Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, zajímavá věc se mi stala. Pár dní mě už popichuje nalevo, tak jsem si říkala, co to jako je. Jsem 15. DC. Samozřejmě že na mě na WC čučely navyužitý ovuláky, tak jsem hned jeden na zkoušku počůrala a on je téměř pozitivní. Ještě mu malinko chybí, ale fakt jen trochu. Někde jsem četla, že se tělo po ivf nastartuje a že ty hormony vydrží v těle klidně i 3-4 měsíce. Tak že by?
No, myslím, že kromě usazování rozvaděče budeme muset s manželem najít čas o víkendu i na tu nějakou společnou chvilku
člověk nikdy neví, co když se tam jak na potvoru rozhodne uvolnit samo nějaký vajco, že jo? ![]()
@BrnackaM já jsem četla diskuzi, kde se třem holkám po neúspěšném IVF podařilo hned další cyklus přirozeně otěhotnět. Tak proč to nezkusit 🤷🏻♀️
Příspěvek upraven 14.01.22 v 14:26
@Niky0403 jj, taky jsem takovou nějakou diskuzi četla. Určitě to zkusíme
@BrnackaM uplne te chapu! Ja ted po tom kurzu siti skacu doma radosti jen ze jsem si objednala stroj a ze mam kridy a metr…
Pritel jen krouti hlavou.
A ta hormonalni joga je super napad, minimalne je to dobry i na tu lymfu. Ja driv chodila, ale moje lektorka skoncila a prisel covid. Ale dobry typ. Mne i ta akrobacie pomohla, zmensily se mi otoky nohou uz pred tou masazi, ale zas mam vsude modriny a strhany mozoly
ale nemenila bych.
To s tou ovulaci je skvely!! Ja ted mela kolem ovulace trochu krve, ale jen tri dny a cetla jsem, ze to je asi ok, nekde dokonce psali, ze to muze byt ”bourliva ovulace”
tak jsem pritele hned zaprahla, at nemarnime casem ![]()
Ale musim rict, ze co jsem tomu prestala cokoli podrizovat, tak me ty neuspechy netrapi. Moc jsem se na to upinala, ted mam dokonce naladu udelat tu pauzu i delsi, ale uvidime.
Holky, tak dnes mi segra oznámila, ze čekají třetí dítě. Neplánovaně. Ach jo. Ne ze bych ji to nepřála, ale člověka to samozřejmě mrzí, ze my nic. No, asi me chápete.
@BrnackaM moc mě to mrzí, chápu jak se citis 😣 mám mladší segru a má dvě děti. My se začali snažit o první v tu samou chvíli, co ona o druhé no a neteri už bude rok, je to na palici 😩 ale neboj, dočkáš se, ted už to nebude dlouho trvat 😊
@Shazzou Já se strašně chci naučit šít, už mám od léta vybraný stroj,😃 na kurz bych taky chtěla. Jsi z Prahy? Nemáš tip? Na kurzu hormonální jógy jsem byla, než jsem otěhotněla s dcerou, ale moc dlouho jsem ji necvičila, teď jsem chtěla na opakovací kurz, nicméně vždycky to vyjde na víkend, kdy manžel slouží. :/ Myslím, že je to hodně dobrá věc. Zvlášť, když je člověk schopen cvičit pravidelně. Což já teď moc nejsem. Když jsem chodila do práce, tak jsem každý den vstávala brzo ráno a praktikovala jógu, ale teď jsem líná vstát a během dne se mi moc nechce. Hlavně jsem z toho vypadla, tak bych se zase musela rozhýbat a posílit.
Příspěvek upraven 15.01.22 v 20:51
@BrnackaM Člověk má takový ambivalentní pocity, viď? ![]()
Já teď zas bojuju s tim, že mám pejska v terminálním stádiu a nejsem schopná udělat ten krok a nechat ji uspat. Ach jo. ![]()
@Maribelle jj, přesně tak, ambivalentní pocity.
Ach jo, to mě mrzí. My jsme takhle nechávali uspat před lety naši činčilku. Bylo to hrozné rozhodnutí, ale už se opravdu trápila bolestí a bylo to jen prodlužování neodvratného. Přeji hodně sil ![]()
@BrnackaM chapu te. Ono to jakoby bodne. Ja ted na foru pres Fertility Friend nasla v diskuzi dalsi pozitivni test z prvniho IVF. Normalne z toho mam obrovskou radost, ale asi z 5 uz jsme posledni dve a z nas jeste ta druha teprve ceka na ivf. Tak si rikam, proc my nic, kdyz uz mame dve za sebou.
@Maribelle tebe taky chapu s tim pejskem. Muj je starsi, uz inkontinentni, zacina byt videt, ze hur chodi a to ma 40kg, tak snad chodit neprestane
ale porad doufam, ze az prijde jeho cas, treba se to stane samo a nebudu to muset rozhodnout.. preju, at je to cely poklidny, podle me jednoho dne proste budes vedet, ze je cas.
Ten kurz mam v Brne, ale letos se stehujem do Prahy a jsem rada, ze maji kurzy i tam. Je to atelier Rebelion a urcite zalezi na lektorovi, ale oni tam maji jen lidi, co se sitim zivi. A ja jsem fakt maximalne spokojena. V utery nebo ve stredu ma prijit stroj a ja se fakt tesim jak mala. Tyhle veci cloveku pomuzou odvest myslenky. Ja ted na obleceni zkoumam svy a jak je to poskladany a moje pozornost je diky tomu uplne jinde. Na kliniku se mi ted vuuubec nechce ![]()
@BrnackaM Úplně vím jak ve cítíš… ![]()
Drž se, musí se usmát přeci štěstí i na nás
věřím tomu
![]()
@Maribelle
Drž se… Můj miláček je pro mě jako moje díťátko, nedokážu si představit až tu nebude…
Jinak kdybych tohle někdy měla rozhodnout, i přes to že by mi puklo srdíčko bych v ten okamžik tam žádné moje zvířátko nikdy nenechala samotné s cizími lidmi… Zaslouží si lásku do konce života ![]()
@BrnackaM Činčilky mám dvě Tedyho a Rozárku (T v únoru 7let a R v dubnu 7 let)…
Rozárce nikdy nic nebylo, musím zaklepat White Ebony… A Tedy Standard Grey ten od jeho tří let trpí na zoubky, jezdíme dost daleko k vet a kolikrát už to vypadalo dost špatně, třeba cca před rokem, jsem si brala v práci 2 týdny dovolenou a spávala s nimi v pokoji i s Rockym (můj pejsek) no spávala první 3 jsem dohromady spala tak dvě hodiny… Protože po kontrole u Dr mi řekla, že ho uspí krs zoubky a že se už asi neprobere, že je na tom hodně špatně, no a byl miláček můj během 45 minut vzhůru, musela jsem mu to oplatit…
A nakonec jsme ho z toho dostali, když už jsem do práce fakt musela, měla jsem hlídání, nešlo to jinak… Jsou to moje lásky, teď už s ním pro jistotu jezdíme každý dva měsíce…
@Týna 93 jeee, my jsme měli taky standard grey! Taky to začalo zoubkama, nastesti se na to rychle přišlo, ale pak se přidalo i srdíčko, bojovali jsme asi rok, ale pak uz to šlo od desíti k pěti
bylo ji 7 let. Přemlouvam manžela, abychom si nějakou čincilku zase koupili.
@BrnackaM
Já byla s tím mým asi 10 měsíců, když jsem nám pořídila Tedyho, on je proti zvířatům doma i když je má rád, nikdy žádné doma neměl a o psovi nechtěl ani slyšet, tak přišel Tedy i přes zákaz v červnu jsme měli rok výročí on si vzpomněl až večer a aby si to vyžehlil, tak že mu teda pořídíme kamarádku, když viděla jak velikou klec má a je tam sám, rázem bylo vše odpuštěno… ![]()
Tedy je vykastrovaný od cca dvou let, aby už neměli mladé, měli jsme jedny dvojčátka šedého chlapečka a šedobílou holčičku oba Light Ebony a pak měsíc po vykastrovaní najednou ještě jednoho chlapečka Light Ebony, to bylo překvapení
škoda že to nebyla holčička, mohli být v kleci tři…
Jsou to úžasní miláčci, ale to mi nestačilo, rok a dva měsíce po svatbě jsem prostě měla někde v osudu napsaného Rockyho mého pejska, no a i přes „rozvod“ po tom co ho manžel viděl a mamka mu řekla, že není její ale náš, tak mi dal ten den vybrat: Buď pes nebo já
a já mu na to jen s vážným obličejem řekla, že na tohle se mě opravdu nikdy ptát nemá, že by se mu odpověď nelíbila a odjela jsem k našim…
Tři dny dělal hérečku a pak zkusil tu obranou, že doma chybím Tedymu a Rozárce, no on totiž neumí moc vyjadřovat city ![]()
A bylo to
už nás bylo doma pět…
Jo on o Rockym totiž vůbec nevěděl, ani já ne ještě to ráno než jsem ten den po poledni pro něj s bráchou jela ![]()
Teď jsme ještě v březnu zachránili Zvonka Zeleného, který má zlomené křidélko a špatný zobáček, nejspíš po střetu s autem, nikdo mu nedával žádné procento na přežití a ono hop a pořád je tu s námi ![]()
A to jsme ještě měli Mourka staršího kocoura co se k nám přitoulal ten rok co jsem pořídila Tedyho a zůstal až do minulého roku, byl to kanec…
![]()
Zrovna včera se mi o něm zdálo, že se po roce vrátil… Jsem brečela jak blázen… Já si myslím, že už je dávno na lepším místě, ale pořád tu naději si v srdíčku nechávám…
Jinak ano jsem blázen do zvířat holky a omlouvám se, že jsem se tak rozvášnila a to nemluvím o tom kolik máme zvířat u našich
![]()
Ahoj holky tak něco nového u Vás? ![]()
Já dnes byla na klinice a počítala jsem s tím, že pokud bude vše ok tak, že budu mít broučka u sebe buď ve středu nebo ve čtvrtek příští týden, tak mě docela mile překvapila pochvala od pana doktora: Sliznici máte opravdu krásnou
samozřejmě jsem v tu chvíli nevěděla co říct, tak jen: Děkuji (rudá až na p*deli)
a pak jsem se tomu v autě musela hrozně smát, protože nic takového mi ještě nikdo nepochválil ![]()
Jinak jsem ještě pořád nenapsala to hlavní a tím je, že na můj 1.KET jdu už v pondělí
![]()
Už se nemůžu dočkat až bude maličké konečně u mě
![]()
@Týna 93 Ahoj, to je skvělý ❤️️ Moc Ti držím palce, konečně i ty se už dočkáš ✊🏼 Pěkně se šetři ať se miminku u tebe líbí🤗
A to znám, když mi moje dr chvalila dělohu, tak mi taky bylo trapně 😅
A u nás jinak těhotenské nevolnosti nabírají teda na síle, cely den je mi špatně, ať vypiju a sním co chci, tak je mi zle 🤮
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.