Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mafinna píše:skritek Petra píše:Peti a to máš od někoho doporučený nebo jsi jen tak zvolila podle sebe? Já zase mám už trošku bříško roztažený, jak jsem při snažení přibrala, ale zatím žádná prasklinka. Určitě vydržím do TT a pak začnu. Ale chtěla jsem už mít vybránoMafinna píše:to vis, ze nepokazis, prave by se melo zacit mazat hned opravdu ze zacatku, at kuze ziska na elasticnosti. ja mazu „clarins“ olejickem primo pro tehotne, hezky to voni a zatim je to fajn, ale mam prdlajs pupek a slabe dvojky, takze nez mi tam neco vyroste abych videla, jestli to zabira, tezko rict
Jo a ještě něcovím, že je to hodně brzo, ale už jste přemýšlely, co si budete mazat na bříško proti strijím? Snad nic nepokazím , když uvažuju tak moooc dopředu
![]()
na mazání bříška určitě není brzo a pozor i na to když jsi už přibrala. Já mám dvě velké děti (19 a 16 let) a měla jsem štěstí že mám málo strií. Ale!!! Dlouho jsem si myslela že nemám žádné. Oni některé potvory vůbec nejsou vidět dokud se nezhubne. Jak se přibírá, kůže je napnutá a ony mršky nejsou vidět. Takže radím od začátku mazat, mazat a mazat.....
Ahoj holky,dlouho jsem se tu neozvala.Mám špatné zprávy,dnes mi přišlo"krvácení",jsou to menstruace- 6.dní po ET.Je to brzy,že?
Už od začátku druhého dne po ET jsem nebyla spokojená,celou dobu slabé špinění a nakonec mi přišla mrcha
Na krev jsem měla jít příští úterý( těhotenský test 14dní )a jdu ted v pátek ráno ( to bude 10.den po ET a tam mi řeknou,jestli mi aspoň zůstalo jedno embryjko
v bříšku a jestli mi těhotenství potvrdí.A když ne,tak jsem se vším prohrála
Ani nevíte,jak jsem zoufalá a už na další druhý pokus IVF v ISCARE nevěřím!!!!Představte si,že mi říkali,když jsem měla celkem 3 embryjka oplodněná(2 mi šoupli a 1 nechali dorůst,ten nakonec přestal růst,tak do mrazáčku nedali)!Takže,co mi vzali z 9 folikul jen 6 a z toho byli 3 oplodněny.
Nemám ani chuť,nervy…
![]()
Meggy3 píše:
Ahoj holky,dlouho jsem se tu neozvala.Mám špatné zprávy,dnes mi přišlo"krvácení",jsou to menstruace- 6.dní po ET.Je to brzy,že?![]()
![]()
Už od začátku druhého dne po ET jsem nebyla spokojená,celou dobu slabé špinění a nakonec mi přišla mrcha
![]()
![]()
Na krev jsem měla jít příští úterý( těhotenský test 14dní )a jdu ted v pátek ráno ( to bude 10.den po ET a tam mi řeknou,jestli mi aspoň zůstalo jedno embryjko
v bříšku a jestli mi těhotenství potvrdí.A když ne,tak jsem se vším prohrála
Ani nevíte,jak jsem zoufalá a už na další druhý pokus IVF v ISCARE nevěřím!!!!Představte si,že mi říkali,když jsem měla celkem 3 embryjka oplodněná(2 mi šoupli a 1 nechali dorůst,ten nakonec přestal růst,tak do mrazáčku nedali)!Takže,co mi vzali z 9 folikul jen 6 a z toho byli 3 oplodněny.
Nemám ani chuť,nervy…
![]()
![]()
meggy, nevzdavej to, nech telicko I mysl odpocinout a casem se na to vrhni znovu, mozna zvaz zmenu CARu, ale hlavne mysli na to, ze to proste priste vyjde! Ted nevis, mozna Jen jedno embryjko odchazi a druhe se drzi zuby nechty, kazdopadne moc na Tebe myslim, at uz to dopadne jak chce, hlavni je at ty jsi v poradku!
mirkaaa456 píše:
Peťulko,určitě přiď na kafíčko, nebo se můžeme sejít na půl cesty nebo u tebe. Ráda se Vámi všemi uvidím, když budete mít zájem.
Mirus super, pres Leto bychom meli vymyslet nejakou akcicku ![]()
já mazala a mazala a dlouho na mně nebylo nic vidět a pak bum břicho jak balon během týdne a mazání nepomohlo. Po porodu když jsem dala kg dolů tak mi zbylo vytahaný břicho a strije a když se předkloním tak mi břicho trochu plandá
a to mám 65kg prsa po kojení se už taky zčínají posunovat víc k zemi
![]()
NEŘEŠÍM TO VŮBEC !!!
Ta moje chcanda mi za to stála.
váha před teh 75 a porodní 98 ![]()
Blanka S píše:
já mazala a mazala a dlouho na mně nebylo nic vidět a pak bum břicho jak balon během týdne a mazání nepomohlo. Po porodu když jsem dala kg dolů tak mi zbylo vytahaný břicho a strije a když se předkloním tak mi břicho trochu plandáa to mám 65kg prsa po kojení se už taky zčínají posunovat víc k zemi
![]()
NEŘEŠÍM TO VŮBEC !!!Ta moje chcanda mi za to stála.
váha před teh 75 a porodní 98
ahoj Blani, jak Ty se citis?
Ahoj zítra ráno budu testovat tak dám vědět je to 14 dní po oplodnění tak snad aspoň duch bude.
Jinak jsem strašně náladová nikdo nic neudělá dobře a pořád se jen rozčiluju na manžela dnes byla hádka ,protože se nevěnuje malé ![]()
Blanka S píše:
Ahoj zítra ráno budu testovat tak dám vědět je to 14 dní po oplodnění tak snad aspoň duch bude.Jinak jsem strašně náladová nikdo nic neudělá dobře a pořád se jen rozčiluju na manžela dnes byla hádka ,protože se nevěnuje malé
Nervy pracuji, co? No ja se dneska rozcilila, ze mi
sezral gulas, nic zavaznejsiho jsem k rozcilovani nenasla
, takze priznaky hnuti nervy mame vsechny ![]()
tak zitra drzime pesti, moooooc, budu zvefave vyhlizet zpravicku :£
Jo to já jsem byla taky dnes nervní,celý den mám malou na krku a dneska fakt zlobila a večer umývám kopu nádobí a manžel si chrápe u tv a malá lítá kolem mě a dělá bugr,tak mi taky ujely nervy.
Jinak strie jsem v těhotenství neměla a pak mi udělali císařák a břicho se zvěsilo a rozpraskalo-ale taky toho nelituju ![]()
Já jdu zítra na krev a Tobě Blani budu držet všechny palečky na pořádnou dálnici!!! ![]()
skritek Petra píše:Ejva píše:ja to uuuuplne vidim
díky za info,
já mám dlouhý protokol a ten tady snad nikdo z vás nemá, takže uvidím, jak to bude probíhat, asi se to dopředu moc naplánovat nedá. Takže to nechám jak se říká koňovi
Je krásně, sluníčko svítí, tak mám pozitivní náladu, doufám, že vy všechny taky. Doufám, že nám to všem co nejdřív vyjde.. jak jsme v lete vsechny s brichama tady
… tedy krome Alice, ta bude mit teprve pidi pupik, kdyz jde az v kvetnu
.. a mam takove male predsevzeti, ze vas v lete kazdou jednu navstivim, vezmu auto a vyrazim obden vzdy ke kazde z vas na navstevu … co vy na to, caj se uz vari?
Peti, to je uzasny napad a souhlasim s Ejvou - takovy dychanek na neutralni pude…
nevim, jestli to bylo tady - ale i vam vsem ostatnim pro info - v Brne se od 11.3. do 13.3. kona veletrh Pro dite.
JJ, mimochodem Peti - mas jeste ty nakupni kosiky na mimi? Posles par tipu? Ja jsem prochazela pro kamaradku - nema i-net - tak jsem si navybirala spoooooustu vecicek… tak ted uz jen to mimi v brisku ![]()
memka píše:
Ahojky všem, chybely jste miuz jsem take zapnula komp a procetla se vsemy neprectenymi vzkazy..Mafinno gratuluji ke trem vajickum
a dekuji, ze jsi si na me dnes vzpomnela s tim odberem
ja mela 19 vajicek a 15 z toho zdravych, takze je dnes vsechny oplodni a zitra mame volat, jak jsou na tom
brisko boli, ale v leze to jde, odber jsem vubec nevnimala, pamatuj si jak jsem zavirala kukalda a pak jsem vnimala az na pokoji a pry jsem take po probuzeni zacala plakat
ale jsem „lepsi“ nez ty, mne pry tekly slzicky po tvarich uz kdyz jsem dostala narkozu do zily
ale vysledek krasny, tak na ne ted myslim, jak se tam v te zkumavce asi maji
Ahoj Memko,
to je uzasne - gratuluji… ![]()
memka píše:skritek Petra píše:jestli to nebude tim, ze to neni jen pocit
Holky, pomooooc, ale hrabe mi… ja jsem se prave hrozne nastvala, uplne mi vyhrkli slzy do oci
![]()
ten muj drahy mi prave napsal, ze SEZRAL zbytek kanciho gulase (co jsem mela zamrazeny z minula) … a pritom to melo byt tento vikend na zahradu, ze si jej OBA DVA prihrejeme na ohni a bude pohoda a romantika … a on to proste SEZRAL a vubec na me nemyslel a uplne zapomne na tu romantiku planovanou …
no ja mam pocit, ze jsem tehotnakdyz se dokazu dojmout, ze on neco jen tak sbasti
![]()
ale ty uz na to mas aspon narok! to ja, kdyz jsem byla asi 6 den stimulace s manzelem na veceri, tak se k nam prifaril nejaky ocividne socialne slabsi jedinec no a ja mela pocit, ze si ho musim odnest domu a kdyz to manzel jednoznacnym pohledem zakazal, tak jsem mela slzy v ocich!!!! takze mam pro tebe dobrou zpravu, jeste jsi na tom dobre
tak to me dojima posledni dobou kde co a to jsem mela jen slabou stimulacku clostilbegytem - jsem zvedava co ze me udelaji ty superhormony ![]()
Holky, uz se mi klizi zrak - takze - Blani, uspesnou dvojlajnovou dalnici.
A vsem ostatnim poklidnou stimulaci, popr. uhnizdovani
dobrou ![]()
Hezké ráno holky
, tak jak se dnes máte a hlavně Blani - jak vypadá testování? Je tam dálnice?
držím palečky ![]()
Dobre ranko taky preji a jsem cela nesva … uz aby Blanka dala vedet ![]()
Jak se spalo? Ja byla opet jako kamen hozena do vody, vetsinou nevim o svete od 10hod vecerni
… stava se ze mne medved, potrebuji proste prospat zimu ![]()