky nasazuju bílkoviny, tím nic skazit nemůžu.
@BrnackaM
Takže jdeš zítra na OPU tedy?
Super, uvidíš jak se Ti po zákroku uleví… ![]()
Pak teda ty tři dny, ale pak už to bude dobrý a pak už ET co je na tom úplně to nejvíc pozitivní, tak držím pěstičky ať se drží co nejvíc bojovníčků
![]()
@Týna 93 nn, jdu až ve středu ráno. Zítra mám klid od injekcí a pak na to vlítneme. Po opu se ještě zaměřím na věci v práci, co musím tento týden udělat (protože mám od 20. už volno), tak to rychle uteče. O víkendu budu péct cukroví a v pondělí 20.12. si půjdeme pro jedno embryjko
Teď už jsem ve fázi, že se na to všechno těším (kromě té narkozy teda), protože už vidím pověstné světlo na konci tunelu.
@FlowerB pokud si dobře pamatuju, čeká tě dnes kontrola a potvrzení termínu KET? @Ardilera a tebe čeká KET zítra, že jo? @Shazzou a do třetice všeho dobrého, tady bude KET ve čtvrtek…to máme úplně plodný týden ![]()
Ahojky holky, omlouvám se, dala jsem si víkendovou pauzu, věnovala se trochu zimním sportům a pěkně u toho vymrzla, takže včera večer jsem měla 38,5 teplotu a dneska mě bolí v krku, ale naštěstí už bez teplot. Takže dneska home office, pastilky do krku a odpočinek.. Tak snad se toho brzy zbavim! 🙈 ano ano jdu na kontrolu dneska odpoledne v půl čtvrté, dam vědět jak jsem dopadla. Držím palce všem, na OPU na kontroly i na KET! ❤️️ Zatím tu nemáme v plánu žádné testovani tamto týden, co? 😇
@FlowerB podle mě tady bude testování na vánoce a pak na silvestra
budu držet pěsti na dnešní kontrolu. Doufám, že půjdeš se mnou 20.12. Ty na KET a já na ET.
Ahoj holky, tak já se taky přidám, my máme ET ve čtvrtek 🙂 Dneska volala paní doktorka, že že sedmi jich bylo šest zralých a podařilo se jich oplodnit pět a ty se prý krásně vyvíjí 🙂 Že i ona sama je mile překvapená vzhledem k tý endošce. Takže tfuj tfuj ať nám to všem vyjde ✊🏼 ❤️️
Teda holky, tady to jede. Ja si to normalne napisu do diare, kdo kdy co, at to furt nehledam. Mne bavi to sledovat, protoze to odvadi pozornost a nesoustredim se na sebe ![]()
Jeste jsem nepekla cukrovi, rozhodla jsem se, ze zacnu po transferu, at se zabavim. Dovcu nemam uz moc, ale budu mit ty posledni dva tydny aspon polovicni.
@Týna 93 porad si predstavuju prcka, jak jsi psala a musim rict, ze ze zacatku to bylo tezsi, protoze jsem dlouho zadny mimco nechovala, ale ted se obcas pristihnu, jak se tlemim, kdyz si predstavim, jak mi prska presnidavku nebo dela ksichtiky. Uz aby to bylo
![]()
@Shazzou taky si musím udělat rozpis, už se v tom ztrácím.
Holky, tak mi volali z kliniky a posouvá se mi to na dřívější čas. Takže dnes mám píchat ovitrelle už v 21.30 hod. Jsem ráda, že tam nebudu moc dlouho čekat.
@Niky0403 to jsou krásné výsledky! budeš mít ET stejně jako @Shazzou KET, tak to pak můžete testovat zároveň.
@BrnackaM no to je super! Nebudes muset vstavat moc brzo, ale zaroven ani moc cekat. To je idealni ![]()
Holky nevite, proc se kontroluje progesteron v krvi pred KET? Oni mi to kontrolovali a ze pokud to bude dobry, tak mi volat nebudou a zavolaji jen pokud to nebude dobry. Ale nevim, kdy mi maji volat v pripade, ze to neni dobry
Zitra zkusim zavolat ohledne casu transferu, treba mi reknou co a jak.
@Shazzou kontroluje se to kvůli funkci žlutého tělíska. Jednak se tím pozná, že ovu opravdu proběhla a jednak že je ta hladina progesteronu dostatečná, aby udržela případný plod než vyučování progesteronu přebere placenta.
Jinak dnes jsem si volala se Štelclem, měla jsem na něj nějaké dotazy, poslala jsem mu email a on mi pak volal na mobil
Tak jsme probrali všechny věci, které mě zajímaly. On je prostě boží
Říkal teda, že bychom to mohli probrat všechno na punkci, ale když mě budou uspávat, tak si nejsem jistá, jak moc bych si z toho pamatovala. Jsem ráda, že nebudu muset dlouho čekat a půjdu pak třeba i dřív domů.
@Týna 93 no mne to prave uplne nehraje, protoze mi ty testy na progesteron delali pred ovulaci. Proto mi to nedavalo smysl moc.. ale tak uvidime, no.
Jo, on je super. Hlavne me bavi, jak uz je zvyklej na to, ze obcas prijdu s necim, co jsem nekde vycetla ![]()
Ja myslim, ze pri punkci toho moc neproberes, to mne uspali hned a po procedure jsem nemela uplne naladu neco rozebirat ![]()
@Shazzou jj, já taky pokaždé něco najdu na netu a pak se ho na to ptám
Dneska jsem se např. ptala na utrogestan, mám ve stimulačním protokolu napsanej 4-0-4, tak jsem mu říkala, zdali nemá smysl dát amelgen, kterej je 400 mg místo 8ks utroše
Tak říkal, že v pohodě, že je mu to jedno. Taky si myslím, že při punkci nebudu mít tolik času se ptát.
A jak to vlastně probíhalo přesně? Přijdeš, převlečes se do košilky a jdeš na sál? Nemá s tebou ještě diskuzi nějakej anesteziolog nebo někdo? Snaží se tě vzbudit hned po punkci nebo tě odvezou na pokoj a nechají tě dospat?
@BrnackaM ja brala taky prave 4-0-4, ale ted pri KET jen po dvou. Je to cely ted nejaky divny, ze delali progesteron pred, ale to myslim delali i pred ET jako pred punkci. No snad vi, co delaji ![]()
Ja prisla, prevlikla se, pak si dojdes na zachod, na tohle mas mit prazdny mocak. Pak jsem si lehla do postele a za par minut jsem sla na sal. Tam si lehnes a anesteziolog ti zavede kanylu a uklidni te, pokud zacnes lehce panikarit jako ja
pak ti pichne uspavacku a pak uz nic nevis. Vzbudi te hned po zakroku a odvedou te na pokoj. Tam jsem se snazila spat, ale jeste te parkrat zkontrolujou. Nejlepsi je to po tom probuzeni, mne by zajimalo, co jsem jim rikala. Protoze se mi normalne zdaly sny a nejak jsem pak na to navazala a mluvila asi uplne z cesty ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.