Ivf listopad/prosinec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3339
29.12.21 09:37

@Shazzou Ten můj, když jdeme okolo té andrologické laboratoře říká, že by si tam skočil dokoukat ten film, že neví jak to dopadlo. :roll: :mrgreen: :mrgreen: A ona ta nevyváženist bude pokračovat, těhotenství, pak porod a výsledek je, že oba máte dítě.. :D Ale upřimně, neměnila bych s nima, mateřství máněco do sebe. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.12.21 09:50

@Shazzou stále spinim, dneska víc než včera, tak uvidím, co z toho vzejde. Obavam se, ze MS zítra dojde i přes amelgen.

Jinak jo, taky jsem říkala manželovi, ze co ja bych dala za to si jen někde v pokojicku kliknout na myšku a to by bylo cely :mrgreen: to bych tím ivf klidne procházela každej týden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.21 10:47
@Ardilera píše:
@BrnackaM Macu zatím nebral, asi zkusím objednat :palec:

Zatím v létě bral jen předražený profertil a ten mu sice po prvním spermiogramu zlepšil morfologii, která byla pod 1% na 4%, ale pro změnu se mu zhoršila koncentrace a pohyblivost z 42% na 27%, ale to bylo v březnu a červnu. Nevím jak na tom byl při odběru na ivf v tom listopadu :think: to nám výsledky neříkali, jen to kolik se oplodnilo a zastavilo, tak se to možná dozvíme na té kontrole začátkem ledna.

@MarcelkaKaja No manželovi se to teď hodně mění a poslední půlrok nedělal vůbec nic, takže je možný, že se to ještě zhoršilo. A co bere ten tvůj? já právě přemýšlím jestli zase koupit ten profertil nebo něco jiného co bude mít podobný efekt, ale bude mnohem levnější. My jsme nakonec ten rozšířenej spermiogram nedělali a možná to byla chyba, takže teď na to asi půjde v tom lednu taky, aby jsme zjistili jestli má aspoň nějaký co mají v pořádku DNA.
Jinak u mě je problém akorát nízké AMH 1,17 a to mi je 29, takže pokud chceme mimčo, případně i druhý, tak s tím nemůžeme moc otálet, ale jinak mám vše v pohodě, jen ta zásoba vajíček je nízká. Což je v kombinaci s tím špatným spermiogramem peklo, aby bylo dost embryek.

Můj manžel bere Resveratrol Everol na doporučení lékaře a Fertilan forte a tyhle léky mu nakonec o nějaké procento pomohli jen je potřeba je brát minimálně 3 měsíce rozhodně je doporučuji my byly na nule a po 3 měsíců jse na spermiogramu objevili pár spermií které se dali použít a měly jsme z nich oplodnění 5 vajíček no bohužel vydrželo jen jedno které mě zaváděli.
DNA spermií by vám měli dělat automaticky to je strašně důležité při IVF optej se na to svého lékaře kam chodíš jinak bys mohla postupovat IVF do nekonečná a nevěděla by jse příčina proč se embrya nevyvijeji atd rozhodně bych na to šla budeš vědět více infa, :wink: nám řekli po výsledcích že v našem případě by byla správná volba adopce nebo darované spermie ale do toho se nám nechce😏 zkusíme to ještě a třeba kdo ví stane se zázrak ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.21 10:48
@Ardilera píše:
@MarcelkaKaja Neboj určitě se to jednou podaří a dočkáte se :srdce: :hug:

Snad ano chci tomu věřit, 🙏 mockrát děkuji ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4681
29.12.21 11:04

@Maribelle taky bych s nima nemenila, ale uz bych rada to materstvi, no. To snazeni bych si s nima mozna i rada prohodila obcas. Aspon na stridacku :lol:

@BrnackaM porad drzim palce at je to jak je to :srdce:

@MarcelkaKaja nam treba DNA spermii nedelali, u nas je to tak, ze zkusime 3× a pak se bude teprve vysetrovat. Doktor rikal, ze v drtivy vetsine pripadu se zjisti, ze je vsechno ok, ze to chce jen vytrvat, tak se mu osvedcilo to, ze se vysetreni delaji az v pripade, ze to nejde. Tak my budem zkouset jeste jednou a pak se uvidi. Zalezi na klinice a na doktorovi.

Pritel uz ma objednanou macu, tak uvidime. On bral Fertilan dlouho, ale nevime, jaky mel vysledky pred tim, to nam poradila moje gynekolozka kdysi. Bral to dlouho, ale ze se nam nedarilo, na vsechny vitaminy jsme se vykaslali a zkouseli jen tak a pak jsme sli na kliniku. Tak ted kdyby sel zas davat vzorek, uz uvidime, jestli to zabere, budem mit s cim porovnat. Ale u toho IVF uz ten pocet takovou roli nehraje asi, spis ta genetika pripadna potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
29.12.21 11:21

@MarcelkaKaja Jojo souhlasím my taky dělali všechny možný vyšetření dopředu i jsme si zaplatili rozšířenou genetiku snad na 100 nemocí a naštěstí, žádnou společnou nemáme, tak to manžela hodně uklidnilo. Tu DNA spermií nám nabízeli, ale před tím půl rokem jsme to ivf viděli dost růžově, že se to povede napoprvé a ještě zbydou mražáčci :roll: takže teď do toho určitě půjdeme, ať víme co nejvíc a můžeme tomu kdyžtak nějak pomoct. I tak máme snad všechny možný příplatky a dávat zase 60tis aniž bychom udělali něco lépe a výsledek byl stejný bych nechtěla. To si raději pár měsíců počkám než se dáme co nejvíc dokupy, abychom ty šance zvedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.21 11:46
@Shazzou píše:
@Maribelle taky bych s nima nemenila, ale uz bych rada to materstvi, no. To snazeni bych si s nima mozna i rada prohodila obcas. Aspon na stridacku :lol:

@BrnackaM porad drzim palce at je to jak je to :srdce:

@MarcelkaKaja nam treba DNA spermii nedelali, u nas je to tak, ze zkusime 3× a pak se bude teprve vysetrovat. Doktor rikal, ze v drtivy vetsine pripadu se zjisti, ze je vsechno ok, ze to chce jen vytrvat, tak se mu osvedcilo to, ze se vysetreni delaji az v pripade, ze to nejde. Tak my budem zkouset jeste jednou a pak se uvidi. Zalezi na klinice a na doktorovi.

Pritel uz ma objednanou macu, tak uvidime. On bral Fertilan dlouho, ale nevime, jaky mel vysledky pred tim, to nam poradila moje gynekolozka kdysi. Bral to dlouho, ale ze se nam nedarilo, na vsechny vitaminy jsme se vykaslali a zkouseli jen tak a pak jsme sli na kliniku. Tak ted kdyby sel zas davat vzorek, uz uvidime, jestli to zabere, budem mit s cim porovnat. Ale u toho IVF uz ten pocet takovou roli nehraje asi, spis ta genetika pripadna potom.

Aha tak to slyším snad po prvé že vám dělali IVF bez základních vyšetření my jsme tedy jako první měli veškerá vyšetření a pak podle výsledků jsme měli protokol a léky na podporu docela bych se bála platil plné částky aniž bychom věděli kde je problém proč nemohu přirozeně otěhotnět no v každém přípravě držím palečky :wink: 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.21 11:52
@Ardilera píše:
@MarcelkaKaja Jojo souhlasím my taky dělali všechny možný vyšetření dopředu i jsme si zaplatili rozšířenou genetiku snad na 100 nemocí a naštěstí, žádnou společnou nemáme, tak to manžela hodně uklidnilo. Tu DNA spermií nám nabízeli, ale před tím půl rokem jsme to ivf viděli dost růžově, že se to povede napoprvé a ještě zbydou mražáčci :roll: takže teď do toho určitě půjdeme, ať víme co nejvíc a můžeme tomu kdyžtak nějak pomoct. I tak máme snad všechny možný příplatky a dávat zase 60tis aniž bychom udělali něco lépe a výsledek byl stejný bych nechtěla. To si raději pár měsíců počkám než se dáme co nejvíc dokupy, abychom ty šance zvedli.

No právě my máme za sebou už druhé ivf ale to první bylo bez transferu protože embryjka odešly a na tom základě nám doporučili DNA spermií ikdyz spermií se našlo poměrně hodně na oplodnění měli jsme 12 embryí ale nevydrželi do 5 dne tak jsme před druhou stimulaci podstoupili snad všechna vyšetření které kliniky nabízejí a tet aspoň víme kde je problém a s tím jsme do toho šly že to bude buď a nebo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4681
29.12.21 12:32

@MarcelkaKaja ono tovypada, ze problem je prave spermio. A vzhledem k tomu, ze napoprve to bylo biochemko, tak i rikal doktor, ze tim nam nejaky drahy vysetreni odpadnou, protoze se embryjko chytlo. Ja mela i fakt nadprumernou uspesnost v poctu embryjek, co dorazily do pateho dne. Mozna to chce proste jeste zkusit a jen jsme nemeli stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.12.21 12:41

Holky, nedalo mi to a zkusila jsem test. Bohužel bílo - 9.den po ET. Myslím si, že to moje špinění je předzvěst MS. Kdyby bylo z pondělka na úterý to růžové špinění nidace, tak už by dnes na testu bylo asi něco vidět. Zítra si zajdu na tu krev, ale nevidím to optimisticky. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
29.12.21 13:18

@BrnackaM já bych klidně počkala aspoň do 12.dne, pokud se ti ms nerozjede úplně, tak to ještě pořád nemusí být ztracený. Budu držet palce ať to ještě vyjde :srdce:
A kdyby to nevyšlo, tak třeba se pak manžel umoudří a po nějaké pauze to zkusíte znovu :srdce: zajet si spolu na pěknou dovolenou nebo nějaký wellness víkend, ať jsi víc v klidu a pak to určitě půjde :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.12.21 16:01

@Ardilera na dovču nebo wellness bychom moooc rádi, ale rekonstruujeme dům, tak jdou ty peníze trochu jiným směrem. Četla jsem teď ještě několik diskuzí, jsou holky, co měly ducha fakt až 12./13. den po transferu. Je zajímavé, jak velký rozptyl mezi těmi pozitivními testy je. Někdo má ducha už 5 dní po transferu, někdo až pomalu za 14 dní. To tělo je fakt záhada. Říkám si, že zítřejší krev by mohla napovědět. Pokud tam něco bude, tak mě pak čeká další odběr krve na klinice v pondělí 3.1. Je to jako na houpačce. Špinění mám většinou jen trochu ráno, po zbytek dne je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
29.12.21 17:48

@BrnackaM má známá, měla taky pozitivní test až 13.den po et 5denní blast. Je to celkem častý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
29.12.21 18:10

@BrnackaM určitě ještě zkus počkat případně skočit na krev ❤️️ Mooc přeju ať to tam je!!

@Nika9015 Niky jak jsi na tom ty? 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.12.21 18:15

@FlowerB @Nika9015 Díky holky za podporu, zítra jdu ráno na krev. Dám vědět, jakmile budu mít výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.