Jak říct NE!?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
marra
15.6.11 20:10

ahoj presne vim co prozivate,ja se pristehovala s detma na vesnici,vedle sousedi s dvema detma,holcicka detskou obrnu..no deti se skamaradily,byla jsem rada,ovsem doslo o az tak daleko,ze kdyz jsem klukum koupila bazen samozrejme jeji deti u nas byly okamzite..to by mi ani tak nevadilo..ale oni u nas vydrezeli i celej den…samozrejme i s jidlem..a co si budem nalhavt trnula jsem kdy se te nemocne male neco stane,,,takze jsem asi dva tydny vydrzela ,,ale pak jsem se uz tak nasrala,jelikoz jejich matka si doma normalne lezela na zahrade chlastala grilovala,a ja mel na starost jeji dve deti..poslala jsem nim meho syna,,jakoze!"na navstevu holky do peti minut byl zpatky ze teta rikala ze ted nemaji cas..tak to bylo neco na me…jsem si onou tetu odchytila a slusne ale razne ji rekla ze at se na me nezlobi ale ze pokud chce abych ji hlidala deti,ze beru sedesat na hodinu tak ze se muzeme domluvit :mrgreen: toz a byl kllid :lol: deti uz neprisly,a kdyz tak max na hodku..bez jidla..nastesti mam jeste jednu fajn sousedku s kterou se stridame,jednou ma ona na zahrade zverinec druhej den zase ja…taze asi tak normalne ji posly tam kde slunce nesviti…jen to reste primo s rodicema klucik je precejen jeste prcek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15.6.11 20:29

pořídila bych si zámek na branku u plotu, a prostě otevřela bych jen tomu, komu chci…myslím že říct dneska chceme být s rodinou sami, takže budeš muset být doma… nebo občas tam poslat svoje děti, není až tak vyhrocené… žádné jídlo, žádé podstrojovaní- dej najíst svým a jemu řekni že má večeři doma. nenech se ttakhle omezovat, a promluv se sousedy…když jinení blbé si z tebe udělat chůvu, tobě nemusí být blbé jim říct,že je ti to nepříjemné…to není normální takhle žít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.6.11 20:39

Zdravííím zakladatelko!!!! Nepíšeš náhodou o naší minulosti???? Přesně tohle jsme měli, se sousedama. Měli malou holčičku, my prvního chlapečka a ona ji k nám neustále posílala. Byli to dosti družní sousedi (a pes se k nám od nich taky zabíhal), takže buď byla jejich holčička u nás, nebo k nám na zahradu chtěli všichni. Pomalu každý večer tahal soused manžela k nim na pivo, na zahradu. Až nám ruply nervy.
Dítko jsem stáhla domů a byli jsme doma, popř. jsme jeli k babičce. Pak jsem holčičku posílala domů, že máme se synkem nějaké povinnosti…
A manžel vyřešil souseda přímo - „nene, děkuju, večery chci trávit s rodinou“.
Urazili se. Co dělat, no. :zed:
Ale vy máte právo se těšit na svůj klid, čili ať se klidně naprdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.6.11 20:42

A nemůžeš po příchodu z práce zamknout branku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.6.11 20:43

Ahoj,
no tohle téma je balzám na mou duši..... U nás je to obdobné. Máme 3 děti 6 let holka a 4 roky dvojčata. S manželem chodíme normálně do práce, děti do školky. Bydlíme 2 roky v novém domečku s velkou zahradou, kde je pořád co dělat. A tak jsme dětem, aby se nenudily, postupně pořídili nebo udělali klouzačku, houpačky, domeček, pískoviště, terasu na ježdění na kolech a odrážedlech a taky velký krytý bazén. No a samozřejmě, že se k nám scházejí na návštěvy všechny mono matky z vesnice. Já nikoho nezvu, jsem na tyto návštěvy alergická, ale ony se samy drze vetřou, aby zajistily program pro své dítko, které se doma nudí a ony taky. Jenže já mám dost z celého dnu v práci, taky se těším domů, že budeme sami a taky musím doma něco dělat, at uklízet nebo prát nebo na té zahrádce…
Jenže toto ony nevidí a myslí si, že když přijdou 1× 2× za týden na celé odpo, tak pohoda. Kdyby přišli na hodku a šli, tak to je jiná. Takhle já je hostím, obskakuju, pití jídlo, jejich děti vše, co naše, a leze mi to krkem. Nejlepší jak k nám chodí je jeich hláška např. Vendulka viděla děti a chtěla jít za nima nebo ve školce, náš Viktor si chce hrát s Honzíkem, musíme za Váma někdy přijít, třeba dnes odpo??? A když řeknu ne, tak hned, že zítra atd. až mi dojdou argumenty. Kolikrát se jich tady sejde víc a krafou a já jich mám plný zuby. Leze to dost do peněz nekoho pořád hostit a hlavně jsem dost alergická. Nejhorší, že už i na jejich děti, jsou to jedináčci, co dost knourají, nejsou zvyklí se o nic dělit a nejvíc mě dostane, když jejich máma řekne např. Vendulko, co Ti Honzík se Zuzankou dělají? A pak vychovává moje děti, nesmíte jí strkat na trampolíne, musíte být opatrní… Problém je, že třeba Vendulce jsou 2,5 a naše děti jsou starší. Proč by se nemohly na trampolíně strkat, když vím, že si nic neudělají, je to v rámci hry a je to jejich trampolína… Ona jen přicmrndává a opičí se po straších dětech, ale já přece nebudu svým dětem zakazovat hrát si doma s jejich hračkama, aby cizí smradi mohli. Už jsem zase vytočená, jak moc mě to se…Tatínek Vendulky je taky vyčůraný, miluje rybaření a vždy aby mohl zmizet na ryby, tak k nám dovede rodinku jako, že jdou kolem a po 15 min. se vypaří, že jde na ryby a oni u nás sedí, dokud nejdu dát děti spát. Dřív nevypadnou ani náhodou. On se o rodinu postaral, udělal jim náhradní program, aby se nenudili a my jsme pro ně tou náhradou… chápete to?? Že to i tý ženský nevadí????
Nejhorší je, že jsme s manžou taky měkký jim něco říct, takže už to dopadá tak, že se domů ani netěším, snažíme se o výlety nebo být doma, ale proooč??? Vždyt jsme nic neudělali a chceme pro naše děti hezké dětství???
Na jednu stranu chápu, že pro děti je to plus, že mají spoustu kamarádů a to už v dnešní době moc není vidět, ale za jakou cenu??? Rodiče jsou nasr..... a unavení, práce na baráku nám stojí a radost ze života je malá.....
Nevím, co s tím, hrozně ráda bych jim všem řekla ne, ale neumím to, potřebuji výmluvu a ty dojdou a já nevím, čím už argumentovat… Ty holčiny nevidí, že ony přijdou 1× týdně, ale že 6 dnů v týdnu je tu i někdo další a že nežijeme jako rodina… :cert:
Já už uvažovala i o návštěvě psychologa, ale vím, že hranice muím stanovit sama, jen to neumím..... :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.6.11 20:48

Nissa - tak na tebe se přesně hodí přísloví pro dobrotu na žebrotu :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.6.11 20:50

Jo a ještě o brance jsme uvažovali taky, jenže oni jsou tak oprsklí, že jim ndojde, že je to kvůli nim. Bydlíme u řeky a ten vášnivý rybář třeba klidně projde brankou kolem našeho domu a jde k řece na ryby a to ještě tak, abysme ho neviděli, prý aby s ním nechtěly jít naše děti, že by mu plašily ryby… :cert:
No já to nechápu, to už je šílený. Když zamknem, tak si klidně řekne o klíč, a nevím, jestli jsme s manžou schopni mu říct, že to je kvůli nim.
Ono se to snadno radí tady, ale jsou to dost velký emoce a my nejsme konfliktní typy, co se rádi hádají… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
15.6.11 20:57

Je to hrozný, když to tu čtu. Měkterý lidi jsou drzí jak opice. Bohužel po přečtení všech přízpěvků, jsem právě v šoku zjistila, že začinám mít podobný problém. Kamarádka co bydlí nedaleko má tři děti 6let, 4 a 2. Já mám jedno 6 měsíců. Velice často chodí okolo našeho domu, opisuje, okukuje a dost často se pozve k nám, když mě vidí na zahradě. Nechápe, že já když uspím v kočárku malou, tak běžím něco dělat, abych to měla pěkné. Ona se pozve a kecá a kecá, děti lítají po zahradě, cákají na sebe vodu z bazénu, honí našeho psa, na toho jsou vysazený. Naše fena je z nich vyjančená a já taky. Drahá kámoška, omrkne co máme kde novýho, zkonstatuje, že se holt máme lepší než oni, někdy je dost jízlivá. Takže když na ní nemám buňky tak mizím s kočárem domů a vylezu, až projde.
Nevadí mi kamarádky, ale co je moc je moc, chcem být s manželem a malou taky sami, chcem si jí užít, až to přeleze únosnou mez, tak to tej nádheře normálně řeknu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
15.6.11 20:58

Nisso to je hrozný,asi každýmu by to vadilo a lezlo na nervy.Asi to jsou případy podobný jako máme u nás,mámy nemají co dělat a jen lezou po návštěvách.A nebo mají co dělat a stejně nedělají a jen otravujou jinde.My zas měli problém s mojí sestrou.My bydlíme s rodiči,oni dole,my nahoře.Všechno jde,vycházíme snimi dobře.Ale hned vedle bydlí moje sestra,která je samý dluh a korunou smrdí a svým dětem nikdy nic nedopřála.Dvě děti už má velký a teď má pětiletou holku.Mají svůj dvůr a svou terasu a stejně věčně se cpali k nám,nemohli jsme klukoj koupit ani blbou skluzavku,protože na co,když na to suveréně půjde jejich holka.Nebo si prostě jen tak přišli k nám před barák,rozdělali gril a grilovali :cert: To už jsem ztratila nervy a udělala scénu a od tý doby klid.Bohužel jsem prosila rodiče ať jimto řeknou,ale vždycky se jí zastávali.A jelikož chco dětem koupit a dopřát tak budem stavět domek.A tam chci klid.Nevim ale hrozně mi vadí že ta holka co vidí musí mít.A kupovat hračky na to aby si ona snima hrála,to ani náhodou.Takže všude je něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.6.11 20:59

A úplně nejhorší je, že všechny tyhle rádoby kamarádky jsou bud doma na MD nebo mají babičky, co jim vyzvedávají děti ze školky po a dají jim je spát po o ( i více jak 5-tileté) a naši dvojčata už ve školce neusnou a tak chodí i poměrně brzy spát, aby mi ráno zase vstaly. Ostatní mají děti vyspané, tak domů nechvátají a už nevím, jak s tím. Někdy na drsno seberu děti a jdu je koupat návštěva nenávštěva…
O úklidu a prádle atd ani nemluvím. Ony si vše udělají dopoledne a já asi kdy? A to se ještě děsím, až půjde Vikča v září do školy, to prostě musím do té doby vyřešit, protože se jí chci v klidu věnovat a ně nějakým kravkám, co potřebují vyžití pro své jedináčky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.6.11 21:03
alisekR píše:
Je to hrozný, když to tu čtu. Měkterý lidi jsou drzí jak opice. Bohužel po přečtení všech přízpěvků, jsem právě v šoku zjistila, že začinám mít podobný problém. Kamarádka co bydlí nedaleko má tři děti 6let, 4 a 2. Já mám jedno 6 měsíců. Velice často chodí okolo našeho domu, opisuje, okukuje a dost často se pozve k nám, když mě vidí na zahradě. Nechápe, že já když uspím v kočárku malou, tak běžím něco dělat, abych to měla pěkné. Ona se pozve a kecá a kecá, děti lítají po zahradě, cákají na sebe vodu z bazénu, honí našeho psa, na toho jsou vysazený. Naše fena je z nich vyjančená a já taky. Drahá kámoška, omrkne co máme kde novýho, zkonstatuje, že se holt máme lepší než oni, někdy je dost jízlivá. Takže když na ní nemám buňky tak mizím s kočárem domů a vylezu, až projde.
Nevadí mi kamarádky, ale co je moc je moc, chcem být s manželem a malou taky sami, chcem si jí užít, až to přeleze únosnou mez, tak to tej nádheře normálně řeknu. :oops:

To je úplně přesné. Nejhorší je, že to vzniká pozvolna a člověk to nevidí, je prostě milý a přátelský a pak to takhle odnese… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
15.6.11 21:03

Zakladatelko, já si myslím, že od sousedů to možná ani není vyčůranost, když se tě zeptají, jestli ti to nevadí a ty pokaždé řekneš, že ne, tak si nejspíš myslí, že je všechno OK :nevim: Já bych začala s těmi psy, až půjde Lojzík na návštěvu, tak řekni, že pejskové ne, nevysvětluj proč, nehledej výmluvy, je to tvůj dům a tvoje zahrada, nepotřebuješ se ospravedlňovat. A pokud budeš chtít trávit čas s rodinou bez Lojzíka, tak řekni, že se to dneska nehodí, taky bez vysvětlování, myslím, že do tvých důvodů nikomu nic není. A před svačinou / večeří bych Lojzíkovi řekla, že se chystáte k jídlu, tak ať jde domů, že maminka už mu taky určitě něco nachystala a bez diskuze ho vyprovodit. Chce to prolomit ten ostych někomu říct ne, ale pokud to neuděláš teď, tak jednou vybouchneš a vmeteš jim to všechno pěkně bez obalu a oni možná do té doby ani nebudou tušit, že tobě se něco nelíbí.

Nisso, fakt za dobrotu na žebrotu. Ale tak jak jsem radila zakladatelce, i tobě bych radila nevysvětlovat a nehledat výmluvy, to je úplně zbytečné a sama sebe ženeš do kouta, protože těch výmluv zas tolik není. Když se někdo pozve k vám na odpoledne, tak se omluv, že se to teď nehodí, že nejdřív příští týden / za dva týdny atd… Tak abys měla čas i sama pro sebe, pro svoje děti a aby se ti na zahradě nescházely skupinky maminek, které se nechají živit a ještě ti komandují děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
15.6.11 21:06

ahoj, je mi Vás všech s Vašimi sousedskými příběhy moc líto, vím, jaké to je. I u nás to byly kamarádky s dětmi, otravný soused, který nebyl líný zavolat své děti z postele, protože jsme grilovali a měli toho dost, … škoda psát. Sice jsem byla ofic. na mateřské, takže si asi všichni mysleli, že se doma kopu do zadku a čekám na ně, ale od 3 měsíců věku syna jsem dělala na pár hodin týdně a pak i denně kancelářskou práci, takže pěkně každý den s kočárkem do práce, nakoupit (radši víc, co kdyby někdo přišel, že?),uvařit,a tak dál. A pak masakr na zahradě a u bazénu. Manžel naštvaný, že si nemá ani kam sednout. Když jsem nastoupila ofic.do práce po mateřské, je klid. Dělala jsem ranní a odpolední, všichni ztratili přehled, kdy jsem doma a kdy v práci, zavolat dopředu jsou asi líní. A teď jsem doma na neschopence, jsem těhu, takže občas se někdo objeví, ale je mi zle, kafe nepiju a nevařím, nic navíc nenakupuji, nepeču (pro nás ano, sem tam), zkrátka jsem přestala poskytovat servis a přešlo to nějak samo, zaplaťbůh, asi by mi hráblo.Jinak radu nemám žádnou, já jsem taky takový truhlík, co to neumí říct. Tak držím palce a přeji trochu více sobeckosti v tomto případě, rodinná pohoda je přednější!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
15.6.11 21:11
Nissa píše:
A úplně nejhorší je, že všechny tyhle rádoby kamarádky jsou bud doma na MD nebo mají babičky, co jim vyzvedávají děti ze školky po a dají jim je spát po o ( i více jak 5-tileté) a naši dvojčata už ve školce neusnou a tak chodí i poměrně brzy spát, aby mi ráno zase vstaly. Ostatní mají děti vyspané, tak domů nechvátají a už nevím, jak s tím. Někdy na drsno seberu děti a jdu je koupat návštěva nenávštěva…
O úklidu a prádle atd ani nemluvím. Ony si vše udělají dopoledne a já asi kdy? A to se ještě děsím, až půjde Vikča v září do školy, to prostě musím do té doby vyřešit, protože se jí chci v klidu věnovat a ně nějakým kravkám, co potřebují vyžití pro své jedináčky… :think:

Holka, řízni do toho a vykaž je do správných mezí. To nejsou kamarádky, to jsou normální vyžírky. Ani bych se nedivila, kdyby tě někde za rohem ještě pomluvily, že ta buchta, cos jim naservírovala byla moc sladká a připálená :cert: Pokud někdo nemá sám tolik citu, aby poznal, že už překáží, tak mu to musíš říct narovinu. Hlavně s ohledem na tu školu od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.6.11 21:13
Liduš88 píše:
Nisso to je hrozný,asi každýmu by to vadilo a lezlo na nervy.Asi to jsou případy podobný jako máme u nás,mámy nemají co dělat a jen lezou po návštěvách.A nebo mají co dělat a stejně nedělají a jen otravujou jinde.My zas měli problém s mojí sestrou.My bydlíme s rodiči,oni dole,my nahoře.Všechno jde,vycházíme snimi dobře.Ale hned vedle bydlí moje sestra,která je samý dluh a korunou smrdí a svým dětem nikdy nic nedopřála.Dvě děti už má velký a teď má pětiletou holku.Mají svůj dvůr a svou terasu a stejně věčně se cpali k nám,nemohli jsme klukoj koupit ani blbou skluzavku,protože na co,když na to suveréně půjde jejich holka.Nebo si prostě jen tak přišli k nám před barák,rozdělali gril a grilovali :cert: To už jsem ztratila nervy a udělala scénu a od tý doby klid.Bohužel jsem prosila rodiče ať jimto řeknou,ale vždycky se jí zastávali.A jelikož chco dětem koupit a dopřát tak budem stavět domek.A tam chci klid.Nevim ale hrozně mi vadí že ta holka co vidí musí mít.A kupovat hračky na to aby si ona snima hrála,to ani náhodou.Takže všude je něco.

Mě štve na těch dětech už úplně všechno. Např. naše dvojčata začala jezdit na normálních kolech, ony by se přetrhly, aby jejich děti taky. Viktorka už plave bez rukávků, např. kamarádky syn Adámek je o rok mladší a ona mi v pondělí řekla, že mu řekla, že může jít k nám do bazénu se koupat, ale jedině bez rukávků, aby se to naučil.....
No prostě cvok, co musí mít nej dítě a ten je chudák. Když jsme učili Viktorku lyžovat, Adámek musel taky. On je sice o rok mladší, ale musel… A že se mu nechtělo a chtěl být třeba na chatě s ostatními dětmi? Nehrozí- ten měl celý týden naplánovaný po hodinách, kdy lyžovat, kdy jíst, kdy spát, ostatní děti tam běhaly a on chudák nemohl, pak zase z toho neusnul, že ho rušily…
Ve školce ještě není předškolák, ale u ředitelky mu domluvila, že musí chodit na anglinu s předškolákama, protože on to zvládne. Ted mi říkala Vikča, že dělali anglinu jen 3 předškoláci, tak jsem to říkala, kámošce, že Adámek si hrál a ona, že to není možný, že to tý ředitelce kladla na srdce a já jí říkám, no tak si třeba chtěl jen hrát s dětma, ne… no ambiciozní matka.
Ted říkala, že mu musí koupit už velký kolo s přehazkama, že se na tom menším 16 strašně nadře. Jel na něm tak 2× od jara a je to prcek, v jeho věku snad nejmenší ze školky, je menší i jak naši 4 letá dvojčata, ale ona už mu musí koupit velké kolo… no a to je pořád, já na to fakt nemám, úplně se děsím prázdnin a léta. Takhle jsem si naše bydlení nepředstavovala, a to jsme se těšili, až dostavíme a odstěhujeme se od našich a budeme mít jenom svoji zahradu…
Nejhorší na tom je, že já už jsem dost alergická i na telefon od kamarádek, které jsem dlouho neviděla, třeba několik měsíců a že už je k nám ani nechci zvát. Za prvé proto, že tu stejně nejspíše nebudeme samotné, ale ještě přijde někdo ze sousedů anebo, že kdyby třeba zrovna nikdo nedorazil, tak budu štstná, že jsme sami… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová