Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Niky0403
Je to zvláštní pocit, nevím jak to popsat… Takový zvláštně krásný
![]()
Prostě vím, že tam brouček je a to je děsně krásný o to víc hezčí bude, když tam opravdu zůstane a vydržíme to spolu až do konce (těch 9 měsíců) do našeho společného začátku života
![]()
A co Ty, jak se cítíš? ![]()
@Týna 93 Chápu tvé pocity, věřím, že se mu u tebe moc líbí a už se tě nepustí❤️️ Moc Ti držím palce ✊🏼
Já mám pořád nevolnosti, nejvíc zvracím večer 🤢 Třeba tak 5× než jdu spát. Ve čtvrtek jdeme na kontrolu, tak se těším 🙏🏼
@Niky0403
Wow, tak to Ti brouček dává pořádně zabrat 😱 to věřím, budu na Tebe myslet, určitě dej vědět co nového
![]()
Ahoj holky, všem kterým se zadařilo moc gratuluju
ať se vám stále daří dál
. Já se přidávám k ostatním čekajícím na ket, utz v pořádku a v pátek jdu na svůj první ket. Doufám že tenhle rok se nás tu mamin sejde hodně, když jsem téma zakládala ani jsem nečekala kolik se nás tu sejde a je to dobře, nejsme v tom sami
všem držím palečky ![]()
Holky nevíte jak dlouho se rozmrazuje embryo? ![]()
@BrnackaM ja mela cyklus ted strasny. Nejhorsi v zivote. Skoro kazdy den od pulky to jednorazovy krvaceni rano, ms uz 25DC a stoji to za to. Psala jsem prave, jestli do toho jit a Stelcl ze at se objednam, ze na me pred tou ovulaci mrkne a kdyby neco bylo divny, tak se uvidi co dal. Takze pristi stredu kontrola pred KET.
V utery mam jeste sezeni s psychologem. Tam jsem se hlasila uz straaasne davno s tim, ze to zkusim jen tak. Tak jsem zvedava, jaky to bude. Nakonec se to i hodi.
Mozna by ti mohl pridat stimulaci na vic vajicek. Mne daval 250jednotek v tech injekcich, nemela jsi min?
@FlowerB to jsou skvele zpravy! Budes pak zvedava na pohlavi miminka? ![]()
@Týna 93 to mam radost, ze uz mas mrnouska u sebe! Uz vis, kdy budes testovat? Ja jsem cela natesena ![]()
@Arabeska22 tak to je super! Ja se snad za tyden a kousek pridam. Uz aby se nam vsem zadarilo konecne.
Jinak myslim, ze embryo rozmrazujou nejak kratce pred KET. Jako treba 2h pred nebo tak nejak..?
@Shazzou o psychologovi jsem taky uvažovala. Moje nej kámoška se taky snaží hrozně dlouho, je z toho fakt úplně na prášky a sezení s psycholožkou jí pomáhá to zvládnout. Upřímně ale vlastně nevím, co bych s psych. probírala. Jak teď nemám ty hormony, tak se cítím tak volně a bezstarostně, že mě nic netrápí. Dítě samozřejmě stále chceme, ale nějak se cítím smířená s tím, že to není jednoduché. A úplně se bojím, až/jestli zase začnu brát nějaké hormony. Držím pěsti, ať ti to ten příští týden na KET vyjde. Vy máte docela dobrou zásobu mražáčků, že?
Jinak mě štelcl dával jen 175j, ale měla jsem 16 folikulů, takže byl spokojenej. Problém byl v tom, že mi na pravým vaječníku do toho nějak nalezla endometrioza (což na utz předtím vůbec neviděl) a nebylo z toho ani jedno vajco. A to jsem tam měla 9 folikulů. Na levé straně jsem jich měla 7, ale vyšla z toho jen 3 zralá vajčka na oplodnění. Takže folikulů bylo dost, ale ta kvalita vajec nic moc. Nevím, zdali by mi vyšší dávky pomohly. Spíš si říkám, zdali bychom neměli jet na kvalitu, snížit dávky, aby bylo třeba do 10 folikulů a kvalitní vejce. No, záleží na něm. Ale bavili jsme se o tom při ET a on říkal, že to první ivf je prostě takový diagnostický, že se neví, jaká bude reakce. A že už mě zatím žádnej systémovej problém nevidí. Nezbývá mi než mu věřit, no.
@BrnackaM aha, tak on bude vedet urcite a zmakne to napodruhy lip
my jeste mame 4, ale ty nejlepsi kvality uz nejsou. Nejsou jako zadny nekvalitni. Zas tam bude vetsi sance na holku, coz by sedelo na muj test s prstynkem ![]()
Ja jsem jez hormonu hodne pohodova, ale prave chci zkusit to sezeni. Rikam si, ze mi prave treba pomuze nejak nebo poradi, jak to zvladat lip na hormonech. Nebo si treba doresit nejaky veci kolem. Jako vztah s matkou
haha, to by bylo na rok aspon.
@Shazzou no budu zvědavá, to je jasné 😍 😇ale hlavní je aby bylo v pořádku 🤩ať je to kluk nebo holka 🤷🏼♀️
@Shazzou ahaaa, takže o trošku horší kvalita jsou holky? Právě nevím, zdali se k němu mám už objednat nebo ne. Dělala jsem si teď pár ovu testů a podle hladiny LH je vidět, že si zase jedu ve starých kolejích (nemám ovulaci kvůli vysoké hladině LH). Takže MS totálně v nedohlednu. Bez vyvolávačky můžu mít cyklus klidně nějakejch 60 dní. Ach jo.
@Shazzou
Moc přeji ať to vše vyjde a za týden budeš vědět, kdy Ti andílka vrátí
![]()
Já jsem z toho taková celá, ani nevím jak to popsat
šťastná a pozitivní
![]()
Napsali mi kontrolu 7.2. tudíž 14 dní po transferu v 10:45 myslím s ranní močí… Takže test tam asi budou dělat oni, protože mi vůbec neřekli kdy testovat a ani nic o tom, že by mi tam brali krev na HCG
což je něco úplně jiného než u Vás všech… No ohledně testování je samozřejmé, že to určitě nevydržím i když bych chtěla vydržet aspoň těch 7-10 dní, ale myslím, že to bude tak 5-7
no uvidíme, určitě Vás tady budu informovat
![]()
@Týna 93 5 dní vydržet je taky úspěch
Aha, takže to přineseš ranní moč a oni do toho tam ponoří papírek?
To jsem ještě neslyšela, ale každý CAR to má jinak, no. Už se těším na tvoje testování, až uvidíme prvního douška ![]()
@BrnackaM
Děkuji, teď už je to jen na něm, tak snad se mu tam bude líbit a bude tam chtít zůstat…
určitě budu dávat vědět
a budu se snažit vydržet aspoň těch 7 dní, ale… ![]()
A ohledně té moči, tak asi to tak nějak bude no
přijde mi to takový srandovní ![]()
Ahoj holky
tak jsem si chvilku dala pauzu a tento týden jsme byli na kontrole před dalším IVF jestli uděláme něco jinak, podepsat papíry a rovnou mi dali i gonal. Nakonec ještě zkoušíme diagnostický spermiogram na fragmentaci DNA a pokud bude vše v pořádku tak od příštího týdne zase začínám se stimulací ![]()
@BrnackaM Mě doktorka vysvětlovala, že i při normálním cyklu tělo vysílá soubor folikulů (každý cyklus se může mírně lišit + se střídají i ty strany) a z toho bez hormonů dozraje jen jedno do dominantního folikulu, z které se vypustí vajíčko a ostatní odejdou. Při stimulaci se těmi hormony snaží, aby všechny folikuly dozrály do dominantních a při odběru jich bylo co nejvíce zralých, ale už nedokážou ovlivnit to kolik folikulů daný cyklus tělo vyšle.
Jinak tedy mě doporučila na kvalitu vajíček Fertipronu - tak taky můžeš zkusit, kvůli myoinositolu, že ten by mohl pomoct s tím, abychom jich získali více zralých (měla jsem 6z12 zralých), já už mám nejvyšší dávky gonalu (450j), takže tam už mi to zvednout nemůžou. A chlapovi doporučila folandrol, že to taky může pomoct s tou kvalitou embryek.
@Týna 93 jééé tak hodně štěstí ať se mrňousek krásně zavrtává a nepustí
, po KET je to krásný pocit, když víš že ho máš uvnitř ![]()
@Ardilera na DNA fragmentaci spermií bych se u nás v CAR taky chtěla zeptat. Nevíš, platí se za to něco nebo to hradí pojišťovna. Jj, Dr. mi to vysvětloval stejně ohledně toho dozrávání. Říkají tomu dokonce „kohorta“. Že prostě zálěží kolik se toho daný cyklus objeví. Mě narostlo dost folikulů, Dr. byl spokojen. Ale až při punkci se zjistilo, že tam nejsou vajčka. Jinak Fertipronu jsem brala asi půl roku, žádný přínos to pro mě nemělo. A navíc je potřeba to brát alespoň 3 měsíce, aby se to projevilo na kvalitě vajček. Já teď beru jen listovku, nic víc. Tak držím pěsti, ať brzy přijde MS a můžeš začít stimulovat. Já stále vyčkávám.
@Ardilera
Děkuji
ano je to krásný pocit, takový zažívám poprvé, manžel mi od včera hladí bříško a dnes jsem se ho ráno ptala: Budeš se zase chtít mazlit? A on: Jo budu, ale i tak vím, že malej ví, že ho tady chceme…
To bylo tak děsně sladký
![]()
Ať Ti to vyjde 🍀 a máte co nejvíc zralých vajíček a spoustu topových embryjek s PK
letošní rok je náš, uvidíš
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.