Jaké jídlo nepozřete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3447
9.2.12 10:07
Vanesanka píše:
Ema N. píše:
bryndzu, sojove maso, vyrobky z koziho mleka, turka (kafe), krevety (alergie), NIVU!!!, kapustu, a jinak me uz nic nenapada… zjistila jsem, ze jsem vsezravec, ale tohle fakt nemusim. Hlavne bryndzu a NIVU, ty teda nepozru NIKDY…
Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst :lol: Aby měl akorát slanou- ani moc - ani málo :lol: :poblion:

Jé to znám! Ale mně vůbec obecně slovenská kuchyně strašně nechutná a nesedí… naštěstí to nevařím! Ale trágedie je, když na Slovensko přijedeme… to pak vypadá, že skoro nic nejím :twisted: Navíc je problém, že tchýně tak nějak moc enumí vařit, zásadně nedochucuje a tak… takže vždycky na tajňačku si beru rohlík :mrgreen:

Naštěstí už mě znají, tak začínají být v pohodě… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
9.2.12 10:08

DObře na svůj seznam přidávám, rypáčky, ocásky, koule, mozky, pličky, vemínka......to bych asi fakt nedala. Když vidím, jak jsou hospodářský zvířata kolikrát špinavý a do čeho všeho strkaj nos… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
9.2.12 10:08
APuccelli píše:
Vanesanka píše:
Ema N. píše:
bryndzu, sojove maso, vyrobky z koziho mleka, turka (kafe), krevety (alergie), NIVU!!!, kapustu, a jinak me uz nic nenapada… zjistila jsem, ze jsem vsezravec, ale tohle fakt nemusim. Hlavne bryndzu a NIVU, ty teda nepozru NIKDY…
Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst :lol: Aby měl akorát slanou- ani moc - ani málo :lol: :poblion:

Jé to znám! Ale mně vůbec obecně slovenská kuchyně strašně nechutná a nesedí… naštěstí to nevařím! Ale trágedie je, když na Slovensko přijedeme… to pak vypadá, že skoro nic nejím :twisted: Navíc je problém, že tchýně tak nějak moc enumí vařit, zásadně nedochucuje a tak… takže vždycky na tajňačku si beru rohlík :mrgreen:

a čo konkrétne Ti nechutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.12 10:09
werryjane píše:
Ester13 píše:
Vanesanka píše:
Holky a co jsem zjistila od mých babiček kdysi, tak to byste se divily co ony jedly…vařené vemena, byčí koule, hovězí smradlavý mozek, jazyky, šulc, vycucávaly morek z kosti :poblion: Všechno to bylo cíctit hovězinou, vepřovinou- no nazdar, já bych házela jednu šavli za druhou, být v té době :mrgreen:
Naše babička to stále jí :) Koule jsem jedla omylem, neřekla mi, co to je :) Vemínko jsem jedla, když jsem byla malá a morek miluju dodnes :)
Býčí koule jsou nejoblíbenější jídlo mého otce!! :D :D Akorát v restauraci to už moc nemívají, snad ještě v té jedné jediné v Rokytnu na Vysočině vydrželi :D :D

No, ono taky jeden býk = jedny koule :mrgreen: , to by na to muselo padnout býků, aby to bylo běžně dostupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
9.2.12 10:09
werryjane píše:
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu.. takže když si chce drahý syslit čokoládu jen pro sebe, tak si koupí tu salmiakkovou a má záruku, že mu ji nebudu užírat :D.. Jinak sním naprosto všechno, snoubenec mi říká „kyselino“ :D
:mrgreen: :mrgreen: Tyhle bonbóny nám přivezl chlapův bratr, když tam byl na rybách. Větší blivajz jsem v puse fakt ještě neměla :mrgreen: Jinak chlap je všežravec, takže na vaření pohoda, jen bych ho asi nedráždila sojovým masem. Já nepozřu prdelačku
  • Citovat
  • Upravit
9887
9.2.12 10:10

Škubánky a nudle s mákem. Noční můra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.2.12 10:10
werryjane píše:
Kallkapa píše:
werryjane píše:
meravigliosa píše:
werryjane píše:
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu.. takže když si chce drahý syslit čokoládu jen pro sebe, tak si koupí tu salmiakkovou a má záruku, že mu ji nebudu užírat :D.. Jinak sním naprosto všechno, snoubenec mi říká „kyselino“ :D
a to je slané? 8o no fuj :lol:
Představ si hodně slanou lékořici :D.. http://cestovani.idnes.cz/diskuse.aspx?… Tady je o tom článek. Já už jsem si po roce a půl tady zvykla na hodně věcí - miluju saunu, sním margarín (dřív jsem naprosto odmítala) a miluju jejich žitný chleba (to je taky jejich posedlost), ale salmiakki a odtučněné mléko (kvůli mně se musí kupovat na rodinné sešlosti „nenormální“ polotučné) je ještě asi běh na dlouhou trať :D.. Na tu zmrzlinu tu jela jednu dobu výborná „lehce rasistická“ reklama.. jakože jenom opravdovým Finům chutná salmiakki zmrzlina :D http://www.youtube.com/watch?… věř, že ti lidi nepřehánějí :D
Tak pravý fin nejsem a nanuk jsem pravda ještě neměla ale bobony jsou super :srdce:
Ty jo, tak to jsi jedna z mála „Nefinů“ :D já neznám snad nikoho, komu by to chutnalo.. teda ještě jsem slyšela o babičce mojí kamarádky z Pavlovic. Kamarádka dovezla jednou svého finského přítele na Vánoce domů a ten dovezl jen tak ze srandy salmiakki.. od té doby musí babičce vozit kilová balení každou návštěvu :D

V mém okolí to taky nikomu necchutná, dokonce skoro každý bonbon hned vyplivne když dám někomu zkusit :cert: :lol: :lol: . Uznávám, že to má „nepopsatelně zvláštní pachuŤ“ ale mě to jede .. :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.02.12 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
9.2.12 10:11

Tak já sním všechno.Ale můj chlap od jisté doby nejí litchi,prej je to,jakoby jedl lidské oči :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
3182
9.2.12 10:12

Vnitrnosti,koprovku a rajskou a smazenice :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
9.2.12 10:12
APuccelli píše:
Vanesanka píše:
Ema N. píše:

Tak to mám nachlup stejně :mrgreen: Tchýně, aby se neurazila že nejím, tak já jak je doba obědu odbíhám a všemožně lítám k malé( ještě štěstí, že nedokáže sedět u společného stolu :lol: ), když vidím, že mají na stole v misce- halušky s bryndzou, tak je mi šoufl :lol: - oni to jí společně z jedné misky obrosvké- každý si lžící nabírá, ty halušky úplně plavou v té smetaně :roll: No bléééé, já mám na tajnačku v zásobě oplatky a něco z domova, abych se mohla tajně nacpávat :lol: Dávají do zelí karamel- dost sladké zelí, to já taky nemusím, není nad kysané- vepřo-knedlo -zelo. To oni nevaří- dělají segedín na sladko se smetanou 40 % :poblion: U nás je červený segedín na paprice - mnam, mnam :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
9.2.12 10:14

Moja mama je Moraváčka a tiež robí segedín nie z kysaného zelí ako ja, ale z normálnej hlávky :nevim:
ale smetanu tam teda nedáva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.2.12 10:15
werryjane píše:
werryjane píše:
meravigliosa píše:
werryjane píše:
a to je slané? 8o no fuj :lol:
Představ si hodně slanou lékořici :D.. http://cestovani.idnes.cz/diskuse.aspx?… Tady je o tom článek. Já už jsem si po roce a půl tady zvykla na hodně věcí - miluju saunu, sním margarín (dřív jsem naprosto odmítala) a miluju jejich žitný chleba (to je taky jejich posedlost), ale salmiakki a odtučněné mléko (kvůli mně se musí kupovat na rodinné sešlosti „nenormální“ polotučné) je ještě asi běh na dlouhou trať :D.. Na tu zmrzlinu tu jela jednu dobu výborná „lehce rasistická“ reklama.. jakože jenom opravdovým Finům chutná salmiakki zmrzlina :D http://www.youtube.com/watch?… věř, že ti lidi nepřehánějí :D
Jo a slogan je: „světem nenáviděná - Finy milovaná“ :D :D

Jeee, mne to chutna taky, vozila mi ji kamaradka, kdyz tam byla na Erasmu.. myyslim, ze ji i vodka s touhle prichuti ne? :lol:

• Citovat
  • Upravit
2010
9.2.12 10:16

šraloup, jen to píšu a navaluje se mi:) A Dršťky.. jo brouky, pavouky a tomu podobné taky néé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
9.2.12 10:17
werryjane píše:
Vepřový řízek a salmiakki (finská „pochoutka“ - černé slané bonbony obsahující salmiak - tzn. chlorid amonný) - tady mají salmiakki čokoládu i zmrzlinu

Fuj, tohle jednou přivezl manžel v dobré víře z dovolené na severu. Já se na to vrhla, že je to lékořice a málem jsem se :poblion: . Ale tohle teda bylo v takových dlouhých tyčkách.
Jinak nemám ráda dršťky, rajskou když je do ní přidaná skořice (normální je ok), drůbeží sekanou a děsně mi smrdí levné měkké salámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
9.2.12 10:18

nejím hrášek, špenát, chobotnice, ústřice, šneky, červy, a jiné lezoucí hmyzáky.

Ale teda nejvíce se mi ekluje ten hrášek

Jo a držky- ale to jsem nikdy nejedla- už se mi nadavuje, jen to slyším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová