Jaké jídlo nepozřete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
9.2.12 09:58
werryjane píše:
meravigliosa píše:
werryjane píše:
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu.. takže když si chce drahý syslit čokoládu jen pro sebe, tak si koupí tu salmiakkovou a má záruku, že mu ji nebudu užírat :D.. Jinak sním naprosto všechno, snoubenec mi říká „kyselino“ :D
a to je slané? 8o no fuj :lol:
Představ si hodně slanou lékořici :D.. http://cestovani.idnes.cz/diskuse.aspx?… Tady je o tom článek. Já už jsem si po roce a půl tady zvykla na hodně věcí - miluju saunu, sním margarín (dřív jsem naprosto odmítala) a miluju jejich žitný chleba (to je taky jejich posedlost), ale salmiakki a odtučněné mléko (kvůli mně se musí kupovat na rodinné sešlosti „nenormální“ polotučné) je ještě asi běh na dlouhou trať :D.. Na tu zmrzlinu tu jela jednu dobu výborná „lehce rasistická“ reklama.. jakože jenom opravdovým Finům chutná salmiakki zmrzlina :D http://www.youtube.com/watch?… věř, že ti lidi nepřehánějí :D

Tak pravý fin nejsem a nanuk jsem pravda ještě neměla ale bobony jsou super :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.2.12 09:59
Vanesanka píše:
Holky a co jsem zjistila od mých babiček kdysi, tak to byste se divily co ony jedly…vařené vemena, byčí koule, hovězí smradlavý mozek, jazyky, šulc, vycucávaly morek z kosti :poblion: Všechno to bylo cíctit hovězinou, vepřovinou- no nazdar, já bych házela jednu šavli za druhou, být v té době :mrgreen:

Tak krom těch vařených vemem,to slyším poprvé :lol: :lol: se jí dneska všechno,byči koule na zabíječce nesmí chybět,mozek,jazyk,šulc-mnam :jazyk: ,ten morek,to si ráda odpustím :lol: A vařené koleno-tak mastná přemastná kůže,delikatesa :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
Ema N. píše:
bryndzu, sojove maso, vyrobky z koziho mleka, turka (kafe), krevety (alergie), NIVU!!!, kapustu, a jinak me uz nic nenapada… zjistila jsem, ze jsem vsezravec, ale tohle fakt nemusim. Hlavne bryndzu a NIVU, ty teda nepozru NIKDY…
Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst :lol: Aby měl akorát slanou- ani moc - ani málo :lol: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943

Nesnědla bych hmyz, krevety, šneky, škeble, jakékoliv tlusté maso, sladkou rýži,........já jsem mlsoun, asi bych tu mohla vyjmenovávat do večera :lol: ..........hlad by nás možná naučil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
Vanesanka píše:
Holky a co jsem zjistila od mých babiček kdysi, tak to byste se divily co ony jedly…vařené vemena, byčí koule, hovězí smradlavý mozek, jazyky, šulc, vycucávaly morek z kosti :poblion: Všechno to bylo cíctit hovězinou, vepřovinou- no nazdar, já bych házela jednu šavli za druhou, být v té době :mrgreen:

už by som umrela hladom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
9.2.12 10:01
Vanesanka píše:

Naše babička to stále jí :) Koule jsem jedla omylem, neřekla mi, co to je :) Vemínko jsem jedla, když jsem byla malá a morek miluju dodnes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
9.2.12 10:01
Kallkapa píše:
werryjane píše:
meravigliosa píše:
werryjane píše:
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu.. takže když si chce drahý syslit čokoládu jen pro sebe, tak si koupí tu salmiakkovou a má záruku, že mu ji nebudu užírat :D.. Jinak sním naprosto všechno, snoubenec mi říká „kyselino“ :D
a to je slané? 8o no fuj :lol:
Představ si hodně slanou lékořici :D.. http://cestovani.idnes.cz/diskuse.aspx?… Tady je o tom článek. Já už jsem si po roce a půl tady zvykla na hodně věcí - miluju saunu, sním margarín (dřív jsem naprosto odmítala) a miluju jejich žitný chleba (to je taky jejich posedlost), ale salmiakki a odtučněné mléko (kvůli mně se musí kupovat na rodinné sešlosti „nenormální“ polotučné) je ještě asi běh na dlouhou trať :D.. Na tu zmrzlinu tu jela jednu dobu výborná „lehce rasistická“ reklama.. jakože jenom opravdovým Finům chutná salmiakki zmrzlina :D http://www.youtube.com/watch?… věř, že ti lidi nepřehánějí :D
Tak pravý fin nejsem a nanuk jsem pravda ještě neměla ale bobony jsou super :srdce:

Ty jo, tak to jsi jedna z mála „Nefinů“ :D já neznám snad nikoho, komu by to chutnalo.. teda ještě jsem slyšela o babičce mojí kamarádky z Pavlovic. Kamarádka dovezla jednou svého finského přítele na Vánoce domů a ten dovezl jen tak ze srandy salmiakki.. od té doby musí babičce vozit kilová balení každou návštěvu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.12 10:02
Vanesanka píše:

To se jí i dnes :poblion: (teda o vemenech jsem neslyšela) a býčí koule jsou prý EXTRA laskomina. Když se připraví jako řízek, člověk to vůbec nepozná - prý :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
9.2.12 10:03
Ester13 píše:
Vanesanka píše:
Naše babička to stále jí :) Koule jsem jedla omylem, neřekla mi, co to je :) Vemínko jsem jedla, když jsem byla malá a morek miluju dodnes :)

Býčí koule jsou nejoblíbenější jídlo mého otce!! :D :D Akorát v restauraci to už moc nemívají, snad ještě v té jedné jediné v Rokytnu na Vysočině vydrželi :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
9.2.12 10:03
Bublana píše:
Vanesanka píše:
To se jí i dnes :poblion: (teda o vemenech jsem neslyšela) a býčí koule jsou prý EXTRA laskomina. Když se připraví jako řízek, člověk to vůbec nepozná - prý :mrgreen: .

Opravdu mám zkušenost, nepozná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.12 10:05
Ester13 píše:
Vanesanka píše:
Naše babička to stále jí :) Koule jsem jedla omylem, neřekla mi, co to je :) Vemínko jsem jedla, když jsem byla malá a morek miluju dodnes :)

Moje babička si ještě móc pochutnávala na prasečím rypáčku a ocásku, br…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
Ester13 píše:
Bublana píše:
Vanesanka píše:
To se jí i dnes :poblion: (teda o vemenech jsem neslyšela) a býčí koule jsou prý EXTRA laskomina. Když se připraví jako řízek, člověk to vůbec nepozná - prý :mrgreen: .
Opravdu mám zkušenost, nepozná :)
8o Opravdu? Že bych nakonec zkusila :lol: Já to znám jen z vyprávění babiček, jak dřív zabíjely býky, já to ještě ani nejedla, mě natahuje jen ta představa, že jím něčí „varlata“ :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895

Jím toho dost, nemám ráda extra tlustý klepavý maso…to bych :poblion: vnitřnosti krom jater taky nemusím ale třeba ty „bejčí koule“ dělával můj taťka právě jako řízek a bylo to dobrý masíčko…jen to teda chtělo mladýho býka, ze starýho to bylo tvrdý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739

Werryjane, super video :mrgreen:
ale to je reč 8o aj teda viem po maďarsky, aj niektoré tie slová znejú ako maďarské, myslím intonáciou (viem, že pochádzajú z ugrofínštiny oba jazyky, preto to môžem porovnať) 8o dlho si sa to učila? :mrgreen:
a penderek mám rada, tak by mi to možno chutilo, možno ochutnám niekedy, manžel bol vo Fínsku na MS v hokeji, ale toto mi nedoniesol :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.12 10:07

Bůůůček a vše tlusté :poblion: rajskou polévku :poblion: okurkovou omačku :poblion: syrovou cibuli :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová