Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Svistice píše:
@j.a.n.i1 Myslis, ze to u toho vleku bude o moc horsi, nez jsou aktualni fronty na urade kvuli omezenym hodinam?
já teď byla na úřadu, protože děda ztratil občanku a bez té nedostane důchod, takže dělat rychle novou. Hele, byli jsme tam sami, po nás přišla jedna paní, se kterou jsme se míjeli v chodbě. Krajské město. Ve středu jsme byli vyzvedávat a byli jsme tam tři v celé velké chodbě
Chodím teď nakupovat do Alberta, i když mám mnohem raději Globus, je typicky v nákupním centru, řady obchodů, na konci potraviny, jak jsou všechny ty obchody zavřené, tak je v celém tom obchoďáku pusto prázdno, včetně toho Alberta, to je paráda. To asi skončí. No jo, tak holt zase budu chodit do Makra, tam je pusto furt, když se jde před otevíračkou v šest ![]()
U těch lyží si myslím, že budou dodržovat opatření. Je to i v zájmu ski areálu. Já jsem byla 25. a bylo to opravdu těžce na pohodu. Lidí málo, dvě „fronty“ 2 metry od sebe, ale v podstatě žádná fronta nebyla. Na lanovce jen rodiny spolu. S nikým cizím jsem do styku nepřišla.
Myslím, že mnohem větší problém je, že lidé nedodržují karanténu a nemocenskou, mám osobně potvrzeno od spousty lidí.
@Arboretka Ono asi záleží na místě, je to jak kde a jak kdy. Zažila jsem plný obchod i plný úřad. I naprosto prázdný ten stejný obchod.
@Pavlik Morozov píše:
To zelezi co chces delat. Mne vadi i dva lidi pred sebou. Chci tocit jizdy ihned a ne tam stat. Z toho duvodu jim na to kaslu. Prvnich 14 dni bude naval a pak tam nikdo nepachne.
nebaví tě stát 30 minut u vleku?
To bude zážitek, 2500 za skipasy, jedeš dolů, ať nežeru 5 minut, s dítětem 8minut, a pak stojíš dole 30 minut frontu. No i když hele, nejsou prázdniny, Němci sem nesmí, ubytování nejde, takže dojezdová vzdálenost nutností, takže třeba takový Klínovec nebo Plešivec, ten by jako mohl být trošku prázdnější.
@bramburka81 píše:
U těch lyží si myslím, že budou dodržovat opatření. Je to i v zájmu ski areálu. Já jsem byla 25. a bylo to opravdu těžce na pohodu. Lidí málo, dvě „fronty“ 2 metry od sebe, ale v podstatě žádná fronta nebyla. Na lanovce jen rodiny spolu. S nikým cizím jsem do styku nepřišla.
Myslím, že mnohem větší problém je, že lidé nedodržují karanténu a nemocenskou, mám osobně potvrzeno od spousty lidí.
jo, fakt nedodržují, a jsou doma 4 dny a i s potvrzeným covidem jdou klidně ven mezi ostatní.
@Arboretka píše:
nebaví tě stát 30 minut u vleku?To bude zážitek, 2500 za skipasy, jedeš dolů, ať nežeru 5 minut, s dítětem 8minut, a pak stojíš dole 30 minut frontu. No i když hele, nejsou prázdniny, Němci sem nesmí, ubytování nejde, takže dojezdová vzdálenost nutností, takže třeba takový Klínovec nebo Plešivec, ten by jako mohl být trošku prázdnější.
ty jsi někde čekala 30min frontu? ![]()
Stačí zvolit menší středisko a nečekáte
. Já jsem taky zhýčkaná z Alp, ale lyžování mě baví a umím si to užít i na našich horách.
Spousta věcí jsou jen předsudky. Moje kolegyně v práci má taky největší hrůzu z otevřených ski areálů, přitom denně jezdí MHD min. 25 minut jednu cestu
.
@bramburka81 přesně tak. My tedy taky s čekáním za běžného provozu nemáme problém.
@adablahova5 a je to nutné na ty hory jet.. Pro někoho je, že by nemohl bez toho žít.. Pokud jsi takový člověk, tak do toho..
Mě to osobně přijde docela směšné, ale já to psala hned na podzím, že lidi jak se otevře, tak místo toho, aby třeba řešili, že to nedostali, nemají v okolí nikoho, že si neřeknou, dobré, nikdo to nechytil, tak první jejich starost, hhr, kde pojedem všechno dohnat..
Ted ale nepíšu někde chatu soukromou a rodinné posezení, ale takové to hrr sjezdovky, hrr restourace, a davy lidi..
@Janasas Já nikde nepsala o hrr restauracích nebo hrr sjezdovkách. Zatím jsme chodili na běžky, máme chatu na horách, nemusím se s nikým potkat
. A ano, je to nutné, jsem už za ten rok totálně vyčerpaná, někdo, kdo není celý den v práci v respirátoru, v infekčním prostředí, asi nepochopí. Doma tři děti, pouze jedno ve škole, ostatní na online. Prostřední syn náběh na obezitu. Na horách se odreagujeme, odpočineme celá rodina.
A můj názor je takový, že čerstvý vzduch je prospěšný, opatření se dají stejně dobře dodržovat i na horách
.
@bramburka81 ale já psala někde rodinně na chalupě.. Ale chápe, zase to nepiš, že si jediná.. všichni to mají stejně.. Navíc na tu chalupu si moha i ted, já psala o velkém davu, a to si myslím, každý pochopí..
Já si stejně myslím, že to udělali i schválně, protože ví, jak lidi se všichni na to třepou a pak zase čílo stoupne a zase mají možnost, všechno zakázat..
@Svistice píše:
@j.a.n.i1 Myslis, ze to u toho vleku bude o moc horsi, nez jsou aktualni fronty na urade kvuli omezenym hodinam?
Ja nevim, nejak me nenapada, co na tech uradech furt vyrizovat.
@Janasas Tak pořád je to o lidech. Někteří to dodržují všeobecně, někteří ne. Pokud nebudou nějaké sankce za porušování vycházek na nemocenské, tak se to nijak nevyřeší. A obecně myslím, že větší neplechu udělali po zavření skiareálů sáňkaři, protože se na sjezdovkách kumulovalo mnohem více lidí na malém prostoru. Na druhou stranu, co chcete pořád s těmi dětmi dělat… Pokud chci, aby se aspoň trochu hýbali, tak prostě ve musíme.
@Moise píše:
@bramburka81 přesně tak. My tedy taky s čekáním za běžného provozu nemáme problém.
Ja tedy jo, prudi me i 10 minut a to je dost běžná fronta.
@bramburka81 já nevím, já třeba toto nechápu, možná je to, že kdo žije ve městě, tak to vidí jinak..
My bydlíme v menším městečku, a porostě děti mají vyžití nějaký týden.. Vzalo se kolo, vzaly se boby, žádná sjezdovka, ale prostě nějaký kopec, nevím, zatím nemám okolo sebe lidi, co by to tak moc,,, prožívali, že se nic nedá dělat.. Všichni jsou otráveni, znechuceni, děti taky, ale vždycky se najde aspoň jednou za čas nějaká,,možnost..
Třeba upřímně řeknu, že by mě na svah narvaný lidmi nikdo nedostal, tak zajedu si autem někde, příroda je velká, někde boční cesta.. a jde se..