Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ardilera tak drzim palce, at to vyjde jak si prejes! Ja mivam ovu prave vetsinou 14dc, ale stalo se mi uz behem IUI, ze jednou to bylo asi 12 a jednou 18dc. To se mi stava hodne vyjimecne, tak bylo vtipny, ze ze 4 IUI to jsem zrovna mela oba vykyvy. Ted se to snad neodchyli na pozdeji, to bych musela cekat na dalsi cyklus. Ale tak co, by se taky nic nestalo ![]()
@Týna 93 5 bojovnicku je super výsledek! Tak budu moc držet palce, určitě to klapne hned! 😊
@Shazzou Faakt? No super tak to jsme v tom stejně! Já jsem objednaná na 9.12. na kontrolu (9DC) a uvidíme, jestli bude vidět nějaký folikul a zjistíme, jestli bude KET 😊 já mám trochu problematickou luteální fázi, strašně brzy po ovulaci začnu špinit a je to až do MS. Když mám Amelgen nebo utroš, tak mi to drží, ale bez je to fakt úplně marný 😣 tento cyklus jsem neměla nic a 3 dny po ovulaci začlo malinko špinění a začlo se to stupňovat až do MS (skoro 10 dní), proste peklo 😖 jak dlouho se snažíte? A je to 1.IVF?
@FlowerB ja taky nekdy mam kratsi. Vetsinou ok, tech 12 dni, ale obcas treba jen 10. Meli jsme ted jedno ET neuspesny, tak treba vyjde KET. Na kontrolu jdu den po tobe.
My se snazime ted rok a pul, ale ze uz je pritelovi 40 a mne bude v unoru 37, tak jsme po roce snazeni sli na kliniku. On chtel driv, ale ja trvala na tom, ze rok pockame
Ted jen doufat, ze duvodem je jen trosku horsi spermio. Ja jsem pry v poradku, ale zadny extra testy jsme nedelali. Co vy? Jak dlouho se snazite?
@Shazzou @Týna 93 Jj, holky, měly jste pravdu. MS se dostavila v plné parádě. Už jsem objednaná na příští čtvrtek na kontrolu a uvidíme, kolik se toho tam urodí. Jak říkal Dr., je to všechno hra čísel.
Musím to nějak zvládnout do opu a pak už to vlastně nezáleží na mě
co se má stát, stane se. Jen doufám, že bude něco na transfer a ideálně i k zamražení. Budu spokojená se 3-4 zdravýma embryjkama. Jsem skromná ![]()
@FlowerB jeee, já jdu na kontrolu taky 9.12. (7DC), tak to na tebe budu myslet, ať to dobře dopadne s tihnete ještě KET.
Předpokládám okolo 15./16.12. OPU
@FlowerB @Ardilera @Shazzou
Holky moc Vám přeji, aby Vám to všem tento měsíc vyšlo, čím víc pozitivních zpráv, tím líp
![]()
@Shazzou já mám 13 dni LF ale proste z toho tak 7 dni spinim, to je opruz. My se snažíme od května 2020, takže jsme šli na ivf po roce a půl. Je nám oběma třicet, spermio ok, u mě vše pruchodné, žádný velký problem, jen podezření na endometriozu, ale nepotvrzeno 🤷🏼♀️ Tak doufejme ze nám to teď klapne, KET budeme mít podobně a mooooc doufam ze stejný TP 🙏🏼 😍
@BrnackaM Jee tak jsem zvědavá, co se na kontrole 9.12. obě dozvíme. Moc ti preji ať mas tak akorát počet folikulů a ať hezky rovnoměrně rostou. Vy byste taky měli stihnout ET těsně před Vánoci, co? Tak to snad budeme mít pekne darecky 😍
@Týna 93 Diiiky 😍 a ty nás budeš v lednu hned nasledovat, moc nám všem držím palce! 😊
@FlowerB já právě vůbec nevím, zdali půjdeme na ET nebo to nechají až po novém roce na KET. To se vše asi rozhodne nějak za pochodu. Ani nevím, jaké techniky budeme volit, jestli nějaké ICSI, prodlouženou kultivaci apod. Jsem v tom úplný nováček. Nechám si doporučit od svého Dr.
@Shazzou teď mě tak napadlo, diskutoval s tebou nějak štelcl, co za techniky použijí? nebo to rozhodl za tebe?
@BrnackaM podle mě teda ICSI a PK je naprostá nutnost, my máme totálně výborný spermio, měli jsme i MFSS (třídění spermií pomoci čipu) a měli jsme 12 vajíček k oplodnění - 9 jsme nechali pomoci ICSI a 3 jsme nechali jen zakápnout. Oplodnilo se celkem 8 a to všechny jen skrz ICSI, takže kdybychom to nedali, tak bůh ví jestli nám něco zbyde 🤷🏼♀️ A měli jsme 8 embryji po třech dnech kultivace a do pátého dne vydržela jen polovina. Takže bez PK bychom možná platili 4 zbytečné transfery bez šance na úspěch. Ale samozřejmě je to na doporučení doktora, ale tyhle dvě metody bych dala znovu bez váhání 😊
@Týna 93 dekuju, ja ti preju, at ti to cely rychle utika. Mne ted oproti tem dvema tydnu po ET prijde, ze cas leti rychlosti svetla. Pred tim to bylo nekonecny ![]()
@BrnackaM nas se Stelcl neptal a mne to ani nevadilo. Dali tam vsechno co slo a ja bych to chtela stejne. Kazdy procenticko navic se hodi
![]()
@FlowerB tak to my se snazime jen o mesic min, mame to cely nacasovani fakt skoro nastejno
Ja mam trochu podezreni na endo a rekla jsem to doktorovi a on jestli jsem googlila
ze pry si nemysli a i kdyby, ze to bude tak malinko, ze to nebude mit zadnej vliv. Ale kdyby druhy pokus nevysel, asi bych zkusila trvat na poradnym vysetreni. Nechci likvidovat jedno moje zlatoucky embryjko za druhym, jestli je treba napred resit neco jinyho.
@BrnackaM my třeba připláceli ICSI, prodlouženou kultivaci a ten microfluid sperm sorting chip a ještě i permanentní monitoring embryjí. Chteli jsme raději připlatit a nemuset to opakovat znovu 😊 a zas tak moc nás to navíc nestalo i s léky a mražením to bylo celkem za 34 tisíc.
@Shazzou Já mám endo cystičku na vaječníku, je pořad stejně velká (12 mm) už rok, spis se zmenšuje, takže tam nedělá žádný binec. Ale kvůli tomu mají to podezření, ale na laparo mě ještě hnát nechtějí. Tak snad tento KET vyjde a nebude to potřeba řešit 🤷🏼♀️ 🙏🏼
@FlowerB jj, u nás je spermio taky dobré kvality. PK bych určitě chtěla. Uvidíme podle počtu odebraných vajček, možná bychom nechali polovinu oplodnit ICSI a polovinu přirozeně.
@BrnackaM jojoo my to taky chteli zkusit přirozeně oplodnit, aspoň pro zajímavost, jestli se tam něco spojí (já za rok a půl neměla ani biochemko, tak mě to moc nepřekvapilo), ale chteli jsme zkusit oplodnění přirozeně pouze pokud budeme mít nad 10 vajíček, jinak jsme riskovat nechtěli 🙈 držím palce!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.