Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a zapomněla jsem na olivy ![]()
U faktoru strachu jsem teda taky málem blila, jen při pohledu na ně, to smrdělo i přes obrazovku ![]()
byron píše:meravigliosa píše:Tyhle pořady jsou opravdu dementní. Naprostý nevkus a totální degradaceViolet83 píše:videla som jednu časť, keď museli ponoriť hlavu do kádě s kravskou krvou a vyloviť 10 míčkov, či čoBilli píše:
Tak u mě koprovka, celer, dušená mrkev a mořské potvory. Dál by se dalo říct, že toho hodně nemusím, ale přemůžu se, když není zbytí..
Manžel snad jen škraloup (mňam)
Ježiš, škraloup…
![]()
![]()
Myslím, že jen tý představy zůstanu dnes bez oběda… Aspoň zhubnu
BTW.: Holky, koukáte někdy na faktor strachu na primě cool? Jsem zjistila, žed já bych na tuty vypadla na těch humusech co tam někdy musí jíst. Jsem asi fakt neskuí![]()
![]()
mne viac nevkusné prídu rôzne reality show ako farmár hľadá ženu a podobne
toto nepozerávam, ale je zaujímavé pozorovať, kam až sú ľudia ochotní zájsť pre peniaze..
APuccelli píše:Vanesanka píše:APuccelli píše:Tak to mám nachlup stejněVanesanka píše:Ema N. píše:Já citím bryndzu a už umírám. Si představ, že můj manžel je slovák a musím mu vařit bryndzovou polévku, a musím ji během vaření ochucovat, to vždycky „cucnu“ a letím do umyvadla vyplivnout a okamžitě proud vody - vypláchnout pusu a okamžitě něčím zajíst
bryndzu, sojove maso, vyrobky z koziho mleka, turka (kafe), krevety (alergie), NIVU!!!, kapustu, a jinak me uz nic nenapada… zjistila jsem, ze jsem vsezravec, ale tohle fakt nemusim. Hlavne bryndzu a NIVU, ty teda nepozru NIKDY…Aby měl akorát slanou- ani moc - ani málo
![]()
Jé to znám! Ale mně vůbec obecně slovenská kuchyně strašně nechutná a nesedí… naštěstí to nevařím! Ale trágedie je, když na Slovensko přijedeme… to pak vypadá, že skoro nic nejím
Naštěstí už mě znají, tak začínají být v pohodě…Navíc je problém, že tchýně tak nějak moc enumí vařit, zásadně nedochucuje a tak… takže vždycky na tajňačku si beru rohlík
Tchýně, aby se neurazila že nejím, tak já jak je doba obědu odbíhám a všemožně lítám k malé( ještě štěstí, že nedokáže sedět u společného stolu
), když vidím, že mají na stole v misce- halušky s bryndzou, tak je mi šoufl
- oni to jí společně z jedné misky obrosvké- každý si lžící nabírá, ty halušky úplně plavou v té smetaně
No bléééé, já mám na tajnačku v zásobě oplatky a něco z domova, abych se mohla tajně nacpávat
Dávají do zelí karamel- dost sladké zelí, to já taky nemusím, není nad kysané- vepřo-knedlo -zelo. To oni nevaří- dělají segedín na sladko se smetanou 40 %
U nás je červený segedín na paprice - mnam, mnam
Jojo, to máme fakt stejné
![]()
Když jsme tam byli naposledy od 26.12. do Silvestra, tak jsem prostě, abych se najedla, udělala to, že jsem svého chlapa vzala na nákupy a pak vařila já
Jinak si vždycky k sobě do pokoje beru tašku, kde mám pro sebe nějaké jídlo
Když oni jsou ze středního Slovenska a jsou zvyklí i na všechno domácí… a já prostě domácí kozí ani kravské mléko nepiju… bohužel jsem prostě pražská holka zvyklá na krabicové a tohle mi nedělá dobře. Si pamatuju,jak nevinně jsem si přivezla křupičky na snídani, aby mi nervali jejich slaninu, co snídají oni… a L. mi šeptá - dej si to s jogurtem, to mlíko pít nebudeš, je domácí. A já ho tam zrovna chrstla!!!
Ona tchýně totiž fakt nevaří ráda a bohužel je to vidět, no… a některé kombinace, co dokážou vymyslet - třeba právě ten karamel… nebo když dělá polívku z plic jelena… uaaaaaaaa (je to myslivecká rodina!!)
Bohužel, když dělala řízky, říkala jsem si, že super, že se na tom nedá nic zkazit… jak jsem se mýlila! My do řízků maso dáváme jen vykoštěné a nesolené! Kdežto ona i s kostí a divně ho nakládá atd. a pak ty řízky naháze do pekáčku s paprikou atd. a peče… a já nedám do pusy tepelně upravenou papriku! No tragédie
Já mám taky slovenskkou tchýni (z východu) a taky vaří nějak úplně jinak. Všude hodně oleje, na chleba centimetr margarínu a hlavně třeba mi chce dát tejden starej salám, že v té její speciální mističce vydrží. Takže na procházce si nakupuju rohlíky. Loni jsem tam nebyla. Byla jsem už moc těhotná a nikdo by mě nepojistil
a teď malošek nemá pas a já nebudu riskovat, že nás tam pustěj a zpátky třeba ne. A dělat mu ho nehodlám, to bych musela furt nechat předělávat. Manžel naštěstí na slovenských specialitách netrvá.
Nepozřela bych dršťky, z těch se mi navaluje. Jo a zázvorová lízátka. Kamarádka mi je dala, když jsem byla těhu (blila jsem, kudy jsem chodila), prý super na nevolnosti. No fuuuuj, větší blivajz jsem v puse dlouho neměla. Zkusila jsem ho pak i po porodu a reakce stejná. ![]()
danyk píše:Já mám taky slovenskkou tchýni (z východu) a taky vaří nějak úplně jinak. Všude hodně oleje, na chleba centimetr margarínu a hlavně třeba mi chce dát tejden starej salám, že v té její speciální mističce vydrží. Takže na procházce si nakupuju rohlíky. Loni jsem tam nebyla. Byla jsem už moc těhotná a nikdo by mě nepojistila teď malošek nemá pas a já nebudu riskovat, že nás tam pustěj a zpátky třeba ne. A dělat mu ho nehodlám, to bych musela furt nechat předělávat. Manžel naštěstí na slovenských specialitách netrvá.
Vítej
Já jsem hrozně ráda, že L. na tom netrvá, a když už, tak si to udělá sám… ale to minimálně… spíš se nají slovenských věcí, když jsme na Slovensku ![]()
Jo, to znám… všechno mastné…
Uaaa…
Já to často i dělám tak, že ho tahám do zdejšího hotelu na večeře… že chci jako romantiku… a pak mu, když jsme sami, řeknu, že se chci prostě najíst ![]()
meravigliosa píše:Violet83 píše:videla som jednu časť, keď museli ponoriť hlavu do kádě s kravskou krvou a vyloviť 10 míčkov, či čoBilli píše:
Tak u mě koprovka, celer, dušená mrkev a mořské potvory. Dál by se dalo říct, že toho hodně nemusím, ale přemůžu se, když není zbytí..
Ježiš, škraloup…
![]()
![]()
BTW.: Holky, koukáte někdy na faktor strachu na primě cool? Jsem zjistila, žed já bych na tuty vypadla na těch humusech co tam někdy musí jíst. Jsem asi fakt neskutečnej cíťa v tomhle. Mě to začne hned nadavovat, že to jen vidím…![]()
![]()
Jednou tam taky jedli syrové prasečí dělohy
.
Milli píše:meravigliosa píše:Jednou tam taky jedli syrové prasečí dělohyViolet83 píše:videla som jednu časť, keď museli ponoriť hlavu do kádě s kravskou krvou a vyloviť 10 míčkov, či čoBilli píše:
Ježiš, škraloup…
![]()
![]()
BTW.: Holky, koukáte někdy na faktor strachu na primě cool? Jsem zjistila, žed já bych na tuty vypadla na těch humusech co tam někdy musí jíst. Jsem asi fakt neskutečnej cíťa v tomhle. Mě to začne hned nadavovat, že to jen vidím…![]()
![]()
.
meravigliosa píše:Milli píše:meravigliosa píše:Jednou tam taky jedli syrové prasečí dělohyViolet83 píše:videla som jednu časť, keď museli ponoriť hlavu do kádě s kravskou krvou a vyloviť 10 míčkov, či čoBilli píše:
Ježiš, škraloup…
![]()
![]()
![]()
.
![]()
![]()
že by som to v rámci diéty začala sledovať? Potom určite nebudem mať chuť žrať
A jednou koktejl z mixovaných žížal, brouků a červů. Trefovali se do basktebalovýho koše míčem a když se netrefili, museli vypít sklenici. Fujtajbl:-)
A jednou žrali lehce opečený zvířecí penisy- od různých zvířat, takže někdo dostal menší někdo větší a bylo vidět jak to nejde rozžvýkat
![]()
Zajímavý ale je, že ač je to nechutný, lidi na to stejně čumí
![]()
hofka píše:
A jednou koktejl z mixovaných žížal, brouků a červů. Trefovali se do basktebalovýho koše míčem a když se netrefili, museli vypít sklenici. Fujtajbl:-)
To je taky parádní hnus. Ale mě teda zůstaly v paměti ty dělohy
- byly totiž vcelku a byly pěkně velký. Každý měl min. tři kousky.
Jo a ještě jsem si vzpoměla na nějaký pouštní pavouky. Takový divný nohatý černý. Museli je jíst živý - ukousnout hlavičku a sežvejkat zbytek. A býčí koule - sloupli šlupku a zbytek rozkousat.
meravigliosa píše:Já koukala na hledá se máma a táta- no, nebudu s evyjadřovat k osazenstvu, i když ono je to všecjno asi hrozně zkreslený…byron píše:mne viac nevkusné prídu rôzne reality show ako farmár hľadá ženu a podobnemeravigliosa píše:Tyhle pořady jsou opravdu dementní. Naprostý nevkus a totální degradaceViolet83 píše:videla som jednu časť, keď museli ponoriť hlavu do kádě s kravskou krvou a vyloviť 10 míčkov, či čoBilli píše:
Ježiš, škraloup…
![]()
![]()
BTW.: Holky, koukáte někdy na faktor strachu na primě cool? Jsem zjistila, žed já bych na tuty vypadla na těch humusech co tam někdy musí jíst. Jsem asi fakt neskuí![]()
![]()
toto nepozerávam, ale je zaujímavé pozorovať, kam až sú ľudia ochotní zájsť pre peniaze..
Holky , já mám taky tchýni z východu
Tam ještě frčej pirožky plněné s bryndzou, kapustnice( tu miluju)- jde tam maso, klobása, kroupy, hřiby, uzené koleno a kysnuté zelí, rajský protlak- tak toto jediné je specialita, to mi chutí hrozně moc, že to vařívám na vánoční svátky. Pak tam mají vynikájící tzv . „Gágorky“ - supér domácí nudle do polévky, opravdu bomba
Jak dojede tchýně k nám a má chuť uvařit něco, tak musí ze zásob co mám já doma, takže vaříme naši českou kuchyni. Naopak slovenkám se zase zdá, že my máme kuřecí vývar „sladký“. Naše tchýně nezná magi, worcestr, jako nepoužívá to. Do kuřecího vývaru dává haldu podravky, což zase já ne- apson minimum, mám ji krásně žlutou i tak. Jo a dělávám játrové knedlíčky, ona zase ne ![]()
PitbulLenka píše:
A jednou žrali lehce opečený zvířecí penisy- od různých zvířat, takže někdo dostal menší někdo větší a bylo vidět jak to nejde rozžvýkat![]()
![]()
Zajímavý ale je, že ač je to nechutný, lidi na to stejně čumí![]()
Vanesanka píše:
Holky , já mám taky tchýni z východuTam ještě frčej pirožky plněné s bryndzou, kapustnice( tu miluju)- jde tam maso, klobása, kroupy, hřiby, uzené koleno a kysnuté zelí, rajský protlak- tak toto jediné je specialita, to mi chutí hrozně moc, že to vařívám na vánoční svátky. Pak tam mají vynikájící tzv . „Gágorky“ - supér domácí nudle do polévky, opravdu bomba
Jak dojede tchýně k nám a má chuť uvařit něco, tak musí ze zásob co mám já doma, takže vaříme naši českou kuchyni. Naopak slovenkám se zase zdá, že my máme kuřecí vývar „sladký“. Naše tchýně nezná magi, worcestr, jako nepoužívá to. Do kuřecího vývaru dává haldu podravky, což zase já ne- apson minimum, mám ji krásně žlutou i tak. Jo a dělávám játrové knedlíčky, ona zase ne
U nás frčí podravka i magi a tak… a to já nenávidím.
Když jsem začala s L. a řekla, že udělám polévku, tak letěl pro Magi!!! A můžu říct, že moje osobní výhra je, že si to do mé polévky nikdy nedal, zato doma pořád
Ale jako chápu, ono se to u nich holt fakt musí dochutit… ![]()
Ona tchýně má zase nudle šílené. Sice domácí, ale nikdy jsem neviděla, jak je dělá… a kdykoli je doma udělám (když dostaneme, teď už je teda neberu nebo vyhazuju), tak do dvou minut se úplně rozvaří, že v polévce nejdou, jen mi to tu polévku zakalí, udělá pěnu… prostě hnus ![]()
No, holt jsem snacha nevděčná a nechutná mi… ani ta jejich kapustnica. Já dělám zelovku bílou, bez klobásy… klobásy prostě nejím.
Ale naštěstí mě mají rádi a na féra jsem si už dovolila přiznat, že mi slovenská kuchyně nechutná, takže jsou v klidu… ale stejně je to celkem nepříjemný, že u nich nejím. Ale já bych fakt zvracela do talíře… a to jsem si myslela, že doma ani nejsem vybíravá.
![]()