Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,..moc Vás tady všechny zdravím a ráda bych se i já k Vám přidala,..mam před sebou 1.IVF.,CHODÍM V Ph.do Gennetu,…tento týden bych měla začít puregon, tak jsem zvědavá co mne čeká,..ale hodně mne dali vaše zkušenosti a ráda si pročítam vaše příspěvky
Přeji Vám pěkny den ![]()
andru píše:
Ahojky,..moc Vás tady všechny zdravím a ráda bych se i já k Vám přidala,..mam před sebou 1.IVF.,CHODÍM V Ph.do Gennetu,…tento týden bych měla začít puregon, tak jsem zvědavá co mne čeká,..ale hodně mne dali vaše zkušenosti a ráda si pročítam vaše příspěvkyPřeji Vám pěkny den
Ahoj Andru, to je uzasne, tak prejeme moc a moc stesti
.. ptej se na to, co Te jen napadne
… my tady klabosime o vsem, dokonce i o uspesnem loveni mysi ![]()
I myši jsou přece důležitý, ne? ![]()
Je to tu fakt plné prima informací. I když já zrovna se asi taky ptám pořád na ty stejné věci co už třeba holky kdysi řešily, ale nevadí, rády mi vždy odpoví.
Tak ať se všem daří!!! ![]()
Ahoj holky, vítám nováčky a zdravím všechny ![]()
tak jsem zpět po odběru. Byly to nervy, ale úplně zbytečné. Vůbec nic to nebylo, naopak bych řekla, že to bylo i příjemný. Pustili mi hudbu a než jsem odpověděla dr odkud jsem, tak jsem spinkala. Za 10 min mě probudili a převezli na pokoj. Prý jsem dostala něco moc pěkného do žíly, jak jsem se usmívala. No vůbec si to nepamatuju
jediné co vím, že jsem se pořád ptala, kolik máme vajíček. Tak nakonec 3
2 krásné zralé a jedno se ještě uvidí. Jediné co, tak jsem se pak po procitnutí rozbrečela, vůbec nechápu proč. Jestli mi přišlo dojemné, že máme 3 vajíčka nebo jestli polevil ten stres…nevím. Za chvíli to přešlo.
Tak teď budeme čekat a myslet na embryjka, ať se jim pěkně vyvíjí. ET bude v pátek nebo v neděli, podle toho jestli budeme přenášet 1 nebo 2
už se moc těším, až budou v bříšku, bobánci. ![]()
Mafinna píše:
Ahoj holky, vítám nováčky a zdravím všechny
tak jsem zpět po odběru. Byly to nervy, ale úplně zbytečné. Vůbec nic to nebylo, naopak bych řekla, že to bylo i příjemný. Pustili mi hudbu a než jsem odpověděla dr odkud jsem, tak jsem spinkala. Za 10 min mě probudili a převezli na pokoj. Prý jsem dostala něco moc pěkného do žíly, jak jsem se usmívala. No vůbec si to nepamatujujediné co vím, že jsem se pořád ptala, kolik máme vajíček. Tak nakonec 3
2 krásné zralé a jedno se ještě uvidí. Jediné co, tak jsem se pak po procitnutí rozbrečela, vůbec nechápu proč. Jestli mi přišlo dojemné, že máme 3 vajíčka nebo jestli polevil ten stres…nevím. Za chvíli to přešlo.
Tak teď budeme čekat a myslet na embryjka, ať se jim pěkně vyvíjí. ET bude v pátek nebo v neděli, podle toho jestli budeme přenášet 1 nebo 2
už se moc těším, až budou v bříšku, bobánci.
je, Mafi, to je krasne, jsem rada, ze to mas za sebou, urcite nas informuj jak se „bobanci“ vyvijeji
.. s tou otazkou „kolik jsme snesly vajec“
… to jsme asi vsechny stejne, to bylo taky to prvni, co ze mne vypadlo po probuzeni ![]()
no, je hezky, ze jsi plakala, asi opravdu ten stres nejak polevil a ono ta narkoza te tak uklidni, ze holt polevili nervy
…ale to je fajn, mas to za sebou, ted hezky odpocivej a my drzime palec, at se hezky oplodni a vyvijeji ![]()
Mafinna píše:
Děkuji Peti a co Ty? Jak se dnes cítíš, pořád pohoda?
no je mi uplne trapne, ale vazne naprosta pohoda … ja proste nevim, jestli jsem tehotna, tak tedy porad doufam, ze jsem
… proste mi vubec nic neni, jen jsem takova pobledla a motam se, ale tot' vse
… dneska me zacalo zevnitr v brisku lechtat … jako by me tam ty potvurky stipaly do pupku z druhe strany
… tak vazne nevim, co si o tom mam myslet ![]()
no, snazim se proste prilis nemyslet a vyckat do patku na kontrolu
… clovek by z toho mysleni mohly taky
, ze jo ![]()
Mafi,
to je super
Přeji ti ať se daří jak bobánkům, tak tobě. Opatruj se!!!
To je dobrá zpráva, k tomu krásnému počasí, no perfekt. Kéž by nám všem to také tak krásně vyšlo.
skritek Petra píše:Mafinna píše:
Děkuji Peti a co Ty? Jak se dnes cítíš, pořád pohoda?no je mi uplne trapne, ale vazne naprosta pohoda … ja proste nevim, jestli jsem tehotna, tak tedy porad doufam, ze jsem
no, snazim se proste prilis nemyslet a vyckat do patku na kontrolu… proste mi vubec nic neni, jen jsem takova pobledla a motam se, ale tot' vse
… dneska me zacalo zevnitr v brisku lechtat … jako by me tam ty potvurky stipaly do pupku z druhe strany
… tak vazne nevim, co si o tom mam myslet
, ze jo
To zní velice dobře, nechci to zakřiknout, ale děláš mi velkou radost
Teď se ještě uvidí, jestli oba
nebo jedno
Ty si přeješ dvojčátka že?
krista.tomanova píše:
Mafi,
to je superPřeji ti ať se daří jak bobánkům, tak tobě. Opatruj se!!!
To je dobrá zpráva, k tomu krásnému počasí, no perfekt. Kéž by nám všem to také tak krásně vyšlo.
Děkuji moc Kiki,
promiň, že se ptám,ale Ty jsi teď ve stimulaci? V popisu více nemáš, tak nevím, jestli o tom chceš mluvit ![]()
Mafinna píše:skritek Petra píše:To zní velice dobře, nechci to zakřiknout, ale děláš mi velkou radostMafinna píše:
Děkuji Peti a co Ty? Jak se dnes cítíš, pořád pohoda?no je mi uplne trapne, ale vazne naprosta pohoda … ja proste nevim, jestli jsem tehotna, tak tedy porad doufam, ze jsem
no, snazim se proste prilis nemyslet a vyckat do patku na kontrolu… proste mi vubec nic neni, jen jsem takova pobledla a motam se, ale tot' vse
… tak vazne nevim, co si o tom mam myslet
, ze jo
![]()
Teď se ještě uvidí, jestli oba
nebo jedno
Ty si přeješ dvojčátka že?
jojo, my bychom radi 2
.. ale jak rikam, i za kolikoliv crvcku budeme radi, hlave ze budou zdravi ![]()
ahojky holky
čtu si vás pořád, ale bohužel teď moc nemám co psát, u mě pořád stejné, stříkám si nosní sprej a ve čtvrtek jdu na kontrolu a na krev a dostanu už injekce. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho od začátku píchání injekcí jste šly na OPU, abych si tak nějak udělala představu a naplánovala to v práci.
A taky další věc, asi pitomá, ale…myslíte, že pokud si začnu v pátek píchat injekce, můžu jít v úterý do tanečních? Všude píší klidový režim, ale když to bude ještě v začátku? ![]()
díky za rady a všechny vás moc a moc zdravím a taky nováčky.
Jo(asi stimulace,v těch názvech mám úplně chaos, je toho moc)
, dneska jsem si píchla 6.tý puregon(125 ml) a zítra ráno musím na kontrolní ultrazvuk. Co bude pak následovat mi snad zítra řeknou. ![]()
Ejva píše:
ahojky holkyčtu si vás pořád, ale bohužel teď moc nemám co psát, u mě pořád stejné, stříkám si nosní sprej a ve čtvrtek jdu na kontrolu a na krev a dostanu už injekce. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho od začátku píchání injekcí jste šly na OPU, abych si tak nějak udělala představu a naplánovala to v práci.
A taky další věc, asi pitomá, ale…myslíte, že pokud si začnu v pátek píchat injekce, můžu jít v úterý do tanečních? Všude píší klidový režim, ale když to bude ještě v začátku?
Evi ahoooooj, no ja uz jsem si rikala, kde je Tebe konec ![]()
ja jsem stimulovala injekcema od 24.1. - 31.1., presne tedy 8 dni a na odber jsem sla 2.2.
s tema tanecnima, ja bych vazne nesla, protoze vajecniky zacnou hodne rust, prijde mi, ze hlavne na zacatku me tam zdibkalo dost v brisku a nemelo by se moc hopsat, at se nezauzluji vejcovody, tak bych si to asi odpustila, to vis, mimi maji nejvetsi prednost od ted a pak dalsich minimalne 18 let ![]()
Ejva píše:
ahojky holkyčtu si vás pořád, ale bohužel teď moc nemám co psát, u mě pořád stejné, stříkám si nosní sprej a ve čtvrtek jdu na kontrolu a na krev a dostanu už injekce. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho od začátku píchání injekcí jste šly na OPU, abych si tak nějak udělala představu a naplánovala to v práci.
A taky další věc, asi pitomá, ale…myslíte, že pokud si začnu v pátek píchat injekce, můžu jít v úterý do tanečních? Všude píší klidový režim, ale když to bude ještě v začátku?
Ahoj Ejvi, těžko říct, kdy půjdeš na OPU, já jsem měla jinou stimulaci, takže bohužel Ti neporadím… Víš aspoň jestli máš dlouhej nebo krátkej protokol? Ale myslím, že max 14 dnů, ale to je fakt různý. A k druhé otázce, to se radši zeptej v CARu. Já jsem byla při stimulaci na Zumbě (zezačátku) a v pohodě
a na konci stimulace na plese, kde jsem teda dost řádila a dostala jsem vyhubováno. No kdybych věděla dopředu, tak se budu hlídat, nedošlo mi to. Ale bojí se, aby Ti nepopraskaly folikuly.