Je samozřejmostí, že svagrová zdědí výbavičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
610
24.2.17 19:56

Není to samozřejmé. Řeknu ti, že ne pěkně vyčůraná. Ona je chce. No a co? Chtít může. Neřeknu kdyby tě slušně požádala o zapůjčení něčeho, ale automaticky aby řekla, že to chce a počítala s tím, že jí to dáš to ne. Navíc jí po tom co prodáš nebo ne lautr nic není. Kdyby zase vedla řeči co všechno chce tak bych se jí zeptala jestli nevyrostla v pralese když neumí ani slušně požádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
24.2.17 19:57

A pujcovani bot je ulet. Ja bych tedy nechtela boty ani po jednom diteti, ale ze by se ti pro druhe ditko mely vratit boty nosene dvema detma je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
24.2.17 20:02

A fakt se vyjádřila, že ty oblečky chce? Nejsi jenom vztahovačná, kvůli té dece, že se trošku nešikovně divila, proč to prodáváš? Třeba to ani nechtěla, jenom jí to fakt přišlo divný. Člověk něco plácne a druhý si myslí bůhví co… Třeba o tvoje hadříky ani nestojí… Když má někdo první dítě, tak mi přijde samozřejmý, že si nechá aspoň část věcí na druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
24.2.17 20:02

Taky bych jí to nedala. Tys za oblečení musela zaplatit a ona by to měla mít zadarmo? A to proč? Pokud je normální, pochopí to. Tím spíš, když chcete druhé dítě. Já si všechno po prvním dítěti schovala, využila na druhé a postupně prodávám. A zadarmo dávám hodně obnošené kousky jenom do charity.
Takhle nějak jako u vás to má moje kamarádka. Její švagrová teď čeká miminko a automaticky si bude přebírat oblečení od ní. Akorát s rozdílem, že moje kamarádka už má teď druhé dítě a nevadí jí to. Mě by to vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
24.2.17 20:03
@terinka4444 píše:
Já takhle dala sestřence, tedy půjčila, protože jsem plánovala druhé, no že jsem si raději nenafackovala, vrátila mi oblečky, co vůbec nebyly mé, staré seprané hadry, no později jsem zjistila, že mé značkové nové věci prodávala dál…není to samozřejmost. Já pro svou švagrovou schovala hodně věcí, ale co bylo drahé a já za to mohla stržit nemalé peníze zpět, to jsem prodala.

mám úplně stejný případ. Oblečení jsem už nikdy neviděla a to druhé dítě ještě nemáme. :nevim: Celá výbava do roka dítěte včetně zimních věcí fuč. Za dobrotu na zebrotu. Už se řídím tím že když půjčuji tak automaticky dávám a já sama bych si oblečení nikdy nepujcila.Jak pak poznám že je to mámy od které to mám půjčené když se ještě plno věcí dokupuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 20:03

Ona to bere jako samozřejmost, protoze její mamka také vše dala své sestře… Jenže co vím, tak to byly věci převážně ze sekáče. Nechci byt povrchní, ale mám k tem věcem, co syn nosil i citový vztah, i kdybychom měli druhé holku, chci si to nechat jako památku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.17 20:06
@Takyjedna píše:
Tak jí to nedávej, ale buď v klidu, bez emocí jí vysvětli, že si oblečky šetříte na druhé. Nebo, když na to nemáš koule, tak se nenápadně zmiň, že chcete synovi pořídit sourozence. Kvůli takové pípovině si přece nebudete rozeštvávat rodinné vztahy, ne? Tak, jak jsi to teď napsala, tak to zní trošku žlučovitě. Neznám tě, takže to může být mimo, ale nezávidíš jí trošku, že ti teď tím svým dítětem sebere všecku slávu, která se teď soustředila na první (tvé) dítě po dlouhé době v rodině?
Já jsem si taky šetřila oblečky na druhé (jsem z šetrné rodiny, jsem to podědila :) ), a teď už mi jde z těch hadrů hlava kolem, bych to rozdala všecko, ale v rodině chtějí většinou nové, tak to cpu do konťáků.

To určitě ne, těším se, až bude mít syn bratrance/sestřenici. Je fakt, že sláva kolem syna byla Velká, ale mě to moc dobře nedělalo, takže budu ráda, když se pozornost rodiny přesune jinam ;)

• Citovat
  • Upravit
2612
24.2.17 20:06

Nedala bych, nedávala jsem a ani jsem nedostávala - a to jak mezi příbuzenstvem nebo kamarádkami, max. jsem si od švagrové koupila…vše prodávám, až mít sestra děti, radši ji nové koupím dle jejich představ, schovala jsem jen hračky pro miminka, ale taky ne všechno…a čtvercové látkové plínky, které jsem dostala, jinak jde všechno z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
24.2.17 20:08
@Anonymní píše:
Ona to bere jako samozřejmost, protoze její mamka také vše dala své sestře… Jenže co vím, tak to byly věci převážně ze sekáče. Nechci byt povrchní, ale mám k tem věcem, co syn nosil i citový vztah, i kdybychom měli druhé holku, chci si to nechat jako památku…

Tak jí to vysvětli, no. Ale nedělej z toho zbytečné drámo. Pak by se to nevyplatilo. Dramat ještě v životě bude, tak proč si z kravin ještě uměle vytvářet další. A jestli to tak dělali v rodině, tak jí to nepřijde divný. Bere tě jako rodinu, což je plus (u švagrovek to tak často nebývá ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 20:10
@Takyjedna píše:
A fakt se vyjádřila, že ty oblečky chce? Nejsi jenom vztahovačná, kvůli té dece, že se trošku nešikovně divila, proč to prodáváš? Třeba to ani nechtěla, jenom jí to fakt přišlo divný. Člověk něco plácne a druhý si myslí bůhví co… Třeba o tvoje hadříky ani nestojí… Když má někdo první dítě, tak mi přijde samozřejmý, že si nechá aspoň část věcí na druhé.

Ano, doslova řekla, že je chce. Mluvila s manželem, ptala se ho „snad neprodáváš oblečení a boty po malém? Já si je urcite vezmu“… a přitom moc dobře ví, že plánujeme druhé

• Citovat
  • Upravit

Není to samozřejmost a nedala bych jí nic, zvlášť, jestli je taková, jak píšeš. Není to samozřejmost ani u někoho, koho máš upřímně ráda. Vždycky je to z Tvé dobré vůle, Tvé rozhodnutí, zda věci, do kterých investuješ, pošleš dál, necháš si, nebo zpeněžíš. Já osobně nechávám malé oblečení po synovi do budoucna také švagrové, protože jí mám ráda a bude mě těšit, když uvidím jejich děťátko ve věcičkách po Jiříkovi. Ale já už mám třetí dítě - benjamínka - takže další neplánuji. Dražší věci chci všechny prodat a investovat za peníze zase do dalších potřebných věcí pro malého. U předchozích dvou dětech jsem část také prodala, část věnovala kamarádkám a švagrové. Ale vždy to bylo má rozhodnutí :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062

No asi tak.. moje svagrova - taky manzelka meho bratra - mi po svoji dceri dala obleceni a nabizela i jine veci jako odsavacku s lahvickami a postylku apod.. maji uz dve deti 9 a 5 let a dalsi neplanuji a obleceni chtela pri stehovani dat na charitu.. po domluve jsem si obleceni vzala, mam ho tu schovane a postupne probiram a co neunosime, nechceme apod, to posilame dal… ale v tvem pripade bych se na milou svagrovou z vysoka :roll: jen at si koupi sama co potrebuje, prece to potom nebudes kupovat znovu, nikdy nevis jestli se ti veci vrati a kdyz uz tak v jakem stavu… ale tak to uz tu bylo napsano predemnou :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.2.17 20:11

Jako kdyby nic neříkala, a byla by slušná, milá, hodná, tak bych jí to asi i nabídla, ale za tohle chování, že má tu drzost si o to takhle nestydatně říct, bych jí nepůjčila ani jedinej kousek :oops:
já mám nejstaršího stejně starýho, jak bratránkův syn, ale jejich klučina je o dost silnější, takže po něm dědí i nás nejstarší, a jako jsem za to moc ráda, ona mi dává úplně všechno, krásný, značkový oblečky, skoro nenošený značkový boty, pošle mi to, a odmítá i poštovný, takže jen něco kupuju občas tomu jejich klučinovi, ale oni našim taky, takže jim to fakt ani nemůžu nijak revanšovat. Oni už druhý mít určitě nebudou. Jsem za to hrozně ráda, ale v životě by mě nenapadlo si o to říct, to bych se hanbou propadla. Kdyby se rozhodli, že odteď už mi nic posílat nebudou, a budou to prodávat, tak je to jen a jen jejich věc, a fakt by mě nenapadlo to jakkoliv komentovat 8o

Příspěvek upraven 24.02.17 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 20:12
@Takyjedna píše:
Tak jí to vysvětli, no. Ale nedělej z toho zbytečné drámo. Pak by se to nevyplatilo. Dramat ještě v životě bude, tak proč si z kravin ještě uměle vytvářet další. A jestli to tak dělali v rodině, tak jí to nepřijde divný. Bere tě jako rodinu, což je plus (u švagrovek to tak často nebývá ;) )

Neřekla bych, že mě bere jako rodinu;). Máme komplikovaný vztah, to je na jinou debatu…

• Citovat
  • Upravit
Kobea
24.2.17 20:12

Já bych si na Tvém místě nechala věci pro druhé dítě. Nic bych jí nepůjčovala, protože se říká, co nechceš mít, půjč :?.
A že švagrová počítá s tím, že ty věci dostane, tak je to její problém. Nenechávám se nutit do něčeho, co nechci. Kdybych chtěla věci darovat nebo prodat, tak to udělám, ale ze své vůle. Ne proto, že to někdo očekává.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová