Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky si rikam, ze diky tomu, ze jsem vzdy byla pozitivni a vedela, ze budu vzdycky stastna, protoze vsechno k tomu vzdycky vedlo. Ikdyz casto byly tezky chvile. Ale i v tech jsem se umela usmivat. Takze sama na sobe taky vidim, jak se vse vyvinulo tak, ze k tomu, o cem jsem kdy snila uz chybi jen ten maly Vanocni darecek ☺️
Ale takovy to ”ono to stejne nevyjde” chapu. Mela jsem to po et a zjistila jsem, ze to je obrana proti velkymu zklamani, ktery by mohlo prijit. Byt pozitivni chce odvahu. Ale ted si rikam, ze ikdyz prijde zklamani, tak to bude resit az moje budouci ja! 😂 Mne to ted trapit nemusi. To mi funguje
Nam to vsem vyjde ![]()
Jinak včera už mě začal trochu bolet podbříšek přesně v místě kde by mělo být embryjko, tak už se asi zavrtalo (říkají že by to mělo být do 72h po transferu, takže to odpovídá). No a dneska mi pes pořád čenichem oňufává bříško, tak už ho tam asi taky cítí, normálně to nedělá. Tak budu věřit, že se maličký hezky zahnízdil ![]()
@Shazzou píše:
@eicul.kor ja vim, jak je to tezky. Ja delala uz vsechno mozny jako vitaminy, cviceni, masaze.. snad vsechno vcetne vykaslani se na vsechno 😅 A zadne iui ani prvni et nevyslo a pritom holky kolem, co nedelaly nic, tak to slo a nebo hned napoprvy ivf. Ale to pujde. Ja tomu verim. A kdyz uz mi dochazi sily, tohle forum mi pomuze udrzet si dobrou naladu. Jsme v tom spolu.
JJ přesně, nepiju, nekouřím, zdravě žiju, před zahájením IVF jsem měla fyzickou kondičku lepší než ve dvaceti…a je to k prdu. Bohužel už mám poslední embryo v mrazáku a všechny 3 stimulační cykly vyčerpaný. Takže klid dobrou náladu nějak nemůžu najít
Ale těší mě, když tady vidím, jak se to jiným daří..
@Ardilera píše:
Jinak včera už mě začal trochu bolet podbříšek přesně v místě kde by mělo být embryjko, tak už se asi zavrtalo (říkají že by to mělo být do 72h po transferu, takže to odpovídá). No a dneska mi pes pořád čenichem oňufává bříško, tak už ho tam asi taky cítí, normálně to nedělá. Tak budu věřit, že se maličký hezky zahnízdil
ty jo, to bude určitě ono! Mimčo se uhnízdilo ![]()
Holky, díky moc za hromadu odkazů a celkově i za tu diskuzi ohledně pozitivního myšlení. Řeknu vám, není to lehké. Myslím si, že obecně jsem pozitivní člověk, ale občas se ty negativní myšlenky vkradou do hlavy. Jako dnes ráno, když přišel email o našich pomalejších embryjcích. Manžel vytvořil teorii, že jsou to chlapečci, že ti jsou vždy ve vývoji pomalejší
Tak na ně myslím, a říkám si, že si na jejich vývoj počkáme, hlavně ať to nevzdávají. A prostě věřím, že v pondělí nám řeknou, že máme 3 blastocystičky ![]()
@BrnackaM hele ja zas nekde cetla, ze u tech embryi jsou kluci rychlejsi
muzete se vsadit ![]()
@Ardilera to zni skvele!! My mame ”hatchujici blastocysu”, ktera by se mela zacit zavrtavat behem prvnich dvou dnu. Vcera me tam pichalo, dnes rano malinko tupa bolest a rano kapicka zaspineni, ale rikam si, jestli to nemohlo byt, ze me treba skrabli tim katetrem ![]()
Ale rekla jsem si, ze nez se prokaze opak, jsem tehotna. Minule ty dva dny biochemka, kdy jsem mela i nevolnosti jsem to brala tak, ze to muze byt druhy den jinak, tak si to poradne uziju. To bylo skvely
tak si to ted uziju dva tydny… a pak jeste spoustu dalsich ![]()
@Shazzou ahaaa, vidíš to. Manžel už se těší na 3 kluky
Mě je to úplně jedno, hlavně ať je to zdravé miminko.
Užívej si ten pocit. Věřím, že to mini zašpinění bylo uhnízdění. Těším se za týden na vaše testy ![]()
@BrnackaM mne je to taky jedno, ale vim, ze s tim embryem ted je asi 73% sance, ze je to kluk. Ja bych to brala spis jako zpestreni. My jsme byly dve segry, pak tata s macechou mel treti holku a segra ma zas dve holky
A taky bych mohla pouzit svoje jmeno. Ale z holky bych zas vychovala poradnou rebelku (ten film Rebelka jsem nevidela, ale musim mrknout) ![]()
U tebe je hlavni, ze rostou, pomalu, ale prece. A to je hlavni ![]()
@Ardilera
Jeee, super to je určitě ono, tak ať se maličké už pěkně drží maminky a nikdy nepustí, to stejné chci napsat i @Shazzou holky zatím to vypadá opravdu hezky
jen tak dál ![]()
Samozřejmě myslím na Vás na všechny a už se těším na pozitivní testík za testíkem // a pak se k Vám začneme všechny hezky přidávat, jedna za druhou… To bude úžasný
![]()
@Shazzou ty jo, jaktože víš, že je 73 % šance, že je to kluk? Měli jste dělanou genetiku? Já jsem teď zase pročetla pár studií a tam zmiňují, že záleží i na kritériích jednotlivých klinik. A někde třeba považují 2 buňky druhý den za normální. Takže musíme počkat. Ale naše embryjka to dají, věřím tomu ![]()
@BrnackaM my mame ted embyo 5AA, oni tak oznacujou, v jaky je fazi ten 5. den a prave jsem zkoumala po ET statistiky a tak a nekde jsem narazila na clanek, kde psali, ze ty klucici embrya se obvykle vyvijeji rychleji, tak tyhle, co uz jsou cely nesvy se zahnizdit, ze jsou casteji kluci. Ale sama autorka toho clanku psala, ze ona mela IVF dvakrat s 5AA a ma holku a kluka 😁
Ja si uplne predstavuju, jak budu mit kluka, kterej bude zlobivej a neposednej jako byl pry partner jako dite. Ta predstava me moc bavi 😂
Jojo také věřím, že to bylo hnízdění, tak ještě týden vydržet do testování
Na jednu stranu mám nutkání testovat dřív, ale na druhou zase, že na ty Vánoce to bude mít svoje kouzlo, tak uvidím jestli to vydržím. Teoreticky bych měla mít ms už v úterý, 7. den po transferu takže nějaký 12dpo.
No říká se že kluci jsou rychlejší a holky pomalejší, ale o to odolnější, takže když je člověk hodně ve stresu nebo to bývalo v době válek apod. tak se rodily hlavně holky.
Mě vydrželo jen jedno zpomalené embryjko, takže my si myslíme, že to bude holčička i když teda my si i oba holku přejeme
tak uvidíme, jak to nakonec bude, samozřejmě hlavní je aby to bylo zdravé miminko. My tomu zatím říkáme reproMédík
protože je z repromedy
@Ardilera aha, takže ty jsi měla taky zpomalené embryjko a nakonec to dotáhlo? Holky, díky za podporu, já pořád věřím, že to ta naše embryjka dají. Ať už jsou to kluci nebo holčičky ![]()
Ahoj holky také bych se chtěla zapojit a tím si trošku i zpříjemnit večer, jsem 8 den po ET zavedené embryo jsem měla 6 buněčné je to moje druhé IVF ale bohužel první bylo bez transferu ![]()
Od prvního dne mám bolesti pod bříškem ale to jsem přičítala OPU dnes 8 den po mám silnější bolesti takového jako když přichází menstruace
mám z toho zvláštní pocit (strach) poctivě ležím nic těžkého nezvedám jsem v klidu jen mám silný kašel to mě asi trápí nejvíc že se může něco pokazit
dnes jsem testovala po prvé ale zatím pouze jedna /. V den kdy jsem byla na transferu tak jsem měla OVULACI teda podle menstruačního kalendáře nevím jestli to má nějaký význam nebo ne děkuji
@MarcelkaKaja Ahojky, já si nemyslím, ze když jsi byla na transferu tak jsi měla ovulaci. Pokud ano, tak bych urychleně změnila centrum 😊 🤔 transfer se děla cca pět dni po ovulaci, jinak sliznice není správně připravena a nejsou v těle ty správně hormony… menstruacni aplikaci se určitě nerid a věř doktorům a ultrazvuku. Držím palce ať se druha čárka ještě ukáže ❤️️
@BrnackaM Myslím na tebe, hlavně odpocivej a pokus se odreagovat 😘
@Ardilera a @Shazzou holky vypadá to s vámi mooooc nadějně moc se těším na pozitivní testy! ❤️️
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.