Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@BrnackaM Kupovala jsem od značky Swanson, vyšlo to cenově nejlépe, Naturawit se myslím jmenoval eshop. V té knížce byly rozepsány doplňky vhodné pro různé problémy, já jsem šla vyloženě po kvalitě vajíček, je tam hezky vysvětleno i jak to funguje. Já jsem to brala tak, že zkazit tím nic nemůžu.
Samozřejmě je pravda, že každý cyklus je jiný a celé ivf je zkrátka o náhodě a o štěstí.
@Shazzou KET si musím nastudovat, teď jsem pila jenom Fertipronu a nic z toho nebylo. Teď jsem pořád v takovém trochu negativním modu po tomhle neúspěšném cyklu. ![]()
Kafe a sladké je pro mě největší oběť, celou stimulaci jsem ho nepila a od OPU ho zase piju, klidně dvakrát denně.
@FlowerB V těhotenství mi z něj taky bylo blbě, začala jsem ho pít zase až po porodu. A myslím, že asi až když jsem přestala kojit, teď si to nevybavuju.
Holky, teď jsem byla na prevenci na gyndě, sliznice krásná, prý by to v pohodě na transfer bylo. Ale kdo to mohl vědět. Chce se mi plakat, fakt. 😭Jinak mě ale potěšil, říkal, že všechno vypadá dobře a příští cytologii budeme dělat po šestinedělí. ![]()
@Maribelle Tak to je škoda, že v centru nevyčkali. Já měla dominantní folikul a sliznici 8mm až 21DC
takže jsem se taky načekala, ale naštěstí to doktor nevzdal a čekal do poslední chvíle, aby mohl udělat KET.
Tak dneska volali výsledky rozšířeného spermiogramu a manžel má fragmentací DNA jen 10% (do 18-30% je to v normě)
má prý ale zvýšený oxidační stres a co jsem se dočetla, tak ten právě může způsobovat, kromě té fragmentace i poškození membrány spermií a tím snižuje jejich pohyblivost a splynutí s vajíčkem
takže to bude asi ten problém, proč se nám většina zastaví.
Tak jsem psala email doktorce jestli mám o víkendu začít stimulovat, ale vzhledem k tomu, že ta fragmentace a i další hodnoty byli vlastně lepší než kdy měl, tak si myslím, že mi to potvrdí a začneme.
@Maribelle ach jo, škoda, že nevydrželi v CARu déle. Ale příští měsíc už to klapne a na vánoce už budeš mít mimčo v náručí. @Ardilera Držím pěsti, ať máš při další stimulaci co nejvíce vajček. A hlavně ať to snášíš co nejlépe.
@Týna 93 tak už se ti to testování blíží, co?
Budeš zkoušet už zítra? Těším se na prvního douška.
Jinak jsem vůbec netušila, že by to kafe mohlo mít vliv, vůbec mě to nenapadlo. Nicméně, to je tolik věcí, myslím si, že to člověk musí brát s určitým nadhledem, jinak z toho zcvokne.
Já jsem dnes 29 DC, takže v podstatě 1. den zpoždění, ale nedělám si naděje, že by MS přišla v termínu. Bolí mě podbříšek jako na MS, ale zatím nikde nic. Příští týden se chci objednat do CARu na kontrolu. To už budu mít větší zpoždění, tak si budu muset asi nechat píchnout vyvolávačku, jinak se zase dostanu k nějakýmu 70 dennímu cyklu, jak u mě bývá zvykem. A proberu s Dr. co dál, zdali by u druhého ivf změnil nějak protokol nebo něco takového. Aby byly víc kvalitní vajčka.
Ahoj holky, tak já už jedu po ketu domů,
doufám že vše bude v pořádku, to je vždycky taková rychlost to zavedení a pak to dlouhý čekání na dvě čárky
dneska se mnou šel i manžel na sál tak to bylo takové příjemné zpestření ![]()
@Arabeska22 držím pěsti, ať se embryjko hezky zakousne a nepustí ![]()
@Arabeska22
Gratuluji a přeji hodně štěstí a držím pěstičky, ať se maličký pořádně zahryzne a už se maminky nepustí
![]()
@BrnackaM
No blíží se mi to, to máš pravdu ![]()
Už dnes jsem měla nutkání testnout, ale chtěla bych vydržet aspoň do pondělí, protože vím, že tam zatím stejně nic neuvidím 🙏
Jinak tedy příznaky nemám žádné, jen ty co už jsem měla před transferem ![]()
Jsem ráda, že to nakonec nevzdávat, moc držím pěstičky, ať Vám to brzy vyjde 🍀 ✊ 🍀
@Týna 93 tak pondělí je za rohem, ten víkend vždy rychle uteče. Ani se nenadejes a budeš v pondělí ráno testovat. To uz bude 7.den po transferu, tak si myslím, ze uz bude vidět krásná druha čárka
![]()
@BrnackaM
No kéž by tam byl aspoň ten pidi duch už v to pondělí 🙏 děkuji
![]()
@Týna 93 určitě tam bude!
Jinak holky, nevim zdali je to možný, ale asi mam ovulaci?
jsem 30dc
@BrnackaM
Nemůžeš být spíš těhotná?
![]()
Já už testovala dnes a bílo, pořád si říkám, že je ještě brzy, ale příznaky žádný, jen ty co už jsem měla, takže ty jsou jen z hormonů…
Nechceš zkusit těhotenský test? 🍀 ✊ 🍀
@Týna 93 zkoušela jsem těhu test včera, nebylo to teda z ranní moči, ale nic tam nebylo. Byl to nějaký test co neznám, abfarmis nebo tak nějak. Měla jsem hodně výrazné píchání a dloubání v pátek, těžko říct, zdali by bylo něco v sobotu vidět. Ale dnes jsem zkoušela další ovu test a byl o malinko slabší. Mám problém s vysokou hladinou LH, takže mi to tenhle měsíc prostě asi bude ukazovat každý den pozitivní ovu test. Nějak si úplně nemyslím, že zrovna mě by potkalo takové štěstí a otěhotněla bych přirozeně.
6 dní po KET může být ještě brzo, věřím, že v dalších dnech se čárka už objeví ![]()
@BrnackaM
Pokud jsi cítila v pátek dloubání, vyzkoušela bych těhotenský test až tak nejdřív příští pátek, pokud nepřijde ms… ![]()
Nikdy nevíš, třeba je teď ten správný čas mít konečně štěstí ![]()
Budu držet pěstičky, určitě dej vědět 🍀 ✊ 🍀
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.