Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
S těma injekcema, jste teda statečný, já bych si to píchat sama nemohla, musela jsem mít zavřený oči a pomalu si i ležet na rukách, abych je tam nestrkala ze strachu
manžel ty injekce zvládal dobře, jeho to snad i bavilo, že mě bodal a hlavně to míchání cetrotide byl jak malej chemik ![]()
Já měla po opu progesteron besins 200mg 0-0-1 a teď utrogestan 100mg 1-1-1…. To mám oproti vám docela malou dávku
já jsem zase měla obrovskou dávku gonalu 450UI
@Shazzou Ty 4 najednou to je fakt hodně. @BrnackaM No mě přijde, že i ten utrogestan vytéká mnohem víc než ten progesteron co jsem měla předtím.
@Ardilera já mám Amelgen 400 a beru ho 1-1-1, takže celkem 1200mg, celkem darda 😅 🙈 minule jsem měla 1-0-1 a 10 dni po ET přišla MS i přes něj, takže mi i teď před KET měřili progesteron a měla jsem hodnotu 55, takže tak akorát s dávkou 1-1-1, to predtim na mě bylo asi málo 🤦🏼♀️ Přijde mi, že snad vůbec nemám žluté tělíska, ze 4 dny po ovu začnu špinit a pak až do MS 🤷🏼♀️ A utroš je ještě dobrej, Amelgen 3× denně to je děsný “žrádlo”, je to hrozně mastný 😅 😅 😅 ale jestli mi to pomůže udržet embryjko, tak budu brat klidně pět 😇 😍 tak už se těšíme až se k vám zítra s @BrnackaM přidáme do klubu těhulí!!! ❤️️🙏🏼
@Niky0403 píše:ty jo, tak s tím bych teda asi měla problém. To nejsou žádný malinký jehličky.
@BrnackaM to jsou ty jehly na to 🙈 A píchá mi je každý třetí den
@Shazzou píše:
@BrnackaM to ja vubec netusila, ze je neco krome Utrouse, brala jsem ho obcas uz driv. Moje doktorka mi driv rikala, ze je lepsi ho polykat, ze to prave vytejka, ale uprimne polykat to je horsi, z toho jsem mela nejmin zavrate a vetsi unavu, nekdy nevolnosti. Ted jsem ”jenom” podrazdena 😂
jj, já jsem si to vygooglila a přišla jsem za štelclem už rovnou s tím, že utroš nechci, že si tam nebudu cpát 8 kuliček denně
Neměl s tím problém a předepsal mi to. @FlowerB
Ano, jedno embryjko už bude zpět u mámy ![]()
@Ardilera
Jj, určitě budeme zavádět jen jedno, to druhé si necháme zamrazit a za nějakou dobu si pak přijdeme pro sourozence.
Těším se na zítřejší/úterní testík, určitě tam budou //.
@FlowerB ajo, my vlastně jdeme zítra spolu na transfer! To je super! Budu mít partačku na testování
A taky budeme vlastně rodit dost podobně, ne?
Já jsem měla poslední MS 3.12., takže dneska jsem 17 dc, ale nevím, jak se to počítá u ivf. Jinak souhlas, ten amelgen je hrozně mastnej, někdy mám pocit, jak kdybych si tam dala indulonu ![]()
@BrnackaM jojoo jdeme spolu ❤️️ Já budu 19DC, nevím jestli je to podle MS nebo transferu, někdo říká, ze proste v době transferu jsi jakoby 2+5 a od toho se pak počítá TP, ale víš jak, ty dva dny nehrají roli, pak na screeningu se TP stanoví podle velikosti miminka 😇 já nevím, jestli budu přes svátky testovat, jedeme s manželem pryč a chtela bych to vydržet do nového roku, což by byla cca 11 dni po transferu, ale uvidíme, možná mě popadne nutkání si jít někam koupit test 🙈 😅ještě nevím teď 😃 držím moc palce, já půjdu až tak kolem 11 zítra 😊
@FlowerB já mám teda několik testů doma, takže to bude asi náročnější to vydržet
Ale chci testovat rozhodně před koncem roku, abych věděla, jak jsem na tom a co oslavy silvestra
Ok, budu na tebe moc myslet okolo 11 a pak se tu pak zítra sejdeme už jako těhule
![]()
@BrnackaM já je mám doma taky, ale my jedeme na cele svátky pryč a asi je nevezmu s sebou aby mě to tak neponoukalo 😅 jinak Silvestra budeme mít jen ve dvou a myslím ze když si dam jedno malé pivo nebo skleničku vina tak se prd stane 🤷🏼♀️ 😊 ale jde o to, jestli bude chuť, po ET jsem dávala asi 3 dny sklenku červeného na prokrvení a sliznici a pak už jsem neměla chuť vůbec pít, takže jsem jela v Birrelech pomelo grep a pohodička 😅 🤣 budu na tebe moc myslet hned poránu, to já teprve v tu dobu budu dostávat info o tom, v kolik přesně přijít 😊 a balim s sebou veselé ponožky, ananasový fresh džus a po KET jedeme hned do mekáče na hranolky, jsou to nějaké “rituálky” co jsem vycetla na netu a ivf instagramech, že se to při transferech dělá, tak dodržíme taky tradici 😅
@FlowerB teda ani nevim, ze jsou ritualy, ale i po ET jsem vytahla vesely ponozky od segry a sestrenky 😄 asi intuice. Ted zrovna mam kafickovy. Vubec jsem nosila vsechno mozny, co jsem kdy od koho dostala, jakoze pro stesti.
Zitra na vas s @BrnackaM budu moc myslet, tak pak napiste, jak se citite 😁
@FlowerB jj, tak jedna sklenička ni c neudělá, to je jasné. Nás ale čeká posezení s přáteli, tak to budu muset nějak kamuflovat. Ty jo, o žádných rituálech nevím…
Já jen doufám, že jsem to s tím ET neuspěchala…Vím, že hodně lidí má úspěšný až KET. Ale musím myslet pozitivně
Embryjko bude určitě rádo, že je u mámy ![]()
@BrnackaM neuspechala
Ja bych do toho sla hned znova, kdybych sla od zacatku. Urcite to dobre dopadne ![]()
To kamuflovani muze bejt tezsi, ale mohla bys rict, ze uz sis dala neco den predem a ono ti to nesedlo a je ti spatne. Nebo uz mas kocovinu ![]()
@Shazzou @BrnackaM holky, to jsou spíš takové pověry 😅 https://southwestsurro.com/…ryo-transfer ale tak proč ne 🤷🏼♀️ 🤣 jinak jsi určitě nic neuspechala, kdybys nebyla připravená na transfer, tak by ho nedělali, já bych na nej taky šla, stejně tak jako jsem to udělala minule 😊 udělej to, jak to citis, to je to nejlepší 😘
@BrnackaM Týdny těhotenství se počítají klasicky podle 1. dne poslední MS.
Přibližný výpočet porodu často počítají podle toho termínu MS což je hodně nepřesný. Ale jde to i podle termínu oplodnění - tedy u nás termín OPU/ovulace, jsou na to kalkulačky a to je myslím mnohem přesnější. Přesnější termín určí až na ultrazvuku ve 12.týdnu kdy podle měření délky plodu určí stáří a datum porodu
ale i tak je to +-2týdny ![]()
Já třeba měla ovulaci v nativu až 23dc dávala si načas
a KET až 28dc. Takže od 17.11. jsem už 4+4tt
takže podle ms termín porodu 24.8. a podle ovulace 1.9.
jsem o týden opožděná už vidím doktory jak říkají, že je plod o týden pozadu a on přitom bude naprosto v pořádku, jen si týden čekal na vložení protože chtěl být až vánoční překvápko ![]()
@BrnackaM & @FlowerB ![]()
Také na Vás zítra budu moc myslet
za chvíli tu bude jeden pozitivní testík za druhým, to budu brzy novopečených maminek tak cca 9m+
![]()
@BrnackaM @FlowerB taky na vás holky zítra budu myslet a držet palce
Ať se mimískové krásně zahnízdí a už nepustí ✊🏼 ❤️️
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.