Jaké auto?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
22.6.14 15:22
@j.a.n.i1 píše:
Ty starší taky a nemyslím teď motor, ale vnitřní prostor navrhoval trpaslík…

fabie je celkově šrot. více známých kluků (co se pohybují v autoprůmyslu),. mi řeklo, že jestli si ji někdy pořídím, otřískají mi ji o hlavu :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
22.6.14 19:19

No, ja nevim'ale stale vidim[fabku jako[ vcelku dobrou volbu neni to nic super, ale co ynam lidi, ye ji maji tak spokojenost a servisak mi rekl, ze ne vsechnz motory jsou zle. tak jsem si tu malou koupila a yatim spokojenost. me yas vsechnz odrayovaly od japoncu a francouzu. jinak fabka malaneni mam dost obeyniho manyela kterz se ya volant v klidu vejde, ja jsem takz obeza, sednu vedle a mame prostoru dost vyadu se vleyu dve deti 12 a 3 roky a obcas i babicka /to uynavam'ye je tam uz dost tesno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
22.6.14 19:20

Omlouvam se, pisu z tabletu a ta klavesnice je hrozna :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
22.6.14 19:30

Děkuji za typy. Nám jde především o tu spotřebu (dojíždění do práce) a to se obávám že Fabie se kolem 6 l na 100 km nevejde.Taky do toho auta nechceme vrazit víc než 100 000,– ale zároveň aby to bylo tak max.8 let staré. No je trochu obtížný výběr. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
22.6.14 19:32

@chodanda fakt se vejdete do 206? Taky jsem nad ním uvažovala, ale zdá se mi malý. No, musím to někde v bazaru vyzkoušet. Teď jsme měli na zkoušku půjčenou Toyotu Yaris a byla to teda komedie jak jsme se do ní soukali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
22.6.14 19:40

@pralinka2727 nerikam, ze to nebyl nekdy boj, ale vesli jsme se. Ja jezdila vzadu s prckem a na sedadle spolujezde pripoutana velka krosna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
14.4.15 16:07

Zdravím, ráda bych oživila tuto diskuzi - chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti / názory na rodinné auto. Chceme si pořídit naše první auto. Oba máme řidičák, ale to jsou veškeré naše řidičské zkušenosti. Auto chceme pro nás a dvě děti. Převoz dětí po městě, sem tam nějaký výlet. Zatím jsme se nerozhodli, jestli nové nebo ojeté. Pokud ojeté, tak asi z Německa. Zatím mám v hledáčku Citroen Picasso, Octavia combi, známí doporučují Roomstera. Koukám na crash testy a testy poruchovosti… čím víc o tom čtu, tím jsem z toho větší jelen :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.4.15 17:27

No, za mne z Vašeho výběru Octavia combi.
Jinak máme passata a neměnila bych. Byl koupen jako starší dovoz z Itálie, máme ho cca 8let najeto dost přes 100tis (za těch posledních 8let) a měnila se akorát ramena (ty jsou náchylný, bo auto je těžké). Až odejde do věčných lovišť budem opět chtít passata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.4.15 17:36

Do roomstra bych nešla. Pokud neumíte v praxi řídit, doporučuju malé autíčko z 10. ruky, až se výjezíte, tak pořádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.15 15:19

Zkouším oživit, potřebovala bych radu. Akutně sháním ojetinu, bohužel se nám to schumelilo tak, že nemáme čas na nějaké rozhlížení se a musíme koupit co nejdřív. Malé, pětidvéřové auto s nějakým rozumným kufrem, potřebuju na ježdění v práci a odvoz dětí do škol. Kočár už neřeším. Zatím se nám docela líbí Citroen C3, ale samozřejmě, jako na potvoru žádný v dosahu jsme nevypátrali :zed: Na značce netrvám, v podstatě je mi to celkem fuk, spíš mi jde o provoz, event. cenu náhr. dílů.. Ve hře byla i Fabie, manžel ji moc nechce, takže se rozhlížím, co dál :think: S jakým menším autem jste spokojené? :think:

• Citovat
  • Upravit
996
11.11.15 15:30

Rozhidne pokud chces neco spolehliveho tak doporucuju vw golf nebo golf plus, bmw 1, nebo skoda rapid, je to mensi nez octavka, audi a3… Do citroenu renaultu a tehlech ovocitu bych teda nesla… Pokud ojetinu je lepsi na to mit cas a rozmyslet se, a hlavne to obejit i s odbornikem. Pak koupite zvenku krasny auto, ale ze budete muset dat do predni napravy 10ku, rozvody 10ku, v haji neco u motoru a mohli jste si koupit novy auto. Tak to bohuzel je. Dily se daji sehnat vsude po vrakovistich a na webu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
11.11.15 15:38

Zvnějšku malé, zevnitř velmi prostorné, levné a spolehlivé auto je Opel Meriva. Je dostatečný výběr ojetých za dobré ceny, díly levnější jak na Fabii, vevnitř pohodlnější jak Octávka.
Koncernová auta (Škoda, VW..) jsou určitě dražší na servis a zejména se neúměrně kradou. Nebo nějakého japonce (Toyota), ty bývají taky bezproblémové, na rozdíl od čehokoliv (staršího) z Francie/Itálie, tam se stářím většinou problémy rostou děsně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
11.11.15 15:44

A není lepší nějaké nové malé autíčko typu Kia Ceed nebo ten malý Hyundai? Ceny takových aut jsou dnes docela zajímavé. A máte jistotu, že nekupujete zajíce v pytli, což je u ojetiny vždy risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.15 15:49

@Makronka222 já vím, ale situace prostě taková nastala, nekupujeme první ojeté auto, takže odborník s námi bude, i manžel autům trošku rozumí, takže tohle fakt neřeším, řeším fakt spíš které. Muž moc času nemá, tak jsem se do hledání pustila sama, že udělám nějaký užší výběr. Renault máme v rodině už dlouhé roky a je to normální spolehlivé auto, se kterým nikdy nic nebylo, tohle je hlavně o tom konkrétním kusu, nemyslím, že by nějaká značka byla vyloženě špatná. Bereme to tak, že ho budu mít tak dva roky, pak ho zase pustíme dál. Co se týče řízení, tak jsem spíš začátečník, takže auta jako bmw, audi a spol vůbec neuvažuju, i ten golf nám boří rozpočet

@Oldotter dik, kouknu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.15 15:53

@berusa.m to víš, že je, ale teď na něj není a zadlužit se nechceme. i20 se mi líbí :) S tím se počítá do budoucna, až se trošku ohřeju v práci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová