Jak se smířit s tím, že další dítě už nebude?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7250
11.11.11 19:20

Jsem na tom úplně stejně.Celý den si říkám,jestli třetí jo,nebo ne.Holkám jsou skoro 5 a 2 roky,ale furt ve mně hlodá červík,jestli to třetí jo.Bydlení máme svoje,úvěr na domeček ještě na 10 let,ale pořás si říkáme,že by se to zvládnout dalo.Teď jen se rozhodnout správně.Manřel je tak půl na půl,tak jsem zvědavá,jak to dopadne.Bude mi 29,takže věkově ještě problém není,tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 19:21

Moc nechápu proč je tvůj manžel tak upnutý na peníze. No jo, v dnešní době je to takové pravidlo mít 2 děti. Ale pokud toužíš po třetím, tak by ti mohl vyhovět. Nikdo vám neřekne, jak na tom budete za 10 let finančně. U nás se peníze moc neřešily, prostě byly, jsou a budou.
Já vím, že rodiče hlavně řeší školu, jak a kde budou studovat. Ale snad nemusí být na souromé…já jsem v pohodě zvládla školu při brigádě a byla to státní škola. Dostudovala jsem min. rok. K moři nemusíme jako rodina, to bychom potřebovali mini autobus. Jsem ze 7 dětí a můžu říct, že mi nic nechybí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.11 19:25
nataluska píše:
Jsem na tom úplně stejně.Celý den si říkám,jestli třetí jo,nebo ne.Holkám jsou skoro 5 a 2 roky,ale furt ve mně hlodá červík,jestli to třetí jo.Bydlení máme svoje,úvěr na domeček ještě na 10 let,ale pořás si říkáme,že by se to zvládnout dalo.Teď jen se rozhodnout správně.Manřel je tak půl na půl,tak jsem zvědavá,jak to dopadne.Bude mi 29,takže věkově ještě problém není,tak uvidíme.

Tak to jsme na tom téměř úplně stejně, co se týká mého věku i věku dětí :-D Ale závidím ti teda, že manžel není úplně proti, určitě ho časem přesvědčíš, pokud se rozhodneš, že do toho půjdete :kytka:

• Citovat
  • Upravit
xxxyyysss
11.11.11 19:27

Ahoj, tak u nás to bolo naopak, manžel chcel tretie dieťa, ja nie, nakoniec zistil, že som asi mala pravdu :-) Mám dve deti, 17 a 7, píšem z môjho prípadu, je to čiste len môj subjektívny názor. Potreby dieťaťa vekom narastajú. Dúfam, že ma dievčatá na tomto webe neukameňujú :-D . Áno, v mojom prípade to je o peniazoch, napriek tomu, že žijeme klasický priemerný štandard. Máme starší dom, ktorý rekonštruujeme, taktiež hypotéku. Keďže som typ, ktorý myslí dopredu, bola som nútená uzavrieť poistky, či už životné na mňa a manžela, poistka na dom, poistka v prípade dlhodobej PN. Je to dosť peňazí navyše, nehovoriac o samotnej hypotéke + energie atď… jednoducho som poistila každú situáciu, ktorá by mohla nastať, pretože hlavne kvôli deťom mi záleží na tom, aby sme za žiadnej situácie neprišli o strechu nad hlavou - čiže v hre sú peniaze navyše, ktoré platím. Každú chvíľu treba niečo vraziť do domu. Potreby staršieho dieťaťa sú oveľa väčšie ako potreby špuntov, ale mamičky, ktoré už mali dieťa v prvej triede vedia, že aj základka už niečo stojí. Priemerné náklady na staršieho teenagera, vreckové,doprava, školské potreby, pomôcky, výlety sú prosím pekne na štátnej škole cca 130 EUR na mesiac - a to tam nie je zahrnuté oblečenie, drogéria, strava. Nie som materialista, nekupujem deťom všetko, čo chcú, ale sú to trebárs aj len tie najzákladnejšie potreby, ktoré treba denne. Ak máš detičky, medzi ktorými je menší rozdiel, ako mám ja, tak si to vynásob x2. Aj keď pôjdeš do práce a Váš príjem sa zvýši, čím budú deti staršie, aj náklady na ne budú vyššie. Určite budete chcieť chodiť aj na výlety, občas na dovolenku- veď si len zober a pod pojmom dovolenka nemyslím Maledivy :-D , ísť niekam 4-členná rodina či v Čechách alebo na Slovensku nie je zadarmo…myslím, že manžel Vás má rád, ale tiež chce, aby ste mali aspoň základný štandard a proste žili a nie prežívali. Opakujem, nie som materialista, rodina je u mňa na prvom mieste, taktiež vštepujem deťom duchovné hodnoty-láska, porozumenie, rozprávame o medziľudských vzťahoch, aj tieto veci sú pre mňa rovnako dôležité, ale bohužiaľ, z týchto vecí deti nenasýtim, ani neoblečiem. Bola som na materskej dvakrát, taktiež sme sa museli v určitých veciach uskromniť, ono to človek dokáže, ale bez psychickej ujmy podľa mňa len určitý čas, trebárs na tej materskej je to vízia, že sa potom zamestnám. Nesťažujem si ani na túto dobu, ale proste už by som sa nechcela vrátiť k dobe, kedy človek počíta každú korunu. Toť príspevok :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.11 19:28

Anonymní - já nevím, on ty peníze celkově hodně řeší, je dost šetrný a tak. Ale už jsme si vyzkoušeli i situaci, kdy on byl nějaký čas bez práce, já na rodičáku a zvládlo se to, takže si myslím, že až budeme oba pracovat a navíc nebudeme muset nic splácet, že to taková hrůza nebude, i když budou děti na školách a celkově bude víc výdajů s nimi.

• Citovat
  • Upravit
29577
11.11.11 19:29

:lol: Nikdy neříkej nikdy,matkou můžeš být klidně ve 40 ti a to je pak jiný kafe: mnohem jiný a hezčí mateřství.
Tak nehaž flintu do žita,nemusíš mít všechno hned,žijte,užívejte si dvou krásných zdravých dětí a co víš,co tě ještě čeká ...... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 19:32
Anonymní píše:
Anonymní - já nevím, on ty peníze celkově hodně řeší, je dost šetrný a tak. Ale už jsme si vyzkoušeli i situaci, kdy on byl nějaký čas bez práce, já na rodičáku a zvládlo se to, takže si myslím, že až budeme oba pracovat a navíc nebudeme muset nic splácet, že to taková hrůza nebude, i když budou děti na školách a celkově bude víc výdajů s nimi.

Podle mě mít 2 nebo 3 děti zase takový rozdíl není. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.11 19:35

xxxyyysss - myslím, že stejně jako ty to vidí manžel. Určitě, v mnohém souhlasím. Vím, že to bude všechno jednuduší, když budou děti jen dvě a já bych se třeba taky jen velmi nerada vzdávala různých výletů a akcí. K moři nemusím, ale je potřeba na pár dnů vypadnout a udělat si dovču aspoň u nás. Ale i když toho všechno vím, s tou touhou to nehne, je pořád silnější než všechny racionální důvody :-(

• Citovat
  • Upravit
243
11.11.11 19:35

Ahoj,to co ty prožívám ted i já.Taky řešíme finanční stránku.Myslím na to ve dne v noci. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 19:36
berry4 píše: :lol: Nikdy neříkej nikdy,matkou můžeš být klidně ve 40 ti a to je pak jiný kafe: mnohem jiný a hezčí mateřství.
Tak nehaž flintu do žita,nemusíš mít všechno hned,žijte,užívejte si dvou krásných zdravých dětí a co víš,co tě ještě čeká ...... :wink:

Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29577
11.11.11 19:37
xxxyyysss píše:
Ahoj, tak u nás to bolo naopak, manžel chcel tretie dieťa, ja nie, nakoniec zistil, že som asi mala pravdu :-) Mám dve deti, 17 a 7, píšem z môjho prípadu, je to čiste len môj subjektívny názor. Potreby dieťaťa vekom narastajú. Dúfam, že ma dievčatá na tomto webe neukameňujú :-D . Áno, v mojom prípade to je o peniazoch, napriek tomu, že žijeme klasický priemerný štandard. Máme starší dom, ktorý rekonštruujeme, taktiež hypotéku. Keďže som typ, ktorý myslí dopredu, bola som nútená uzavrieť poistky, či už životné na mňa a manžela, poistka na dom, poistka v prípade dlhodobej PN. Je to dosť peňazí navyše, nehovoriac o samotnej hypotéke + energie atď… jednoducho som poistila každú situáciu, ktorá by mohla nastať, pretože hlavne kvôli deťom mi záleží na tom, aby sme za žiadnej situácie neprišli o strechu nad hlavou - čiže v hre sú peniaze navyše, ktoré platím. Každú chvíľu treba niečo vraziť do domu. Potreby staršieho dieťaťa sú oveľa väčšie ako potreby špuntov, ale mamičky, ktoré už mali dieťa v prvej triede vedia, že aj základka už niečo stojí. Priemerné náklady na staršieho teenagera, vreckové,doprava, školské potreby, pomôcky, výlety sú prosím pekne na štátnej škole cca 130 EUR na mesiac - a to tam nie je zahrnuté oblečenie, drogéria, strava. Nie som materialista, nekupujem deťom všetko, čo chcú, ale sú to trebárs aj len tie najzákladnejšie potreby, ktoré treba denne. Ak máš detičky, medzi ktorými je menší rozdiel, ako mám ja, tak si to vynásob x2. Aj keď pôjdeš do práce a Váš príjem sa zvýši, čím budú deti staršie, aj náklady na ne budú vyššie. Určite budete chcieť chodiť aj na výlety, občas na dovolenku- veď si len zober a pod pojmom dovolenka nemyslím Maledivy :-D , ísť niekam 4-členná rodina či v Čechách alebo na Slovensku nie je zadarmo…myslím, že manžel Vás má rád, ale tiež chce, aby ste mali aspoň základný štandard a proste žili a nie prežívali. Opakujem, nie som materialista, rodina je u mňa na prvom mieste, taktiež vštepujem deťom duchovné hodnoty-láska, porozumenie, rozprávame o medziľudských vzťahoch, aj tieto veci sú pre mňa rovnako dôležité, ale bohužiaľ, z týchto vecí deti nenasýtim, ani neoblečiem. Bola som na materskej dvakrát, taktiež sme sa museli v určitých veciach uskromniť, ono to človek dokáže, ale bez psychickej ujmy podľa mňa len určitý čas, trebárs na tej materskej je to vízia, že sa potom zamestnám. Nesťažujem si ani na túto dobu, ale proste už by som sa nechcela vrátiť k dobe, kedy človek počíta každú korunu. Toť príspevok :pankac:

Souhlasím,maminky,co tady píšou dvě,nebo tři,předpokládám vlastní jedno až dvě děti ve věku do 6 ti let,jinak by sem takový nesmysly že další se ztratí nepsaly . :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 19:37
saxa píše:
Ahoj,to co ty prožívám ted i já.Taky řešíme finanční stránku.Myslím na to ve dne v noci. :cry:

To mě mrzí :-( Je to náročné, co? Já už se z toho někdy cítím hodně unavená :-?

• Citovat
  • Upravit
921
11.11.11 19:41
Anonymní píše:
Zdravím všechny holky na emiminu a moc bych potřebovala poradit s něčím, co mě trápí :-( Máme s maželem dvě úžasné děti (stejného pohlaví)a já ještě velmi toužím po dalším dítku. Nicméně, manžel už třetí dítě nechce, hlavně kvůli financím, bojí se, jak by to bylo v budoucnu, až by byly děti na školách apod. Musím říct, že ho chápu, je to zodpovědný táta a v dnešní nejistné době nemůžeme vědět, jak na tom budeme za pár let. Zkoušela jsem se se sním o tom pobavit, probrat naše možnosti, jestli je to opravdu tak nereálné, ale vůbec se o tom bavit nechce, je pevně rozhodnutý. Usoudila jsem, že mi asi opravdu nezbude nic jiného, než se s tím smířit a to je ten hlavní problém - vůbec mi to nejde :-( Trvá to už několik měsíců a i když si každý den uvědomuju, jak jsem šťastná máma od dvou skvělých dětí, ta touha po třetím prckovi je v srdíčku pořád a nedaří se mi ji potlačit a přesvědčit samu sebe, že to nevadí, že nebude. Byla bych moc ráda, kdyby mi napsal někdo, kdo řešil stejný problém, a jak se s tím nakonec vypořádal. Už jsem uvažovala i o návštěve psychologa, promluvit si o tom s někým nezůčastněným, ale nevím, jestli by to pomohlo. Moc díky všem!Lenka

Uspokojilo by tě vzít si dítě do pěstounské péče?  8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 19:43

Brusiinka, upřímně, nad tím jsem nikdy nepřemýšlela..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.11 19:44

Zakladatelko,
ten můj chce třetí ne kvůli tomu, že by to mohl být kluk, mu je to fuk, vůbec by mu nevadila třetí princezna :hug: On má prostě děti rád a čím víc jich je, tím lépe… :dance: Ale já už se na třetí necítím, prostě už tu potřebu nemám, vždycky jsem chtěla děti dvě… :-( Peníze u nás nehrají roli, nejsme sice kdovíjak bohatí, ale třetí bychom v pohodě ustáli… Ale takové to zklamání z toho, že do toho nechci jít, ve vztahu cítím.. :-( Hlavně mě ale mrzí to, že přestože ví, že by pro mě mohlo být další těhotenství dost rizikové, trvá na svém :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky