Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vanesanka píše:Ema N. píše:Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst
bryndzu, sojove maso, vyrobky z koziho mleka, turka (kafe), krevety (alergie), NIVU!!!, kapustu, a jinak me uz nic nenapada… zjistila jsem, ze jsem vsezravec, ale tohle fakt nemusim. Hlavne bryndzu a NIVU, ty teda nepozru NIKDY…Aby měl akorát slanou- ani moc - ani málo
![]()
Jé to znám! Ale mně vůbec obecně slovenská kuchyně strašně nechutná a nesedí… naštěstí to nevařím! Ale trágedie je, když na Slovensko přijedeme… to pak vypadá, že skoro nic nejím
Navíc je problém, že tchýně tak nějak moc enumí vařit, zásadně nedochucuje a tak… takže vždycky na tajňačku si beru rohlík ![]()
Naštěstí už mě znají, tak začínají být v pohodě… ![]()
DObře na svůj seznam přidávám, rypáčky, ocásky, koule, mozky, pličky, vemínka......to bych asi fakt nedala. Když vidím, jak jsou hospodářský zvířata kolikrát špinavý a do čeho všeho strkaj nos… ![]()
APuccelli píše:Vanesanka píše:Ema N. píše:Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst
bryndzu, sojove maso, vyrobky z koziho mleka, turka (kafe), krevety (alergie), NIVU!!!, kapustu, a jinak me uz nic nenapada… zjistila jsem, ze jsem vsezravec, ale tohle fakt nemusim. Hlavne bryndzu a NIVU, ty teda nepozru NIKDY…Aby měl akorát slanou- ani moc - ani málo
![]()
Jé to znám! Ale mně vůbec obecně slovenská kuchyně strašně nechutná a nesedí… naštěstí to nevařím! Ale trágedie je, když na Slovensko přijedeme… to pak vypadá, že skoro nic nejím
Naštěstí už mě znají, tak začínají být v pohodě…Navíc je problém, že tchýně tak nějak moc enumí vařit, zásadně nedochucuje a tak… takže vždycky na tajňačku si beru rohlík
a čo konkrétne Ti nechutí?
werryjane píše:Ester13 píše:Býčí koule jsou nejoblíbenější jídlo mého otce!!Vanesanka píše:Naše babička to stále jí
Holky a co jsem zjistila od mých babiček kdysi, tak to byste se divily co ony jedly…vařené vemena, byčí koule, hovězí smradlavý mozek, jazyky, šulc, vycucávaly morek z kostiVšechno to bylo cíctit hovězinou, vepřovinou- no nazdar, já bych házela jednu šavli za druhou, být v té době
Koule jsem jedla omylem, neřekla mi, co to je
Vemínko jsem jedla, když jsem byla malá a morek miluju dodnes
![]()
Akorát v restauraci to už moc nemívají, snad ještě v té jedné jediné v Rokytnu na Vysočině vydrželi
![]()
No, ono taky jeden býk = jedny koule
, to by na to muselo padnout býků, aby to bylo běžně dostupné.
werryjane píše:
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu.. takže když si chce drahý syslit čokoládu jen pro sebe, tak si koupí tu salmiakkovou a má záruku, že mu ji nebudu užírat.. Jinak sním naprosto všechno, snoubenec mi říká „kyselino“
werryjane píše:Kallkapa píše:Ty jo, tak to jsi jedna z mála „Nefinů“werryjane píše:Tak pravý fin nejsem a nanuk jsem pravda ještě neměla ale bobony jsou supermeravigliosa píše:Představ si hodně slanou lékořiciwerryjane píše:a to je slané?
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu.. takže když si chce drahý syslit čokoládu jen pro sebe, tak si koupí tu salmiakkovou a má záruku, že mu ji nebudu užírat.. Jinak sním naprosto všechno, snoubenec mi říká „kyselino“
no fuj
.. http://cestovani.idnes.cz/diskuse.aspx?… Tady je o tom článek. Já už jsem si po roce a půl tady zvykla na hodně věcí - miluju saunu, sním margarín (dřív jsem naprosto odmítala) a miluju jejich žitný chleba (to je taky jejich posedlost), ale salmiakki a odtučněné mléko (kvůli mně se musí kupovat na rodinné sešlosti „nenormální“ polotučné) je ještě asi běh na dlouhou trať
.. Na tu zmrzlinu tu jela jednu dobu výborná „lehce rasistická“ reklama.. jakože jenom opravdovým Finům chutná salmiakki zmrzlina
http://www.youtube.com/watch?… věř, že ti lidi nepřehánějí
já neznám snad nikoho, komu by to chutnalo.. teda ještě jsem slyšela o babičce mojí kamarádky z Pavlovic. Kamarádka dovezla jednou svého finského přítele na Vánoce domů a ten dovezl jen tak ze srandy salmiakki.. od té doby musí babičce vozit kilová balení každou návštěvu
V mém okolí to taky nikomu necchutná, dokonce skoro každý bonbon hned vyplivne když dám někomu zkusit
. Uznávám, že to má „nepopsatelně zvláštní pachuŤ“ ale mě to jede .. ![]()
Příspěvek upraven 09.02.12 v 10:12
Tak já sním všechno.Ale můj chlap od jisté doby nejí litchi,prej je to,jakoby jedl lidské oči ![]()
APuccelli píše:Tak to mám nachlup stejněVanesanka píše:Ema N. píše:Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst
![]()
Naštěstí už mě znají, tak začínají být v pohodě…Navíc je problém, že tchýně tak nějak moc enumí vařit, zásadně nedochucuje a tak… takže vždycky na tajňačku si beru rohlík
Moja mama je Moraváčka a tiež robí segedín nie z kysaného zelí ako ja, ale z normálnej hlávky ![]()
ale smetanu tam teda nedáva ![]()
werryjane píše:werryjane píše:Jo a slogan je: „světem nenáviděná - Finy milovaná“meravigliosa píše:Představ si hodně slanou lékořiciwerryjane píše:a to je slané?
no fuj
.. http://cestovani.idnes.cz/diskuse.aspx?… Tady je o tom článek. Já už jsem si po roce a půl tady zvykla na hodně věcí - miluju saunu, sním margarín (dřív jsem naprosto odmítala) a miluju jejich žitný chleba (to je taky jejich posedlost), ale salmiakki a odtučněné mléko (kvůli mně se musí kupovat na rodinné sešlosti „nenormální“ polotučné) je ještě asi běh na dlouhou trať
.. Na tu zmrzlinu tu jela jednu dobu výborná „lehce rasistická“ reklama.. jakože jenom opravdovým Finům chutná salmiakki zmrzlina
http://www.youtube.com/watch?… věř, že ti lidi nepřehánějí
![]()
Jeee, mne to chutna taky, vozila mi ji kamaradka, kdyz tam byla na Erasmu.. myyslim, ze ji i vodka s touhle prichuti ne? ![]()
šraloup, jen to píšu a navaluje se mi:) A Dršťky.. jo brouky, pavouky a tomu podobné taky néé.
werryjane píše:
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu
Fuj, tohle jednou přivezl manžel v dobré víře z dovolené na severu. Já se na to vrhla, že je to lékořice a málem jsem se
. Ale tohle teda bylo v takových dlouhých tyčkách.
Jinak nemám ráda dršťky, rajskou když je do ní přidaná skořice (normální je ok), drůbeží sekanou a děsně mi smrdí levné měkké salámy.
nejím hrášek, špenát, chobotnice, ústřice, šneky, červy, a jiné lezoucí hmyzáky.
Ale teda nejvíce se mi ekluje ten hrášek
Jo a držky- ale to jsem nikdy nejedla- už se mi nadavuje, jen to slyším