Ivf listopad/prosinec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4683
3.1.22 16:21

@Maribelle @FlowerB presne 😅 Hlavne ”kdyz jsem na to prestala myslet, tak se to povedlo” ho**o, neprastala na to myslet ani jedna! To proste nejde. Ja to zkousela a byla jsem fakt hodne akcni a delo se toho spoustu a stejne na to myslite at si rikate ”je mi to fuk” jak chcete 😂
Ted jsem se ale rozhodla, ze si splnim sen a vratim se ke studiu a zkusim dalsi skolu. Takze kdyby se nezadarilo, tak budu aspon studovana.
Ale drzim nam palce. A uspesnym moooc gratuluju, mam fakt radost a dava mi to zas nadeji a silu to zkouset dal. ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
3.1.22 20:20

@Maribelle @FlowerB
Holky já taky pořád nic :nevim:
Volala jsem dnes do Arlety a mám si zajít ke své gynekoložce aby mě prohlédla a dala injekci, jenže to je u nás na dlouho :roll:
Takže kdoví kdy se dočkám, ale dočkám, věřím tomu :hug: Co Ty @Maribelle volala jsi na kliniku, nebo budeš čekat až dorazí?

@BrnackaM
Moc mě to mrzí, budu Ti přát ať se o tak jednou dočkáš svého vymodleného andílka, třeba jednou přirozeně, kdoví :srdce:

@FlowerB
Krásné testíky :* :hug: :srdce: už se těším až poprvé taky uvidím dvě čárky, sakra ani na COVID jsem je ještě neviděla :lol: :lol: :lol:

Jinak holky přesně vím, jak Vám je…
Lidi, co si tím neprošli umí jen pindat, nic víc…
Už na to jsem alergická :pankac: prostě lidi na tečku :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
3.1.22 20:22

@Shazzou
Jeee supeeer, Ty budeš ale chytrá maminka :hug: :* :srdce: :andel: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
4.1.22 14:28

@Týna 93 no snad se dostanu, ale kdyz ne letos, tak pristi rok. Ted jsem tomu moc nedala, protoze jsem proste vsechno odsunula a to neni dobry. Moc jsem se na to ivf upnula, ikdyz jsem nechtela.
Teda pak dej vedet, co rikala doktorka. Ze se ti to tak hodne posunulo, co? Zrovna ted :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
4.1.22 14:30

@FlowerB Dala jsem si teď chvíli pauzu a snažila se vymyslet systém plánování, ať to další ivf můžu zakomponovat do rozvrhu 😄 je to hroznej žrout času 🙈

Já jdu 24.1. na kontrolu a konzultaci k doktorce a rovnou s koordinátorkou probereme cenu dalšího ivf a dá mi hned injekce, ať od další ms koncem ledna můžu začít stimulovat 😊 tak poctivě piju kontryhel (prý pomáhá i na detoxikaci před dalším ivf), cvičím jógu, koupila jsem si walking pad a poslouchám meditace/afirmace na početí ať se tělo pěkně připraví a snad bude tentokrát více embryek :srdce: manžel taky začal líp jíst a cvičit, tak třeba tomu pomůžeme :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
4.1.22 14:41

Jinak holky dnes mi přišla sms, že se můžu registrovat na 3.dávku očkování covid. Myslíte, že je lepší jít hned teď v lednu (pokud budou termíny)?

V únoru by mělo být 2.ivf (asi bez transferu) no a pak březen nebo duben KET podle toho jestli se bude dělat PGT-A.
Nebo to mám teď nechat a jít až po ivf/KETu? 8o Těch 9 měsíců, na který to zkrátili mi vyprší tuším koncem dubna. Takže otázka kdy jít když by ten KET vyšel. :lol:

Jsem se koordinátorky zapomněla zeptat, když jsem jí volala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
4.1.22 15:00

@Ardilera to si piš, ze to dopadne lépe 🙏🏼 😻 hlavně byt v klidu, strachy budou vždy, ale určitě je lepší byt psychicky v pohodě a odladěná 😊 jinak mne přišla smska na třetí dávku včera. Mám Janssena a tak mě zvou už po dvou měsících. Pokud certifikát platí 9 měsíců, měl by mi na začátku srpna vypršet. TP zatím vychází na 7.9., takže to budu muset nějak konzultovat s tím ockovanim co a jak…. Jsem trochu nahlodaná na ockovani na konci druhého trimestru, když už je vše víceméně správně založené a dovyvíjí se ….a zároveň bych předala protilátky miminku. Ale to je ještě hodně do budoucna, moc moc doufám ze bude vše ok, no a po screeningu bych se o tom začala informovat u doktorů, jaká varianta je nej ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
4.1.22 15:02

@Ardilera já bych třeba šla na očkování v tvém případě v mezicase v čekání na KET 🤔 ale zeptej se doktorů v car určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
4.1.22 15:34

@Ardilera ja jdu hned ted ve ctvrtek prave, at na to pak nemusim myslet, az pujdu na dalsi KET.
A je super, ze se davas do kupy, dalsi cyklus to vyjde. Ja zacnu pristi tyden i Mojzisovou. Cvicila jsem to driv, kdyz jsem jeste merila teplotu, ale pak jsem se vsim sekla, protoze mi to akorat vsechno kazdy den pripominalo to nase marny snazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
4.1.22 16:50

@Shazzou No já jsem původně taky chtěla začít cvičit mojžíšovou, ale na několika stránkách jsem četla, že se to měsíc před ivf nemá :roll: protože se během cvičení mojžíšové nemá prý nějaký 3 měsíce otěhotnět a při ivf je navíc riziko moc velkého zvětšení vaječníků. Nevím byla jsem z toho zmatená, tak jsem raději zůstala u jógy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
4.1.22 16:52

@FlowerB TAk u tebe bych asi taky šla v tom druhém trimestru, to je prý nejbezpečnější. Už jsem mluvila s koordinátorkou a mám jít buď teď v lednu, nebo když to nestihnu tak mezi odběrem a KET v březnu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
4.1.22 17:27

@Ardilera ahaa, tak to jsem neslysela. Ale pokud jdes i na odber vajicek, tak to se asi neda cvicit :lol: mne to pomahalo driv na prokrveni panevniho dna, mivam s tim problemy, pak jsem mela i min bolestivou ms. Tak to ted zkusim, stejne to nebudu cvicit kazdy den, se znam. Pak ale pujdu pred dalsi ovulaci pred KET na odblokovani te kostrce. Ted hlavne musim s tema otokama nohou po tech hormonech. Ona to dela oboji, tak me rozmasiruje a zas mi osvezi nejaky cviky.
Jinak s tim, ze se pri Mojzisovy nema tri mesice otehotnet nevim.. ani doktorka ani fyzioterapeutka mi nic takoveho nerikaly, chodila jsem behem snazeni a obe to vedely. Prave ze nekdo diky tomu do tech 3 mesicu otehotni.. to je zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
4.1.22 17:56

@Shazzou Právě mě to taky zmátlo, všude píšou něco úplně jiného :D mě právě známá doporučovala jednu fyziterapeutku a ta to měla přímo na webu a pak jsem to našla i v diskuzích a článcích, ale zase jinde to naopak doporučujou, tak člověk zas neví čemu má věřit :lol: takže teď před tím ivf to raději nechám být a pak uvidíme, u nás je stejně větší problém u chlapa, tak já tomu asi stejně nepomůžu ať budu cvičit nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
4.1.22 18:07

Zdravím holky, spousta z Vás je tu už asi pravděpodobně zkušenějších a třeba mi budete umět porozumět/pomoci. Dnes jsem byla na první konzultaci v Iscare. S partnerem se snažíme rok a půl o miminko, opravdu pravidelně a za tu domu nebyl ani jediný záblesk úspěchu. Partner před rokem vyšetřen na spermio a to bylo vše v normě. Tak jsem si říkala, že může být nějaký problém na mé straně a že už je čas s tím trochu pohnout.

Byla jsem dnes u doktora Lavrova, rovnou mě i prohlédl ultrazvukem. Vše prý v pořádku. Tak jsem objednaná rovnou na vyšetření průchodnosti vejcovodů a půjdu na krev pro hormonální profil a pro imunologii. Nicméně doktor mi řekl, že si myslí, že bude na 90% vše v pořádku a že nedává moc šancí tomu, že by se něco našlo a položil mi otázku - když budu zdravá a bude vše v pořádku, tak jestli jsem pro IVF.
Jsem z toho trochu smutná, protože mě vůbec nenapadlo, že by mohlo být vše v pořádku, když se snažíme už rok a půl. Popravdě nejsem na IVF ještě ani psychicky připravená. Spíš jsem šla do CARu pro nějaká komplexnější vyšetření, abych zjistila, kde je zakopaný pes a vůbec mě nenapadlo, že by mohlo být vše v pořádku a co pak?

Na druhou stranu věřím trochu ve spirituálno a věci mezi nebem a zemí. Numeroložka mi řekla, že jsme se začali snažit v mé roční vibraci 7 a v této vibraci je minimum žen, které otěhotní. Že tato vibrace obecně prostě není nakloněná pro početí miminka a že je tedy normální, že se nám zatím nezadařilo. Nechce se mi tedy zasahovat do přírody a ovlivňovat svůj osud, když to příroda zatím tak nechce. Na druhou stranu ale nevím, jak dlouho bych ještě měla na miminko čekat.

Samozřejmě výsledky mi pak řeknou více a třeba se na nějaký důvod přijde, což bych asi byla i radši, než aby mi řekli že je všechno v pořádku. Protože pak vůbec nevím, jestli tedy podstupovat IVF nebo se ještě zkoušet snažit :-(

Neprožívala jste to podobně některá? Všechno se to ve mně teď honí a je mi z toho smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
4.1.22 18:59

Ahoj holky :mavam: jak to máte? Chodíte po Ket do práce? Nebo jste pár dní doma na dovolené? Nebo nemocenskou 14 dní? Přeji všem ať najdou vytoužene // čárky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.