Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Alice33 píše:skritek Petra píše:Alice33 píše:nene, ted jsem v Dusseldorfu
Peti, kde ty jsi tento tyden? Nemelas byt v USA?pristi tyden jsem v Orlandu
, mas v tom zmatek, pani
no to jsem cela ja
ja bych taky hned nekam letela
ale poletim tak maximalne zitra do prace - a vubec se mi nechce - dnes jsem jeste byla na ortopedii v Praze, takze do procesu razim az zitra
No, on proces bude mazec, ale zase Te privede na jine myslenky a rozhodne cas rychleji utece, coz je vyhoda
… nebudes vedet a kveten je tady ![]()
to je fakt ale tuze moc se mi nechce do prace, jenze doma se mi taky nechce uz byt, spis mam roupy zmenit uplne svoji profesi, treba otevrit si maly kramek (jenze nevim s cim
) nebo tak neco ![]()
nemas nejaky napad?
zadne sluzby nepripadaji v uvahu - jsem totalne nesikovny a nezrucny clovek ![]()
Alice33 píše:
to je fakt ale tuze moc se mi nechce do prace, jenze doma se mi taky nechce uz byt, spis mam roupy zmenit uplne svoji profesi, treba otevrit si maly kramek (jenze nevim s cim) nebo tak neco
![]()
nemas nejaky napad?
zadne sluzby nepripadaji v uvahu - jsem totalne nesikovny a nezrucny clovek
tak si dej oraz, zustan doma a zacni treba psat knizku pro deti
… koukni na rollingovou
a jejiho HP, kdyby ji nevyrazili, tak by svet byl ochuzen o carodeje, tak tvoje story bude „kdyz jsem cekala na IVF“ ![]()
jenze ja potrebuju neco, z ceho budu mit okamzity prisun penez - nepotrebuju hned miliony, ale pravidelny prisun - splacime hypoteku, tak kdybych zacala sepisovat svoje IVF memoary, tak bychom za chvili nemeli co jist a mohli bychom se jit past
- no poli a pastvin je tu v okoli dost
mimochodem manzel minuly tyden slavil svuj prvni uspech - ulovil do pasticky mysicku - takovou hezkou hnedouckou, pak mu ji bylo lito ![]()
Alice33 píše:
jenze ja potrebuju neco, z ceho budu mit okamzity prisun penez - nepotrebuju hned miliony, ale pravidelny prisun - splacime hypoteku, tak kdybych zacala sepisovat svoje IVF memoary, tak bychom za chvili nemeli co jist a mohli bychom se jit past![]()
- no poli a pastvin je tu v okoli dostmimochodem manzel minuly tyden slavil svuj prvni uspech - ulovil do pasticky mysicku - takovou hezkou hnedouckou, pak mu ji bylo lito
joj, chudatko mys, ja jsem byla uplne na prasky, kdyz manzel ulovil tu nasi a pak jsem mu vykazala, ze to teda ne a pasti se zrusili (bydleli po terasou) … tak se kolem terasy, mezi drevem a pudou dala takova fajnova zelena paska (nejde to videt, je to teda z plastu), ale kazdopadne mysi se tam nedostanou a je klid ![]()
jo, okamzity prisun penez a ne miliony, popelar - to je fajn prace, pekne rano a pak mas cely den klid?
manzel z toho byl taky pekne namekko kdyz ji videl v ty pasti - nejdriv se v nem asi vzbudil pud lovce a jasal s rukama nad hlavou, ze ma korist, ale kdyz ji pak sel vyhodit, tak se vratil nejakej pobledlej (on je hroznej cita na tyto veci) - prej, ona byla takova roztomiloucka ![]()
no jenze pak videl ty diry a cesticky a ponicenej travnik vsude okolo baraku a hned nastrazil dalsi past
- maji tam syr a orisek, jenze na to prdej a ometa se okolo toho jen ten nas prihlouplej pes, takze cekam kdy mu to prerazi rypak ![]()
Alice33 píše:
manzel z toho byl taky pekne namekko kdyz ji videl v ty pasti - nejdriv se v nem asi vzbudil pud lovce a jasal s rukama nad hlavou, ze ma korist, ale kdyz ji pak sel vyhodit, tak se vratil nejakej pobledlej (on je hroznej cita na tyto veci) - prej, ona byla takova roztomilouckano jenze pak videl ty diry a cesticky a ponicenej travnik vsude okolo baraku a hned nastrazil dalsi past
- maji tam syr a orisek, jenze na to prdej a ometa se okolo toho jen ten nas prihlouplej pes, takze cekam kdy mu to prerazi rypak
no az budes v praci, tak mi budou chybet tyto zpravy typu „zase se tady prohaneji, mysi potvory“ a tak
… bys mela zustat doma a delat „zapisky z venkova“ ![]()
no ted jsem byla na skok venku a zjistila jsem, ze manzel muze slavit svuj druhy lovecky uspech ![]()
dalsi mysicka
no nic radeji zmenim tema, ty se ted nemuzes drasat takovymito pribehy ![]()
citis se porad dobre? kdyz jsem si procitala, zes zacala krvacet, tak jsem se lekla, ale uz je to dobre ze?
Alice33 píše:
no ted jsem byla na skok venku a zjistila jsem, ze manzel muze slavit svuj druhy lovecky uspech![]()
dalsi mysicka
no nic radeji zmenim tema, ty se ted nemuzes drasat takovymito pribehy
citis se porad dobre? kdyz jsem si procitala, zes zacala krvacet, tak jsem se lekla, ale uz je to dobre ze?
teda, vy jste zabijaci, Krakonos by z vas nadsen nebyl! ![]()
jojo, dekuji, no krvacela jsem v podstate dva dny, vyplasilo me to hodne, ale co, v Brne me uklidnili (po telefonu), ze se to holt stava, mam se okamzite sbalit a dorazit jen pokud by to zesilovalo - coz se nestalo. Sbalila jsem se ten den, odficela na hotel, lehla do postele a nazdar, a pak uz se to sklidnilo a ted je mi vazne fajn. Az do soboty my bylo vselijak ruzne soufl a mela jsem snad vsechny tehot. priznaky do jen mohou byt
a od vcera je mi naprosto NIC
… proste mi neni vubec nic
… takze vubec nevim, co si o tom mam myslet, holt, cekam na patek, na kontrolu, vic nic asi pro to nemohu udelat ![]()
presne tak, vyckej, ale ono to bude dobry, ja myslim, ze kdyby to nebylo dobry, tak bys zacala vic krvacet proste, takze pokud nekrvacis, tak je to urcite na dobre ceste - jen mohlo vazne jedno embryjko to vzdat, ale druhe se drzi urcite zuby nehty ![]()
jsem zvedava na patek, jestli ti reknou, ze se drzi oba nebo jen jedno - ty jo, moc zavidim jak vam to krasne vyslo, ale moc vam to preju ![]()
rikam si, ze to tak melo byt, a ze snad jedno z tech zmrazenych bude taky silne a zahnizdi se, moc si to preju ![]()
Alice33 píše:
presne tak, vyckej, ale ono to bude dobry, ja myslim, ze kdyby to nebylo dobry, tak bys zacala vic krvacet proste, takze pokud nekrvacis, tak je to urcite na dobre ceste - jen mohlo vazne jedno embryjko to vzdat, ale druhe se drzi urcite zuby nehty![]()
jsem zvedava na patek, jestli ti reknou, ze se drzi oba nebo jen jedno - ty jo, moc zavidim jak vam to krasne vyslo, ale moc vam to preju
rikam si, ze to tak melo byt, a ze snad jedno z tech zmrazenych bude taky silne a zahnizdi se, moc si to preju
to vis, ze jo, aby sis to neprala, to je prece naprosto v poradku a jak rikam, vsak i ja uz jsem nervozni, jak to tady zase budeme s Tebou prozivat, joj, tentokrat to musi vyjit!! … vazne se nemuzu dockat, jak nas tady bude kupa pres leto tehulek ![]()
kez by, ja zacinam mit trochu depky i z veku - rikam si, ze uz jsem treba dost stara - je mi 33, ale v kvetnu mi bude 34
furt se citim za mladici, ale treba to tak biologicky neni
sice doktor rikal, ze jsem v pohode, dokonce pouzil termin „jeste mlada“
, ale ja nevim… ![]()
Alice33 píše:
kez by, ja zacinam mit trochu depky i z veku - rikam si, ze uz jsem treba dost stara - je mi 33, ale v kvetnu mi bude 34furt se citim za mladici, ale treba to tak biologicky neni
sice doktor rikal, ze jsem v pohode, dokonce pouzil termin „jeste mlada“, ale ja nevim…
ty jsi prdlous, to je tak jedine, co jsi
.. ja budu mit 33 ted v cervenci, a devce, delam ve svete poslednich 10 let a reknu Ti, ze OPRAVDU mlade jsme, je to mazec, ale deti se rodi nejdrive zenstinam okolo 37-38 let, oni na ne drive proste nemaji cas, neodpracovaly si, to co by chtely a tak … zacina se tady mnohem pozdeji, takze ja uz vidim, az se to v praci provali … jak na me puli zraky, ze jakoze proc tak brzy
![]()
ja vim, ale rekni mi, oni pak v tom veku otehotni prirozenou cestou??? to je pro me proste sci-fi
tak snad jsme jeste v dobrem veku na dite no - vsak ja uz ted nic nezdrzuju - drive jsem furt vahala a furt tak s tim IVF jeste pockame, ale ted uz ne - hned jak to pujde, tak jdu na ten KET a pokud to nevyjde, tak jeste ten 3. pokus
ale jsem rozhodnuta dat si paralelne zadost o adopci - dnes jsem se rozhodla a zavolala jsem na socialni odbor, pani byla moc mila a ve stredu si k ni jdu pro informace a pro zadosti a formulare - manzel o tom jeste nevi, ten bude koukat ![]()
to je super, s tou adopci, ja jsem koukala na ten fond ohrozenych deti … kdyz ja bych brala jeste nejakeho broucka starsiho treba k tem nasim (jestli se povedou), no budu to taky case probirat s manzilkem, ale urcite az se vratime z te Kanady, drive by to urcite neslo ![]()
no, tak drzim palec, ono za lustraci nic nedas a uz vas budou mit v evidenci, cas pri pozdejsi zadosti tak ulehcen mnohem, to je super ![]()