Jaké auto?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4607
28.3.16 20:30

Schanime auto skoro 3mes. Také jsme chtěli do 100tis.ale to co je na trhu to je prostě smrt, bazary :poblion:
Nejlepší je sehnat auto od někoho s rodným číslem, nejlépe jen z ČR. Auta dotažena jsou jen bourany a těžko se dají dohledat km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101547
28.3.16 20:32

@Anix V posledních letech jsme aut kupovali několik a spokojenost… nemám pocit, že by tu nešlo vybrat, jen o tom člověk musí něco vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101547
28.3.16 20:39

Co poradit, těžko říct, ono chce aby vybíral někdo, kdo se trochu vyzná, protože nejde říct, že je nějaká značka výrazně lepší než jiné, většinou mají některé typy či motorizace lepší a jiné poruchové.
Já preferuju asi malinko jiné parametry než spousta lidí a já bych si třeba v této situaci vybrala Chrysler Voyager v plynu, automatu, kůži a plné výbavě. I když my tedy plánovali 2 děti, s jedním vyhoví povětšinou i kombík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
28.3.16 20:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky :mavam:
Chystáme se s manželem kupovat naše první auto (jako mladší jsme oba auto měli, ale ta odešla do věčných lovišť :D ).
Snažili jsme si stanovit nějaká kritéria která máme, ale moc se v trhu aut neorintujeme a každá rada se nám bude hodit… čím víc názorů uslyšíme a čím lepší si uděláme obrázek, tím líp :)

Bude to ojetina do 100tis
Máme v plánu jedno dítě, takže musíme naložit kočárek do kufru
Ročně nenajedeme víc než 12tis kilometrů
Nebudeme s ním jezdit každý den, ale jen o víkendech (do práce máme super spojení MHD, bylo by to zbytečné)

Jaké auta máte vy? Co by jste nám poradili?

Omlouvám se za anonym, ale nemusí všichni vědět, že budeme kupovat auto :)

Koukala bych na spotřebu a technicky stav, ale můj rozpočet je o dost menší než váš (30 tis), já inklinuju ke skodovkam, hlavně fabie ale ta jedna rada se mi moc nelíbila. ale i Volkswagen byl fajn, Passat. Určité je lepší kombi, vejde se víc věci a já koukam i po tažným zařízení, protože nikdy člověk nebude vědět kdy se bude hodit a je fajn ho mit. Přeju šťastný výběr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
28.3.16 20:51

Tak ja doporucuji fabii v combiku. Mame dite manzel jezdi teda denne nekolik set km. Kocarek a jine veci prevazime bezne. Takze fabii vam muzu doporucit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
28.3.16 20:52

@j.a.n.i1
Záleží jaké auto a v jaké cenové skupině :lol:
Ono právě když o tom autě už něco víš, navíc si zajistis prohlídku v autorizovaném servisu před koupí tak se opravdu těžko něco najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101547
28.3.16 20:55

@Anix Kupovali jsme v cenových kategoriích od 5000,– do 150 000,– a pokaždé vhodné našli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
28.3.16 20:58

Koukejte na to, ať je to spíš jednoduché auto (čím komplikovanější, čím víc toho umí, tím dražší bude údržba). Spíše benzín než naftu. Já bych se porozhlédla mezi Japonci, obecně bývají nezničitelní :-) Konkrétní zkušenost mám s Mazdou 6, krásné, dobře jedoucí a spolehlivé auto, slušný kufr. Myslím, že dnes už v této ceně seženete, asi spíš starší ročník, ale tohle bude podle mě jezdit ještě dvacet let…

• Citovat
  • Upravit
771
28.3.16 20:59

My kvůli miminu koupili Škodu Octavii Combi 1,9TDi r. v.2001…v top stavu za 105tis., velkej kufr, po městě mi žere 5l/100km, po dálnici 4,5l/100km…opravy za pár kaček a řídí se mi (jakože jsem byla zvyklá na malý auta) naprosto super!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
28.3.16 20:59

@j.a.n.i1
A můžu se zeptat co máte za auto v ceně 150tis.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101547
28.3.16 21:03

@Anix jeep grand cherokee, i když dnes už asi bude za méně, chvilku už ho máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
28.3.16 21:36

@ferret Mazda je super, ale pozor. Náhradní díly jsou dost drahé. Mluvím z vlastní zkušenosti :think:
V této ceně souhlasím s @Aldinka
Perfektní spotřeba a levné náhradní díly :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
28.3.16 21:41
@Aldinka píše:
My kvůli miminu koupili Škodu Octavii Combi 1,9TDi r. v.2001…v top stavu za 105tis., velkej kufr, po městě mi žere 5l/100km, po dálnici 4,5l/100km…opravy za pár kaček a řídí se mi (jakože jsem byla zvyklá na malý auta) naprosto super!! ;)

Mame ji take…jen o rok mladsi :) Z teto doby jsou ty Octavie Combi nesmrtelne :D Najeto pres 300tis. km a furt slape jak hodinky :) Ted davali v TV, ze zvladla 1mil. km :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.3.16 23:50

Ford Focus nebo Mondeo combi… mají levné náhradní díly, nízkou spotřebu, jezdí dobře… a kufr jak hangár, na kočárek a další věci ideální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.3.16 23:53
@j.a.n.i1 píše:
@Anix V posledních letech jsme aut kupovali několik a spokojenost… nemám pocit, že by tu nešlo vybrat, jen o tom člověk musí něco vědět.

tak ono se lépe hledá, když člověk ví přesně, co chce… to je pak ten největší kus práce za tebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová