Jak Vaši manželé nazývají Vaše rodiče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
14.11.11 16:56

Můj taťka říkal své tchýni mami a tchánovi tati…od něj mě to přišlo přirozené…moje mamka tchánovi i tchyni vykala a říká babi(děda už není)…

Já skorotchýni vykám jinak jejich snachy jim tykají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
14.11.11 16:58

Tchánům tykám, ale prostě nedokážu je oslovit jménem, nevím proč, naštěstí teď už můžu řikat babička - děda…mami, tati bych nikdy neřekla!! Manžel to má s mými rodiči na stejno, akorát myslím, že je oslovuje normálně jménem. Ani on by nikdy neříkal mami, tati a pochybuju, že jak moje, tak manželovi rodiče by o to stáli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
14.11.11 17:00

Ahojky,no naši se rozvedli když mi bylo 10 a já vyrůstala s taťkou a bráškou..s biologickou matkou jsem se stýkala sporadicky,proto ji manžel nepoznal a nepozná..s taťkou si dost rozuměj,říká mu jménem a tyká mu..já jeho rodičům vykám,nikdo mi tykání nenabídl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
14.11.11 17:02

My se snažíme tak nějak neoslovovat :mrgreen: Ale když už tak jménem, mami a tati bych přítelovo rodičům říkat nemohla, rodiče mám jen jedny :wink:

Ale jednou , to bylo ze začátku,co to rodiče přítelovi nabídli , volal s přítel s naším znamým a můj táta ho chtěl taky na ucho a Marek říká:" Počkej, chce tě ještě tatínek" . Já měla ,co dělat,abych nevybuchla smíchy..fakt to bylo strašně vtipný a můj táta taky docela koukal :lol: :lol:

Ale vím,že někde to tak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
14.11.11 17:04

Vykam a manzel vyka i me mame.Rodice mam a jeho rodice nejsou moje rodice,takze nevydim duvod je oslovovat mami,tati.A tykat jmenem uz vubec ne,nejsou to zadni kamaradi.Navic tam nejaky ten odstup byt musi :mrgreen: .
A ja s tim problem teda nemam,prijde mi to vykani i vic slusne.

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
14.11.11 17:05

muj partner zna moji mamcu od doby, co mu bylo 12 a celou dobu ji tyka a rika jmenem, ale ja mela problem, protoze jeho mamka chce, abych ji tykala, ale ja „tchynim“ i potencialnim vzdy vykala a rikala jmenem, ale VYKALA. a to tykani mi proste nejde pres pusu, ale snazim se… ;) Ona je ode me starsi jenom o 12 let, takze pro ni je divne, kdyz ji vykam, ale pro me prirozenejsi.

Takze ted se snazim tykat, ale rikat jmenem. ;)

• Citovat
  • Upravit
poletucha poletava
14.11.11 17:12

No já vdaná ještě nejsem, ale muj řítel říka mojim rodičum jménem.Já rodičum přítele tykám, a vlastně jsem je ještě nikdy neoslovila jménem.A to bydlí vedle nás.Nevím ale mě se nelíbí abych říkala tchánum mami a tati, jak říka tvuj manžel rodiče má jen jedny, ale je to muj nazor

• Citovat
  • Upravit
2693
14.11.11 17:18

Já manželově mamince tykám a říkám jménem. Jen je vtipné, že my máme stejné křestní jméno, jenže jí říkají Dano a to nesnáším, tak si to upravuji na Dany. Manžel mým rodičům od svatby tyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
14.11.11 17:22

Já manželovi rodiče oslovuji mamko, mamulo a taťko. Maminko, mami bych tchyni říct nemohla, ale mám ji moc ráda. Nabídla mi tykání, ale tchánovi vykám.
Můj manžel oslovuje moje rodiče mamko a taťko a vyká jim.
Teď, když máme děti se dobře říká i babi a dědo.
Myslím, že je jedno, jaké je oslovení. Hlavně, že to vyhovuje všem stranám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
14.11.11 17:25

jak to tady ctu chlapi to maji snazsi muj taky moji mamine tyka a vlastne vsem z rodiny ja se pres to nemuzu dostat a jeho rodicum vykam a rikam prijmenim nejak mi to nejde :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
14.11.11 17:26

Já manželovým rodičům tykám a oslovuji je jménem,on mým zatím vyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
14.11.11 17:26

akorát když jsem chodila s mým bývalým přítelem,tak s jeho rodiči jsem si normál tykala a říkala jim jménem..a vůbec mi to nepřišlo divný,jsou to takový ty „tykací“ typy ;) manželovi rodiče jsou ale už starší ročníky a tak by mi tykačka vůbec nešla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
14.11.11 17:34

Vykám (a nejspíš už navždy budu) a manžel si s mými tyká (začali před svatbou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
14.11.11 17:47

No někdy je to lepší,když si lidi tykaj,tak se pak snadněji pošlou do prdele.

• Citovat
  • Upravit
1539
14.11.11 19:14
Wiolla píše:
Ťouk píše:
Manžel mým rodičům tyká (nabídli mu to na svatbě) a oslovuje je babi a dědo, před narozením prcka oslovoval jménem.
Já tchánovcům vykám a oslovuju pane a paní :roll: Dost mě to štve, ale oni sami mi neřekli, jak je po svatbě oslovovat a o tykání není řeč vůbec.
Hele, stejně jako u nás (až na to, že mě to neštvalo). Když se narodilo dítko, tak jsem začala říkat: „Půjdeš se pochovat za babičkou?“ apod. (jako i malýmu miminku :jazyk: ) A i jsem tak pomalu začala oslovovat (babi/dědo). Nikdy to neřešili, nikdy si neřekli, jak jim mám říkat, nikdy se neohradili, že babi/dědo ne, já zůstala u vykání a tak je to podle nich asi v pořádku (je to na vesnici, tchán vykal i vlastní máti, takže já to tak beru, že to je u nich zvykem).

Manžel všem v mojí rodině tyká a já tykám jen švagrový a jejímu manželovi. Jak píše Ha-ni, přijde mi to, jako kdyby mě tak nějak nevzali do rodiny. Až malej povyroste, budu ho posílat za babičkou a oslovovat jí paní XY, třeba se na to zvědavé dítko zeptá… Kdyby ale někdy náhodou, tak mami a tati rozhodně ne, ty má každej jenom jedny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí