Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
24.7.13 14:25
@Mišmiš píše:
Novo-no samozřejmě, že zapomenou nějaké věci, ale předpokládám, že základní potřeby vylučovací, hygienické apod se nezapomínají. ostatní je na matce aby dodala k dítěti potřebný manuál - já mám 3leté a když bych měla hlídat kamarádce menší dítě tak ten manuál chci taky-pravděpodobně moc pití a málo relaxace způsobilo u mě zhoršenou pamět :mrgreen:

Když já se obávám, že tady se probírá případ, kdy byl manuál dodán a zcela ignorován :palec:

• Citovat
  • Upravit
1131
24.7.13 14:27

@novo123 přesně tak, to je o lidech. S někým je možné se domluvit a jiný to bude ignorovat. Zvlášť bába, která vychovala dvě děti má pocit že vše už ví. Neříkám nedávat dítě prarodičům - v což to tady hodně lidi obrací, ale dávat ho s tím že budou respektovat moje pravidla, která jsou pro jeho bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
24.7.13 14:28

Novo - a já se zase obávám, že žádný manuál dodán nebyl a jen se čeká na „chyby“, která strašná čarodějná tchýně provede
jako, že třeba 7× za sebou řekne slovo…to mě trefí fakt… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
24.7.13 14:32
@KPKristy píše:
@Jana206, souhlasím se vším, hlavně s tímto odstavcem Není to o vyděšených dětech, ale o tom, jak kdo to má nastavené..
A o komunikaci v rodině. Mě pohlídají i když vědí, že miminko NEDÁM!
.

Dík :kytka:
Mě totiž přijdou „přiškrcené“ takové ty vyděračské názory - teď nám nedovolíš hlídat miminko, tak my Ti později nepohlídáme, až to budeš doopravdy potřebovat 8o To je psychické vydírání, nic jiného.

Malé dítě patří biologicky k matce, postupně se všechno upraví, tak proč zasahovat do přírody..
Naši(paradoxně mí rodiče) měli taky plnou hubu keců při prvním dítěti, jak bude mamánek nezvyklý na ostatní, když jim ho nepůjčím, když ho už ve 2,5 letech nepošlu na týden na prázdniny..Nedala jsem se a jsem za to vděčná..Zažila jsem plno přirozených skoků v duševním vývoji dítěte, které tu maminy vehementně řeší - např. přirozené odstavení, odplenkování z podnětu dítěte ze dne na den, najednou se přestala stydět a chtěla jít spát k sestřenici - vloni ještě nechtěla(nikdo ji nenutil, neřešili jsme),letos ji pozvali a už jsem neslyšela nic jiného, že pojede…

Z toho nejstarších je dnes pohodový 7 letý kluk, který nemá problémy nikde, nikde neplakal, poradil si i s neznámým kolektivem na táboře.

Ano, pro mě je to trochu náročnější, protože první dva nebo tři roky nemůžu plánovat žádné delší odloučení od dítěte(kdyby se něco stalo - pobyt v nemocnici, tak bohužel, ale to spadá do jiné kategorie) Ale já jsem tak nastavená.

Moje děti měly od malinka a mají pravidelný kontakt s prarodiči a s celou širokou rodinou. Ale nevidím důvod, proč by tam měly přespávat nebo bych je jako malinké měla „půjčovat“..

Já prostě věřím své dceři, že až jí bude 14 měsíců, počká s babičkou, když budu muset odjet. Prostřední to měla taky tak, i když nikdy před tím „na zkoušku“ hlídaná nebyla..Stejně tak jsem měla důvěru v ty starší, že zvládnou nástup do školky a plno dalších věcí..Ale uznávám, že jsem tak klidná i proto, že já ve své rodině výčitky poslouchat nebudu :kytka Teda vlastně v rodině tatínka dětí, bude hlídat jeho maminka. Je mi jasné, že pokud tchýně nebo mamka mele od rána do večera, že by to mělo být jinak, tak z toho novopečená maminka může být pěkně „vycvakaná“ a uvěří.

Příspěvek upraven 24.07.13 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
24.7.13 14:35

@Veverka1979 Rozdíl mezi tebou a zakladatelkou je zřejmě ten, že zakladatelka od nich brzy bude potřebovat hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.7.13 14:35
@Mišmiš píše:
Novo - a já se zase obávám, že žádný manuál dodán nebyl a jen se čeká na „chyby“, která strašná čarodějná tchýně provede
jako, že třeba 7× za sebou řekne slovo…to mě trefí fakt… :lol:

Hele, když dám děcko do kočárku s tím, že se jde na hodinu prospat ven, tak fakt nečekám, že s ním tchýně pojede do Billy :-) Co za instrukce bys ještě čekala? Ale já dobrovolně přiznávám, že svoji tchýni prostě nenávidím. Sedm let to fungovalo bez problémů, rok (co se narodil syn) jsem se snažila o zavedení manuálu (kompletní ignorace a následné výroky: Já si s ním budu dělat, co budu chtít já. Ale já to chci takhle, tak to tak udělej. atd.) a už asi rok jsem strašně štastná a vyrovnaná a nenávidím tchýni :palec: :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
novo123
24.7.13 14:38
@Bohulinka píše:
@novo123 přesně tak, to je o lidech. S někým je možné se domluvit a jiný to bude ignorovat. Zvlášť bába, která vychovala dvě děti má pocit že vše už ví. Neříkám nedávat dítě prarodičům - v což to tady hodně lidi obrací, ale dávat ho s tím že budou respektovat moje pravidla, která jsou pro jeho bezpečí.

V tomhle bych asi tchýním doporučila pokoru. Já vychovám tři děti a když vidím cizí dítě, tak bych si nedovolila korigovat jeho výchovu, i u neteře, která je stejně stará jako syn mám respekt a netuším, co s ní, protože nejsem její máma :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6453
24.7.13 14:38

Novo - já mám s tchání fajn vztah takže mám možná zkreslené představy. mě by asi návštěva billy nerozhodila. proč taky?
pokud je dítě u prarodiče tak ano mužou si s ním dělat co chtějí a co není v rozporu s jeho bezpečností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
24.7.13 14:41
@adam75 píše:
@Veverka1979 Rozdíl mezi tebou a zakladatelkou je zřejmě ten, že zakladatelka od nich brzy bude potřebovat hlídání.

Tak ať si ho zařídí jinak.
I já s touto možností počítám. Ne, že by nepohlídali, pokud budou ochotni, budu ráda, až budu doopravdy potřebovat. Mému dítěti bude nejlíp s babičkou..Ale otázka je, jestli budou ještě schopni zdravotně a psychicky..

Toto je další aspekt za horizontem..Zakladatelka řeší věci, které se ani nemusí naplnit, ke kterým ani nemusí vlivem osudu a dalších okolností dojít..
U sedmiměsíčního miminka považuju za adekvátní dát ho sem tam babičce do kočárku mezi kojením nebo krmením - pokud jí důvěřuju a nechodí s ním po supermarketech nebo krafat po návštěvách..Zbytek bych neřešila, vyřeší to život sám.

Mě by to teda aspoň nenapadlo řešit z tohoto úhlu pohledu.

Je to taky o tom, co si zakladatelka nechá líbit. Pokud ze sebou nechá zametat, tak oni to budou dělat. Pokud se sebevědomě prosadí, rozumně krátce oddůvodní(není dobré zbytečně okecávat) a stojí si za tím, budou ji respektovat(ani my v rodině nemáme stejné názory).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
24.7.13 14:41
@Mišmiš píše:
Sarusa- svojí tcháni z pro mě neoprávněných příčin nesnášíš a nechceš jí dát hlídat vnouče-hledáš důvodu v zcestných „chybách“ výchovy + káráš 8o tchýni za její verbální projev k vnoučeti apod…no ještě, že mám dceru :mrgreen: toho bych se dočkat fakt nechtěla

Já u ní nehledám chyby výchovy-já vůbec nechci, aby ji vychovávala. Od toho jsem tu já a její tatínek. No „verbální projev“, to se dá posoudit, jen když to člověk slyší. „zopakuj to, tak ty to nezopakuješ, ty jsi ale zlá“ :roll: na tohle oprávněně neoprávněně nemám nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.7.13 14:43
@Mišmiš píše:
Novo - já mám s tchání fajn vztah takže mám možná zkreslené představy. mě by asi návštěva billy nerozhodila. proč taky?
pokud je dítě u prarodiče tak ano mužou si s ním dělat co chtějí a co není v rozporu s jeho bezpečností

Ale tady šlo přece o to, že zakladatelka dala dítě tchýni, aby ho s sebou nemusela vzít do obchodu kvůli nemocím a tak. Tak v čem je smysl, že místo s mámou šlo dítě do obchodu s babičkou? Asi umí babička ty nemoci zaplašit, ne? :nevim: Chápu to, protože jsem požádala tchýni, aby vzala malého ven, když půjdu k doktorovi (nechtěla jsem, aby byl v čekárně plné nemocných lidí) a… tchýně dojela s kočárkem do čekárny a seděla celou dobu vedle mě :palec: manuál předán - informace odmítnuta a ignorována :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2448
24.7.13 14:44

@Jana206 to není o tom, že teď nedáš dítě, tak my příště nepohlídáme. Ale t o tom, co psala zakladatelka - tchýně pohlídá dítě a zakladatelka jí pak vynadá. To už bych se příště na nějaké hlídání opravdu vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
24.7.13 14:45
@Camael píše:
@Uju
A tak to je jasný, že musí být nějaká pravidla a ta by měla být respektována. Na druhou stranu, pokud babička třeba šoupne vnoučkovi šunku bez rohlíku, nedělala bych z toho vědu. ;) To už jsem tu psala, že rozděluju situaci zakladatelky a to, jak tu mnohé píší šmahem, že prostě nepůjčit ani omylem nikdy nikomu za žádných okolností, to nepobírám.

Ano asi tak nějak. Co se mne týkalo, tak vím, že jsem vždy nechtěla aby u tchyně dcera brečela(pamatuji si to já z dětství jak mě máma šoupla k babičce a já tam celé léto probrečela) Samo, pokud babička koupí dítěti o zmrzku navíc, nebo nějaká taková pro mne prkotina tak nad tím mávám rukou. Ona hlídá, ona se stará-ona si to udělá jak potřebuje.
Ale vše to je o komunikaci, nastavení pravidel a hlavně,jejich dodržování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.7.13 14:45
@sarusa4 píše:
Já u ní nehledám chyby výchovy-já vůbec nechci, aby ji vychovávala. Od toho jsem tu já a její tatínek. No „verbální projev“, to se dá posoudit, jen když to člověk slyší. „zopakuj to, tak ty to nezopakuješ, ty jsi ale zlá“ :roll: na tohle oprávněně neoprávněně nemám nervy.

Chápu, já jsem zlá maminka, protože nechci (asi pět minut po kojení)před návštěvou vytáhnout prso a hrát si na dudlík :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6453
24.7.13 14:46

Sarusa-tak pak řekni na rovinu, tchýně mě ser. e, nesnáším ji a proto nechci aby hlídala moje dítě…
pak je dotaz na začátku diskuze jasný - buď jí tam nedej, nebo se z toho zblázníš. žádná mezivarianta u vás asi nepřichází v úvahu. tchýně se nezmění, protože asi ani nemá důvod a ty jí ráda nezačneš mít.

mimochodem to, že někde je dítě na hlídání v kuse např. 3dny, týden je i o výchově - hlídání s výchovou se prolínají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová