Ivf listopad/prosinec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2564
28.12.21 16:17

No tak dneska už i špinění přes utroš, takže ta krev už opravdu nemá smysl :roll:
Tak snad na podruhé bude mít více embryjek, byla bych ráda kdyby nám zbylo i nějaké do budoucna na sourozence, kvůli mému nízkému AMH by to už za pár let nemuselo jít vůbec. Jsem si pořád říkala, že je na děti čas a pak ve 29 zjistím, že už je vlastně skoro pozdě :zed: ještě s tím manželovým špatným spermiogramem je to fakt super kombinace, ale mohlo to být i horší, s tím se určitě popereme a aspoň jedno mimčo snad brzy zvládneme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
28.12.21 16:23

@BrnackaM jo to škrábnutí se mi taky jednou povedlo :lol: ale budu držet palce ať je to ta první možnost a ještě se objeví 2 čárky, ještě má mrňous pár dní čas, aby se objevil :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
28.12.21 17:06

@Ardilera to pujde :wink: Ja mam embryi na rozdavani, ale nejak se nechytaji 😖 Jsem si rikala, jak mam i na sourozence a nakonec budu rada, kdyz z toho vymacknem jedno. No ted ta pauza pomuze, Mojzisovou zacnu taky, ja ji driv cvicila a ted jsem nejak nemela na cviceni silu.. nebo silu se dokopat.
Budu tady ale vsechno monitorovat a povzbuzovat 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 21:33
@Ardilera píše:
@MarcelkaKaja já jsem teď mluvila s koordinátorkou, tak mám vysadit utroš a počkat na ms. Mohla jsem jít na krev, ale prý je to zbytečný, když nebyl ani miniduch. Takže mám zavolat až přijde ms a domluvíme se s doktorkou na konzultaci a utz jestli je vše ok a jestli uděláme něco jinak a pak s další ms začneme zase se stimulací. Takže v lednu zkusím nějaký cvičení s mojžíšovou a pak koncem ledna zase začneme s dalším ivf. :srdce:

Tak nám moc držím palce aby ten další pokus už byl úspěšný :srdce: věřím že bude, prý druhý IVF má být úspěšnější aspoň jsem se to dočetla 🤔 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
28.12.21 21:42

@Shazzou teď jsem zase trochu (hnědě) zašpinila. Buď je to ještě z toho rána a vyšlo to až teď, nebo je to nová várka. Každopádně příští 2 dny to asi rozseknou. Už asi třetí den po sobě mě bolí břicho jako na MS. Ach jo, to jsou nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
28.12.21 21:44

@Ardilera teď jsem znovu slabě hnědě zašpinila. Uvidíme, co přinesou další dny. Vím, že v začátcích se špinění objevuje, ale pokud bude sílit, tak to asi bude spíš MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
28.12.21 21:45

@MarcelkaKaja No já už jsem manželovi nařídila od zítra fitko, krabičkovou dietu a koupení vitamínů :D ať ty spermie podpoříme (u nás je problém hlavně špatný spermiogram, jak morfologie tak pohyblivost) a máme příště víc embryek :D já zkusím týden po ms zajít k fyzioterapeutce na mojžíšovou. A ví se u vás jaký je problém, že máte taky jen jedno embryjko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
28.12.21 21:48

@Ardilera zkoušeli jste na ty spermie macu? Manžel měl vždy dobrý spermiogram, ale co bere macu, tak to vyskočilo úplně do závratných výšin a měl i naprosto špičkovou morfologii - 8 % a celkový počet 286 mil. spermií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 21:51
@Ardilera píše:
@MarcelkaKaja No já už jsem manželovi nařídila od zítra fitko, krabičkovou dietu a koupení vitamínů :D ať ty spermie podpoříme (u nás je problém hlavně špatný spermiogram, jak morfologie tak pohyblivost) a máme příště víc embryek :D já zkusím týden po ms zajít k fyzioterapeutce na mojžíšovou. A ví se u vás jaký je problém, že máte taky jen jedno embryjko?

Ano máme velmi špatný spermiogram dříve jsme byly na nule tet jse jich pár najde ale jsou ve špatném stavu 😔manžel bere podpůrné vitamíny kvůli kterým jsme získali aspoň něco ale je tam velký ale 😒máme totiž špatnou genetiku spermií takže u nás je to na prd jestli otěhotním bude to opravdu zázrak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 21:53
@MarcelkaKaja píše:
Ano máme velmi špatný spermiogram dříve jsme byly na nule tet jse jich pár najde ale jsou ve špatném stavu 😔manžel bere podpůrné vitamíny kvůli kterým jsme získali aspoň něco ale je tam velký ale 😒máme totiž špatnou genetiku spermií takže u nás je to na prd jestli otěhotním bude to opravdu zázrak

Jinak já jsem úplně v pořádku mám všechny výsledky ze všeho na jedničku beru i vitamíny různý chodím cvičit jím zdravě zkrátka co se dá dělat a pomocí tomu vše tak dělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
28.12.21 22:16

@BrnackaM Macu zatím nebral, asi zkusím objednat :palec:

Zatím v létě bral jen předražený profertil a ten mu sice po prvním spermiogramu zlepšil morfologii, která byla pod 1% na 4%, ale pro změnu se mu zhoršila koncentrace a pohyblivost z 42% na 27%, ale to bylo v březnu a červnu. Nevím jak na tom byl při odběru na ivf v tom listopadu :think: to nám výsledky neříkali, jen to kolik se oplodnilo a zastavilo, tak se to možná dozvíme na té kontrole začátkem ledna.

@MarcelkaKaja No manželovi se to teď hodně mění a poslední půlrok nedělal vůbec nic, takže je možný, že se to ještě zhoršilo. A co bere ten tvůj? já právě přemýšlím jestli zase koupit ten profertil nebo něco jiného co bude mít podobný efekt, ale bude mnohem levnější. My jsme nakonec ten rozšířenej spermiogram nedělali a možná to byla chyba, takže teď na to asi půjde v tom lednu taky, aby jsme zjistili jestli má aspoň nějaký co mají v pořádku DNA.
Jinak u mě je problém akorát nízké AMH 1,17 a to mi je 29, takže pokud chceme mimčo, případně i druhý, tak s tím nemůžeme moc otálet, ale jinak mám vše v pohodě, jen ta zásoba vajíček je nízká. Což je v kombinaci s tím špatným spermiogramem peklo, aby bylo dost embryek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
28.12.21 22:40

@MarcelkaKaja Neboj určitě se to jednou podaří a dočkáte se :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
28.12.21 22:50

@Ardilera máme tuto:
https://www.pilulka.cz/maca?…

A rozhodně kupuj v kapslích, samotnej maca prášek je o trošku levnější, ale je to na pití naprostej hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
28.12.21 22:58

@BrnackaM děkuji za odkaz, celý večer googlím a vybírám co mu pořídím :lol: dokonce se hecnul, že hned zítra ráno začne s tím fitkem :lol: tak mám radost, že se chce snažit :dance:, asi sám vidí, že to ivf není žádná sranda a bylo by škoda, abychom pro to druhé neudělali nic navíc, když to u něj vyžaduje jen pár vitamínů a upravit životosprávu, zatímco já si musím píchat injekce, věčně jezdit do Caru a ještě mi to komplikuje práci jak je z toho člověk unavenej a psychicky vyčerpanej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
29.12.21 09:21

@BrnackaM myslim na tebe a moc drzim palce!!!

Holky dik za tip s tou macou, ja to vidim poprve. Koupim to pritelovi, pac sice mame jeste embryjka, jedno jeste hodne dobry, tri malinko horsi a doktor rikal, ze mozna znova nastimulujem a vyrobime zas nejaky lepsi, tak by jeste musel pritel ”prispivat” :lol: Je to des, ze? My musime litat sem tam, cpat do sebe strasny veci, co nam jeste kolikrat s tom psychikou zamavaji samy o sobe nehlede na to, ze ta situace uz je tak tezka a oni si zajdou do kabinky s casakem a maji hotovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.