Je samozřejmostí, že svagrová zdědí výbavičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6859
24.2.17 20:51
@SlecnaSally píše:
Ani nemluv, ve sklepě mám 5 pytlů za posledních 7 let a budu to třídit :roll: naštěstí nikdo nic nechce, ale sotva bych si vzpomněla

Přesně tak taky to tak mám, o výbavičku do roka jsem teda tímhle půjčením přišla :roll: ale jen za dalších devět měsíců co ten náš kluk unosí je strašné. A ted když si představim že bych si půjčila od někoho celou výbavičku a pak přemýšlela u praní čí je co to by mě ani nehlo a raději bych si koupila všechno sama :mrgreen: Osobně to moc nechápu tohle půjčování oblečků. Ale asi jsme poctivky co ví že je to pak těžké všechno vrátit v dobrém stavu a ty co si půjčují tak zatím neví že jim toho plno přibude z podarování a koupení nových a pak to těžko vracejí zpátky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
24.2.17 20:52
@Anonymní píše:
Nejsem krkava… jde prostě o princip… znackove věci kupuji, protoze je značný rozdíl např mezi next / lindex a třeba pepco. Chci mít syna Hezky moderně oblečeného, a pokud chci, aby oblečení něco vydrželo, priplatim si.
Za snoba se určitě nepovažuji. Někdo utrácí peníze za věci pro deti, někdo za věci pro sebe. Já raději koupím hezké věci synovi a sobě ozelim;)

Njn, mně zase ty značkové věci připadají takové divné, spíš jen na vzhled, ale nepraktické. Taky jsem to zkusila, ale děti to moc nechtěly nosit. To až pak daleko později, někdy na gymplu, se ozývaly, že by chtěly to a to od té a té značky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 20:56
@Anonymní píše:
„snad neprodáváš oblečení a boty po malém? Já si je urcite vezmu“… a přitom moc dobře ví, že plánujeme druhé

Tak to bych pochopila tak, že si ho chce od vás koupit… Tak, jak jsi to psala na začátku, mi to divné přišlo, že si vše nárokuje… Ale že předpokládá, že po vás něco podědí a něco od vás třeba koupí (ty lepší kousky), to mi divné nepřijde - ve většině rodin to tak bývá.
Samozřejmě, pokud vám to vadí, je dobré to říct dříve než později, ať ví, s čím počítat (a je lepší, aby jí to řekl manžel, ne ty).
Já tedy počítám s tím, že když bude mít švagrová mimčo, vše půjčíme - a že se vše nevrátí a že se něco zničí, s tím počítám také :-) Vztahy v rodině jsou pro mě výš, než peníze.
Ale věci, které jsou dražší a nepraktické, také prodávám (např. hrací deku).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Jar Jar píše:
Njn, mně zase ty značkové věci připadají takové divné, spíš jen na vzhled, ale nepraktické. Taky jsem to zkusila, ale děti to moc nechtěly nosit. To až pak daleko později, někdy na gymplu, se ozývaly, že by chtěly to a to od té a té značky :-)

Je mi jasne, že synovi je jedno, co nosi. Je to spíš o mem pocitu. Mně zase naopak kvalitní věci přijdou praktické a vychytane;)

• Citovat
  • Upravit
30994

@Jar Jar Pockej, to ti opravdu mimco reklo, ze nechce napr. bodycko se zapinanim na raminku za 300Kc, ale ze chce s takovym tim vytahovacim vystrihem za 50 Kc? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
24.2.17 20:57
@Anonymní píše:
Zajímá mě Váš názor na věc. Máme 3 letého syna. Druhé dite plánujeme cca za 2 roky. Švagrová (manželova sestra) je na začátku těhotenství a nárokuje si věci, co mám po malém, které si nechávám na druhé dítě.
Jde o to, že se mi nelíbí, jak se vyjadřuje. Třeba když jsem prodávala před rokem a půl hrací decku, která mi přišla nepraktická, Švagrová se strašně divila, proc to prodávám. Možná to bude znit sobecky, ale říkala jsem si, co je ji po tom, když ještě v té době těhotenství bylo v nedohlednu (neměla stálého partnera) a navíc, když jsem si to zaplatila, proc bych to nemohla prodat.
Po synovi mam schovane téměř všechno oblečení, většinou znackove a ne levne kousky. Popravdě nevidím důvod, proc bych ji mela něco dávat, když plánujeme druhé, to mám pak vše kupovat znovu a ona to bude mít bez starosti? Ještě podotknu, že je na tom finančně dobře… nebo boty - synovi kupuji pouze superfit, což také není nejlevnější a ona je všechny chce… proc?
Mate podobnou zkušenost nebo je opravdu samozřejmostí, že se tyto věci dědí?

Nikomu na světě nejsi poviná dát nic co nechceš. Pokud se chová takhle, nedala bych jí nic, nebo jen pár kousků, co bych už nechtěla. Já švagrové dala celou výbavu (v hodnotě cca 50tis), ale my jsme v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
24.2.17 21:00

Je to tvoje, vase. Ona nema zadny narok. Je jen pekne vypocitava. Nenech se!

• Citovat
  • Upravit
1436
24.2.17 21:01
@Cuddy píše:
@Jar Jar Pockej, to ti opravdu mimco reklo, ze nechce napr. bodycko se zapinanim na raminku za 300Kc, ale ze chce s takovym tim vytahovacim vystrihem za 50 Kc? :)

Mimino ne, jasně :-) Ale jakmile uměly mluvit, hned je něco škrtilo (nechápu co) nebo tahalo nebo kousalo a tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
24.2.17 21:03
@Anonymní píše:
Je mi jasne, že synovi je jedno, co nosi. Je to spíš o mem pocitu. Mně zase naopak kvalitní věci přijdou praktické a vychytane;)

O tom žádná. Otázka je, jak posuzovat tu kvalitu, jestli opravdu nutně musí být svázaná s nějakou „značkou“. Dle mé zkušenosti je ta korelace velice volná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
24.2.17 21:04

Jestli plánujete druhé, tak bych oblečení nepujčila, to snad musí každej normální člověk pochopit. Pujčila bych třeba postýlku, lehátko, hrací deku, hračky,..to co se používáním nezničí.
Já mam holku a kluka a oblečení plánuji darovat setřenicím…už jen čekam, až budou těhotné, ráda už bych ty věci vypakovala z domu, přece jenom panelák-málo místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
24.2.17 21:23

Řekla bych jí: To jsem ráda, že si je vezmeš, udělám ti dobrou cenu!!! :mrgreen:

@Anonymní píše:
Ano, doslova řekla, že je chce. Mluvila s manželem, ptala se ho „snad neprodáváš oblečení a boty po malém? Já si je urcite vezmu“… a přitom moc dobře ví, že plánujeme druhé
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
24.2.17 21:33

Jsou to Vaše věci, ať si koupí a bude mít taky svoje. Švagrová má teda hrozné chování. A nechápu proč to řeší přes Tvého manžela, jejího bratra. O tomhle rozhodují ženy. Ona asi bude docela vychytralá, za chvíli to bude tlačit přes Tvou tchyni, její matku. :roll:. Nemusíš dávat ani pujčovat nic. Utráceli jste za to svoje peníze, takže si věci klidně schovej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
24.2.17 21:35

Já bych té tvé povedené švagrové úplně na rovinu a co nejdříve řekla, že jí nic dávat nebudu, že to mám schované pro další dítě. Že to stálo spoustu peněz a znova to pořizovat nebudu. Navíc jí je úplný prd po tom, co máme a co s tím děláme. Ať si pořídí své vlastní. A počítala bych s nějakou hysterickou scénou od ní a dopředu se obrnila. (kor pokud je těhotná, to s ní bude trochu cloumat) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 21:47

Tak my se švagrovou máme děti rok od sebe, dědí všechno, zadarmo. Něco mám ze sekáče, ale hodně nakupuji nové, taky třeba next, lindex, zara… Leze mi na nervy, protože já třeba kupuju hodně drahé boty s membránou, a v klidu nechám malého chodit do louží. A ona když to viděla, tak ho sprdla, aby je nezničil, že by to byla škoda. A to je i s pobryndaným trikem a tak. Nebo říká, jé, to je hezký triko, to bude mému synovi slušet (a malej ho má prvně na sobě!!!).
Finančně jsou na tom taky cca o trochu líp než my, jen šetří. Pro klid v rodině dávám, nechávám si tajně srdcovky, co kdyby náhodou bylo ještě jedno.

• Citovat
  • Upravit
7008
24.2.17 21:56
@Jar Jar píše:
Njn, mně zase ty značkové věci připadají takové divné, spíš jen na vzhled, ale nepraktické. Taky jsem to zkusila, ale děti to moc nechtěly nosit. To až pak daleko později, někdy na gymplu, se ozývaly, že by chtěly to a to od té a té značky :-)

Jsou značky a značky…Lindex mi přijde zrovna praktický, next něco taky, mothercare, HM nebo Marks and Spencer…ne všechno, mám ráda jejich bavlněné věci a osvědčilo se mi, že když pak synové byli ve věku, kdy se víc mazali a špinilo se oblečení, tak třeba takové ty obyč věci ala Lidl nebo Tesco se zapraly, žmolkovatěli, ne všechno, ale mnohem víc než ty značkové a ve finále jsem jim raději dávala ty „značkové“, které jsem ale povětšinou kupovala v nějaké akci a nebo pak i z druhé ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová