Jak často pijí alkohol vaši puberťáci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
27.5.19 22:54
@_.Emilyyy píše:
@markytka3
Tak moje dcera je na gymnazium, tak vi, jak to v zivote chodi :).Musim se i pochlubit, ze nikdz nedostala 5 :), 4 asi dvakrat nebo třikrát :nevim:.
A navic dcera odmítá pracovat rukama, tak se musi ucit, aby mohla pracovat hlavou :mrgreen:

No, moje dítě má taky 15, je taky na poměrně dost náročném gymplu a špatné známky taky nedostává.
Přestože o budoucí progesi už delší dobu aktivně diskutujeme, rukama pracovat neodmítá, naopak, samo si našlo brigádu a aktivně si vydělává peníze na své potřeby. :nevim: Považuji to zanormální a správné - a ne, není to útok na tvé rodičovské schopnosti, hájit se nemusíš.

Jen si myslím, že je lepší narazit na práci a realitu spíš dřív, než později - a nedělat přehnaným opečováváním dítěti medvědí službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.5.19 22:54
@markytka3 píše:
jj presne, borec u nas na gymplu, co byl doma drezurovan, nesmel donest ani dvojku!!! maturoval na podruhe, pak se vymanil z podruci despotickych rodicu… kdyz jsem jela na prvni statnice potkala jsem jej na hlavnim nadrazi mezi smazkami :( :(… dodnes na nej vzpominam, kam jej asi osud zaval… v zivote s nama po skole nesel na hriste (chodili jsme na nohejbalek), kdyz jsme u nej zazvonili, vylezla matka, Jiricek se uci… ano, i takove osudy jsou… :-(

To je jak z knizky od Lanczovky… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
27.5.19 22:55

Já jsem abstinent, alkohol mi nechutná, nepiji ho - krom těch „sladkých pitíček“ typu cider.

Nejstarší syn je po mně - taky mu alkohol nic neříká, bude mu 16. Je na osmiletém gymnáziu, jeho věková kategorie pije docela běžně - sem tam mají nějakou akci, ale ještě jsem neslyšela o tom, že by se někdo zpil do němoty, on se sem tam účastní, něco málo si dá, ale ztřískaný mi nepřišel, takže já osobně bych svého syna pustila - i jsem ho pustila na jejich nějakou rozlučku/oslavu, co já vím, co to bylo.

Nejstarší z dcer je přesný opak, ta bude pěkné kvítko za pár let, bude jí teď 14, vymýšlí občas blbosti, takže u té si myslím, že až s kamarádkami objeví kouzlo alkoholu, taky nám bude domů chodit napitá. Ale nemyslím si, že bude chodit ve stavu, že nebude vědět, kde je, řekla bych, že k tomu neinklinuje.

A upřímně, já jsem měla ráda, když mi rodiče dovolovali si s nimi připít šampáněm, dát si víno, cítila jsem se dospěle, a už někdy okolo těch 15 mi většinou nabízeli, nikdy jsem k tomu ale prostě neinklinovala, nicméně rodiče u mě měli za to vždycky bod navíc.

Pokud bych ale u některého z dětí řešila nějakou výtržnost v opilém stavu, nedej bože s PČR, tak bych si asi dala hodně pozor na to, co mu povoluji a co ne - a hlavně bych asi zpytovala svědomí, kde jsem udělala chybu, že to dítě je jak neřízená střela (ačkoliv, to se v těch letech stejně už špatně napravuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
27.5.19 22:57

@pe-terka Proto jsem psal pod dozorem dospělýho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 22:58
@TopSecret píše:
To je jak z knizky od Lanczovky… :?

co je prosim Lanczovka? priznavam, v tomto smeru nejsem moc sectela a nechce se mi googlit… dekujiii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 22:59
@markytka3 píše:
tak to muj synator banu ma, z hudebky, byly jsme na motorkarskem sraze a nenaucil se od Sveraka "petatricet chlebicku, mame se jak v nebicku… " :-)))) jinak tva dcera ma stejny postoj na zivot jak ja, taky jsem leva na ruce, proto radeji jsem studovala :-)… a neni to spatne :))))

Nikdy nepochopím, proc nekdo znamkuje z hudebky :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 22:59

@markytka3 @SAJ on to měl chudák dost těžké a přitom to jeho matka dělala s láskou a nejlepším úmyslem. Tak hodná ženská to je, nepřála jsem ji to. Jenže on měl naplánované i prázdniny, kdy se bude učit který předmět, kdy bude číst kterou knížku a psát čtenářský deník. No zkrátka extrém. Teď je po odvykacce doma a musí skoro každý den dávat moc matce a ta si jo testuje, upřímně myslím si že dlouho to nevydrží… Jo a ještě chci dodat, že jsem měla teda i na dnešní dobu drsnou finanční výchovu, dostala jsem 500 Kč na měsíc a to jsem měla na mě akce, kredit, oblečení zkrátka naší mi hradil jen školu a jídlo a vše ostatní jsem si zarizovala sama. No pak to bylo o prioritách a na některé měsíce holt na ty akce vyšlo jen na vstup :lol: ale jak říkám strašně ráda na tu dobu vzpomínám

• Citovat
  • Upravit
12834
27.5.19 23:00
@markytka3 píše:
co je prosim Lanczovka? priznavam, v tomto smeru nejsem moc sectela a nechce se mi googlit… dekujiii

Lenka Lanczova. Romany pro divky. Vyrostla sem na nich. Prvni roman vydala nekdy v roce 91, 92? Nevim presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 23:02
@SAJ píše:
No, moje dítě má taky 15, je taky na poměrně dost náročném gymplu a špatné známky taky nedostává.
Přestože o budoucí progesi už delší dobu aktivně diskutujeme, rukama pracovat neodmítá, naopak, samo si našlo brigádu a aktivně si vydělává peníze na své potřeby. :nevim: Považuji to zanormální a správné - a ne, není to útok na tvé rodičovské schopnosti, hájit se nemusíš.Jen si myslím, že je lepší narazit na práci a realitu spíš dřív, než později - a nedělat přehnaným opečováváním dítěti medvědí službu.

aaa to spatne zase vyznelo, ja pracovala od tech 16ti let - au-pair, postacka, prodavacka, servirka etc… nasi mi se skoncenim ZS, kde jsem dostavala prasulky za znamky, nedavali ani kacku, „jen“ jsem mela kde bydlet, prali mi, varili (coz velice ocenuji), ale jako cache jsem si musela vydelat sama. na deti jsem 7 let sama a taky uz ted se tesim :-) ze za 6 let synator nastoupi na brigadku, byt pujde cesat nekam ovoce nebo (pevne doufam) pracovat jako IT junior. nejde o to, co clovek dela, ale jake ma moznosti, a hlavne obzory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 23:04

@TopSecret dekujiii, v tech letech jsem max cetla bižuli a mordovala se pascalem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 23:05
@SAJ píše:
Přestože o budoucí progesi už delší dobu aktivně diskutujeme, rukama pracovat neodmítá, naopak, samo si našlo brigádu a aktivně si vydělává peníze na své potřeby. :nevim: Považuji to zanormální a správné - a ne, není to útok na tvé rodičovské schopnosti, hájit se nemusíš.Jen si myslím, že je lepší narazit na práci a realitu spíš dřív, než později - a nedělat přehnaným opečováváním dítěti medvědí službu.
:nevim: :nevim:.Neboj tohle hájit ani nebudu, protoze si myslim, ze to s rodičovskou schopnosti nema nic spolecneho :nevim:.
Ale ja bych byla pro, kdyby si nasla nejakou brigadu o prazdninach, alespon na jeden den, ale nechce :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 23:07
@Anonymní píše:
@markytka3 @SAJ on to měl chudák dost těžké a přitom to jeho matka dělala s láskou a nejlepším úmyslem. Tak hodná ženská to je, nepřála jsem ji to. Jenže on měl naplánované i prázdniny, kdy se bude učit který předmět, kdy bude číst kterou knížku a psát čtenářský deník. No zkrátka extrém. Teď je po odvykacce doma a musí skoro každý den dávat moc matce a ta si jo testuje, upřímně myslím si že dlouho to nevydrží… Jo a ještě chci dodat, že jsem měla teda i na dnešní dobu drsnou finanční výchovu, dostala jsem 500 Kč na měsíc a to jsem měla na mě akce, kredit, oblečení zkrátka naší mi hradil jen školu a jídlo a vše ostatní jsem si zarizovala sama. No pak to bylo o prioritách a na některé měsíce holt na ty akce vyšlo jen na vstup :lol: ale jak říkám strašně ráda na tu dobu vzpomínám

no tak to jestli se nebavime o tom samem borcovi :-/ teda asi ne, tomu memu bude skoro ted 45 :-) mamka byla ucitelka ZS, tatinek banker…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.5.19 23:08
@Anonymní píše:

Hele, tak to jsem taky drsná matka. 8o Děťátko má na měsíc 400 Kč, je teda pravda, platím mobil (cca stovku tarif s daty, děťátko si platilo jen nerozumné nakládání s voláním a SMS - a zabralo to), i dopravu a obědy, plus nějaké další mimořádné výdaje - třeba srpnový nájezd na papírnictví. Jinak jsou prašule v jeho režii. :D Ale zas neděláme krky a moc dobře si pamatujeme, co jsme vyváděli my. :nevim:

Děcko mi přijde šikovné a v lecčems docela dospělé. Dneska třeba volalo, že mu odpadlo vyučování a že by rádo vybulilo trénink (čekalo by tři hodiny) - uznala jsem, že má recht. :nevim: Přitom bych na to nepřišla, byla jsem v práci na kole a to znamená, že jsem přijela dost pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 23:11
@_.Emilyyy píše: :nevim: :nevim:.Neboj tohle hájit ani nebudu, protoze si myslim, ze to s rodičovskou schopnosti nema nic spolecneho :nevim:.
Ale ja bych byla pro, kdyby si nasla nejakou brigadu o prazdninach, alespon na jeden den, ale nechce :nevim:

hele, tak to ti plne verim, ja a muj bracha jsme kazdy z jineho testa, stejna vychova,… ja zmizela z „podruci rodicu“ v tech 16ti letech, bracha tam byl a vlastne je doted :-)))) v zivote na brigade nebyl a ja uz na gymplu pred prazdninami vedela, kde si nejake ty chechtaky vydalam :-) v soucasne dobe, rodice jsou stastni, ze nezustali sami, bracha, ze ma super zazemi, ja jsem nyni 250 km daleko a strasne rada jezdim k nasim na navstevu… fakt to neni vychovou :-) :-)

Příspěvek upraven 27.05.19 v 23:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.5.19 23:11
@markytka3 píše:
@TopSecret dekujiii, v tech letech jsem max cetla bižuli a mordovala se pascalem :-)
:mrgreen: si ji muzes vypujcit v knihovne. ;) ja ji cetla ted taky. Po 18 letech. A jak to clovek bere jinak ve 12-13 a 30 :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí