Jak často si bere tchýně děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.12.17 10:51

Tchyně tak jednou za 2 měsíce, ještě jí do toho manžel musí natlačit. a bere si jen jedno - to „hodnější“ dítě :pocitac: naštěstí moji rodiče fungují skvěle, děti si vezmou rádi a ochotně kdykoliv potřebujeme, někdy i jen tak.

• Citovat
  • Upravit
130
20.12.17 10:54

Dceři je 16měs., tchýně nikdy (je na důchodu a bydlíme v jednom domě), tchána nemám, rodiče by hlídali pořád, ale jsou hoooodně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
20.12.17 11:07

Tak 3× do roka :nevim: Připomínáme se my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
20.12.17 11:12

Vyměníme naše 2 babičky za VÁS!!! :lol: Naše má čerstvě 7 let a ani jedna babička jí nikdy nehlídala…nemají čas..obě nepracují :lol:
Dcera bez nás byla za svůj život pouze 10 nocí a to 2× školka v přírodě :,(
Babičky říkají, že když je astmatik, tak na návštěvu radši jen s rodiči :roll:
Takže Vaše snacha by si měla vyzkoušet jinou babičku, aby si vážila toho co má ve Vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
20.12.17 11:18
@Moniquej píše:
Vyměníme naše 2 babičky za VÁS!!! :lol: Naše má čerstvě 7 let a ani jedna babička jí nikdy nehlídala…nemají čas..obě nepracují :lol:
Dcera bez nás byla za svůj život pouze 10 nocí a to 2× školka v přírodě :,(
Babičky říkají, že když je astmatik, tak na návštěvu radši jen s rodiči :roll:
Takže Vaše snacha by si měla vyzkoušet jinou babičku, aby si vážila toho co má ve Vás :hug:

Přesně to jsem si říkala, když jsem to četla. Co já bych za takovo babičku dala. Nejde mi ani tak o to hlídání, ale zájem :think: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
20.12.17 11:28
@Oudrey píše:
Přesně to jsem si říkala, když jsem to četla. Co já bych za takovo babičku dala. Nejde mi ani tak o to hlídání, ale zájem :think: :srdce:

Ano ano, aby měla babička/ky zájem a nemuselo se jim připomínat, že mají i další vnouče. Asi by mě to tolik nežralo, kdyby se tak chovali ke všem svým vnoučatům :think:
Dcera doplácí na to, že má fungující rodiče, kteří se starají…a nežebrají u babiček o příspěvky na všechno možné…neodloží dítě na tábor a sami si nejedeme na dovolenou k moři… :zed: Zase bych jim křivdila…dárky koupí, ale dárek babičku nedělá..taková procházka s babičkou je k nezaplacení!!!..no asi si nějakou hodnou babičku adoptujeme :lol:
Ale jak říká manžel, dcera na to jednou přijde sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
20.12.17 11:28

@hrdas ne, do důchodu mají daleko, je jim všem lehce přes padesát. Děti 5 a 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
20.12.17 11:36

Normálně mi je holky smutno z toho, jak nefungují vazby v rodinách…že se musí mladí doprošovat, aby se babičky potěšily z vnoučat :,(
Já neříkám, že mají být mámy a tchýně nastoupené na značkách, kdykoliv si snacha/dcera hvízdne, ale že se prostě nezajímají… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
20.12.17 11:40

On se ten vztah pak jak když najde - my se ségrou byly u babičky pečené vařené jako malé holky. A dneska se nám to všem vrací - babička ovdověla a cítila by se osaměle, ale má tam své děti a i mě a ségru, tedy vnučky už s pravnukama na střídačku co týden. Vlastně když to tak vezmu, tak je tam pořád někdo :mrgreen: A babi je šťastná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.17 11:46

Tchýně si ho od jeho narození půjčila dvakrát na procházku s kočárkem a pak třikrát byl u ní sám na hlídání, dohromady to mohlo být deset dnů, ale to ho nehlídala ona, ale švagrová, ale u ní doma. To jsme potřebovali kvůli práci… Takže nic moc no :D

Ale moje mamka ho taky moc nehlídala, tak jednou za čtyři měsíce na dvě tři hodiny a v létě byl u ní na týden sám… :mavam:

Tchán s malým nikdy sám nebyl dýl, jak půl hodiny.

• Citovat
  • Upravit
25243
20.12.17 11:54

@hrdas Tak si o tom promluvte. Nějak to nadhoď, nenápadně, třeba se chytí.
Jinak my takhle - naši vůbec, měli 2 ze 3 holek jednou na noc, bylo to akutní. Oba pracují, taťka dvanáctky. Mám je asi 30 km daleko. Nenutím je, nevadí mi to, snažím se tam jezdit co to jen jde na návštěvy.
Manželovi rodiče pořád. Jsou už v důchodu a jsou to jediná vnoučata, manžel je jedináček. Je to fajn, ale neberu to jako samozřejmost a nedávám je tam často. Ale je to neskutečná úleva, když si bez nich můžu udělat větší nákup a o doktorech ani nemluvě.
Máme dobré vztahy. Menší výhrady vůči nim mám, ale to prostě neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
20.12.17 12:11

Je to docela zajímavé téma, dřív byly rodiny hodně semknuté a děti zůstávaly plus mínus v okolí rodičů i v dospělosti a rodiny si pomáhaly. Prarodiče pomáhali s hlídáním dětí nebo i jen radou a děti se pak staraly o rodiče ve stáří. My jsme se třeba odstěhovali na druhou stranu republiky kvůli práci, rodiče máme daleko. Tchánovci na tom nejsou zdravotně dobře a je to špatný, když jsme 3,5 hodiny cesty od nich. Pak slyším i od kamarádek, že se rodiče nezajímají o jejich děti, i když jsou blízko, atd. Navíc kor teď před Vánocemi pořád slyšíme o opuštěných starých lidech a že tráví Vánoce sami. :nevim:
U nás mělo mateřské centrum projekt „adoptujeme babičku a dědečka“, zdůrazňovali, že nejde o hlídání, ale spíš o „spojení“ generací. Rodin se přihlásilo hodně, staří lidé žádní. Tak pak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.12.17 12:11

@Aries6 zkusím to, doufám že vše bude v klidu bez urážení a pochopí to. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.12.17 12:25
@Mar__tanka1983 píše:
Normálně mi je holky smutno z toho, jak nefungují vazby v rodinách…že se musí mladí doprošovat, aby se babičky potěšily z vnoučat :,(
Já neříkám, že mají být mámy a tchýně nastoupené na značkách, kdykoliv si snacha/dcera hvízdne, ale že se prostě nezajímají… :?

U nás to začalo fungovat až ve chvíli, kdy jsme se věděli, že za půl roku odjíždíme do ciziny, to se moje maminka mohla přetrhnout. Najednou nebyl nic problém, ani na celý víkend. Dřív když ho hlídala od pátku od večera (dovezla jsem ho tam v 7 po práci), tak v sobotu ráno už v 9 volala, že měli náročnou noc, že on vstával v 6 a že v noci kašlal a ať si ho nezapomenu vyzvednout. Když jsem se náhodou opozdila o pár minut, tak byla protivná. Už si chtěla jít lehnout.
Teď už není problém i víc dní, ale zase ho příšerně rozmazluje. Dovolí mu úplně všechno a já pak doma poslouchám, že se přestěhuje k ní, protože ona mu všechno dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
20.12.17 12:33

@Janina81 ber to tak, že každá babička rozmazluje - a já si myslím, že je to dobře. Od vychovávání jsme my, babičky ať si vnoučky užijí a vnoučkové ať si užijí u babiček. Však ony by nás děti nevyměnily, kdyby přišlo na lámání chleba :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová