Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Sisres já jsem asi den po ket ležela, druhej den se to už nedalo vydržet takže jsem se 2 dny šetřila a víc odpočívala. Úplně dovolenou jsem neměla, ale pracuju z domu a zrušila jsem aspoň na ten týden schůzky, abych omezila stres
no bohužel se nezadařilo, ale aspoň vím, že jsem udělala maximum
pokud nemáš nějakou fyzicky či stresově náročnou práci tak klidně do práce můžeš, já bych si asi vzala třeba 2-3 dny nebo max týden volno ať se může hnízdit, dýl to asi nemá smysl, po ket jsem se cítila v pohodě, to spíš u OPU jsem potřebovala minimálně 2 dny před a 2 dny po odběru ![]()
@Bazalka123 Já myslím, že je dobré, že ty testy podstoupíte, pokud nic nenajdou asi bych zkusila i genetiku může být problém i tam. Manželovi, tak zjistili spoustu metabolických poruch a poslali i na hematologii. Mě třeba v hormonálním profilu přišli na malou zásobu vajíček na můj věk (29).
Záleží kolik Vám je, ale určitě nemusíte hned na ivf, nikdo vás nebude nutit
zkoušela jsi už třeba cvičení podle Mojžíšové, pití kontryhelového čaje do ovulace, máš potvrzenou i ovulaci? (měření teploty), případně můžeš chodit na pravidelné utz a oni budou sledovat jak rostou folikuly a kdy praskne a výšku sliznice.
Problém může být i v hlavě, zrovna jsem četla ebook od fertility koučky kdyzmiminkoneprichazi.cz jsou tam i rady jak tělo detoxikovat a napojit se na dělohu pomocí meditací a cvičením odblokovat a uvolnit pánevní dno. Koukala jsem i na video z přednášky, doporučuji
má v ní vše hezky vysvětlené.
A k té numerologii, já zrovna koukala na personal numerogy purpose - yearls theme a fakt mi to za posledních 5 let úplně sedí, loni jsem měla hard work & long term goal a zrovna jsem dělala business kurz a začla řešit ivf no a na příští rok mám freedom & change
a ten další responsibility & relationships ….. takže já to letos vidím na otěhotnění a příští rok zodpovědnost za miminko
horoskop mi taky až letos říká, že je čas na zakládání rodiny a musím přiznat, že i já se citím opravdu připravená až teď, a to už se snažíme přes 2 roky.
Takže určitě dej na vnitřní pocit, zkus meditace a vizualizace ať si to miminko k sobě přitáhneš a budu držet palce ať je vše u Vás v pořádku
a brzy se dočkáte. ![]()
@Ardilera To ano, jsem ráda, že na ty testy půjdu, ať vím na čem jsem.
Mně je 24, partnerovi 33. Vím, že u těch chlapů se věk tolik neřeší, ale přeci jen si pak chci ještě s partnerem užít život po dětech, tak aby měl energii ![]()
Kontryhelový čaj jsem pila jen chvili, četla jsem o něm, že je spíše na srovnání cyklu a že těm, které mají cyklus v pohodě, tak ho akorát rozhodil
tak jsem ho dál radeji nepila
Ovulaci jsem měla potvrzenou od gyndaře, vše by právě mělo být teda ok
s partnerem se snažíme ten rok a pul fakt pravidelně ob den, takže jsme se určitě několikrát do ovulace museli trefit ![]()
Nicméně děkuji za odkaz na koučku, na to urcite mrknu.
U té numerologie mi právě ta moje známá říkala, že nejlepší vibrační rok pro tvoření dětí je 3. A to mi i v zari rikala, že zhruba před 3,4 roky ji najednou přišla myšlenka, že pokud nechci otěhotnět, tak ať si dávám pozor. A je pravda, že před temi 3 nebo 4 roky jsem to miminko opravdu ve vzduchu cítila, měla jsem splašené hormony a furt na nějaká miminka koukala a furt se rozplívala. Verim, ze kdybychom se tenkrát snažili, tak to vyšlo, ale na to jsme spolu byli zase ještě krátce a na miminko jsme nebyli připraveni. A je pravda, že teď to mateřství vůbec necítím. Ale člověk jede v tom neustálým snazenim, co kdyby to nahodou vyšlo. Tak je to zvláštní, jak se ty období člověka a cítění opravdu mění. Když jsem se ji ptala, kdy by pro nás pro oba měl být ten nejidealnejsi čas/vibrace. Prý že pokud by se do 4 let nepodařilo, pak by to řešila umělým. Což to nezvládnu se snažit o mimi 6 let a nevedet zda to vubec vyjde…
Jinak moc děkuji za rady a tipy
taky moc držím palečky, aby Vám to už vyšlo ![]()
@Bazalka123 Jo teď jsem se na tu numerologii dívala v češtině a je to to stejné co popisuješ ty 😁 já mám teď 4 a v druhé půlce roku 5 a tam přímo píšou, že je ideální pro těhotenství, takže já mu věřím
já měla 3 těsně po svatbě, kdy jsme se i začali usilovně snažit a nepovedlo se
ale je pravda, že jsem začala na to těhotenství už hodně myslet a celkově jsem našla po letech rovnováhu mezi osobním a pracovním životem, takže pro mě rok seberozvoje.
Letos při mě bude stát numerologie, příznivý horoskop pro těhotenství na 2022 a k tomu 2.ivf takže u nás už to musí vyjít ![]()
Příspěvek upraven 04.01.22 v 21:18
@Bazalka123 tak uvidíš po těch testech, ještě máš celkem čas, takže já bych to ve tvém případě ještě nevzdávala přirozeně, obzvlášť pokud je vše v pořádku
však ono si k vám určitě brzy cestu najde.
@Ardilera Také jsem řešila ockování a šla jsem hned teď, když se to povolilo, ještě před KET. Manžel je lékař, zjišťoval co je lepší u odborníků a bylo nám doporučeno jit teď a to i když bych měla mít KET už teď v lednu. A jsem ráda, že to mám z krku a nemusím to dál řešit.
@Týna 93 Nevolala, ve čtvrtek jsem objednaná na gyn. na prevenci, tak to rovnou spojím, počítala jsem, že už budu po MS.
Uvidím, co mi řekne. ![]()
Příspěvek upraven 04.01.22 v 23:48
@Shazzou Škola je super plán, jé, skoro závidím. A moc fandím, ať se dostaneš. 🍀
Holkyyy, tak v pondělí jsem volala do Arlety a oznámila jim, že 13 dní zpoždění a negativní test, tak mi řekli ať se objednám ke své gynekoložce, normálně bych se tam dostala asi nejdříve za měsíc, ale ještěže tam je super sestra, takový zlatíčko prostě
tak mě napsala na dnes na půl 12, sice mě braly až po půl 1 a to měly do 12 jen, ale už mám včeličku a už se těším na MS abych už konečně mohla začít stimulovat na KET… ![]()
Jak MS přijde, snad nejpozději v neděli, tak pak budu hned volat a objednávat se kontrolní ultrazvuk 10-12DC, tak snad bude vše v pořádku a já už se konečně dočkám prvního embryjka, co bude u mě v bříšku ![]()
Nemůžu se dočkat, ten pocit, že jsem těhotná 🤰 ještě Vám musím něco napsat, sestřička napsala do papírů paní doktorce kdy jsem měla naposledy měsíčky a paní doktorka otevřela dveře a říká : Tak 6tý týden těhotenství, že?
A já: neee, no ještě nemá být z čeho… ![]()
Ale popravdě mě to úplně dostalo, byl to krásný pocit, tak snad brzy 🙏 ![]()
Myslím na Vás na všechny holky a posílám objetí a pozitivní energii pro Vás všechny zlatíčka
![]()
@Maribelle
Budu na Tebe myslet, určitě dej zítra vědět ![]()
@Týna 93 Tak to je skvělý! Teď už to půjde všechno jako po másle. U mě to vypadá slibně, dneska trochu špinění, takže očekávám během náskedujícich dní. Ideálně pozítří, aby zítra klapla ta prevence. Máme v podstatě stejně stará embrya, tak bychom mohly i podobně na KET.
Jà se také těším, vždycky, když jedem okolo Apolináře tak na ně myslím, sněhuláčky moje.
@Maribelle
Já okolo Arlety nejezdím, je to moc daleko, ale myslím na ně dennodenně od toho 18.11. co mi je odebrali ![]()
Jeee to by bylo strašně fajn mít někoho s kým to budu mít až takhle společné, jsem za Tebe moc ráda
Určitě dej vědět ![]()
@Týna 93 Tak z prevence nic nebude, chtěla jsem ji stihnout ještě před KET, ale snad bude všechno v pořádku. Takže dnes jsem 1. DC, zítra začínám s Estrofemem. Snad bude leden náš šťastný měsíc.
V lednu 2020 jsme počali v CAR dcerku, kdyby se zadařilo i teď, měla by sourozence přesně o dva roky mladšího.🙏 Doufám, že se brzy dočkáš, ať jsme v tom společně. ![]()
Holky moc drzim palce, at ms dorazi co nejdriv a jste ready na KET ![]()
Ja byla vcera cvicit a jsem otekla a bez svalu, takze me dneska vsechno boli a jsem otlacena od kruhu
ale je mi super, ta pauza je fakt uleva ted po tech dvou neuspesnych transferech.
Pokusim se dostat dalkove na psychologii. Vzdycky jsem tam chtela, ale nechala jsem se odradit tim, ze jsou pry tezky prijimacky. A pritom jsem pak vystudovala stavarnu, ktera me ani nejak extra nebavila a ani se tim nezivim ![]()
Na tu numerologii teda taky mrknu! Mam to taky tak, ze se citim na to byt mamou az ted po skoro 2 letech snazeni, tak schvalne, co rikaji cisla
Mam dokonce tetu, co se tim zabyva, tak se muzu optat i ji a pak to porovnat ![]()
Jinak za chvilku letim na to ockovani, tak to aspon budu mit za sebou ![]()
@Maribelle
Jeee, super gratuluji k ms, tak leden bude určitě Tvůj měsíc ![]()
No u mě zatím ani náznak… ![]()
Ale věřím, že nám to všem brzy vyjde
![]()
@Shazzou
Já třeba ani nevím kam na ni mrknout nebo koho se zeptat
přitom já a čísla to je moje
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.