Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, najde se tady někdo kdo by si chtěl taky zkrátit povídáním čekání na IVF v roce 2012?
Já měla 1. IVF v červenci 2011, ale bohužel se nepovedlo a druhé mě čeká asi v únoru 2012.
Budu ráda, pokud se některá přidáte.
Ahoj Vivy.
Tak se přidávám
My jdem ještě před tím na IUI, takže říjen, listopad, prosinec budem zkoušet a když nic, tak na začátku roku IVF ![]()
Ahoj Konevko
u nás ani IUI nezkoušeli, trošku mě to mrzí, ale prý by to bylo k ničemu, tak se spoléhám jen na IVF. Máme špatný spermiogram a já anovulační cykly, takže dobrá dvojka.
No já měla anovulační cykly po vysazení HA. 2× jsem byla na vyvolání MS a pak mi hned nasadil hormony
Ale když bereš hormony, tak ovuluješ, ne?
Já jsem se dívala na tvůj popis a celkem mě to zarazilo s tím clostíkem. Vždyť on se může brát jen 6 měsíců za život! ![]()
S tím Clostilbegytem mi je to taky záhadou, ale věřím, že doktoři vědí co dělaji. Teď ho jím 10. měsíc.
Já jsem psala i dotaz tady do poradny a odpověděli mi, že opravdu jen 6 měsíců. Navíc snižuje děložní sliznici a četla jsem, že když je děložní sliznice nižší, než 10 mm, tak by se clostík vůbec neměl předepisovat. A já při píchnutí Pregnylu měla vždy jen 7mm!
On se jako tak asi brát může, ale zvyšuje riziko rakoviny ![]()
A to moje Dr. má 3 děti a z toho 2 z IVF. Tak to člověk čeká, že ví, co dělá a že ví, jaké léky napsat a co je třeba ![]()
Ahoj Vivy, také jdu na druhé IVF začátkem roku 2012. V dubnu 2011 bylo jedno nevydařené, teď v září nedokončené (nebyla žádna embrya k transferu). Tak přemýšlím, jak si zkrátit čekání.
Ahoj holky mohla bych se přidat? V srpnu jsem měla své první IVF, které bylo úspěšné, ale těhotenství skončilo v 10 týdnu kdy se miminku zastavilo srdíčko. Další možné IVF bude na záčátku 2012 - nejdříve v lednu. Inseminace jsem zkoušela 4× a vždy byly neúspěšné takže už je ani nechci a počkám rovnou na IVF.
Ahoj sem, to mě moc mrzí, co se stalo. Já jsem pro změnu už těhotná byla (spontánně bez IVF), ale miminko nám ve 4 měsících zemřelo na genetickou vadu. Musíme proto na IVF s preimplantační diagnostikou, aby tu genetickou vadu vyloučili před embryotransferem. Ach jo. To čekání na další pokus je fakt nekonečné…
No to je hrozné ve 4 měsíci!!!!!!! A jak to je dlouho co se to stalo???? To mě moc mrzí, muselo to být fakt strašné!
Už to je rok. Bylo to hrozný, ale už jsme v rámci možností ok. Teď by se hodilo to další mimi… Tak snad se obě už brzy dočkáme ![]()
A to jste rok čekali sami, nebo Vám to doporučil lékař takhle dlouho čekat, neboť to je dlouhá doba. Genetiku a imuno tedy máte asi udělané. Já mám na jednu stranu pocit, že to je hrozně dlouhá doba a zblázním se z toho čekání a na jednu stranu bych šla raději na další pokus až tak v březnu kdy už není tak hnusné depresivní počasí a tma jako v tom lednu a je tam taková ta předzvěst jara - dokonce v centru mi řekli, že největší úspěšnost je v dubnu a květnu, ale to vím, že tak dlouho nevydržím!!!
No, já chtěla hned jít, ale čekalo se na genetiku a na ty ostatní testy kolem + jsem rodila císařem, tak mi to nechtěli dřív něž za rok od porodu povolit. Poprvé jsem začala stimulovat koncem dubna. Podle mě ještě nebyla úplně ok psychika. Zavedli dvě embrya, ale ani jedno se neujalo.
Teď už jsem ok, ale v září po IVF nebylo nic k transferu. Čekání na další pokus je hrozný, hlavně přes podzim to bude depresivní. No, předpokládám, že víš, o čem mluvím, neb jsi to také neměla - ještě nemáš lehké. To se ti stalo teď někdy, ne?
Byla jsem na revizi ve čtvrtek takže je to opravdu hodně čerstvé a bolavé. Dva roky jsem nemohla otěhotnět, přirozeným způsobem ani IUI (4× absolvováno) to nešlo, takže v srpnu byl transfer embryjí, chytlo se jedno a byla jsem skoro v 11 tt když zjistili, že v 9tt se embryjko přestalo vyvíjet a zastavilo se srdíčko. Teď čekám na rozbor z cytogenetiky, ale nevím jestli něco ukáže, přeci jen miminko už bylo mrtvé skoro dva týdny. Dále si chci vyběhat genetiku a imuno, neboť se bojím, že když to přirozeně nejde vůbec, že tam je nějaká genetická příčina a i ten zamlklý potrat bývá když je něco geneticky špatně - mám hrozný strach z dalšího pokusu, další zklamání už snad neunesu!!!!