Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
24.7.13 13:10

@KPKristy :mrgreen: moje tchyne urazena je a to budou malymu v patek 4 tydny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6939
24.7.13 13:10

@novo123 Pro mě bylo v tu chvíli důležité, že to vidí i ten můj chlap. Že nemám problém dát dítě na hlídání(naši, teta, maceš, hlídají běžně), ale musí tam být důvěra. A tcháni dělají přece všechno dobře, nemá cenu něco řikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.7.13 13:14

@Bisu u nás je nejzábavnější, že se většinou vztekne manžel a ne já, protože to vidí a vadí mu to kolikrát víc než mě :mrgreen: ale máš pravdu, ono to často vypadá jako problém snacha x tchýně, ale to je hlavně proto, že u toho nikdo jinej není :think:

• Citovat
  • Upravit
46669
24.7.13 13:15
@elanaa píše: žejo…já už myslela, že jsem tu jediná s názorem, že 7 měsíční dítě není žádný mimino, který utrpí doživotní újmu, když neuvidí chvilku maminku.

No, pokud to tak cítí matka, tak je potřeba to respektovat. Zase není nutné cpát dítě hned někomu „aby si zvykalo“ a máma byla akorát vycukaná ;).
Prostě je potřeba, aby si matka s „hlídačema“ určili nějaké hranice. Vždyť jsme lidi, snad se domluvíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
24.7.13 13:17

@novo123 Přesně tak! On u toho nikdy nebyl, nemělo to takovou váhu. Už otočil, ví, že je normální, že netoleruju nic, co našemu dítěti škodí. Bez rozdílu-držkuju i na mou maminu, když jí rve čokoládou(dost trpí na zácpy) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.7.13 13:23

@Bisu tak on rozdíl je hlavně v tom, že moje mamka mě poslechne :lol: a když sše cuká, tak řeknu: Nechovej se jako tchýně :palec: a hned je po mým :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
40270
24.7.13 13:25

Tak pokud tam něco hrozí třeba kvůli špatnýmu zacházení, tak to chápu, ale nějak nechápu to množství názorů, že 7m dítě patří k matce a nikam jinam, maximálně půjčit její matce a ještě ji hlídat. Panebože, být vaše matky, tchýně, manželé, to musí být utrpení. :roll: Jak to asi dělají v jiných zemích, kde nemají tak dlouho RD a děti v pohodě přežívají? :think: Pak se tu množí diskuze typu: Potřebuju do práce (zacvičit si, s kamarádkou na kafe, odfrknout si) a dítě jen řve a řve, páč je fixovaný na mě, co s tím?? Tenhle postoj, že jediná dokonalá jsem já, matka dítěte, je otřes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
24.7.13 13:30

@novo123 :mrgreen: Máma posledně rovnala tátu: nedávej jí to nebo sem nebude smět :mrgreen: (Tím fakt nevyhrožuju!!!)
Jsem názoru-moje dítě, moje pravidla a prarodiče, tety, otcové by prostě neměli ničím autoritu podkopávat(moje tchýně vychovala 2děti, tak ví přece lépe než já co se má, ne? :pocitac: ) Ať ji rozmazlujou, ale nikdy na úkor bezpečí a zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
24.7.13 13:32

Jsou to dementi a nejvetsi dement je tvuj muz.

• Citovat
  • Upravit
36556
24.7.13 13:33

Zajímavé, jak jsou ty matky synů neschopné (nezodpovědné, hloupé, sobecké, málo/moc aktivní) babičky mnohem častěji než matky dcer, že :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

7m bych nedala. Já i 3 leťáka dávám max na pár hodin, déle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750

No, zakladatelko já bych se asi spíš tchyni učila respektovat tvé přání. Ono je jedno, že malé je teprv 7měsíců. Pokud víš, že si můžeš třepit hubu s tím co a jak nadarmo tak ti to nebude jedno ani v pěti letech.Si pamatuju, že jsem dala dceru v 5ti letech na týden k babičce s tím, že když bude brečet hned zavolají a přijedem si pro ni. Nám tvrdila jak je vše v pořádku a blabla dokonce když ji měla dovézt v neděli tak řekla, že se to nehodí a že v po, pak ve středu no a ve čtvrtek pro malou musel jet manžel :roll: No tchyně vykládala jak je malá happy, že si na nás ani nevzpomene no a pak se švagrovka prokecla, že ji asi 2× volala že holka furt řve a že jako co s ní má dělat :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
24.7.13 13:40

@Uju
A tak se třeba snažila a chtěla ti pomoct, aby sis odpočinula. Vždyť děti řvou a vysírají i u mámy, tak by tohle měla zvládnout i babička. Však ani máma ho kolikrát neutiší hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.7.13 13:42
@Bábrdl píše:
Zajímavé, jak jsou ty matky synů neschopné (nezodpovědné, hloupé, sobecké, málo/moc aktivní) babičky mnohem častěji než matky dcer, že :think: :think: :think:

No, pokud staví na nohy dvou a půl měsíční dítě, tak je neschopná, nezodpovědná a sobecká, o hlouposti si netroufám psát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
24.7.13 13:42

@Camael, přesně - já ani nemám sílu tyhle příspěvky komentovat, to je tak neuvěřitelné, že mi nad tím zůstává rozum stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová