Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Monchichik
Nekdy si rikam, jak by to bylo fajn, kdyby dcera mela klidnou a pohodovou pubertu, ale pak si zase reknu, ze by doma byla velka nuda ![]()
Příspěvek upraven 27.05.19 v 18:20
@_.Emilyyy No já se celkem už ráda nudím, ale je mi jasný, že jednou něco přijde, takhle v klidu ani nedoufám, že by to mohlo být donekonečna
zatím stíhají zábavu obstarávat pořád bratři, i když už jsou z domu ![]()
@Monchichik jj, s tema detma za odmenu to znam, mam takove obe. malou od narozeni, syna s nastupem do skoly
kazdy clovek ma priority a hranice jinde, jen moudry clovek dokaze respektovat hranice toho druheho. ony ty psana sluvka mnohdy vyznivaji jinak nez jsou myslena, proto se casto opakuji, za kazda (teda par vyjimek se najde) mama dela pro ty sve deti to nej, a je hloupe odsuzovat jine vychovne postoje nez je ten muj bo az cas ukaze, zda to dotycna mama delala spravne, to si rikam kolikrat i ja, jaky ten muj nezvykly postoj k mym detem prinese plody
krasne, jak o svych detech pises - to je dulezite, byt pysna mama. ![]()
@Monchichik
Tak to chapu, kdyz mas tri deti
.
Ja mam jedno 15-tiletou dceru, ktera nema zrivna klidnou pubertu, ale je fakt, ze ja se aspon nenudim ![]()
A taky je pravda, ze je ted hodne casto venku s klukama, tak se to nejak vydržet i da
![]()
Příspěvek upraven 27.05.19 v 18:29
@markytka3 jo, fakt jsem na ně pyšná, jsou to slušní a vychovaní chlapi, se životem se rvou statečně, oba bojují na straně dobra
neříkám, že moje výchova byla a je správná, ale taková jsem já a dělám to prostě jak nejlíp si myslím a nepůjdu proti sobě jen proto, že někdo třeba říká, že to má být jinak…nedělám věci podle ostatních, ale odjakživa podle sebe
a teda mít dvě děti za odměnu není úplně spravedlivé, koukej si pořídit třetí, ať si taky vyzkoušíš ten opak ![]()
@_.Emilyyy no mám 3 kluky
a vím, že puberta u kluků bývá zpravidla o hodně klidnější než u holek, aspoň co vidím v okolí, to se nedá srovnat ![]()
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy no mám 3 klukya vím, že puberta u kluků bývá zpravidla o hodně klidnější než u holek, aspoň co vidím v okolí, to se nedá srovnat
To nemuzes takhle srovnavat
, to hlavne zalezi o povaze ditete a tolerance od rodicu ![]()
@_.Emilyyy jasně, že jo
ale holky se třeba chechtají až to přejde do bouřlivé pláče, to jsem teda u kluků nezažila
kluci třeba byli lehce drzí, ale jinak jsem s nima žádné větší problémy neměla…
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy jasně, že joale holky se třeba chechtají až to přejde do bouřlivé pláče, to jsem teda u kluků nezažila
Tak to je taky pravda ![]()
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy jasně, že joale holky se třeba chechtají až to přejde do bouřlivé pláče, to jsem teda u kluků nezažila
Jj ony ty holky jdou na rodice pres city
, hlavne na tatínky to zabira ![]()
@Dana112 no u nás zabírali na tatínka i kluci, je moc hodnej na rozdíl od maminky
ale co by s ním prováděla holka si raději nechci ani představit ![]()
@Monchichik píše:
@Dana112 no u nás zabírali na tatínka i kluci, je moc hodnej na rozdíl od maminkyale co by s ním prováděla holka si raději nechci ani představit
To si ani nedokazes predstavit, jestli mas doma jen chlapy
. Kazdy tata bere svou dceru, totiz jako princeznu
, a plní vsechny jeji prani a touhy ![]()
Alkohol bych nekoupila, na akci bych ho pustila - ale můj syn se ještě alkoholem zatím nikde nezrušil.
a ne, můj syn v 16 letech nepije, alkohol mu nechutná a v pátek večer nikam nechodí. Domů se vrací hned po škole a protože 3× týdně končí pozdě odpoledne, tak je rád, že je rád.
Na maturáku byl jednou a prohlásil, že to byla nuda, že půjde až na svůj vlastní.
My měli v 9.slučku na základce a pilo se tam hodně.. Já tam ale nebyla, byla jsem zrovna v tu dobu s rodiči na dovolené.. Prý se tam ale jeden opil tak, až se ztratil.. Koupila bych synovi třeba jen nealko pivo a řekla, že si ho na chatě o půl noci vyzvednu a upozornila bych ho, že smí jen nealko, jinak bude doma. Řekni mu, že nechceš mít nic společného s policií, jak už se jednou stalo.