Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@FlowerB
To je krásný pozitivní přístup
![]()
Tak se mi to líbí
![]()
@BrnackaM
Já to říkala
![]()
Určitě to bude dobrý ![]()
Já na Tebe toho 15.12. budu myslet ![]()
Jdu na kontrolu a už se snad dozvím něco nového ohledně KET v lednu a toho kdy budu mít maličké u sebe
![]()
V kolik hodin jdeš?
@FlowerB já bych měla toho 20.12. ET ne KET, ale je to dost podobný
Už teď jsem zvýšila příjem bílkovin, jen s tím pitím mám problém, piju málo
Musím se na to víc zaměřit. Ale ten OHSS spíš nastává až po punkci, ne?
Věřím, že září 2022 je naše ![]()
@BrnackaM Tak super 12 je dobrý začátek ![]()
Ono se to jen zdá, že na začátku se nic neděje, ty poslední 2-3 dny před opu jsem měla pocit, jak kdybych už byla těhotná
jak z těch 12 dvoucentimetrových folikulů je nafouknuté břicho, nemohla jsem spát ani na boku ![]()
Tak to by vám krásně vyšel ET takhle před vánocema
tak držím palce ať se jich vyvíjí co nejvíc.
@BrnackaM promiň jasné u tebe ET u mě KET, je to to samé jen já nebudu mít čerstvé embryo, jak už furt u sebe mluvím o KETu tak už mi to tak nějak jde rovnou do klávesnice 🤦🏼♀️ 🙈 budu na tebe myslet, já dnes odpoledne dam vědět jak to se mnou vypadá 😊 Noo já jsem se toho hyperstimulák fakt bála, takže jsem pila denně kolem tři litrů, moc nepiju obvykle ale fakt mi to moc doporucovali a i před ET s po ET, ze je pak deloha taková “pružnější” a ze je to lepší na vyživení embryí. Hrozne jsem do sebe tu vodu tlačila a ze začátku to fakt neslo, ale zvykla jsem si 😅
@Týna 93 Presneee, je potřeba se z toho nepo….💩a začít si to užívat, je to cesta k miminku a když do toho půjdeme s pozitivním přístupem a pekne zrelaxované a budeme se těšit, určitě to klapne! 😍 Jak to vypadá u tebe? Vychází ti to nějak na leden? Začátek/konec ledna?😊
@Týna 93 děkuji moc. Jj, měla jsi pravdu, rostou tam folikulci hezky. Teď už jen aby vydrželi a nepraskli. Přijde mi, že do středy je ještě hroozně daleko. Nástup mám v 8.30, ale říkala mi sestřička, že na mě může dojít řada třeba až okolo 10. Tak uvidíme. Budu nervozní jak prase
A ještě hladová.
@Ardilera jj, já si právě taky říkám, že ty poslední dny budou asi hodně náročné. Mám právě den před odběrem jít na kosmetiku, tak nevím, zdali to nemám posunout? Jj, mám předběžně ET naplánované na 20.12., takže třeba bychom už mohli být u stromečku 3
a do nového roku bych šla taky už 2v1
@FlowerB jj, tak to se určitě ozvi, na kdy ti ten KET vychází. Třeba to fakt budeme mít podobně. Já se v mezičase budu trénovat s tím pitím. 3l je teda fakt hrozně moc, ale nedá se nic dělat, prostě musím.
@BrnackaM Joo byl to děs já se prolevala magnesií, lépe se mi pije jemně perlivá nebo ochucená, samotná voda do mě taky moc neleze 🙈 😅 já jsem na OPU měla byt v 7:45 na místě, Ovitrelle jsem píchala v 21:00 a když bylo už 36,5 hodiny po Ovitrelle a já pořad nebyla na řadě na punkci, tak jsem šílela, jak to bylo všechno k ničemu a jak to popraskalo, ale byly tam! Cetrotide to pekne podržel 😍 ale taky jsem jim nevěřila, to je pravda 🤦🏼♀️
@BrnackaM no to je krasa!!!
Mam obrovskou radost! A zaroven jsi me potesila s tim, ze by byli ochotni delat ET jeste 20.12. To by mohlo znamenat, ze mame vetsi sanci stihnout KET jeste pred svatkama ![]()
@FlowerB dej vedet, jak to dnes slo, jsem taky 9dc, ale kontrolu mam az zitra rano
@Shazzou anoo my jsme na tom stejně vlastně! Budu na tebe myslet zítra, třeba to budeme mít podobně! Uvidí se podle folikulů a sliznice no 😊 držím palce 😊
@FlowerB
Přesně tak, hlavně se z toho nepo…
![]()
No u mě to vypadá tak, že jdu teď na to kontrolu 15.12. to budu 22DC, většinou cyklus 28 dní, tudíž menzes by měl být zrovna přes Vánoce, což je fajn (musím to brát pozitivně)
a pak říkala sestřička +-17DC na KET, ale ještě nic moc nevím, tak snad už se toho 15teho něco konečně dozvím
![]()
@BrnackaM
Buď v klidu neprasknou, oni na to dávají právě nějaké injekce a umí to vypočítat… ![]()
Jinak já taky byla na čtvrt na 7, od třičtvrtě na 8 jsem ležela na pokoji a na sál mě brali ve třičtvrtě na 9… Byla jsem poslední a koukat se na to v jakém stavu je přiváželi byla pro mě fakt „sranda“ no ale pak jsem byla ráda, že už to mám taky konečně za sebou, po tom zákroku mi bylo o 77% líp než předtím ![]()
A to že jsem šla hladová, jsem ani nepociťovala, jak jsem byla nafouklá, spíše to pití mi chybělo
byla jsem ráda, že jsme tam zvládli dojet (65km), musela jsem mít něco měkkého pod zadkem jak každá díra na silnici byla noční můra ![]()
@Shazzou @FlowerB
Holky držím pěstičky ať Vám to oběma vyjde a stihnete to ještě před Vánoci
![]()
Jinak oprava v textu výš byla jsem na čtvrt na 8 ne na čtvrt na 7 ![]()
@Shazzou @FlowerB holky, my bychom ty naše transfery mohly mít plus mínus stejně. To pak budeme i stejně testovat
U mě je to teda ještě takový nejistý, uvidíme, jak se budu cítit po OPU
@Týna 93 ty jo, to ja tam prisla ve trictvrte na 7 a akorat jsem se prevlikla, vycurala a chvili na to uz jsem sla. Pak po mne privedli dalsi a ta taky sla chvili po tom, co se prevlikla. Ja si pak dve hodinky pospavala, tak to uteklo rychle. To bricho bylo citlivy, ale nastesti to poradne zacalo bolet az doma ![]()
@BrnackaM to by bylo super, kdybych to mela tak nejak s vama, ze bych nesilela sama
Uvidim, jestli budu testovat, no.
Ale rikam si, ze kdyby mi to ani ted nevyslo, hroutit se nebudu. To prvni zklamani bylo tezky, ale ted uz to beru s vetsim klidem. Mi prijde, ze po tom, co jsem si uzivala, ze v sobe mam ty vajicka, pak jsem sledovala, jak rostou embryjka a do toho hormony porad, tak jsem z toho byla extremne na mekko.
@BrnackaM
Myslím, že tři dny po punkci už budeš chtít mít maličké u sebe, tudíž budete tři a já vám to neskutečně moc přeji
Čím víc pozitivních zpráv tím líp ![]()
@Shazzou
Také mě to začalo bolet až doma, což bylo fajn, manžel si vzal i dva dny dovolené, aby mě mohl opatrovat a rozmazlovat, což bylo super
![]()
Ahoj holky tak já mám po kontrole. Je tam folikul 12 mm, sliznice 7 mm vše se zda ok, ale prý ještě teď nemůže stanovit stopro čas Ovitrelle a datum KET, chce mě vidět ještě v pondělí znovu. Předběžně datum KET 20./21.12. ale víc budu vědět až v pondělí. Tak snad bude vše ok a folikul pekne poroste jak má 🤞🏼 😊
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.