Jak často pijí alkohol vaši puberťáci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
27.5.19 23:15
@_.Emilyyy píše: :nevim: :nevim:.Neboj tohle hájit ani nebudu, protoze si myslim, ze to s rodičovskou schopnosti nema nic spolecneho :nevim:.
Ale ja bych byla pro, kdyby si nasla nejakou brigadu o prazdninach, alespon na jeden den, ale nechce :nevim:

Víš co (a zas to neber jako kritiku), proč by měla chtít? Vždyť si nic přivydělat nepotřebuje, absolutně k nějaké práci postrádá motivaci.

Ale zas, na druhou stranu, moje drahá polovička taky moc nebrigádovala a teď je to mimořádně zodpovědný a pracovitý člověk. :nevim: Kdo ví? Nejstarší dítko je hodně po mně, ty mladší spíš po něm - uvidíme, jak to budou mít s prací ty. I když prostředňátko se teď nedávno chlubilo, že jako jediné má narozky už v červnu, takže může začít pracovat už po kvartě a ne až v kvintě jako sourozenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 23:15
@TopSecret píše: :mrgreen: si ji muzes vypujcit v knihovne. ;) ja ji cetla ted taky. Po 18 letech. A jak to clovek bere jinak ve 12-13 a 30 :mrgreen:

zlaticko, ja ted ctu tak maximalne slabikar s malou a se synem maleho prince (toho snad po 30ti letech a stale uzasne), rikam si, ze jak bude cas, dam se opet do cteni, kdysi jsem cetla i 4 knizek tydne, s nastupem na VS tak maximalne scripta a ted to se vracim k detske beletrii, uz se moc tesim, az prijde syn s povinnou cetbou. dodnes si pamatuji - Kluci, holky, Stodulky apod :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.5.19 23:18
@markytka3 píše:
aaa to spatne zase vyznelo, ja pracovala od tech 16ti let - au-pair, postacka, prodavacka, servirka etc… nasi mi se skoncenim ZS, kde jsem dostavala prasulky za znamky, nedavali ani kacku, „jen“ jsem mela kde bydlet, prali mi, varili (coz velice ocenuji), ale jako cache jsem si musela vydelat sama. na deti jsem 7 let sama a taky uz ted se tesim :-) ze za 6 let synator nastoupi na brigadku, byt pujde cesat nekam ovoce nebo (pevne doufam) pracovat jako IT junior. nejde o to, co clovek dela, ale jake ma moznosti, a hlavne obzory…

To nebyla reakce na tebe. Koneckonců - s tím, co píšeš, naprosto souhlasím. Moje děti to mají úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 23:22

Teda, kapku jsme odbocili od tematu, coz!? :-)))rozuzleni, zda pustit, ci nepustit,… je stale stejne, jako otazka… byt, ci nebyt?… autorko, pak pisni, jak to dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 23:26
@SAJ píše:
Víš co (a zas to neber jako kritiku), proč by měla chtít? Vždyť si nic přivydělat nepotřebuje, absolutně k nějaké práci postrádá motivaci.Ale zas, na druhou stranu, moje drahá polovička taky moc nebrigádovala a teď je to mimořádně zodpovědný a pracovitý člověk. :nevim: Kdo ví? Nejstarší dítko je hodně po mně, ty mladší spíš po něm - uvidíme, jak to budou mít s prací ty. I když prostředňátko se teď nedávno chlubilo, že jako jediné má narozky už v červnu, takže může začít pracovat už po kvartě a ne až v kvintě jako sourozenci.

To je pravda, ze nepotřebuje..Kapesne ma ke svému veku dostačující a z toho si plati, jen kdyz je s kamaradama venku..A ani se neuvědomují, ze nekdx neco chtela a nedostala to..
Ale, tak u nas to mame nastvane takhle :nevim:
Prave dcera je takova, ze v puberte chodi na hodne akce, a tak proto nechce brigadu

Příspěvek upraven 27.05.19 v 23:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 23:28
@markytka3 píše:
Teda, kapku jsme odbocili od tematu, coz!? :-)))rozuzleni, zda pustit, ci nepustit,… je stale stejne, jako otazka… byt, ci nebyt?… autorko, pak pisni, jak to dopadlo :)

Tadz se vzdy odboci k jinému tématu.
Ale zajima me, jestli zakladatelka syna pustí ci ne, podle me by mela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.5.19 23:32
@_.Emilyyy píše:
Tadz se vzdy odboci k jinému tématu.
Ale zajima me, jestli zakladatelka syna pustí ci ne, podle me by mela :D

Když o tom přemýšlím, asi bych pustila - ovšem bez koupeného alkoholu a s domluvou, že bude pravidelně referovat, že žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
27.5.19 23:34

Větší problém bude v tom, že syn asi nezná míru a neumí ucucávat jedno pivko po celý večer. Takže asi nepustila bych ho nikam, když už jste to museli řešit i na policajtech. Nestojí to za další záznam a exák by to mohl proti tobě nějak použít. Syn si radovánek s chlastem může užít po 18 dost. Alkohol u mladistvých u nás v republice prý začíná být dost problém, takže asi nepodporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.5.19 23:50

Nepijeme alkohol, a naucili jsme deti nepit. Nevede to k nicemu dobremu, to muzes videt kazdy den ve zpravach. A alkohol je legalni od 18.

https://www.novinky.cz/…e-vsech.html

https://www.idnes.cz/…25_domaci_zt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.5.19 08:48
@markytka3 píše: … :zed: :zed: :zed: a jsme zas u toho, copak kluk co jde v 16ti na zabavu se musi striskat???… striska se ti ten, co potrebuje ventil z nejakeho tlaku, co je na nej tlacen - od matky, otce, sikana… proste unik od reality, my chodily si sednout ke kytaram, dali si 1-2 pivka, citili se jako dospeli :-) a in (bohuzel dnes tatkto vidim devataky s cigarem od blok pred skolou, myslic si, ze jsou in :-((( ). ano, byly tam kluci, co se striskali, ale bylo jich par, a vesmes prave bojovali s rodici typu - musis, nesmis, jakto, ze jsi neudelal… :zed: vzij se do casu, kdyz ti bylo 16, jak jsi zila… tak schvalne…

z příspěvku zakladatelky jsem pochopila, že kluk nemá zrovna pevnou vůli, možná se mýlím :think: Tudíš pokud bych s ním měla zkušenost že se na takových akcích opíjí, prostě by měl útrum :think:
Já nejsme zábavový tip, nechodila jsme na ně ani v 16ti! Chodila jsme na diskotéky, ale nikdy jsem se naopila - z minerálek to ani nejde :P Chodila jsem si tam zatancovat a zašpásovat s klukama, ne chlastat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
28.5.19 08:58

Kdyby mi syn v 16 řekl, že chce jet na chatu s kamárády, a abych mu koupila nějaký alkohol, který by tam vzal, tak bych ho nepustila, protože bych předpokládala, že se mezi kluky najde minimálně jeden, který doma sbalí pár flašek (nikoli pivo, ale tvrdý alkohol) bez vědomí rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
28.5.19 12:05

Když to vezmu podle sebe - už v kvartě na gymplu (tj. ve 14-15 letech) jedna spolužačka tajně vezla na lyžák flašku Avanti. V kvintě na školním výletě nám profesorka jedno pivo u stánku normálně povolila. Takže, kdo tu píše, že jeho puberťáci NIKDY nepily, tak bych si nebyla uplně jistá. Taky si myslím, že k pubertě ten akohol prostě patří. Děti mám ještě malé, ale je mi jasný, že tomuhle člověk prostě nezabrání. A ani to nemá smysl. Na gymplu se za nás pilo dost, experimentovalo i s trávou. Jo dvěma exspolužákům to lehce na mozek vlezlo a hulí dodnes, ale drtivá většina normálně vystudovala VŠ a žijí běžné spořádáné životy :-D
Každopádně k dotazu zakladatelky - syna bych pustila, alkohol bych mu ale nekupovala. A jel by pod podmínkou, že neudělá zase nějaký průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wof
48
28.5.19 13:14

Nějaké příspěvky jsem četl a nedokázal jsem pochopit proč někteří rodiče berou pod 18 let jako absolutní tabu pro pití alkoholu, když je sex od 15ti let normálně povolený…kdyby zákon byl od 18ti tak by snad někteří tohle i akceptovali… Osobně bych ho pustil s tím, že dostane druhou šanci a když něco vyvede tak má do 18ti smůlu. Vysvětlil bych mu co se může stát a co nemůže při pití tvrdého alkoholu. Jak pít alkohol, např. prokládat jídlem nebo nealkem atd. (prostě vlastní zkušenosti). Určitě bych nezakazoval, protože to vede ještě k horším výsledkům. 1) bude za pitomce, protože maminka… 2) jako vzdor vezme někde flašku a opije se. Alkohol bych mu nekoupil, jestli chce pít tak ať se snaží a sežene si vlastní iniciativou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
28.5.19 16:52
@pe-terka píše:
z příspěvku zakladatelky jsem pochopila, že kluk nemá zrovna pevnou vůli, možná se mýlím :think: Tudíš pokud bych s ním měla zkušenost že se na takových akcích opíjí, prostě by měl útrum :think:
Já nejsme zábavový tip, nechodila jsme na ně ani v 16ti! Chodila jsme na diskotéky, ale nikdy jsem se naopila - z minerálek to ani nejde :P Chodila jsem si tam zatancovat a zašpásovat s klukama, ne chlastat 8)

no vidis, pro mne by bylo treba milejsi, kdyby si dcerka dala na te zabave pivko, nez aby se tam tahala s klukama. :-) taky si vybavuji, jak jsme v techto letech chodili po treninku na zabavu a byly tam takove holky, co se tu popisujes. kluci si s nima vzdy na mezi uzili a pak se mezi s sebou chlubili, jake byli… ale, proti gustu zadny disputat :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38283
28.5.19 17:57

Ještě jsem to nedočetl celé…
Ale máme dva synky v podobném věku a odpověď zní pustil.
Maželce by se asi moc nechtělo, ale podobná situace už byla a pustila. A žádný průšvih se nekonal. Zato si starší, po neustálém připomínání manželky, že až bude dospělý…, hned po 18 z výplaty z brigády pořídil lahev whisky. Asi tak trochu natruc. Pak se jednou zrušili, že mu bylo blbě a od tý doby nabyl rozumu.
Ale je to asi o důvěře. :nevim:
My jsme se taky dostali zamlada k ankahólu dřív než v 18. Když byla na chatě sešlost, tak dospělí pili, co chtěli - tedy zpravidla víno - a my jsme dostali skleničku vinného střiku… jak říkali staří Řekové, neředěné víno pijou jen barbaři. :P
No a když nám bylo přes 15 tak jsme vyškemrali i nějaký peníz a pořídili si sedmičku. Tedy sedmistupňové pivo, ne láhev absintu. :mrgreen: To už snad ani není. :think:
Myslím, že dnes je k mání pití s větším obsahem alkoholu, snad až na cider - to zas za nás nebylo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí