Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany u nás máme každý svou perinu a máme oba rádi svůj prostor. Vždycky když se nám nechce ještě spát tak se k sobě pritulime ale az se nam zacnou zavirat oci hned jdeme od sebe ale dame si ruky. ![]()
Pomazlime se s manzelen před spaním, ale na spánek potřebuju prostor, svoji peřinu, nesmí na mě funet, mezi nama půl metru
Zajimavé, že když v noci přijde 5leta dcera dokážu s ní spát úplně prilepená ![]()
Za studentských let jsme spávali oba propletení na jednolůžku pod jednou peřinou, pak jsme pořídili manželskou postel a dvojpeřinu, pod tou teď spím já propletená s dítětem a muž má peřinu svoji, aby se mohl zakrýt až po krk, to s dítětem nejde, by se udusilo. ![]()
@pohledzdruhestrany potřebuji PROSTOR…takže máme každý svojí ložnici
ceký den jsem s dětmi nebo v práci s lidmi… jsem introvert a dost mě to vyčerpavá čili se vždy tešim ja si zalezu, vezmu knížku… občas se dohodnem a uděláme si hezky večer ve dvou ale jinak je má ložnice má oaza klidu kde čerpám energii na další den
Môj funí a občas chrápe, ja sa hádžem a vykrikujem, takže každý vo svojej izbe,
Môj funí a občas chrápe, ja sa hádžem a vykrikujem, takže každý vo svojej izbe,
Já si zvykla spát sama v jiné místnosti-chrape. Miluju ten klid
a on už asi taky. ![]()
@axelina píše:
@pohledzdruhestrany potřebuji PROSTOR…takže máme každý svojí ložniciceký den jsem s dětmi nebo v práci s lidmi… jsem introvert a dost mě to vyčerpavá čili se vždy tešim ja si zalezu, vezmu knížku… občas se dohodnem a uděláme si hezky večer ve dvou ale jinak je má ložnice má oaza klidu kde čerpám energii na další den
po mě se pořád posledních 30 let někdo válí, buď děti nebo ženský a já cerpam energii ze samoty, životně ji potřebuju
Manžel mě naučil spát pod velkou dekou a naučila jsem se. Ani jeden peřinu nenarokujem a přitom se od sebe na spaní dokážeme dostatečně vzdalit a být oba prikryti
já si v noci machlam hlavně polštář, pořád pod něj strkam ruce a někdy i hlavu, ale s peřinou problém nemáme. Prostě spíme ![]()
@pohledzdruhestrany já take čerpám energii ze samoty
… a jsem ráda že jsem k sobě našla partnera který se neuraží a nebere si osobně fakt že chci být večer často „sama“. 5let jsem kojila v noci děti kdy moje tělo nebylo moje tělo ale jejich telo!
ted konečně už jsou take ve svých postelích a já jsem zase já
byl to vlastne i duvod rozchodu s bývalým přítelem… pokažde když jsem si večer šla číst do pokoje přišel a byl výslech „co se děje..na co myslím..proč s nim nejsem v obývaku…“ v noci mě chtěl držet za ruku…takže jsem potají odjížděla spát sama na hotel…abych se vyspala!! nakonec jsem usoudila že bude lepší takovýhle klíště odstřihnout ![]()
Jedna postel, jedna peřina nalepení na sobě ale já jsem strašpytel, když má manžel noční já vyloženě trpím a vlastně skoro nespím, a to mám u sebe nasackovane obě děti
spaní odděleně považujeme za divné, ale je to častější a častější trend jak tak koukám kolem sebe. idelane aby měl každý svůj byt, ale pro nás to není tenhle způsob života…
@axelina píše:
@pohledzdruhestrany já take čerpám energii ze samoty![]()
… a jsem ráda že jsem k sobě našla partnera který se neuraží a nebere si osobně fakt že chci být večer často „sama“. 5let jsem kojila v noci děti kdy moje tělo nebylo moje tělo ale jejich telo!
ted konečně už jsou take ve svých postelích a já jsem zase já
byl to vlastne i duvod rozchodu s bývalým přítelem… pokažde když jsem si večer šla číst do pokoje přišel a byl výslech „co se děje..na co myslím..proč s nim nejsem v obývaku…“ v noci mě chtěl držet za ruku…takže jsem potají odjížděla spát sama na hotel…abych se vyspala!! nakonec jsem usoudila že bude lepší takovýhle klíště odstřihnout
no to chápu, v noci se držet za ruce, pekloooo ![]()
Mame jednu velkou perinu, driv jsme spavali na sebe namackani, v objeti, ted co jsem tehu uz to moc nejde, ja potrebuju svuj prostor, takze se otacim na levy bok, zadkem k nemu
Sem tam se v noci vzbudim a pritulim, ale jen na chvilku ![]()
Máme velkou postel, každý svůj polštář a svoji peřinu. Dokážeme se vyspat i pod společnou peřinou, ale já preferuji vlastní, často si v noci otáčím peřinu, či si ji dávám mezi nohy a přetáčím se, to se společnou peřinou nejde. Nikdy jsem nepochopila, jak může někdo usnout v objetí. ![]()