Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
presne tak - je to beh na dlouhou trat - nejprve ta lustrace a pak cekani na vhodne ditko
prave proto, ze ten proces je tak dlouhy, tak jsem se rozhodla do toho jit uz ted a nechat se proverit ![]()
pokud by zadne dalsi IVF nevyslo, tak bych se pak okamzite obratila na Fond ohrozenych deti a pozadala bych o primou adopci - chystam se na navstevu pro rady ke zname, ktera takto prisla ve velmi kratkem case ke dvema detickam - chlapeckovi dnes bude uz tak 6 let a mala holcicka, na chlapecka cekali pouze 3 mesice - prima adopce ma svoje vyhody i nevyhody, ale ja bych se o to urcite pokusila
mimochodem Kanada super
mame tam kamaradku Kanadanku - je to cernoska - ona odtamtud odjela, ze chce zit jinde a jinak, ze pry Kanada je plna kriminalnich zivlu a neni tam bezpecno
po roce zivota v Cechach nas vsechny oznacila za rasisty (teda ne primo me a manzela, ale tak celkove) a rada se vratila do Kanady
takze…
urcite, to zni naprosto vse rozumne, schvaluji ![]()
… ale predtim se plne soustred na ty svoje IVF pripadne mimisky
, ono 2× IVF jeste vubec nic neni, kolikrat to vyslo holcinam pri vicero pokusech ![]()
papa, ja se dneska loucim, ficim kolegovy koupit hodinky (odchazi do duchodu, tak jsme se skladali), bude to hezky darek, na zadni stranu dame vyrit prani
… tak caaaauuuu, zase zitra, papa
Ahoj, mej se krasne a opatruj se - zitra budu sporadicky nebo vubec - pracovni proces vola a po temer mesicni absenci se tam z toho po… ![]()
Děvčata, tak mi prosím držte palečky na středu.
Máme přijít na punkci s tím, že ten folikul je veliký a nemusí do středy vydržet. Ale že si dnes musím píchnout Ovitrel, protože by vajíčko nebylo dost zralé. Tak jsem zvědavá jestli z toho zase vůbec něco bude. Uplně už ztrácím nervy, stále to samé dookola…
mirkaaa456 píše:
Děvčata, tak mi prosím držte palečky na středu.
Máme přijít na punkci s tím, že ten folikul je veliký a nemusí do středy vydržet. Ale že si dnes musím píchnout Ovitrel, protože by vajíčko nebylo dost zralé. Tak jsem zvědavá jestli z toho zase vůbec něco bude. Uplně už ztrácím nervy, stále to samé dookola…
Ahoj Mirus, to vis, ze na Tebe myslet budeme, preji moc stesti, to je to, co ted potrebujes!
Ahoj holky,
dnes jsem byla na punkci, po které mi řekli, že se podařilo odebrat jen jedno vajíčko z největšího foliklu-ostatní byly menší a vajíčka v nich nebyla. ![]()
Od začátku mi hrozí hyperstimulační syndrom, píchala jsem 6 dní Puregon jen 100 a pak mi to snížili jen na 25 a začla jsem píchat i Pregnyl, což mělo zabránit hyperstimuláku a taky to splnilo účel-přestaly přibývat další folikuly, ty nejmenší dokonce zmizely. Dr. říkal, že mi odeberou z každého vaječníku 3 nebo 4 vajíčka a nakonec bylo jen v jednom, v tom největším. Prý mám nejhorší variantu- kdyby mi zvýšili dávku Puregonu, tak dozraje více vajíček, ale to nemůžou udělat, protože jsem na hranici hyperstimuláku. Příště prý zkusí navzdory tomu riziku vyšší dávku a už bez HCG, ale mam strach že toto nemá řešení…nemá někdo podobnou zkušenost?
Děkuju
Ach broučku,
tak to mně mrzí, držím palečky alespoň na to jedno vajíčko. Když bude dobré tak i to bude stačit. Mě hyperstimulák nikdy nehrozi, takže v tomhle ti poradit nevím. Dej pak vědět, jak se vyvíjí ![]()
Dobré ráno,
ráda čtu vaše zprávičky. Dneska ráno jsem začala krvácet, tak to nevypadá moc nadějne. :/
HopefulMi píše:
Dobré ráno,
ráda čtu vaše zprávičky. Dneska ráno jsem začala krvácet, tak to nevypadá moc nadějne. :/
Dobre rano, Hope, mas tak hezkou prezdivku, tak prece musis mit porad nadeji. Krvaceni byva caste a memusi vubec nic zleho znamenat, ja jsem taky krvacela, dva dny a je to v pohode. Jen to sleduj, pokud by se to zhorsovalo, pak je zrejme opravdu jen mala nadeje, ale jestli je to Jen slave krvaceni a stale stejne, tak to velmi brzy pejde. Mohla Ti Jen prasknout cevka, jak se sliznice zvetsuje a deloha roztahuje, tak uvidis. Drzim kazdopadne palec!!!!
Dobré ráno děvčata,
mohla bych mít dotaz ohledně injekcí puregon? Píchám si od čtvrtka 125 ml,o víkendu mě celkem pobolívalo břicho,ale včera a dnes nic. Je to normální?
Zítra jedu na kontrolní ultrazvuk, tak nevím co by mohlo následovat.
Jinak všem přeji hodně štěstí a věřte, že se to prostě musí podařit!!
![]()
Já jsem taky píchala puregon a v začátcích jsem necítila nic,až později to trochu tlačilo,ale podle ult ti může zvýšit dávku jako mě a rostlo to potom rychleji.Držím palečky!!! ![]()
krista.tomanova píše:
Dobré ráno děvčata,
mohla bych mít dotaz ohledně injekcí puregon? Píchám si od čtvrtka 125 ml,o víkendu mě celkem pobolívalo břicho,ale včera a dnes nic. Je to normální?Zítra jedu na kontrolní ultrazvuk, tak nevím co by mohlo následovat.
Jinak všem přeji hodně štěstí a věřte, že se to prostě musí podařit!!![]()
Ahoj Kristi,
ja to mela naprosto taky tak, ze zacatku me hned zacaly pobolivat vajecniky, pak se to vse nejak ustalo a v podstate mi bylo dobre a nasledne po punkci me opet zacaly bolet, jako cely podbrisek. V dobe transferu jsem pak mela brisko jako balon (jako vsechny holciny) a pak 4 dny po transferu se opet vse zacalo ustalovat a vratilo se v podstate do normalu ![]()
pavla.84 píše:
Ahoj holky,
dnes jsem byla na punkci, po které mi řekli, že se podařilo odebrat jen jedno vajíčko z největšího foliklu-ostatní byly menší a vajíčka v nich nebyla.
Od začátku mi hrozí hyperstimulační syndrom, píchala jsem 6 dní Puregon jen 100 a pak mi to snížili jen na 25 a začla jsem píchat i Pregnyl, což mělo zabránit hyperstimuláku a taky to splnilo účel-přestaly přibývat další folikuly, ty nejmenší dokonce zmizely. Dr. říkal, že mi odeberou z každého vaječníku 3 nebo 4 vajíčka a nakonec bylo jen v jednom, v tom největším. Prý mám nejhorší variantu- kdyby mi zvýšili dávku Puregonu, tak dozraje více vajíček, ale to nemůžou udělat, protože jsem na hranici hyperstimuláku. Příště prý zkusí navzdory tomu riziku vyšší dávku a už bez HCG, ale mam strach že toto nemá řešení…nemá někdo podobnou zkušenost?Děkuju
Ahoj Pavli,
ja, bohuzel - bohudik, jsem zadnou hyperstimulaci nemela, alespon si nejsem vedoma niceho takoveho, zacala jsem stimulovat Gonalem 125jednotek a pri prvni kontrole jsem mela uz hodne folikulku, druha kontrola byla po 3 dnech a to mi pani doktorka rekla, ze v podstate 3. kontrola neni nutna, ze mi to tam nejak rychle roste, tak uz jsem si pichla ten vecer tu injekci na uvolneni a za dva dny jsem ficela na odber. Ale verim, ze pokud to jedno vajicko stoji zato, jak rikaji, tak jich v podstate neni vice potreba, ono i to jedno muze byt presne to prave! Tak na Tebe moc myslime a dej vedet, jak se citis a jak kontrola dopadla ![]()