Jaké jídlo nepozřete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
9.2.12 10:18

nejím hrášek, špenát, chobotnice, ústřice, šneky, červy, a jiné lezoucí hmyzáky.

Ale teda nejvíce se mi ekluje ten hrášek

Jo a držky- ale to jsem nikdy nejedla- už se mi nadavuje, jen to slyším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
9.2.12 10:18
Vanesanka píše:
Ema N. píše:
bryndzu, sojove maso, vyrobky z koziho mleka, turka (kafe), krevety (alergie), NIVU!!!, kapustu, a jinak me uz nic nenapada… zjistila jsem, ze jsem vsezravec, ale tohle fakt nemusim. Hlavne bryndzu a NIVU, ty teda nepozru NIKDY…
Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst :lol: Aby měl akorát slanou- ani moc - ani málo :lol: :poblion:

ja mela taky manzela slovaka a rekla jsem mu, ze bryndzu varit nebudu, ze tu muze jist u rodicu v Blave… normalne jsem ji jednou na haluskach ochutnala a sla :poblion: :poblion: :poblion: Od te doby, kdyz tchanovci meli halusky s bryndzou, tak me delali neco jineho, protoze to jsem tedy neprezivala… :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
598
9.2.12 10:21
Anielkha píše:
werryjane píše:
werryjane píše:
meravigliosa píše:
werryjane píše:
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu.. takže když si chce drahý syslit čokoládu jen pro sebe, tak si koupí tu salmiakkovou a má záruku, že mu ji nebudu užírat :D.. Jinak sním naprosto všechno, snoubenec mi říká „kyselino“ :D
a to je slané? 8o no fuj :lol:
Představ si hodně slanou lékořici :D.. http://cestovani.idnes.cz/diskuse.aspx?… Tady je o tom článek. Já už jsem si po roce a půl tady zvykla na hodně věcí - miluju saunu, sním margarín (dřív jsem naprosto odmítala) a miluju jejich žitný chleba (to je taky jejich posedlost), ale salmiakki a odtučněné mléko (kvůli mně se musí kupovat na rodinné sešlosti „nenormální“ polotučné) je ještě asi běh na dlouhou trať :D.. Na tu zmrzlinu tu jela jednu dobu výborná „lehce rasistická“ reklama.. jakože jenom opravdovým Finům chutná salmiakki zmrzlina :D http://www.youtube.com/watch?… věř, že ti lidi nepřehánějí :D
Jo a slogan je: „světem nenáviděná - Finy milovaná“ :D :D
Jeee, mne to chutna taky, vozila mi ji kamaradka, kdyz tam byla na Erasmu.. myyslim, ze ji i vodka s touhle prichuti ne? :lol:

Jj, pravdu díš, ve vodce to jediné snesu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.2.12 10:21

Tak u mě koprovka, celer, dušená mrkev a mořské potvory. Dál by se dalo říct, že toho hodně nemusím, ale přemůžu se, když není zbytí..
Manžel snad jen škraloup (mňam :lol: )

• Citovat
  • Upravit
598
9.2.12 10:29
meravigliosa píše:
Werryjane, super video :mrgreen:
ale to je reč 8o aj teda viem po maďarsky, aj niektoré tie slová znejú ako maďarské, myslím intonáciou (viem, že pochádzajú z ugrofínštiny oba jazyky, preto to môžem porovnať) 8o dlho si sa to učila? :mrgreen:
a penderek mám rada, tak by mi to možno chutilo, možno ochutnám niekedy, manžel bol vo Fínsku na MS v hokeji, ale toto mi nedoniesol :mrgreen:

Já se u toho vždycky hrozně směju, škoda, že už to není v televizi. :) No, tak jazyk se učím rok a půl, hnedka, co jsem se sem přistěhovala. Rozumím víceméně všechno, mluvím asi jak tříleté dítě, ale domluvím se a lidé mi rozumí, takže jsem na sebe docela pyšná :D :D.. Ono hodně slov jsou takový „zmutovaný“ a když se do toho člověk zadívá či zaposlouchá, tak jsou i podobná (žirafa - kirahvi, okurek i krk - kurkku, cibule - sipuli, banka - pankki, smetana - smetana :D). Hrozně mě to baví, ty slovíčka jsou někdy hrozně vtipná. Pravda, mám kamarádku Maďarku a ta říká, že ze začátku jí to hodně pomohlo, že ty jazyky jsou trochu podobné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
9.2.12 10:31
werryjane píše:
meravigliosa píše:
Werryjane, super video :mrgreen:
ale to je reč 8o aj teda viem po maďarsky, aj niektoré tie slová znejú ako maďarské, myslím intonáciou (viem, že pochádzajú z ugrofínštiny oba jazyky, preto to môžem porovnať) 8o dlho si sa to učila? :mrgreen:
a penderek mám rada, tak by mi to možno chutilo, možno ochutnám niekedy, manžel bol vo Fínsku na MS v hokeji, ale toto mi nedoniesol :mrgreen:
Já se u toho vždycky hrozně směju, škoda, že už to není v televizi. :) No, tak jazyk se učím rok a půl, hnedka, co jsem se sem přistěhovala. Rozumím víceméně všechno, mluvím asi jak tříleté dítě, ale domluvím se a lidé mi rozumí, takže jsem na sebe docela pyšná :D :D.. Ono hodně slov jsou takový „zmutovaný“ a když se do toho člověk zadívá či zaposlouchá, tak jsou i podobná (žirafa - kirahvi, okurek i krk - kurkku, cibule - sipuli, banka - pankki, smetana - smetana :D). Hrozně mě to baví, ty slovíčka jsou někdy hrozně vtipná. Pravda, mám kamarádku Maďarku a ta říká, že ze začátku jí to hodně pomohlo, že ty jazyky jsou trochu podobné..

sipuli :mrgreen: :mrgreen: po talinasky cipolla, tiež podobné :mrgreen: ´
máš byť na čo pyšná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
9.2.12 10:32

tak já bych nepozřela hmyz, hodně tlusté vařené maso :poblion: , syrové maso a syrová vejce…jinak si myslím, že bych snad snědla vše…jsem totiž milovník jídla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
9.2.12 10:34
Vanesanka píše:
APuccelli píše:
Vanesanka píše:
Ema N. píše:
bryndzu, sojove maso, vyrobky z koziho mleka, turka (kafe), krevety (alergie), NIVU!!!, kapustu, a jinak me uz nic nenapada… zjistila jsem, ze jsem vsezravec, ale tohle fakt nemusim. Hlavne bryndzu a NIVU, ty teda nepozru NIKDY…
Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst :lol: Aby měl akorát slanou- ani moc - ani málo :lol: :poblion:

Jé to znám! Ale mně vůbec obecně slovenská kuchyně strašně nechutná a nesedí… naštěstí to nevařím! Ale trágedie je, když na Slovensko přijedeme… to pak vypadá, že skoro nic nejím :twisted: Navíc je problém, že tchýně tak nějak moc enumí vařit, zásadně nedochucuje a tak… takže vždycky na tajňačku si beru rohlík :mrgreen:

Naštěstí už mě znají, tak začínají být v pohodě… :mrgreen:
Tak to mám nachlup stejně :mrgreen: Tchýně, aby se neurazila že nejím, tak já jak je doba obědu odbíhám a všemožně lítám k malé( ještě štěstí, že nedokáže sedět u společného stolu :lol: ), když vidím, že mají na stole v misce- halušky s bryndzou, tak je mi šoufl :lol: - oni to jí společně z jedné misky obrosvké- každý si lžící nabírá, ty halušky úplně plavou v té smetaně :roll: No bléééé, já mám na tajnačku v zásobě oplatky a něco z domova, abych se mohla tajně nacpávat :lol: Dávají do zelí karamel- dost sladké zelí, to já taky nemusím, není nad kysané- vepřo-knedlo -zelo. To oni nevaří- dělají segedín na sladko se smetanou 40 % :poblion: U nás je červený segedín na paprice - mnam, mnam :lol:

Jojo, to máme fakt stejné :mrgreen: :mrgreen:

Když jsme tam byli naposledy od 26.12. do Silvestra, tak jsem prostě, abych se najedla, udělala to, že jsem svého chlapa vzala na nákupy a pak vařila já :mrgreen: Jinak si vždycky k sobě do pokoje beru tašku, kde mám pro sebe nějaké jídlo :mrgreen:

Když oni jsou ze středního Slovenska a jsou zvyklí i na všechno domácí… a já prostě domácí kozí ani kravské mléko nepiju… bohužel jsem prostě pražská holka zvyklá na krabicové a tohle mi nedělá dobře. Si pamatuju,jak nevinně jsem si přivezla křupičky na snídani, aby mi nervali jejich slaninu, co snídají oni… a L. mi šeptá - dej si to s jogurtem, to mlíko pít nebudeš, je domácí. A já ho tam zrovna chrstla!!! :twisted:

Ona tchýně totiž fakt nevaří ráda a bohužel je to vidět, no… a některé kombinace, co dokážou vymyslet - třeba právě ten karamel… nebo když dělá polívku z plic jelena… uaaaaaaaa (je to myslivecká rodina!!)

Bohužel, když dělala řízky, říkala jsem si, že super, že se na tom nedá nic zkazit… jak jsem se mýlila! My do řízků maso dáváme jen vykoštěné a nesolené! Kdežto ona i s kostí a divně ho nakládá atd. a pak ty řízky naháze do pekáčku s paprikou atd. a peče… a já nedám do pusy tepelně upravenou papriku! No tragédie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
9.2.12 10:38

No tak já myslela, že jsem mlsná huba, ale na některý z vás nemám :lol: :lol:
Já přímo nenávidím ryby díky jedný soušce učitelce ve školní jídelně, kde mě to nutila násilím sežrat a pak jsem :poblion: dál nemám ráda hnus fialovej z moře vytaženej.Nikdy bych nesnědla šneky, raky, žabí stehýnka fůůůůj
Dál nemám ráda králíčí maso, krůtí a kachní to mi prostě smrdí…nejím vnitřnosti u jater se teda někdy přemůžu.Houby a smaženici taky nenávidím, jak to citím to bych :poblion:
Jinak jím jím, všechno, ale moc toho teda není :mrgreen:
A kvůli malý jsem se naučila jíst soustu věcí, ok terých jsem myslela, že bych je nikdy nejedla.. :)

• Citovat
  • Upravit
6868
9.2.12 10:50

Tak já teda nepozřu krupicovou kaši a obecně mlíko. Tím myslí, že prostě nepřijdu a nenaliju si do hrníčku mlíko… fuuuj :poblion: Ale jinak jogurty, tvaroh, sýry baštím ráda. Ale když třeba potřebuju teplý mlíko např. do nějaký buchty nebo na bramborovou kaši, tak si musím zacpat nos, jak mi to smrdí. Fakt začnu slzet a nadavovat na zvracení. Občas komická siruace v kuchyni, když dělám malýmu nějakou tu „mňamku“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
9.2.12 10:52

Držky, rajsku, koprovou, UHO, vepřo knedlo zelo, věci ze zabíjačky, zemlebábu, paštiky, které se mazali na chleba na táborech, hovězí, skopové,

Zato ryby a všechny mořské potvory zbožňuju.

• Citovat
  • Upravit
6868
9.2.12 10:52
Billi píše:
Tak u mě koprovka, celer, dušená mrkev a mořské potvory. Dál by se dalo říct, že toho hodně nemusím, ale přemůžu se, když není zbytí..
Manžel snad jen škraloup (mňam :lol: )

Ježiš, škraloup… :poblion: :poblion: :poblion:

Myslím, že jen tý představy zůstanu dnes bez oběda… Aspoň zhubnu :D :D :D

BTW.: Holky, koukáte někdy na faktor strachu na primě cool? Jsem zjistila, žed já bych na tuty vypadla na těch humusech co tam někdy musí jíst. Jsem asi fakt neskutečnej cíťa v tomhle. Mě to začne hned nadavovat, že to jen vidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
9.2.12 10:54
Violet83 píše:
Billi píše:
Manžel snad jen škraloup (mňam :lol: )

Ježiš, škraloup… :poblion: :poblion: :poblion:

Myslím, že jen tý představy zůstanu dnes bez oběda… Aspoň zhubnu :D :D :D

BTW.: Holky, koukáte někdy na faktor strachu na primě cool? Jsem zjistila, žed já bych na tuty vypadla na těch humusech co tam někdy musí jíst. Jsem asi fakt neskutečnej cíťa v tomhle. Mě to začne hned nadavovat, že to jen vidím…

videla som jednu časť, keď museli ponoriť hlavu do kádě s kravskou krvou a vyloviť 10 míčkov, či čo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.2.12 11:03
werryjane píše:Jj, pravdu díš, ve vodce to jediné snesu.. :)

A nam nikomu nechutnala :lol: :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
833
9.2.12 11:04

Já nepozřu mořský potvory- hlavně když jsou vcelku i s krunýři, chapadly… :poblion:, ani bych na to nesáhla :x , pak veškerý vnitřnosti- i ani ty drštky, no a pak veškerý zabijačkový „pochoutky“ :poblion: , jo a smradlavý romadůry a jim podobný taky… A nemůžu mák, v buchtách, nebo na škubánkách…
Ale na druhou stranu jsem doslova závislá na čerstvým kravským mlíku- vozí nám ho každou sobotu ráno mlíkař a jak slyšim bučet auto natáhnu na košili bundu a letim pro něj :) a druhou závislost mám na plesnivých salámcích- jako fuet atd., to se můžu taky užrat… A maso mam radši tučnější- nejradši krkovičku. Teď zrovna peču kachnu :) a nemusim kuřecí a suší maso- to mi přijde jako dřevo :D

Příspěvek upraven 09.02.12 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová