Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud je v pohodě pustila bych a upřímně radši mu koupím flašku alkoholu a budu vědět co pije než aby někde sehnali pančovaný a kdoví jaký a dopadl špatně
@Monchichik píše:
@Martina D. na škole v přírodě byli snad v 5. třídě, tam fakt nikdo nepil…
A to to nezkusil ani na oslavě kamarada, na lyzaku, na nejake akci?
@Monchichik píše:
@Martina D. na škole v přírodě byli snad v 5. třídě, tam fakt nikdo nepil…
Počkej, tvůj syn byl naposled na nějaké vícedenní školní akci v 11 letech a od té doby se třídou nikde nebyl?? ![]()
Já jsem byla na škole v přírodě ještě ve 13 letech, v tom věku jsem byla i na lyžáku, jezdila jsem každý rok na dětské tábory až do 15 let, v 16 jsem byla na dalším lyžáku, byla jsem taky se třídou na výletě v Paříži. On se fakt nikam se spolužáky nepodíval??
Příspěvek upraven 27.05.19 v 15:49
Mymu patnáctiletému diteti alkohol nechutna, tak vim, ze ho nepije. Sama když mam sklenicku vina, piva nebo ty pivni Radlery, Cidery ci Frisca a davam ochutnat, tak to proste nechutna. Nevidim důvod, proc by v patnacti mělo dite chlastat alkohol, pak se nedivim, ze jsme narod alkacu a pivaru…
Já si pamatuji, že okolo toho 16 toku si na zábavách dal každý.. Někdo jenom symbolicky, aby neurazil, ti co opravdu nepili a nechutnalo jim to, tak jako na přípitek, někdo si dal třeba dvě skleničky..
Největší důry a machrové se opili pokaždé.. Takže neni pravidlo, že višchni konzumují, jenom je to pár jedinců.. co na každé akci se předvádějí a přijdou v náladě
My s holkami (a nejen s holkami
) takhle jezdily už v 17 co si pamatuji. Také jsme pily, ale vždy někde na samotě na chatě a ne tak, aby nás domů dovezla policie, to už bych si doma ani neškrtla.
@Hanka1 že jo, já dokonce se ve 20 sešla s partou lidi a tam si dali jenom ženské skleničku vína a chlapi jedno pivo a bylo- a možnost měli popíjet.. a pivo se některým nutilo, aby tam neseděli jen tak, při Cole
Ono opravdu je to tím, jak každá rodina se staví k alkoholu a pak se to odráží i dál
@Monchichik k sexu není potřeba alkohol, ale většina lidi se seznami někde na zabave kde určitě nejsou bez alkoholu.. pomuze k seznameni a k nejakymu prvotnimu „uletu“?? ![]()
Ono je otázka co si kdo představuje. Já chodila v partě asi 7 holek a nikdy si nepamatuji, že by některá vrávorala domů
Vždycky Cola s rumem a nebo nějaké takové,,, sklenička a hotovo.. a nebo sklenička vína…
@freeport píše: ¨Odříkaného chleba, největší krajíc¨. šestnáct mi bylo před hooodně dlouhou dobou, a dali jsme si potají taky. tenkrát se pila mixela. srač. a jak blázen. Pustila bych ho.
Mixela
to byla kocovina
. Na zábavách se dřív pilo normálně, ale bylo to volnější než dnes.
Svým dětem jsem alkohol do 18 nenalévala, maximálně symbolický přípitek. Nevím, proč by měly děti pít. Když je někde na diskotéce připité odchytne Policie a dá jim dýchnout, je z toho dobrý průser. Začne to vyšetřovat sociálka a domů přijde paní Zubatá.
A vy co si myslite, ze vase deti v puberte nepiji alkohol, tak abyste se pak nedivili
.
U dcery ve tride uz snad vsichni ten alkohol zkusili
.
Příspěvek upraven 27.05.19 v 16:08
@Monchichik ![]()
Mám to stejně…a vůbec už se nedivim, že jsme takový národ alkoholiků a závisláků, když podle některých alkohol k dospívání patří
Za zoufalce naopak považuju puberťáka, co pije a je schopný se zlít při jakékoliv příležitosti. Mám dojem, že si tím nahrazují svou nespokojenost, frustraci a snaží se za každou cenu „zapadnout“.
Jinak ohledně puštění/nepuštění syna… to je dle mě fakt dost individuální. Pokud bych v syna měla dvěru a slíbil mi, že pít nebude, tak pustila. Kdyby to rovnou uvedl, že jede chlastat, tak nepustila ani omylem.
Obcas si da, ale neni z toho nejake pravidlo, denne se venuje sportu, ma spocitany jidelnicek, takze i z toho duvodu alkoholu moc neda. Nejakou chatu bych neresila, syn byl v 16ti pul roku v cizine ve skole, na private bydleli 3 kluci a kdyby chteli, mohli byt nalozeni v lihu od rana do vecera. Ale vedela jsem ze to neudelaji.
@Hanka1 píše:
Mymu patnáctiletému diteti alkohol nechutna, tak vim, ze ho nepije. Sama když mam sklenicku vina, piva nebo ty pivni Radlery, Cidery ci Frisca a davam ochutnat, tak to proste nechutna. Nevidim důvod, proc by v patnacti mělo dite chlastat alkohol, pak se nedivim, ze jsme narod alkacu a pivaru…
Vzdyt ty sama k nim patříš, ty taky chlastas ![]()