Jak moc hlídají vaše (ještě pracující) babičky ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
15.1.20 23:29
@Anonymní píše:
Není to o vycitkach. Ať si dela co chce, pokud má na starost lepší zájmy než sem-tam vnouče. Spis mě zarazi ze sama nepomůže ale nesouhlasí s tím, aby pomohla moje mamka. A manžel ji poslouchá, takže nesmím mít pomoc.

Jo, tak stejna zkusenost. S manzelem bych hovorila co nejúlisneji…

• Citovat
  • Upravit
554
15.1.20 23:32
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o Vaši odpověď jak to funguje u Vás? Hlídá Vám babička, pokud ano jak často? Chodí k Vám děti navštěvovat? My máme 3 děti, (7let, prvňáček, a 20 a 5 měsíců) A 2 babičky (jednu v důchodu, která by ráda vnoučata viděla co nejvíce, ráda by mi je například vzala ven abych si mohla v klidu uklidit, odpočinout nebo si něco zařídit - ale je daleko. A pak druhou babičku, která od nás bydlí 10 minut chůze, a 3 minuty autem, ještě pracuje. Zaměstnání má sedavé, 8-hod směny od po-pá, víkendy a svátky volné. Je ji 49let. Hlídá nám jen 20měsíční dceru, kterou si bere cca 1× za 2-3mesice přes noc. Nejstarší si nebere, mám ji z prvního vztahu a nejmladší logicky také ne, je ještě malá- kojim ji. Nikdy si k nám nepřišla s holkama pohrát, nikdy mi nevzala kočárek ven, abych si mohla odpočinout nebo něco udělat. Parkrat jsme ji využili a prostřední ji dovezli, abychom mohli na nákup nebo já k lékaři, ale bylo to cca tak 5×. Jinak spis požádám vlastní mamku, která váží více jak 100km cestu aby mi mohli pohlídat a já mohla jít např. dceři na rodicak. Jde mi o to, ze místní babička - manželova mamka moc zájem nemá. Odkazuje se na to, ze ještě chodí do práce, ze má velký dům, zahradu a ze nemá na hlídání takový čas. Na druhou stranu se ale chlubí kolik cte knih, a ze nikdy neměla tolik času jako teď. Navíc v týdnu po práci za vnoucaty nikdy nezajde, ale pak se dozvím ze se každý den po návratu z práce vydá na procházku se psi třeba i 7km. Ví, ze moje mamka je jako babička aktivnější, ale nepřeje si, aby se mým dětem tolik věnovala. (Uvažujeme o přestěhování, kde by byla moje mamka poblíž). Navíc mi nedávno řekla, ze pokud své děti nezvladam, neměla jsem si je dělat. Není to o tom, ze bych své děti nezvládala. Je to proste jen celkem náročné, každé dítě potřebuje svoje, a hlídání častěji jak 1× za čtvrt roku bych uvítala. Navíc mě mrzí, ze se jedna o moje děti a já mám pocit, ze má své psy raději než je. Co myslíte, jsem opravdu neschopna a chci tak moc? Kde je podle Vás chyba, je u mne? Zatim jsem stavěna k věci tak, ze moje mamka je jako babička nezdravě ochotna a aktivní a to rozhodne není dobre ani žádoucí. Zatím co druhy postoj je běžný a hlavně normální. Co myslíte Vy? A jak je to u Vás? Vratte mě prosím do reality,. Děkuji za Váš čas.

Nemáme žádnou hlídací babičku, tchýně je už dlouho v důchodu, ale děti moc nemusí, takže nezájem a moje máma ještě pracuje a má dost zdravotních problémů, takže ji nechci otravovat a vnucovat se nebudu, naopak tchán, i když pomalu nemůže na nohy, rád nachvilku pohlídá, malého zbožňuje, zato můj otec viděl malého od narození dvakrát a to bydlí s mámou o dvě ulice dál :nevim: Takže závidím všem, co mají „k dispozici“ babičky na hlídání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
15.1.20 23:32

Smutne… snad tem babickam bez zajmu o vnoucata nebude jednou vadit nezajem vnoucat o ne. Protoze jinak to dopadnout nemuze. Nejde o hlidani, ale zajem o deti. Nechapu, ze vetsina prarodicu to bere jakoze pomahaji hlidat svym detem, ale melo by to byt, ze venuji cas detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
15.1.20 23:33
@Anonymní píše:
Není to o vycitkach. Ať si dela co chce, pokud má na starost lepší zájmy než sem-tam vnouče. Spis mě zarazi ze sama nepomůže ale nesouhlasí s tím, aby pomohla moje mamka. A manžel ji poslouchá, takže nesmím mít pomoc.

Jak nesmis mit pomoc? Zakazuje tvoji mamce aby hlidala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
15.1.20 23:33
@Anonymní píše:

Tak ať ti pomůže manžel, když je tak chytrej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
15.1.20 23:34
@Anonymní píše:

No tak to si delas pr…??! Jako nechat si tohle nakazovat a zakazovat od manžela :zed:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
15.1.20 23:35

Jj, co manzel, jak se zapojuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 23:41

Moje mama bydli ve stejne ulici, jako my. Koukame si do oken. Je ji padesat. Tak jednou za cvrt roku dve hodiny pohlida, kdyz ji o to prosim, aby jsme mohli jit s manzelem aspon do kina. Nebo tak jednou za rok na pul dne, v nouzi nejvyssi, kdyz jsem na smrt nemocna a muz musi do prace.. K nam domu sama od sebe nechodi skoro vubec. Po praci ma svoje zajmy. Nekdy mi to je strasne lito, ale co s tim udelam, nic. Ji utikaji nejhezci roky jejich vnoucat, ne me… Tchyne uz bydli dal, je o dost starsi a v duchodu. Ta by hlidala casto a rada, ale uz na tom neni moc fyzicky dobre, takze je mi blbý ji nejak vyuzivat na caste hlidani..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Nezakazuje to přímo ji. Manželovi to říká když u toho nejsem. A manžel s tímto názorem pak chodí domu. Závidím všem co mají hlídaci babičku, já bych také jednu měla, ale nesmím. A ano, jak tu někdo píše, nejde ani tak o to, ze babičky a dědove hlídají, mělo by to byt spis pro ne potěšeni než služba. Měli by to tak cítit, pokud ne, pak chápu ze to vnímají jinak než ti ostatní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

My máme jen jednu babičku, s tchyni se nevídáme.
Je pracující a dřív bydlela daleko, takže návštěvy probíhaly tak, že ona k nám nebo my k ní a byli jsme všichni pohromadě.
Nyní když bydlí u nás, tak už to není potřeba, holky jsou velké. Většinou jdou za babičkou sami a bez nás.
Já to beru tak, že není povinností babiček hlídat. Když pomůžou je to fajn, když ne, tak se zařídím sama

• Citovat
  • Upravit
49

Nojo tak manželovi se nelíbí, že mu tam jezdí tchýně, tak argumentuje, že babičky přece nehlídají, viz jeho matka. Tak říkej, že maminka jezdí jenom na návštěvy, protože se jí stýská a vůbec nepomáhá s dětmi, když je to teda takový prohřešek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
15.1.20 23:42
@Anonymní píše:
Nezakazuje to přímo ji. Manželovi to říká když u toho nejsem. A manžel s tímto názorem pak chodí domu. Závidím všem co mají hlídaci babičku, já bych také jednu měla, ale nesmím. A ano, jak tu někdo píše, nejde ani tak o to, ze babičky a dědove hlídají, mělo by to byt spis pro ne potěšeni než služba. Měli by to tak cítit, pokud ne, pak chápu ze to vnímají jinak než ti ostatní.

Tak se zariď podle sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 23:42

Manžel se zapojuje, ale někdy mi vyčítá ze už mu roste “pi** na čele”. Pomoc ale odmítá.

• Citovat
  • Upravit
45747
15.1.20 23:47
@Anonymní píše:

Jak nesmis, on ti muze neco nakazovat? Ty ho musis poslouchat ci co? To mas spatne zarizeny holka. Jinak nemuzes nikomu podsouvat, co by mel citit. Vnoucata jsou urcite poteseni ale pro nekoho je to treba uz dost narocny starat se o tak male dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
15.1.20 23:50
@Anonymní píše:
Manžel se zapojuje, ale někdy mi vyčítá ze už mu roste “pi** na čele”. Pomoc ale odmítá.

No jo, tak jako co na tohle říct… leda tak odpovědět „jojo, jasně ji tam vidím“ :nevim: Ale abys nedostala facku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová