Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Maribelle @FlowerB presne 😅 Hlavne ”kdyz jsem na to prestala myslet, tak se to povedlo” ho**o, neprastala na to myslet ani jedna! To proste nejde. Ja to zkousela a byla jsem fakt hodne akcni a delo se toho spoustu a stejne na to myslite at si rikate ”je mi to fuk” jak chcete 😂
Ted jsem se ale rozhodla, ze si splnim sen a vratim se ke studiu a zkusim dalsi skolu. Takze kdyby se nezadarilo, tak budu aspon studovana.
Ale drzim nam palce. A uspesnym moooc gratuluju, mam fakt radost a dava mi to zas nadeji a silu to zkouset dal. ❤️
@Maribelle @FlowerB
Holky já taky pořád nic ![]()
Volala jsem dnes do Arlety a mám si zajít ke své gynekoložce aby mě prohlédla a dala injekci, jenže to je u nás na dlouho ![]()
Takže kdoví kdy se dočkám, ale dočkám, věřím tomu
Co Ty @Maribelle volala jsi na kliniku, nebo budeš čekat až dorazí?
@BrnackaM
Moc mě to mrzí, budu Ti přát ať se o tak jednou dočkáš svého vymodleného andílka, třeba jednou přirozeně, kdoví ![]()
@FlowerB
Krásné testíky
už se těším až poprvé taky uvidím dvě čárky, sakra ani na COVID jsem je ještě neviděla
![]()
Jinak holky přesně vím, jak Vám je…
Lidi, co si tím neprošli umí jen pindat, nic víc…
Už na to jsem alergická
prostě lidi na tečku
![]()
@Týna 93 no snad se dostanu, ale kdyz ne letos, tak pristi rok. Ted jsem tomu moc nedala, protoze jsem proste vsechno odsunula a to neni dobry. Moc jsem se na to ivf upnula, ikdyz jsem nechtela.
Teda pak dej vedet, co rikala doktorka. Ze se ti to tak hodne posunulo, co? Zrovna ted ![]()
@FlowerB Dala jsem si teď chvíli pauzu a snažila se vymyslet systém plánování, ať to další ivf můžu zakomponovat do rozvrhu 😄 je to hroznej žrout času 🙈
Já jdu 24.1. na kontrolu a konzultaci k doktorce a rovnou s koordinátorkou probereme cenu dalšího ivf a dá mi hned injekce, ať od další ms koncem ledna můžu začít stimulovat 😊 tak poctivě piju kontryhel (prý pomáhá i na detoxikaci před dalším ivf), cvičím jógu, koupila jsem si walking pad a poslouchám meditace/afirmace na početí ať se tělo pěkně připraví a snad bude tentokrát více embryek
manžel taky začal líp jíst a cvičit, tak třeba tomu pomůžeme :smiling_face_with3_hearts:
Jinak holky dnes mi přišla sms, že se můžu registrovat na 3.dávku očkování covid. Myslíte, že je lepší jít hned teď v lednu (pokud budou termíny)?
V únoru by mělo být 2.ivf (asi bez transferu) no a pak březen nebo duben KET podle toho jestli se bude dělat PGT-A.
Nebo to mám teď nechat a jít až po ivf/KETu?
Těch 9 měsíců, na který to zkrátili mi vyprší tuším koncem dubna. Takže otázka kdy jít když by ten KET vyšel. ![]()
Jsem se koordinátorky zapomněla zeptat, když jsem jí volala.
@Ardilera to si piš, ze to dopadne lépe 🙏🏼 😻 hlavně byt v klidu, strachy budou vždy, ale určitě je lepší byt psychicky v pohodě a odladěná 😊 jinak mne přišla smska na třetí dávku včera. Mám Janssena a tak mě zvou už po dvou měsících. Pokud certifikát platí 9 měsíců, měl by mi na začátku srpna vypršet. TP zatím vychází na 7.9., takže to budu muset nějak konzultovat s tím ockovanim co a jak…. Jsem trochu nahlodaná na ockovani na konci druhého trimestru, když už je vše víceméně správně založené a dovyvíjí se ….a zároveň bych předala protilátky miminku. Ale to je ještě hodně do budoucna, moc moc doufám ze bude vše ok, no a po screeningu bych se o tom začala informovat u doktorů, jaká varianta je nej ☺️️
@Ardilera já bych třeba šla na očkování v tvém případě v mezicase v čekání na KET 🤔 ale zeptej se doktorů v car určitě…
@Ardilera ja jdu hned ted ve ctvrtek prave, at na to pak nemusim myslet, az pujdu na dalsi KET.
A je super, ze se davas do kupy, dalsi cyklus to vyjde. Ja zacnu pristi tyden i Mojzisovou. Cvicila jsem to driv, kdyz jsem jeste merila teplotu, ale pak jsem se vsim sekla, protoze mi to akorat vsechno kazdy den pripominalo to nase marny snazeni.
@Shazzou No já jsem původně taky chtěla začít cvičit mojžíšovou, ale na několika stránkách jsem četla, že se to měsíc před ivf nemá
protože se během cvičení mojžíšové nemá prý nějaký 3 měsíce otěhotnět a při ivf je navíc riziko moc velkého zvětšení vaječníků. Nevím byla jsem z toho zmatená, tak jsem raději zůstala u jógy ![]()
@FlowerB TAk u tebe bych asi taky šla v tom druhém trimestru, to je prý nejbezpečnější. Už jsem mluvila s koordinátorkou a mám jít buď teď v lednu, nebo když to nestihnu tak mezi odběrem a KET v březnu. ![]()
@Ardilera ahaa, tak to jsem neslysela. Ale pokud jdes i na odber vajicek, tak to se asi neda cvicit
mne to pomahalo driv na prokrveni panevniho dna, mivam s tim problemy, pak jsem mela i min bolestivou ms. Tak to ted zkusim, stejne to nebudu cvicit kazdy den, se znam. Pak ale pujdu pred dalsi ovulaci pred KET na odblokovani te kostrce. Ted hlavne musim s tema otokama nohou po tech hormonech. Ona to dela oboji, tak me rozmasiruje a zas mi osvezi nejaky cviky.
Jinak s tim, ze se pri Mojzisovy nema tri mesice otehotnet nevim.. ani doktorka ani fyzioterapeutka mi nic takoveho nerikaly, chodila jsem behem snazeni a obe to vedely. Prave ze nekdo diky tomu do tech 3 mesicu otehotni.. to je zvlastni.
@Shazzou Právě mě to taky zmátlo, všude píšou něco úplně jiného
mě právě známá doporučovala jednu fyziterapeutku a ta to měla přímo na webu a pak jsem to našla i v diskuzích a článcích, ale zase jinde to naopak doporučujou, tak člověk zas neví čemu má věřit
takže teď před tím ivf to raději nechám být a pak uvidíme, u nás je stejně větší problém u chlapa, tak já tomu asi stejně nepomůžu ať budu cvičit nebo ne.
Zdravím holky, spousta z Vás je tu už asi pravděpodobně zkušenějších a třeba mi budete umět porozumět/pomoci. Dnes jsem byla na první konzultaci v Iscare. S partnerem se snažíme rok a půl o miminko, opravdu pravidelně a za tu domu nebyl ani jediný záblesk úspěchu. Partner před rokem vyšetřen na spermio a to bylo vše v normě. Tak jsem si říkala, že může být nějaký problém na mé straně a že už je čas s tím trochu pohnout.
Byla jsem dnes u doktora Lavrova, rovnou mě i prohlédl ultrazvukem. Vše prý v pořádku. Tak jsem objednaná rovnou na vyšetření průchodnosti vejcovodů a půjdu na krev pro hormonální profil a pro imunologii. Nicméně doktor mi řekl, že si myslí, že bude na 90% vše v pořádku a že nedává moc šancí tomu, že by se něco našlo a položil mi otázku - když budu zdravá a bude vše v pořádku, tak jestli jsem pro IVF.
Jsem z toho trochu smutná, protože mě vůbec nenapadlo, že by mohlo být vše v pořádku, když se snažíme už rok a půl. Popravdě nejsem na IVF ještě ani psychicky připravená. Spíš jsem šla do CARu pro nějaká komplexnější vyšetření, abych zjistila, kde je zakopaný pes a vůbec mě nenapadlo, že by mohlo být vše v pořádku a co pak?
Na druhou stranu věřím trochu ve spirituálno a věci mezi nebem a zemí. Numeroložka mi řekla, že jsme se začali snažit v mé roční vibraci 7 a v této vibraci je minimum žen, které otěhotní. Že tato vibrace obecně prostě není nakloněná pro početí miminka a že je tedy normální, že se nám zatím nezadařilo. Nechce se mi tedy zasahovat do přírody a ovlivňovat svůj osud, když to příroda zatím tak nechce. Na druhou stranu ale nevím, jak dlouho bych ještě měla na miminko čekat.
Samozřejmě výsledky mi pak řeknou více a třeba se na nějaký důvod přijde, což bych asi byla i radši, než aby mi řekli že je všechno v pořádku. Protože pak vůbec nevím, jestli tedy podstupovat IVF nebo se ještě zkoušet snažit ![]()
Neprožívala jste to podobně některá? Všechno se to ve mně teď honí a je mi z toho smutno.
Ahoj holky
jak to máte? Chodíte po Ket do práce? Nebo jste pár dní doma na dovolené? Nebo nemocenskou 14 dní? Přeji všem ať najdou vytoužene // čárky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.